Şimdi Ara

sabaha kıl dönmesi ameliyatı olucam. (oldu bitti) (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
263
Cevap
2
Favori
271.144
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Az sonra okuyacaklarınız gümüş nitrat ile tedavi olmaya uygun olan kişiler içindir. Bunun uyguluğu konusunda mutlaka muayene olmanız gerekmektedir.

    1 yıl kadar önce kuyruk sokumunda oluşan ağrıyı pek dikkate alamıştım, çok fazla bilgisayar başında oturduğumdan duruş bozukluğu sebebi ile ağrıyor sandım. Sonra kendi kendine o ağrı geçti.

    Ancak geçen ay içinde kuyruk sokumu üzerinde olmaması gereken 2 delik olduğunu farkettim. Daha önce gittiğim doktorların hepsi radikal bir mudahale ile o bölgeyi çıkartmayı ve flep yöntemi ile kaydırmayı uygun buldur. hatta daha ayrıntı verecek olursam Karidakis yöntemi uygulanacaktı.

    Uzun uzun internette araştırdım, 15 gün boyunca sabah akşam yurtdışındaki tüm yöntmler de dahil olmak üzere öğrenmediğim yöntem kalmadı.

    Korhan Hocam'ın sitesine rastladım ve kendisi ile irtibata geçtim. Muayene olduktan sonra çok ilerlemiş olmayan bir pilodinal sinus olduğunu ve gümüş nitrat tedavi edebileceğini belirtti.

    Geçen hafta ilk seansı ve dün de 2. seansı gerçekleştrdik, şu anda içeride hiç bir oluşum kalmadı ve 3. seans ile tedavim sona erecek.

    Pilonidal Sinus rahatsızlığı olan kişiler için önerim, sakın ama sakın bir kaç doktora gitmeden hemen bıçak altına yatmayın, iyi araştırın.

    Tedavimnin üzerinden yaklaşık olarak 2 ay geçti, şu anda akıntı kesilmiş durumda ve ufak kesi tamamen kapanmak üzere.

    Bu yöntem ile tedavi olmaya uygun olan kişiler , operasyon sonrası mutlaka operasyonlu bölgeye çok iyi bakmalı ve yeni kıl girişleri olmaması için azami özen göstermeniz gerekiyor.

    Prof. Dr. Korhan Taviloğlu
    Uzmanlık alanları: Genel Cerrahi, Acil Cerrahi, Anorektal Hastalıklar, Endoskopi, Laparoskopik Cerrahi, Meme hastalıkları

    Şişli Florence Nightingale Hastanesi,
    Abide-i Hürriyet Cad. No:290, Şişli, İstanbul

    Kadıköy Florence Nightingale Hastanesi,
    Bağdat Cad, No 63, Kızıltoprak, Kadıköy, İstanbul

    İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi,
    Genel Cerrahi A.D., Çapa, İstanbul

    http://www.taviloglu.com/




  • Arkadaşlar maalesef bu gün doktora gittim..kıl dönmesi teşhisi koydular.ağrı ve akıntı var....amelyat olacaksın dediler..internette araştırma yaptım farklı yöntemler var..Ankara da yaşıyorum...memurum...nereyi ve hangi doktoru önerirsiniz....özel maaliyetli olur...devletin masrafları karşılayacağı bir yer olmalı...bilgi verirseniz sevinirim...
  • Geçmiş olsun hocam acil şifalar dilerim tez zamanda iyileşirsin inşallah.
  • Bu rahatsızlığı yaşayan ve ameliyat olan arkadaşlara geçmiş olsun. Umarım tekrar başınıza gelmez. Benim de bu yönde şüphelerim var anca oradan koca bir parça alınması büyük sıkıntı, insanı düşündürüyor.

    http://www.medicalart.com.tr/kildonmesi.html

    Burada bazı açıklamalar var. Gidip de muayene olan ya da tedavi olan var mı aranızda? bahsettikleri yöntem gerçek midir...
  • Arkadaşlar bendede aynı sorun var benimki daha cok bastaymış bi bilyeden kucuk bi buyuklukte ve flap yöntemi ile olacagım bakalım nasıl olacak, Yandan doku kaydırılıyor yara buyuk oluyor ancak en garanti çözüm bu arakdaşlar amelyat sonrası pansuman derdiniz yok kendimizi 1-2 hafta skıcıaz sanrm o kadar.

    Bu arada ben izmirdeyim ilk gittigim özel hastane Babam doktor olmasına ragmen 1.500 milyardan asaı masraf olmaz dedi

    ancak bugun babamn eski hastane arkadşına gittik ve toplam masrafımızı 200lira.

    flap ile bildiklerinizi paylaşırsanız sevinirim arkadaşlar
  • Merhaba arkadaşlar. Bende kıl dönmesi ameliyatı oldum. hemde 2 kez. bu ameliyattan korkmayın. 20 dak. gibi bir süre alıyor. ben lokal anestezi oldum ki bunu tavsiye ederim. anestesi sırasında çok az bi acı hissediyorsunuz. yanlız lokal derken direk ameliyat ın olacağıyere,çünkü ben belden de iğne vurulduğunu duydum. ameliyat olacak arkadaşlara tavsiyem ameliyat oldktan sonra hijyene çok önem vermelisiniz. o bölgeyi düzenli araklıklarla tüy dökücü kremlerden kullanmanız gerek çünkü tekrarlama ihtimali var bende olduğu gibi ben bunu fazla önemsememiştim ama 1 yıl sonra 2. ameliyatımı oldum. bu kıl dönmesi ameliyat olana kadar size çok büyük sıkıntılar yaratır ağrısı bidert akıntısı bi dert. bu yüzden ameliyattan korkmayın ve en kısa sürede olun. şunuda hatırlatıyım ameliyat olmaz iseniz eğer apse yaparsa ozamn hapı yuttunuz çünkü o apse yapan yeri temizlemek için yapılan anestezi nin verdiği acıyı hala unutamam bu yüzden ameliyatınızı uzatmayın. allah acil şifalar versin şimdidden amelita olacaklara




  • kıl dönmesini önlemek için ne yapmak lazım
  • biraz topici hortlatmak gibi olacak ancak bende deneyimlerimipaylaşayım

    arkadaşlar bende 3 gun once bu amelyatı oldum bne sans eserı kendım orda bı kucuk bılye tarzı bıse oldgnu hıssettım ancak ne agrı ne sızı hıcbı belrtı yoktu ve aynaya baktgmda orda bır kucuk delık oldgnu farkettım ve anladkı bu bır kıl donmesı.

    doktora gittik baktı etti dedı cerrahi mudahale ile alınıyor vs. tamam dedik.

    Flap kaydırma yöntemi ile amelyat oldgnu ve cok ıyı sonuclar elde ettgnı söyledi bende tamam dedim.

    amelyat olacagım gün hastaneye gittik doktorum cok iyi birisiydi.

    ik odamı gosterdler 1 gun burda kalıp sonra taburcu olacaktım.

    o yeşilleri giydirdiler ve kolumdan kan aldılar ardından da parmagımdan Anestezi için uyustrcu verceklerınden kan testlerımı yaptılar ardından yataga yatıp amelyat odasına gidiyouz burda giderken muthıs bir adrenalin patlaması oluyor. ancka korkulcak bişey yok sadece o yollar asansor ve amelyat odası bıras souk o kadar.

    masaya oturuyorsunuz e anestezi uzmanı gelip epidural anestezi olarak bel altınızı uyuşuturyor bunun için belinizden yanı 2 omur arasından kıl kadar ince bir iğne vuruyor malum 2 omur arasına girdigindne biras garip hissedıyorsunuz ancak acıması sizin elinizde cunku orayı kasmassanız hiç acımıyor.

    iğne olduktan sonra 2 dkka içinde sanki ayagınız uyusyornus gıbı bel altınızı hissetmemeye baslıyorsunuz. zaten heralde ıgnenn etkisi biras cenem dustu ordaki hemsire ile konusuyordum ben doktora basldınızmı dediimde onlar orayı acıp zaten cıkardıklarını söyledier ben sok cidden kendinizi felcli gibi hissediyorsunuz.

    1 saat kadar sonra amelyat bitti ve odama götürüldüm odamdayken bel altınızın uyusuklugu 4-5 sat surcegnden hala uysuktu tabıkı elimde serum var 2-3 saat nsra benmkı gemeye basladı ve tuvalete kalktım allahtan ablamla kalktmki anetezi etksnden basım dondu kan sekerım dustu dusuyordum gittim yattım 1 saat snra tekrar kalktım hiçbişeym yoktu allahtan yaptm tuvaletımı.

    herkes buuk tuvaletnden yakınmıs ancak ben 3 kez cıktım 3undede cok raha t yaptm onemlı olan sanmr pozısyon amelyattan snra bende agrı falan olmadı ancak o boru dedıınız sondayı takıyorlar ucunda ufacık nrımaol bı agrı olusup gıdıyor anlamadım yarın da boruyu cıkabilirler yada en gec pazartesi cıakrcaklar nasıl olcak merak edıyorum

    amelyattan sonra orada bir hissizlik uyusukmus gibi bir his var amelyat bolgenzde o kadar oole abartılcak bir ynı yok arkadşlar genede ben sorularınızı cevaplamaya calısacagım :)




  • quote:

    Orjinalden alıntı: slyman_b

    kıl dönmesini önlemek için ne yapmak lazım


    orayı kılsız tut ve banyodan sonra iyice durula
  • quote:

    Orjinalden alıntı: dynner


    quote:

    Orjinalden alıntı: slyman_b

    kıl dönmesini önlemek için ne yapmak lazım


    orayı kılsız tut ve banyodan sonra iyice durula


    ora dediğin tam olarak neresi hiç kıl dönmesi olmadım ümkünse de olmasın diye önlem almak istiyorum belden aşağısı komple kıl benim ve uzun kıllar alayım mı kılları ?
  • Aman ha arkadaşlar böyle bir durumunuz varsa ihmal etmeyin daha başlangıç aşamsında ameliyatınızı olun ben 2 kere oldum. ilki 1995 yılında çok ilerlemişti gerçi benim umursamazlığımdan oldu.bende de delik oluşmuştu ilk ameliyatımı olmadan önce. ameliyat oldum ve sonuç yumruğum büyüklüğünde bir parça almış doktor ve 32 dikiş.inanın 3 ay çektiğimi ben bilirim.2. ameliyatım 1998 de oldum delik oluşmamıştı ama ağrı vardı hemen doktora gittim.yeniden oluşmaya başlamış.tekrar ameliyat masasına yattım. 3 dikişle atlatmıştım ertesi gün işime başladım. siz siz olun böyle bir durumunuz varsa hemen gidip ameliyat olun beklemeyin bekledikçe ilerleme artacak ve daha çok acı çekeceksiniz.
  • arkadaslar ben 1 hafta once oldum uzun uzadıya anlatıyım rahatlasın iciniz
    oncelikle ben erken teshis ,alanında un yapmıs doktor ve iyi bir hastanede oldugum icin avantajlıydım

    hersey bi aksam apseyle basladı kuyruk sokumunda sislik diger gun apar topar doktora doktor kıl donmesi dedi yıkıldım tabi
    sonra anestesiyle o apseyi aldılar 1 hafta sonra gel ameliyata alalım dedi tmm dedim
    1 hafta sonra gittim sabah 10:00 gibi ameliyata girdim 11:00 de odaya getirdiler ama uyuttukları icin hic bi sey bilmiyorum
    gozlerimi actıgımda odada yan yatıyodum sonra yavas yavas kendime geldim ve doktor geldi emeliyatın cok iyi gecti dedi sırt ustu yatma dedi ben yine gelecem dedi gitti
    en ufak acı hissetmemistim daha aklımdan da anestezinin etkisi gitsin agrı gelecek diye korkuyorum ama aksam oldu hala en ufak agrı yok iste doktor kontrole felan geldi
    sabaha taburcu oldum 1 hafta oldu ameliyata kapalı ameliyatıı benimki hala en ufak acı hissetmedim ne ameliyatta ne sonra nede pansumanlarda
    2. gun kalktım 3. gun yan yan oturmaya bile basladım doktor biraaz dikkat et dedi dikislere o kadar 2 hafta pansuman yapılacak
    banya yasak sonra dikisleri alacaklar ve hersey eskisi gibi :)
    ama aklıma takılan bi hortum taktılar 1 hafta oldu hala cıkarmadılar ama yarın bir gun cıkacak dediler biraz korkuyorum ondan cunlu kaba etten oluga kadar gidiyo ve oranın kanını cekiyo
    iste boyle arkadaslar dedigim gibi ne zorluk ne acı hic bi sey yok ammelitattan sonrada hijyen kurallarına tamamen uyarak bu illetten sonuna kadar kurtulabilecez insallah
    ama en zor yanı doktorun bakıpta kıl donmesi demesi ve onlugu giyip ameliyathaneye girmek cok zor anesteziden sonra kolay ama
    yararlı olabildimse ne mutlu bana
    herkese acil sifalar diliyorum dikkat edin kendinize bide son uyarı tras olun sık sık : )



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi resulsarac -- 27 Haziran 2009; 1:11:07 >




  • Arkadaşlar konuyu takip etmedim belki bilgisi verilmiştir. Epilasyon yaptıran varmı daha önce o bölgeye? Ben oraya belkide koltuk altı ve genital bölgeye yaptırmak istiyorum. Uğraşılmıyor valla kestinmi 1 haftaya daha gür çıkıyor
  • quote:

    Orjinalden alıntı: PeterPetrelli

    Arkadaşlar konuyu takip etmedim belki bilgisi verilmiştir. Epilasyon yaptıran varmı daha önce o bölgeye? Ben oraya belkide koltuk altı ve genital bölgeye yaptırmak istiyorum. Uğraşılmıyor valla kestinmi 1 haftaya daha gür çıkıyor


    benimkini ameliyatta yapmıslar 1 hafta oldu daha hic cıkmadı
    ama tuy dokucu kremle cok rahat alabilirsin krem zaten suruyon sonra yıkıyon yani ulasılmıyacak bi yer degil
  • quote:

    Orjinalden alıntı: resulsarac


    quote:

    Orjinalden alıntı: PeterPetrelli

    Arkadaşlar konuyu takip etmedim belki bilgisi verilmiştir. Epilasyon yaptıran varmı daha önce o bölgeye? Ben oraya belkide koltuk altı ve genital bölgeye yaptırmak istiyorum. Uğraşılmıyor valla kestinmi 1 haftaya daha gür çıkıyor


    benimkini ameliyatta yapmıslar 1 hafta oldu daha hic cıkmadı
    ama tuy dokucu kremle cok rahat alabilirsin krem zaten suruyon sonra yıkıyon yani ulasılmıyacak bi yer degil

    Olabilir aslında, bunu deneyeceğim.




  • Birkaç gündür çok ağrı yapmıştı kıl dönmesi. Doktora gittiğim apse yapmış antibiyotik verdi. 1-2 ay sonra da alacaklar orayı. Ama birçoğunuzun olduğu klasik yöntemlerle değil.

    Bu sorunu yaşayan ve istanbulda nereye gidceğini bilmeyen varsa, önce bir sorsunlar yakınlarındaki hastanelere, ameliyatsız tedavi yapıyorlar mı diye.
    Eğer yapmıyorlarsa medical art ameliyatsız tedavi ile 10 dk da sorunu çözüyor. Ertesi gün hiçbirşey olmamış gibisiniz. Çok araştırdım ve sonunda gittim görüştüm. Doktor bu yönteme uygun olduğumu apse düzeldikten sonra yapabileceklerini söyledi.

    Tedavi olduktan sonra da detaylı bir şekilde anlatırım işlemleri.

    Bilginiz olsun
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ZUĞAŞİBERE

    Birkaç gündür çok ağrı yapmıştı kıl dönmesi. Doktora gittiğim apse yapmış antibiyotik verdi. 1-2 ay sonra da alacaklar orayı. Ama birçoğunuzun olduğu klasik yöntemlerle değil.

    Bu sorunu yaşayan ve istanbulda nereye gidceğini bilmeyen varsa, önce bir sorsunlar yakınlarındaki hastanelere, ameliyatsız tedavi yapıyorlar mı diye.
    Eğer yapmıyorlarsa medical art ameliyatsız tedavi ile 10 dk da sorunu çözüyor. Ertesi gün hiçbirşey olmamış gibisiniz. Çok araştırdım ve sonunda gittim görüştüm. Doktor bu yönteme uygun olduğumu apse düzeldikten sonra yapabileceklerini söyledi.

    Tedavi olduktan sonra da detaylı bir şekilde anlatırım işlemleri.

    Bilginiz olsun


    kardes bende arastırdım ameliyatsız sadece gumus nitrat var galiba ama onunda guvenirlirligi tam olarak ispatlanmamıs bi nevi ameliyatsız bu illetten tam olarak kurtulus yok gibi...




  • quote:

    Orjinalden alıntı: resulsarac


    quote:

    Orjinalden alıntı: ZUĞAŞİBERE

    Birkaç gündür çok ağrı yapmıştı kıl dönmesi. Doktora gittiğim apse yapmış antibiyotik verdi. 1-2 ay sonra da alacaklar orayı. Ama birçoğunuzun olduğu klasik yöntemlerle değil.

    Bu sorunu yaşayan ve istanbulda nereye gidceğini bilmeyen varsa, önce bir sorsunlar yakınlarındaki hastanelere, ameliyatsız tedavi yapıyorlar mı diye.
    Eğer yapmıyorlarsa medical art ameliyatsız tedavi ile 10 dk da sorunu çözüyor. Ertesi gün hiçbirşey olmamış gibisiniz. Çok araştırdım ve sonunda gittim görüştüm. Doktor bu yönteme uygun olduğumu apse düzeldikten sonra yapabileceklerini söyledi.

    Tedavi olduktan sonra da detaylı bir şekilde anlatırım işlemleri.

    Bilginiz olsun


    kardes bende arastırdım ameliyatsız sadece gumus nitrat var galiba ama onunda guvenirlirligi tam olarak ispatlanmamıs bi nevi ameliyatsız bu illetten tam olarak kurtulus yok gibi...



    geçmiş olsun öncelikle. Apseden bir hafta sonra nasıl aldılar seni, bana en az bir ay süre verdi doktor. Dün aldırdım ben de apseyi, çok ağrım vardı şimdi daha iyiyim. güzelce de temizledi içindeki kılları. Ama kıl dönmesi tedavisine en az bir ay var. Şimdi bile her gün pansumana gitmem gerekiyormuş. Ameliyattan sonra ne olacak kimbilir.

    Gümüş nitrat yöntemi hakkında duydukların nelerdir? ne gibi bir zararı olabilir, yöntemi uygulayanlara göre en az tekrar etme olasılığı bu yöntemdeymiş. pansuman bile gerektirmiyor. Böyle vaadleri olunca mecburen yöneliyorsun ama zararlı bi yöntemse bilmekte fayda var.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: ZUĞAŞİBERE


    quote:

    Orjinalden alıntı: resulsarac


    quote:

    Orjinalden alıntı: ZUĞAŞİBERE

    Birkaç gündür çok ağrı yapmıştı kıl dönmesi. Doktora gittiğim apse yapmış antibiyotik verdi. 1-2 ay sonra da alacaklar orayı. Ama birçoğunuzun olduğu klasik yöntemlerle değil.

    Bu sorunu yaşayan ve istanbulda nereye gidceğini bilmeyen varsa, önce bir sorsunlar yakınlarındaki hastanelere, ameliyatsız tedavi yapıyorlar mı diye.
    Eğer yapmıyorlarsa medical art ameliyatsız tedavi ile 10 dk da sorunu çözüyor. Ertesi gün hiçbirşey olmamış gibisiniz. Çok araştırdım ve sonunda gittim görüştüm. Doktor bu yönteme uygun olduğumu apse düzeldikten sonra yapabileceklerini söyledi.

    Tedavi olduktan sonra da detaylı bir şekilde anlatırım işlemleri.

    Bilginiz olsun


    kardes bende arastırdım ameliyatsız sadece gumus nitrat var galiba ama onunda guvenirlirligi tam olarak ispatlanmamıs bi nevi ameliyatsız bu illetten tam olarak kurtulus yok gibi...



    geçmiş olsun öncelikle. Apseden bir hafta sonra nasıl aldılar seni, bana en az bir ay süre verdi doktor. Dün aldırdım ben de apseyi, çok ağrım vardı şimdi daha iyiyim. güzelce de temizledi içindeki kılları. Ama kıl dönmesi tedavisine en az bir ay var. Şimdi bile her gün pansumana gitmem gerekiyormuş. Ameliyattan sonra ne olacak kimbilir.

    Gümüş nitrat yöntemi hakkında duydukların nelerdir? ne gibi bir zararı olabilir, yöntemi uygulayanlara göre en az tekrar etme olasılığı bu yöntemdeymiş. pansuman bile gerektirmiyor. Böyle vaadleri olunca mecburen yöneliyorsun ama zararlı bi yöntemse bilmekte fayda var.


    Apse cıktı hergun pansuman ve ilac tedavisi aldım sonra doktora gorundum intihapın kurumus ne zaman istersen gel ameliyat ol dedi diger gun gittim ve ameliyatı oldum intihap kuruması vucuda bunyeye gore degisebilir demekki seninki bi ayda kuruyo olabilir

    zararını bilmiyorum benim ispatlanmamıs derken bu gumus nitrat cok az hasta uzerinde denenmis internettede arastırırsan hic bu ameliyatı olupda yorum yazan yok yinede doktoruna guveniyosan pansumansız dikissiz guzel ayrıca bi yazı var cok uzun istersen oku

    1-GÜMÜŞ NİTRAT DESTEKLİ PİLONİDAL SİNUS KÜRETAJI

    BİRİNCİ AŞAMA: Bu yöntemi, gümüş nitrat kristallerini EAU DİSTİLE (saf su) ile eriterek, %20-30'luk AgNo3 solusyonu halinde, lokal anestezisiz, kıl fistüllerinin veya sinüslerin içine enjekte ederek pyojenik (iltihabi) granulasyon dokusunu eritme ve sonra da kürete etme esasına dayandırdık.

    Saf su dışında bütün solusyonlar, örneğin povidon iyod, tentürdiyod, Lidokain ve diğer bütün lokal anestezikler ile nötralize veya çökelmesi nedeni ile AgNO3 eriyiği zorunlu olarak antisepsi, lokal saha temizliği, sabunlu tıraş, anestezi vs yapılmadan verildi. Bunun sonucu olarak vakaların %50’sinde, özellikle fistül tartı oluşmamış, grade 1-2 sinuslerde ,birkaç saniye süren yanma şeklinde lokal ağrılar ve %20 vakada 1 gün içinde granulasyon dokusunun kimyasal lizisi veya nekrozu sonucu sinus içinde oluşan bulamacın hafif supurasyonu sebebi ile lokal ağrı ve hiperemi olmaktadır. Söz konusu supure nekrotik material kürete edildikten sonra sorun kalmamaktadır. Supure edilmediği takdirde sürecin ne olacağı araştırılmadı veya buna ihtiyaç kalmadı.

    GÜMÜŞ NİTRATIN ETKİ MEKANİZMASI: Kıl ve bakterilere karşı savunma oluşturmak üzere,kıl fistülleri içinde ,vucut tarafından üretilmiş olan,aynı zamanda kılların yuvalandığı iltihabi granülasyon dokusu dediğimiz kolay kanayan ve kronik iltihabi akıntılara yol açan kırmızı, gevşek, sümüğümsü, iltihaplı doku ilacın litik(eritici) etkisi ile 6-24 saat içinde tamamen veya büyük oranda erimekte ve gri bir bulamaç veya sıvı halinde, orifislerdenb ,taşmaya başlamaktadır..

    İKİNCİ AŞAMA: Bu aşamada ,AgNO3 injeksiyonundan 6-24 saat sonra,lokal anestezi altında,fistüller ve ince duvarlı sinüsler, kulak,yani BUŞON KÜRETLERİ İLE kürete etmete, işlem bitince de ,POLİVİNİL PROLİDON İYOD (PPİ) ile dezenfekte edilmektedir.AgNO3 eriyiği, sadece zayıf granulasyon dokusunu eritebilmektedaha güçlü ve canlı çevre dokularda nekroz etkisi göstermemektedir . Ancak bazı vakalarda küretaj ve dezenfeksiyon için on iki saati aşan beklemelerde, sinüs veya fistül etrafında az bir eritem (kızarıklık), az bir ödem, ve az bir ağrı oluşmaktabu da küretajı kolay kılmakradır.. Ancak bir çıkış deliği oluşturamamış,ama bu yüzden aylar veya yıllar süren zaman içinde kalınlaşmış,fibröz, sinüs veya kist duvarına 3-4 mm kadar derine batmış olan kıllar,kendini bırakmayabiliyor ve kürete edilemeyebiliyor..Bu durumda,fistül tarktı,çok çart olamamakla birlikte 2 cm kadar insize edilip ilgili kıllar klemple tutulup çekilebilmektedir..Bu küçük cerrahi ek işlem,kendimizden çok hastayı tatmin için yapılmaktadır.Belki,iler,kılların tamamını kürete etmeklte bu denli olmayacağız. Çünkü,diğer bölge ameliyatlarından da bilmekteyiz ki organizma, kendi organı olan kıllarını yabancı olarak görmemekte ve kontamine değilse ,yani mikrop bulaşmamışsa ,tepki vermemekte,yani iltihab oluşturmamakatadır. Sırttan baştan genellikle kökü ile düşüp gelen kılların baş ucu keskin olmadığı için, sağlam cildi delememektedir ve enfeksiyon veya abse, akıntı oluşturmamatadır. Kılın suçu yaralı, arızalı veya delinmiş bir cilt aralığından veya mevcut bir fistülden veya pitden yönlendirildiği ve itildiği takdirde kolayca ilerleyebilmek ve birlikte bazı bakterileri cilt altına taşımaktır.

    ÜÇÜNCÜ AŞAMA: Literatürde bildirilen ve 1985-2001 yıları arasında bizim de uyguladığımız Fenol yönteminde, ilaç verilen sinüs veya fistülün önce bir iki hafta akarak temizlenmesi sonra da ilgili SİNUS VE FİSTÜLLERİN skleroze olarak,yani büzüşüp,sertleşip kapanması beklenirbu süre içinde,öncelikle iyi bir küretaj yapılmamış ise, veya fistül veya sinüs girişi ağzının beklenen 1-3 haftalık süre içinde kapanamaması,veya bir şekilde yeni kıl girişlerinin önlenememesi halinde içeriye tekraren kıl ve bakteri girebilmekte ve hastalık en azından % 15 vakada,bazan %40 vakada nüks edebilmektedir. .Dolayısı ile ,sabırla ile sürdürülecek,etkili bir küretajdan sonra kıl girişlerinin hemen kapanmasını temin için girişteki 1-2 mm lik cilt epiteli,dişeğeleriile törpülendi.Bazan sütür kondu,bazan konmadıarada bir fark gözlenmedi. AgNO3,grade 1 vakalarda hem ağrıya neden olduğu,hem de bunlarda basit küretaj yeterli olduğu için uygulanmadı.Ayrıca abseli vakalarda,grade 4-5 vakalrın hemen hepsinde ve hidradenitis eğilimi gösteren bazı grade 3 vakaların bir kısmındsa etkisiz olduğu için ,bunlarda uygun bulunmadı. Bütün bu işlemler elektif, uygun grade 2 ve 3 vakalarda, 15 - 20 dk da tamamalanabilmekte.Bölge, 2 günlüğüne baskılı bir şekilde tampone edilerek bırakılabilir,bunlar 4-8 gün içinde spontan iyileşip kapanabilir ve dikişleri bu süreler sonunda alınır.

    PANSUMANLAR: Ciddi pansuman gerekmez. İlk kontrol 2. veya 3.günde yapılır. 3. günden itibaren, hasta ailesi günlük kontrol ve havalandırma gerekçesi ile povidon iyod ile yüzeyel pansuman yapar. İyi kürete edilmiş sinüs ve fistüller, 5 ila 20 ,ortalama 8 günde iyileşir (Tablo)

    Uygulamalarda sadce %7.7 vakada hafif yara enfeksiyonu oluşabiliro da 3-4 pansumanda iyleşebilir,ve sorun olmaz.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: Sheva24

    benim ameliyat yarı açık yapıldı bugün dikişleri aldırdım ama hala akıntı var sizdede öylemiydi?doktora sordum yara tam kapanmadığı için akar dedi durumun iyi deyip geçiştirdi sanki beni daha önce amelyattan 10 gün sonra akıntı gören varmı aranızda


    normaldir kardes benimki kapalı aldu ama bi hortum takıyolar yaradan o hortumu 13. gunde aldılar yani akıntı vardı
    ama yarı acıkda nasıl oluyor bilemem
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.