Şimdi Ara

Sabit Disk Bölümlerini Birleştirme (Acil!)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
3.935
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Windows Vista kurulu dizüstü bilgisayarda C: bölümünden 10 GB'lık alanı Linux işletim sistemi kurmak için ayırdım. Ancak problemler çıkınca bu bölümü boşalttım. Ben boşalttığım bu bölümü tekrar biçimlendirip nasıl ana bölüme ekleyebilirim?

Bilenler cevap yazarsa sevinirim. Teşekkürler.

• bilgisayarım sag tıkla yonet de orda disk yönetimi var ordan yapabilirsin bölümlemeyi orda yapılıyor ama birlestirme olayına hiç bakmadım bi bak derim
  • Partition Magic ile bölümlediysen tekrar bu program ile diskini istediğin parçaya bölebilir, dosya sistemini değiştirebilir, bölümleri birleştirebilir ve disk ile ilgili birçok işlemi yapabilirsin. Ben hiç C ye birleştirme uygulamadım D ile E yi birleştirip tekrar bölümlemiştim. C'ye izin vermemişti.
  • Yani bölümleri birleştirebilmek mümkün değil mi? Birleştirmem gerekiyor. Yok mu bir yolu?
  • kurulum cd ya da dvd si tam kuruluma geçmeden birleştirebilirsin ancak birleştirmek istediğim bölüm alt alta yada üst üste olması gerekiyor ve 10 gblık bölümü boş bir bölümle birleştirebilirsin.
  • Bu bölüm NTFS formatlı değil ve aktif biçimde ayarlanmamış durumda.

Bu bölümü eklersem alt alta veya üst üste olunca birleştirebilirim o zaman değil mi?

Ya da daha kolay bir yolu yok mu? Windows biçimlendirme sihirbazında sürücü harfi atamadan formatlama seçeneği bulunuyordu. Ben bu seçeneği kullansam olur mu?
  • quote:

Orjinalden alıntı: mr.sparkle

Bu bölüm NTFS formatlı değil ve aktif biçimde ayarlanmamış durumda.

Bu bölümü eklersem alt alta veya üst üste olunca birleştirebilirim o zaman değil mi?

Ya da daha kolay bir yolu yok mu? Windows biçimlendirme sihirbazında sürücü harfi atamadan formatlama seçeneği bulunuyordu. Ben bu seçeneği kullansam olur mu?

Denemede fayda var benim de başımdan böyle bir olay geçmişti.ben anca böyle çözmüştüm başka şeklini bilmiyorum ve 10 gblık yeri ntfs ile bicimlendir
  • Bilgisayarıma sag tıkla yönete gel disk yönetimine gel.. 10 gb lik bölümü sil de ayrılmamış alan olsun. sonra onun sag veya solundaki bölüme sag tıkla ve birimi büyüt e bas inceleyip alan gösterecek %99 ihtimalle o 10 gb lik kısmı söyleyecek onaylıcaksın ve birleşecek..

Eğer bu olmazsa acronis ile de yapabilirsin..

Acronisi indirip kur aç ve menage secure zone yi aç oluştur diyip nereden alan alacağım diyince 10 gblik bölümü seç ve tamamını dahil et. Sonra tekrar manage ye gel ve remove de bu sefer san alanı nereye ekleyeim diyecek c yi seç ve işlemin bitmesini bekle..
  • Eğer program olmadan halledemezsen;

Partition Magic Download
  • Arkadaşlar Partition Magic programını kurdum ancak ne yapacağımı bilmiyorum. Disk bölümünü mantıksal bölüme çevirdim Vista'nın disk yöneticisinden ancak başka ne yapacağımı bilemedim. Bu programla şimdi ne yapmalıyım?

Kusura bakmayın uğraştırıyorum ancak bilgisayar benim değil ve sahibini sıkıntıya sokmak istemiyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.