Şimdi Ara

Sabrent NVME Neden Samsung'dan Daha Sıcak Çalışıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
3.884
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Anakartımda 2 adet m2 takılı birisi Sabrent Rocket 1 Tb diğeri Samsung 980 1 Tb okuma yazma hızları nerdeyse aynı. Fakat Sabrent Rocket'in daha sıcak çalıştığını farkettim üstelik Sabrent etiketinin altı bakır kaplıyken Samsung'da böyle bir durum yok Sabrent NVME Neden Samsung'dan Daha Sıcak Çalışıyor  Sebebi ne olabilir

    Sabrent NVME Neden Samsung'dan Daha Sıcak Çalışıyor
    Sabrent NVME Neden Samsung'dan Daha Sıcak Çalışıyor

    Anakarttaki m2 soğutma bloklarının boyut farkından mı diye deneme yaptım sonuç değişmedi


    Sabrent NVME Neden Samsung'dan Daha Sıcak Çalışıyor


    Bir diğer sorum m2lerin 2sini aynı anda taktığım zaman Samsung'a bir şeyler oluyor çalışması yavaşlıyor tuhaf davranıyor. Hangi porta takarsam takayım Samsung'a oluyor bu Sabrent normal takılıyor Sabrent NVME Neden Samsung'dan Daha Sıcak Çalışıyor  Tek tek taktığımda sorun yok.








  • Biri ekran kartinin altinda kaliyor olsaydi bunu ona baglar buraya konu acmazdin sanirim. Yada ekrankarti bostayken dahi ssd nin sicakligi yüksektir.. Ama su da var sicakliklar markadan markaya degisir. Sen birde kingston a2000 tak hocam, okudugu sicaklik bile dogru degil ki :) eger chia sporlu isen yuksek sicaklik normal(60-65), gecen biri üzerine fan takmaya calisiyordu, ömrü yarilanmis ssd lerinin, 280tbw falan yazilmisti. 980 in sapitma durumu hakkinda bir bilgim yok malesef.
  • Nand kontrolcülerin farkı, bu cihazlarda NAND belleklerin ısındığına şahit olmadım ancak kontrolcüleri yani kendi iç işlemcileri cihazların hızları arttıkça seneler içinde iyice ısınır oldular. Sabrent PHISON 'ın 28nm E12 kontrolcüsünü, Samsung ise kendi üretimi* Pablo kod adlı 14nm olduğunu sandığım kontrolcüsünü kullanmakta.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KOKTURUK -- 10 Haziran 2021; 2:44:37 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kunGFu

    Biri ekran kartinin altinda kaliyor olsaydi bunu ona baglar buraya konu acmazdin sanirim. Yada ekrankarti bostayken dahi ssd nin sicakligi yüksektir.. Ama su da var sicakliklar markadan markaya degisir. Sen birde kingston a2000 tak hocam, okudugu sicaklik bile dogru degil ki :) eger chia sporlu isen yuksek sicaklik normal(60-65), gecen biri üzerine fan takmaya calisiyordu, ömrü yarilanmis ssd lerinin, 280tbw falan yazilmisti. 980 in sapitma durumu hakkinda bir bilgim yok malesef.

    Okuma yazma hızlarını test ederken farkettim hocam yoksa günlük kullanımda sıkıntı olacağını sanmıyorum Sabrent testte 56 gördü Samsung 46. derece. Yazdıklarımı etkilemesin diye ekran kartını çıkarıp denedim boşta yer kaplayıp hava akımını bile kesmesin diye Sabrent NVME Neden Samsung'dan Daha Sıcak Çalışıyor Sapıtma durumunu çözebilsem iyi olcak





  • quote:

    Orijinalden alıntı: KOKTURUK

    Nand kontrolcülerin farkı, bu cihazlarda NAND belleklerin ısındığına şahit olmadım ancak kontrolcüleri yani kendi iç işlemcileri cihazların hızları arttıkça seneler içinde iyice ısınır oldular. Sabrent PHISON 'ın 28nm E12 kontrolcüsünü, Samsung ise kendi üretimi* Pablo kod adlı 14nm olduğunu sandığım kontrolcüsünü kullanmakta.

    Sabrent, 980e kıyasla extra olarak dram barındırıyor siz bunu yazınca o da aklıma geldi onun etkisi de olabilir sanırım yazdıklarınızın yanındaSabrent NVME Neden Samsung'dan Daha Sıcak Çalışıyor 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Çetooooo -- 10 Haziran 2021; 3:9:37 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.