Şimdi Ara

SABANCI ÜNİVERSİTESİ / YATAY GEÇİŞ OLAYI...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
2.813
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Malumunuz artık sistem değişti. Ben normalde Sayısalcıydım ancak, bu sene açıkta kalmamak için dilde dahil olmak üzere bütün Lys'lere gireceğim kısmetse.

Sabancı'da, EA bölümünden mühendis olabilme imkanı varmış. Yani üniversite içerisinde, Hukuk vs. bölümünden Mühendisliğe geçmek bile mümkünmüş.

Baktım puanına, EA 2'den 266 ve 280 puan isteyen 2 bölüm mevcut.

297 Say 2 puanına göre çok daha mantıklı bir puan. Gerçi 1-2 sınav vermek gerekiyormuş mühendislik fakültesine geçmek için...

Sizce, edebiyat 2'ye çalışmaya başlamalımıyım?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Evet 2009 yılında Sabancı Üni'ye giremedim ve tekrardan sınavlara girdim.

2010 yılında Lys'den bütün sınavlara girdim ve Sabancı Üniversitesine sözelden girdim.

Ama pişman oldum, çok pahalı zor ve gıcık bir okul. İçindeki insanlarında bazıları çok gıcık. Sonradan görme oranı hiç te az değil.

Sabancı'ya burssuz gidecek paranız varsa kesinlikle gitmeyin, yurtdışına gidin. Abd'ye gidin felan.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Smoke34

İşletme okuycaksan da mı çok zor? Sen ne okudun

Sabancı'da 2. sınıfın sonunda bölüm seçiliyor.

Ben hazırlık okudum, ondan sonra 1. sınıfı okudum ve ayrıldım.

Yani daha bölüm seçemeden ayrıldım.

İngilizcem yeterli olmasına rağmen bir kere hazırlıktan geçirdiler bana.

60-70.000 TL param mok yoluna gitti.

Ayrıca okuldaki yemekler kötü. Hocaların notu kıt.

Güzel kız sayısı az. Güzel olanlar var ama hem zengin hem güzel oldukları için kendilerini Allah sanıyorlar.

Bazı burslu gelen ve kendini güzel bulan kızlar ise, "Ferrari ile gelmezsen vermem" modunda takılıp, zengin patron çocuğu arama modunda.

Okulun yeri berbat. Kesinlikle toplu taşıma yok. Sosyalleşecek bir yer yok , Tuzla sonuçta. Araba şart. Araban yoksada servisle gidip geleceksin ama oda çok pahalı. 2010 yılında Ataşehir'den Tuzla'ya aylık servis parası 450 TL idi.

Okulun yanında deri fabrikası olduğu için, bazen okul çok kötü kokuyor. Mide bulandırıcı. Okulun koktuğu günler midem bulanıyordu, ishal tarzı bir şey oluyordum.

Yurtlarda kalmak istersenizde yurtlar çok pahalı. Evet yurt kalitesi iyi ama yıllığı 8000 TL idi 2 kişilik yurdun.

An itibariyle yeni öğrenci için okulun yıllığı 40.000 TL'nin üzerinde. Bütün bu rezilliklere değermi siz düşünün.

Okulun tabi 1-2 tane iyi tarafıda var.

Öğretim kadrosu kaliteli, bina kalitesi iyi. Kütüphanesi ise çok iyi, Türkiye'nin en büyük kütüphanesi burada. Spor tesisleri iyi, hocalar düzgün, ancak havuz yok. Ayrıca yeşil alanlar bol miktarda var.

Okulun Dünya sıralaması iyi ( Yani Türkiye'nin en iyi okullarından biri evet ) . Kaliteli bir eğitim veriyorlar. %100 burslu puanı Odtü ve İtü ile aşağı yukarı aynı. İtü , Odtü tercih etmeyip gelen insan çok. Ama Dünya'ya bakarsanız çok da iyi değil. İlk 500'de felan. Ancak bu paraya çok pahalı. Aynı eğitim kalitesi veren okulları Rusya'da, Polonya'da yıllığı 10.000 TL'ye bulabilirsiniz. ( Örneğin : Varşova Teknik, St. Petersburg Teknik )

Yılda 40.000 TL'ye kesinlikle DEĞMEYECEK bir okul.

Bu kadar para verecek durumunuz varsa yurt dışına gidin. Abd'ye felan gidin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fleetwood1991 -- 8 Temmuz 2015; 13:53:04 >

• Fleetwood1991 kullanıcısına yanıt
    Peki koç?
    Mühendislikten Hukuk'a geçiş
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
    Bende araştırdım ve sabancılılarla konustumda bunlarin bir kismi gercek arkadaslar.Kadikoye ya da ne bileyim taksime gidiş geliş okulun servisleri var sadece. Başka ulaşım kaynağı yok.Gidiş geliş servis fiyatı 14 lira

• quote:

Orijinalden alıntı: Xean

Bende araştırdım ve sabancılılarla konustumda bunlarin bir kismi gercek arkadaslar.Kadikoye ya da ne bileyim taksime gidiş geliş okulun servisleri var sadece. Başka ulaşım kaynağı yok.Gidiş geliş servis fiyatı 14 lira

Evet servis dışında Shuttle hizmeti var.

Ama oda dediğin gibi ucuz değil.

Servisin gelip evinin yakınından bir yerden ( Evinin önünden almıyor oda ) almasını istersen ayda 500 TL ödüyorsun.

Bu kadar para ödemeye kesinlikle değmeyecek bir okul.

Türkiye'deki çoğu vakıf üniversitesi ederinin çok üstünde.

Bu okulların burssuzu en fazla yılda 5-10.000 Tl eder, daha fazla etmez. Net söylüyorum.

Ama bu okullara giden kişilerin çoğu şirket sahibi. Tahmin ediyorum ki, bir şekilde şirketlerine gider gösterip gidiyorlar. ( Vergiden düşüp ) . Onlar için avantajlı olabilir.

İşin garibi, Sabancı Üniversite'sinin çevresindede iyi yemek yapan bir yer yok.

Mesela Via Port var, ama ordada adam gibi yemek yediğimi hatırlamıyorum. Oradaki Mc Donalds'da bayat. Diğer restoranlarda.

Birde kışı harbiden kıştır. İstanbul'da yağmur yağarken, Sabancı Üniversitesi kampüsü bem beyazdır.

İnterneti öyle hızlı değildir. O kadar para alırlar ama 1-2 mbit en fazla. ( "Yüksek" Teknoloji Kullanım Ücreti vardı benim zamanında yılda 550 TL )

Neyin "Yüksek" teknolojisi ise. 2011 yılında adam 2 mbit interneti "Yüksek teknoloji" olarak görüyor. Ne günlere kaldık.

İçinde Medline adlı bir "klinik" vardır. Ancak çalışanları yüzsüz , suratsızdır. "Ne diye geldin lan, turp gibisin" modundadırlar.

Özel sağlık sigortası yapılır size okul tarafından. Hasta olduğunuz zaman ilaç felan alabilirsiniz ama ben çok defa karşılaştım ilaç yüzünden hasta ile yetkililerin kavga ettiğini.

Yada mesela bir kızın kolu ağrıyormuş. Gitmiş, "Bir şey yok kolunda" demişler. Daha sonra başka bir hastaneye gitmiş ve kolunda kırık olduğu için ameliyata almışlar.

Yani güvenilir bir klinik değil. Eğer o okula giderseniz bu kliniğe güvenmeyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fleetwood1991 -- 9 Temmuz 2015; 14:38:38 >

Şuan nerde okuyosun
  • -Hocam yanlış anlamayın da ben lisem den evime servise 300 tl falan veriyordum2 sene once aylık . Servisle gidecek adamlar okulun kadıköye sabah gidip akşam gelenler için 400 tl veriyorlar. ( mesafenin de fazla olduğunu düşünürsek normal bir fiyat gibi)
    -Yemekleri abartmışsınız. Okul yemekhanesinden ne bdkliyorsunuz ben bazı öğünlerimi yemekhanede yerim benim açımdan bir sıkıntı yok. Yemekhane yemekhane gibi yani olması gerektiği gibi.tuzladaki bütün restaurantlara da kötü demişsiniz. Viaporta da :D . Normal zamanlarda yediğiniz yemekleri bilmiyorum ama yani anlaşılan beklentiniz aşırı ultra yüksekmiş. Ayrıca şimadaki (okulun kafesi)yemekleri gayet güzel buluyorum.
    -İnternete para falan vermiyoruz 5 sene onceki durumu bilmiyorum.internet saniyede 2 mb ile 8 mb arasi değişiyor.( 20 mbit den fazla genel de 2 mbit demişsiniz)
    -özel sağlık sigortası yapılır. Okulun anlaşmalı olduğu yerlerde 1000 tl ye kadar sigorta karşılıyor. ( aneliyat durumlari için 10 bin karşılıyordu galiba detaylari bilmiyorum emin de değilim duyduğum bu)
    - istanbulda dandik lise kolejler bile 20 bin tl iken yanlış anlamayin da sabanciya koça pahalı demeniz garibime gitti
    - hocaların notu kıt demişsiniz :D bu hocadan hocaya değişir . İstediğiniz hocadan ders alabilirsiniz . Tabi alabilirseniz. Ders seçiminde hızlı olan şanslı olan kapar . Gıcık hoca her yerde vardır.
    -2 kişil yurtlar 8000 4 kişilik 5000 civarı yıllık . Yanlış anlamayon ama dandik yurtlar bile 8 kişilik odaya aylık 200 tl isterken. Sabancıda 5000 tl 9 aylik 550 tl ye gelmesi normal bence.
    - okula burssuz gelen herkes şirket sahibi değil şahsen bir sürü arkadaşım var. Ayrıca neden vergilerinden kesilsin ya ne alaka hiç sanmam böyle bir şey olduğunu . Deseniz ki sabanci nin ödediği vergiler azaliyor tamam haklisiniz derim.
    -Okuldaki medline (klinik)ile benzer şeyleri ben de duydum malesef :(
    - bu okulun burssuzu dediğiniz gibi 5000 tl olsa kaliteli akademisyenleri , yabancı hocaları , o kadar araştırma bütçesini ( 80 milyon tl yıllık). Nereden bulacak çok merak ediyorum.yani dediğiniz pek de mantıklı değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tazefasulye34 -- 9 Temmuz 2015; 19:17:47 >

• 20 gun lise yaz okulunda kaldim. Bahsettiginiz kadar kotu goremedim.

Yemekler gayet kaliteliydi, iu yemekhanesinde yediniz mi bilmiyorum.

Klinige isim dustu gida zehirlenmesiydi vitamin ve rennie verip yolladilar taseronu kotu gercekten ona diyecek bisey yok.

%50 tutsa yazardim sanirim

Orijinalden alıntı: tazefasulye34

-Hocam yanlış anlamayın da ben lisem den evime servise 300 tl falan veriyordum2 sene once aylık . Servisle gidecek adamlar okulun kadıköye sabah gidip akşam gelenler için 400 tl veriyorlar. ( mesafenin de fazla olduğunu düşünürsek normal bir fiyat gibi)
    -Yemekleri abartmışsınız. Okul yemekhanesinden ne bdkliyorsunuz ben bazı öğünlerimi yemekhanede yerim benim açımdan bir sıkıntı yok. Yemekhane yemekhane gibi yani olması gerektiği gibi.tuzladaki bütün restaurantlara da kötü demişsiniz. Viaporta da :D . Normal zamanlarda yediğiniz yemekleri bilmiyorum ama yani anlaşılan beklentiniz aşırı ultra yüksekmiş. Ayrıca şimadaki (okulun kafesi)yemekleri gayet güzel buluyorum.
    -İnternete para falan vermiyoruz 5 sene onceki durumu bilmiyorum.internet saniyede 2 mb ile 8 mb arasi değişiyor.( 20 mbit den fazla genel de 2 mbit demişsiniz)
    -özel sağlık sigortası yapılır. Okulun anlaşmalı olduğu yerlerde 1000 tl ye kadar sigorta karşılıyor. ( aneliyat durumlari için 10 bin karşılıyordu galiba detaylari bilmiyorum emin de değilim duyduğum bu)
    - istanbulda dandik lise kolejler bile 20 bin tl iken yanlış anlamayin da sabanciya koça pahalı demeniz garibime gitti
    - hocaların notu kıt demişsiniz :D bu hocadan hocaya değişir . İstediğiniz hocadan ders alabilirsiniz . Tabi alabilirseniz. Ders seçiminde hızlı olan şanslı olan kapar . Gıcık hoca her yerde vardır.
    -2 kişil yurtlar 8000 4 kişilik 5000 civarı yıllık . Yanlış anlamayon ama dandik yurtlar bile 8 kişilik odaya aylık 200 tl isterken. Sabancıda 5000 tl 9 aylik 550 tl ye gelmesi normal bence.
    - okula burssuz gelen herkes şirket sahibi değil şahsen bir sürü arkadaşım var. Ayrıca neden vergilerinden kesilsin ya ne alaka hiç sanmam böyle bir şey olduğunu . Deseniz ki sabanci nin ödediği vergiler azaliyor tamam haklisiniz derim.
    -Okuldaki medline (klinik)ile benzer şeyleri ben de duydum malesef :(
    - bu okulun burssuzu dediğiniz gibi 5000 tl olsa kaliteli akademisyenleri , yabancı hocaları , o kadar araştırma bütçesini ( 80 milyon tl yıllık). Nereden bulacak çok merak ediyorum.yani dediğiniz pek de mantıklı değil.

2012'de 500 TL felandı şimdi dahada pahalılanmıştır 2015'teyiz.

Ben Sabancı'ya 2010'da girdim 2012'de ayrıldım.

Yemekhane ucuz değildi. Normal bi yemek 8-10 TL'ye geliyordu gene. Yıldız Tekniğinki gibi 1-2 TL olsa sesimi çıkarmazdım zaten. Beklentilerim aşırı yüksek felan değil. Viaport'da defalarca yemek yedim, bayat yemek satıyorlar. Mc Donalds özellikle, çok kötü.

Özel Sağlık sigortası evet 1000 TL olduğunu belirttim ama klinik iyi değil.

İstanbul'daki dandik Liselerin 20.000 TL etmesi , Sabancı'yı haklı çıkarmaz. O dandik liselerde çok fahiş fiyatlar istiyorlar, Sabancı Üniversitesi'de. Sabancı kalitesinde okullar Avrupa'da 5-10.000 TL'dir yıllığı.

8 kişilik odaya aylık 200 TL isteyen yurt ile işim olmaz. Rusya'da 3 kişilik odalar ayda 50 TL. 2 kişilik, Banyosu, Tuvaleti, kendi mutfağı olan yurtların aylığı 250-300 TL. Polonyadada 130 Euro civarı 2 kişilik güzel yurtlar. Bu durumda Sabancı'nın 4 kişilik yurda 550 TL istemesi bence KAZIK.

Benim zamanımda burssuz gelen çoğu kişinin babası kendi işiyle uğraşıyordu. Hatta özel ders aldığım kişide bunu bana söylemişti.

"Kaliteli" akademisyenleri, araştırma bütçesini Avrupadaki ülkeler nasıl bu paraya buluyorsa , bunlarda bu paraya bulsunlar. Bulamıyorlarsada bu benim sorunum değil. Ben şahsen bu kadar parayı buraya vermem. Ama siz kazık yemek istiyorum diyorsanız buyrun verin.

• quote:

Orijinalden alıntı: BluePage

20 gun lise yaz okulunda kaldim. Bahsettiginiz kadar kotu goremedim.

Klinige isim dustu gida zehirlenmesiydi vitamin ve rennie verip yolladilar taseronu kotu gercekten ona diyecek bisey yok.

Bu "Gıda" zehirlenmesi ne zaman oldu ? Ben Sabancı'da yemekhanede yediğim tavuk yüzünden 1-2 gün kustum ishal oldum vs.

2 sene bu okula gittim bir günde adam gibi et yemedim. Böyle sığır aşçıları olan bir okul.

Orijinalden alıntı: Fleetwood1991

quote:

Bu "Gıda" zehirlenmesi ne zaman oldu ? Ben Sabancı'da yemekhanede yediğim tavuk yüzünden 1-2 gün kustum ishal oldum vs.

2 sene bu okula gittim bir günde adam gibi et yemedim. Böyle sığır aşçıları olan bir okul.

Yemekhaneden olabilir belkide bilemiyorum ben golun kenarinda iki saat oturdugum icin mide usutmesi diyordum daha sonra oyle bi hastalik yok dediler..

Yemekhane elbette restoran gibi degil ama devletteki bir cok yemekhaneden iyiydi hocam. Belkide rutinde daha kotudur 20 gun yasadim sadece kampuste memnun kalmistim. Bi mef, yeditepe, bilgi ile karsilastirmam yinede. Ama Abd falan diyorsaniz evet tabiki haklisiniz. Ucretli bizi asiyor malesef ama %50 olsa saydigim okullar yerine tercih ederdim.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Fleetwood1991

quote:

Yemekhaneden olabilir belkide bilemiyorum ben golun kenarinda iki saat oturdugum icin mide usutmesi diyordum daha sonra oyle bi hastalik yok dediler..

Yemekhane elbette restoran gibi degil ama devletteki bir cok yemekhaneden iyiydi hocam. Belkide rutinde daha kotudur 20 gun yasadim sadece kampuste memnun kalmistim. Bi mef, yeditepe, bilgi ile karsilastirmam yinede. Ama Abd falan diyorsaniz evet tabiki haklisiniz. Ucretli bizi asiyor malesef ama %50 olsa saydigim okullar yerine tercih ederdim.

Bak ben sana yukarda söyledim 2 sene oraya gittim diye.

Devlet yemekhanelerine gitmedim hiç.

Okulun şu an yıllık ücreti 42.000 TL. %50 burslu bile olsa 21.000 TL yaparki bu paraya Avrupa'da rahat rahat okunur.

• 2015 deyiz ve sizin 500 tl dediğiniz ücret yok şu an.

Türkiyedeki devlet üniversiteleri ile vakıf üniversite yemekhane fiyatlarini karşılaştırmışsınız. Bu zaten herkes tarafından kabul ediliyor. Vakıf pahalı. Ama siz çok kötü demişsiniz ben dediğinz kadar kötü değil dedim.
    Yurt dışındaki üniversitelerle karşılaştıracaksanız zaten türkiyenin hangi ünisi olursa olsun zaten direk gidin yurt dışına. Burda ygs lys forumunda türkiye içi üniversiteler karşılaştırılıyor. O yüzden benim yorumlarım türkiye içerisi ile alakalıydı.

8 kişilik yurda 200 tl isteyen okul da boğaziçi yani devlet okulu . Yani türkiye içerisinde karşılaştırırsak fiyat normal gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tazefasulye34 -- 9 Temmuz 2015; 20:00:57 >

Orijinalden alıntı: tazefasulye34

2015 deyiz ve sizin 500 tl dediğiniz ücret yok şu an.

Türkiyedeki devlet üniversiteleri ile vakıf üniversite yemekhane fiyatlarini karşılaştırmışsınız. Bu zaten herkes tarafından kabul ediliyor. Vakıf pahalı. Ama siz çok kötü demişsiniz ben dediğinz kadar kötü değil dedim.
    Yurt dışındaki üniversitelerle karşılaştıracaksanız zaten türkiyenin hangi ünisi olursa olsun zaten direk gidin yurt dışına. Burda ygs lys forumunda türkiye içi üniversiteler karşılaştırılıyor. O yüzden benim yorumlarım türkiye içerisi ile alakalıydı.

8 kişilik yurda 200 tl isteyen okul da boğaziçi yani devlet okulu . Yani türkiye içerisinde karşılaştırırsak fiyat normal gibi.

Yüksek teknoloji kullanım ücreti 550 TL idi, o kaldırıldı sonraları evet ama 2013 yada 2014'te kaldırılmış olması lazım.

sonra nerde okudun sabancıdan

Orijinalden alıntı: Smoke34

sonra nerde okudun sabancıdan

Şu an okumuyorum 2-3 yıl boşta kaldım. Ama Ekim'de inşallah Rusya'ya gideceğim.
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.