Şimdi Ara

Saadet zincirine benzetilen yatırım platformu BitConnect resmen kapatıldı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
342
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  

     
    2016 yılında İngiltere'de faaliyete başlayan BitConnect isimli şirket, aynı yıl içinde BitConnect adındaki Bitcoin yatırım platformunu tanıtmış ve 2016'nın sonlarına doğru ICO'yu tamamlayarak kripto para dünyasına giriş yapmıştı. Kullanıcıların BitConnect(BCC) alıp bu kripto parayı dijital cüzdanlarında tutarak ya da ticaret botlarına ödünç vererek yatırım yapmasına izin veren platform, aralarında Ethereum'un kurucusu Vitalik Buterin'in de yer aldığı geniş kitleler tarafından saadet zinciri olmakla suçlanıyordu. ABD'deki farklı eyaletlerden gelen tehditlerle de daha fazla mücadele edemeyen platform bugün resmen kapatıldı.


     

    Eyaletlerin baskısı sonuç verdi 

    BitConnect tarafından yapılan açıklamaya göre platformun resmi web sitesi BitConnect.co üzerinden dijital cüzdan yönetimi ve Bitcoin'le ilgili eğitici içeriklerin paylaşımına devam edilecek ancak artık ödünç verme işlemleri ve borsa faaliyetleri sürdürülemeyecek. Şirket, bu ani kararın arkasında üç büyük nedenin olduğunu belirtiyor: Basında çıkan olumsuz haberler, Texas ve North Carolina eyaletlerindeki regülatörlerin BitConnect'in durdurulması yolunda attığı adımlar ve platforma yönelik DDoS saldırıları.


     

    Şirket açıklamasında regülatörler tarafından kendilerine gönderilen mektupların platformun hukuki devamı için engel teşkil ettiğini belirtse de platformdaki kullanıcıların, referans kodlarıyla tanıdıklarını platforma davet edebildiği ve bu yeni kullanıcılar üzerinden bonus alabildiği piramit yapısının, platformun sonunu getirdiği de iddialar arasında. Bununla birlikte, kullanıcılara yaptıkları işlemleri tamamlamak için 5 günlük süre tanıyan BitConnect, ICO faaliyetlerine devam edileceğini ve BitConnect için alternatif bir yapının oluşturulacağını işaret ediyor.


     

    Yüzde 90'ın üstünde değer kaybı 

    Sadece platformda yatırım amaçlı kullanılabilen ve borsalarda BCC kısaltmasıyla işlem gören BitConnect, yatırım platformuna olan ilginin artmasıyla birlikte geçtiğimiz ay 400$'ın üstünde bir değere ulaşmıştı. Hem kripto paralardaki genel düşüş hem de şirket tarafından yapılan açıklamanın etkisiyle son 24 saat içinde yüzde 90'ın üstünde değer kaybeden BitConnect'in şu anki değeri ise 15$ civarında. 




  • Her patlama haberine şu Twisted Metal posterinin konması :D

  • PATLADI AHAHAHAHAHAHAA diye sevinenleri görelim

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Resimdeki patlama bana mantar bulutundan çok; "o" 'daki palyaçoyu anımsatıyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: al-ozaria

    Resimdeki patlama bana mantar bulutundan çok; "o" 'daki palyaçoyu anımsatıyor.

    Aslında o da değil. Twisted Metal oyununun reklamlarında kullanılan poster duvarkağıdı falan görüntüsü o :D
  • Adamlar platformu kapattıktan sonra 4.5 dolara düştü ve 1 gün içinde 80 dolara çıktı bu nasıl kapanmak arkadaş denk getiren 20x kar etti

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mehmedaltair kullanıcısına yanıt
    bitfinex borsasında hiç bir işe yaramayan, borsanın uydurduğu bir token var. o bile alınıp satılıyorsa bu BCC hayli hayli alınıp satılır. kripto balonu gittikçe büyüyor. yok sağlık coini, yok kargo coini, yok bilmem ne. birilerinin canı fena yanacak.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DH Specialist -- 20 Ocak 2018; 3:18:56 >
  • DH Specialist kullanıcısına yanıt
    Onun gibi binance coin vardı ben ilk gördüğümde 2.5 dolardı 30 dolara kadar yükseldi Demek ki kafası çalışan biri shitcoin ismiyle coin çıkarsa o da tutacak

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • stellar alinirmi beyler? 4200 satoshi de hemen hemen.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.