Şimdi Ara

S4 tecrübem, olabildiğimce objektif olmaya çalıştım ama bir yere kadar. (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
273
Cevap
4
Favori
7.799
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • konuyu açan arkadaşımız bence biraz abartmış.şuan iphone 5 ve galaxy s4 kullanıyorum ve galaxy s4 ekran , camera , bekleme süresi ,işlemci gpu ,geniş ekranı ile önde.
    Ayrıca plastik ama en azından soyulmuyor ve eğilmiyor.
    Iphone ise ios sayesinde harika basit ve sorunsuz bir kullanım sunuyor.
    Ikisi arasında ciddi farklar var yeni iphone çıksın 2 cihazıda görüp öyle yorum yaparız.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipsiz_uçurtma -- 28 Mayıs 2013; 11:12:21 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ekranı s3 e göre daha kaliteli ve kamerası 13 mps pek farkı yok yani.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Teknode

    quote:

    Orijinalden alıntı: Mert_DarkBlade

    Bugun reklamlarda dikkatimi cekti s4 te resim acip yan ceviriyo telefonu ekran takilarak donuyor operator veya samsungun reklamiydi emin degilim reklamda bile oyle olmasi garibime gitti

    Hocam, Samsung bayisine gittim Palladium'dakine elime alır almaz uygulama listesine baktım boştu , yani açık olan bir uygulama mevcut değildi.
    Ana ekranda widget'ların olduğu bölümden bahsediyorum, geçişler takılıyordu. Daha sonra normal menüye girdim orada da dondu telefon.
    Yani dondu derken donup kalıyor anlamında demiyorum yanlış anlaşılmasın, telefonun menüsü takılarak geçiş sağladı bir kaç kere denk geldim deneye deneye.
    Sonra Z'yi çıkardım cebimden açık 10 tane uygulama var arka planda ama donma kasma takılma sıfır.


    Bu yorumdan sıkıntının kaynağı Touchwiz diyebilir miyiz?

    Bende Sense'de takılma yaşamıyorum. En azından şu ana kadar yaşamadım. Skype'tan uzun boyutlu dosya indirmeye çalıştığımda sistem hatası alıyorum, o da bazen.

    iOS'i zaten -yine yanlış anlaşılmasın- çocuğun eline versen de kullanır. Yani gayet rahat ve kullanıcı dostu. HTC ve Samsung'ların yarı donanımı ile yapabiliyor ne yapıyorsa.

    Not: Hemen kavga çıkmasın, donanımlar birbirine yakın ve işletim sistemleri de aynı olduğu için acaba arayüzlerde mi sıkıntı var diye düşündüm. Malum bu konularda telefonuma b.k sürdümicem diye ana avrat küfür edenler var.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Teknode

    Android cihazlar içinde en kaliteli ürünleri benim kanaatimce Sony markası yapıyor. Yıllardan beri gelen sempatimle Sony'den şaşmadım zaten.
    Yok gözlerini takip ederek ekranı kaydırmalar, ters çevir telefon sussun, yok gözleri görüp ekran ışığını söndürmüyormuş bu ne yani.
    Bunlar bence bir cihaza kalite değil, resmen kalitesizlik damgası yedirir. Geçen biri gelip Xperia Z başlığı altına yazı yazmış Xperia size ne sunuyor diye, böyle ukalaca bir yazı yazmış.
    Bende aynen bunları sıraladım. Xperia artık bir markadır. Xperia gözleri takip edip sayfa kaydırmaz, böyle gereksiz bir özelliği barındırmaz.
    Xperiayı ters çevirince cihaz susmaz, çünkü yandaki tuşa basmak daha mantıklıdır. Xperia daki sensörler gözleri takip edip ona göre ışığı ayarlamaz dedim aynen böyle.
    Bence Sony'yi Sony yapan, Apple'ı da Apple yapan budur. Bu iki firma da böyle benim gözümde gereksiz ve boş olan özellikleri saçmalıkları barındırmıyor.
    Bakın 10 numara bir cihaz yaptı gittim hemen satın aldım. 2 gün önce de S 4 inceledim, o telefonun neresi 8 çekirdekli anlamadım doğrusu.
    Çünkü cihazı incelemeden önce uygulama listesine baktım hiç bir uygulama açık değildi. Ama bir şey fark ettim, telefon menü geçişlerinde takılıyordu ve widgetlerın olduğu ekranda da takıldı şaşırdım.
    Cebimden çıkardım Z'yi, tabi o sıra Samsung daki bayan elimdeki Z'yi kesiyor, benim cihaz stabil 10 numara çalışıyor ama s4 de bunu göremedim.
    Ben s ıı de kullandım, o cihazda problemler vardı, biri aradığında beni yeşil cihazı sağa çekip cevap veremiyordum telefon donuyordu, keza arkadaşım da da kuzenimin en yakın arkadaşında da aynı problem var.
    Bunların da yaşadığı gözlerimde görünce dedim yani bu Samsungların hepsinde kronik bir şey sanırım bu.
    Umarım demek istediğimi anlamışsınızdır. Reklamlarına baktığımız zaman 5 tane S4 kullanan adam bir araya gelip müzik paylaşıyor aynı anda hepsinde çalıyor,
    Size soruyorum kaç kişiniz bunu bir araya gelip yapar ? Ama Sony su geçirmez özelliği koymuş,bu eğlenceden önce bir önlemdir benim için ve bir gün mutlaka suya düşebilir mantığı ile olaya bakıyorum ve teli rahat kullanıyorum.
    Müzik grubu olayı bana göre gereksiz boş bir özelliktir ama su geçirmezlik öyle değildir. Yani demek istediğim bu benim.
    Benim cihazımda göz sensörü bilmem ne paylaşımı osu busu olmasın arkadaş, kalite olsun, plastik olmasın telefonum. İnsanları böyle saçma sapan özelliklerle akıllarını bulandırıyorlar.


    Çok konuşmuşsun ama boş konuşmussun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • baktığınız cihazın ayarları ne durumda bilmiyorum ama "güç tasarrufu modu" açık iken işlemci hızı düşüyor, ve menü geçişi takıntılı oluyor, tam bir akıcılık olmuyor yani.

    rehberin geç açılması sorununu da S3 ümde custom rom yükleyerek çözdüm. gerçekten deli ediyor. Ama arkadaşımdaki s4 de olmuyordu bu gecikme...

    custom rom sonrasında herşeyinden memnunum cihazın. Androidi seçme nedenim dosya paylaşımındaki sınırlama olmaması

    iphone daki stabiliteyi anlatmaya gerek yok, sadece 3gs ye 6.1.3 yüklemiş bir arkadaşımın "planlı eskitme" kurbanı olduğumu gözlerimle gördükten( telefonun takılarak çalışması, sayfa geçişlerinin berbat olmasından) sonra ipad imi ve ipod'umu güncellememeye karar verdim. 5.1.1 ve çok akıcı çalışıyorlar.
  • işletim sistemi nasıl 8 gb yer kaplar ya:/
    ayrıca rehberi açabilmek için bile alternatif program yüklemek lazımsa yanmışlar..

    ne diyelim belki yeni adro sürümleri ile sorunlar giderilebilir de insanlar verdikleri para karşılığı daha fazla küfretmezler :)
  • İphone iPhone dur
    İphone varken hiçbiri yoktu piyasa da
    Mercedes ve BMW kıyaslaması gibi bence bu mevzu
    Bu aslında benim gözümde mukayese edilecek bir konu da değil
    Her zaman her yerde iPhone
    Gerisi faso fiso

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • S3 hala kullanılır. Ama S4 alınmaz. Bi kere telefonun ekranı abartılı. Full hd görüntüyle 5" ekranda ne yapacaksınız ki? 720p kimin neyine yetmiyordu da 1080p arar oldunuz. S4'te 720p ekranla gelseydi çok sağlam performanslı bir telefon olurdu emin olun. Ama işte iPhone kullananlara hava atmak için alıyorlar diyenler şimdi aynı duruma kendileri düştü. Kağıt üzerinde özellikler süper olsun da herkese söyleyim. Şu S4 çıkana kadar hatta S4 demeyim bu yeni nesil android telefonlar çıkana kadar Apple'a kızardım. Onlar HD çözünürlükteki ekranlara geçti, ekranları 4.5-5" arasında, donanım desen 2gb ramler 4 çekirdekli işlemciler falan. Apple neden yapmıyor diyorum. Ama adamlar hakikatten bu işi biliyorlar da yapmıyorlar. Hem tek elle kullanım gerçekten çok önemli buna odaklanıyorlar ekranı tek elin dışına taşırmayacak şekilde üretiyorlar. Ekran kalitesi desen zaten iPhone 4'ten beri retina 300 küsür ppi değeri ile süper bir ekrana sahip. Donanım desen yazılımla bir elmanın iki yarısı gibiler. İster Apple fanboyu diyin ister başka birşey ama kimse kusura bakmasın Apple bu işi biliyor. Öyle gereksiz gereksiz yenilikler yapıpta milletin gözünü boyamıyor adamlar. Yaptıkları yenilikler kullanılıyor. Android kullanan arkadaşlar bazı özellikleri programlar yada jailbreak ile getirebildiğimizi söylediğimiz de androidde programsız yapılıyor kendi özelliği diye övünürlerdi. Şimdi kimse tutupta rehber uygulaması yükleyince hızlı açılıyor demesin. O telefonu ilk aldığınız da kendi rehberi düzgün açılacaktı. Açılmıyorsa bu bir eksik demektir. Sen telefonu ilk aldığında sana hafıza kartı falan vermiyorlar. Kendi hafızası yetmiyorsa ekstra masraf demektir. Kimse demesin ki hafıza için hafıza kartı çözümü var. Ama yine de bak S3'ü beğendim. Cidden o cihaz devrim niteliğinde oldu android tarafında. Ama yeni çıkanları hiç gözüm tutmadı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cnr.kh

    arkadaşlar slm bende i5 var, geçenlerde kardeşim geldi dediki abi xperia z alıcam, bende ona s4 ü incele dedim, çok iyi özellikler var dedim, gitmiş incelemiş s4 almış, getirdi telefonu güzel özellikler felan, zaten önceden de benimde sempati ile yaklaştığım telefondu bu. neyse kardeşim gösteriyor işte şöyle özelliği var böyle özelliği var, kullanması zevkli ekran gayet net. bir süre sonra kardeşim ilk önce bunun hafızası bana 16 dediler ama hafıza özelliklerde 8 gb gözüküyor dedi, allah allah baktım harbiden öyle, araştırdım meğer orjinalinde 16 ama 8 ini işletim sistemi kullanıyormuş, yuh dedim, sonra geldi kardeşim, telefon rehberi niye geç açılıyor dedi, baktım gerçekten geç geliyor, abartısız 8-10 saniyede felan açılıyor. Arka plandaki uygulamaları felan kapatınca yeniden açıtğında emin olun açılması buna kişi listeside dahil baya işgence, telefon 4 mü 8 seçikdek mi ne ama kullanınca samimi söylüyorum 4 tane felan android cihaz kullandım, kullanımda s2 den htc nin telefonlarından hiçbir hız farkı yok, bu subway tren oyununu bilirsiniz, oyunu 10 dakika felan oynayınca acaip derecede ısınıyor telefon birde takılmalar çok oluyor, oyunda yanmaların çoğu bu takılmalardan kaynaklanıyor zaten, yani şöyle söylim, bu saçma hataların çoğunu görünce çok şaşırdım, hele hele o bahsedilen, gözle sayfa kaydırma, dokunmadan menü geçişi felan varya öyle sandığınız gibi kullanılmıyor ya, yani ışık uygun olcak yok alet gözünü tanıyacak yeşil yanacak bilmem ne, zaten o çalışacam diye uğraşırken bıkkınlık geliyor kapatıyorsunuz telefonu, yani o özellikler hiçte kullanılabilen stabil özellikler değil bence, bi ara iphone 5 i satıp s4 alayım demiştim, yeminle iyiki almamışım, kardeşimde s4 e 3gs den geçmişti zaten.. demem oki arkadaşlar yatın kalkın şükredin cidden iphone kullanım için ideal, o kadar belirgin özellikleri olmasa da en azından stabil... bende kardeşimden yediğim o küfürlerle oturdum :)


    Edit: s4 çok kötü bir telefon demiyorum, ama iphone 5 felan rakip olarak çıkartılacaksa daha iyi performans beklerdim sadece, ayrıca s4 alınabilecek bir telefon sadece 2000 liraya değil, 1200 liraya felan alınır, benim görüşüm bu...

    Rehber 10 saniyede mi açılıyor ?

    Kardeş imzamdaki cihazları kullanıyorum s4'de 2 saniye rehberin gelmesi ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Galaxy s4 rehbere 8-10 saniyede mi giriyor galxy ace kullandım devamlı donup dururdu o bile 4-5 saniyede giriyordu rehbere takıldığı zamanlar , arkadaş saniye saymayı bilmiyor sanırım dediği saniyelerde usian bolt 0- 100 metreyi koşuyor
  • Bu fanatikliği anlamış değilim... 1.5 senedir iphone 4s kullanıyorum. Eşimin telefonu bozuldu ve iphone istiyor kendisi ben ip4s i ona verip kendime bir telefon almayı düşünüyorum ama ip5 bende hiç heyecan uyandırmıyor.. Ama bir Xz kesinlikle dikkatimi çekti... Bir de bu takılma muhabbetini kafam almıyor. JB yapmadığım bir 4s de hiç takılmıyordu ama onceki desire hd'm takılıodu ama desire hd ile wifi 'ı acıp kapamam 4s den daha cabuk oluyordu takılmasına rağmen... Bazı cydia toollarını kurduktan sonra iphone (ki bence gerekliler) 4s'in de o stabilliği kalmadı... O sebeple Android de ios kadar sade bir arayüz ve menu koysun... Bu ayarda hiçbir cihazı ne takılır ne de problemli olur...

    Bugün 4s satıp 5 alanlar niye aldıysa gs3 satıp gs4 alanlarda aynı mantıkla hareket ediyorlar bence...
  • Hepiniz bilmeden konuşuyosunuz. Adam hiçte abartmamış. Dediği gibi rehberi bile zor açıyor. 8 çekirdekli olsa ne olacak, stabil bir işletim sistemi olmadıktan sonra.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • FOREVER APPLE.
  • hocam açıkçası S4'ün i5 den daha stabil olabileceğini sanmıyorum. herhangi bi telefonun i5den daha stabil olabileceğini sanmıyorum, çünkü apple'ın iOS işletim sistemini oluştururken temel aldığı şey bellidir: kullanım kolaylığı, stabilite. ama açıkçası hiç kimse de beni "S4 takılıyor" "uygulama açması 10 sn sürüyor" diyerek inandıramaz. şu anda son nesil androidlerle (s3 de dahil bunlara) i5 arasında ancak mili saniyelerden söz edebiliriz. Arkadaşımda S3 var, ki telefondan falan da pek anlamaz. Ama aldım elime kullandım, rehbere de girdim, hiç bi sorun yoktu. Kız zaten telefonda RAM falan da boşalttığı yok. Baktım arkaplandaki uygulamalar dahi duruyordu. iPhone alana hayırlı olsun kesinlikle pişman olmaz, ama aralarda 700-800 TL'lik bir fark yok.

    Arkadaşınız da çok büyük bir saçmalık yapmış 2500'e S4'ü özellikler aramış heralde :) Donanım açısından söylediklerinize katılıyorum samsung dört çekirdekle iphone'a ancak yetişti, ama bu işletim sisteminden kaynaklıdır ve android alıcak olan adamın da bunu biliyor olması lazım.

    O bahsettiğiniz gözle sayfa geçirme falan filan da hikaye. Ben tamamen reklam amaçlı ve kullanışsız olduklarını düşünüyorum, belki iki telefon arasında çok kalmış birinin seçim yapmasına yardımcı olabilir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cnr.kh

    quote:

    Orijinalden alıntı: vigivan

    Yahu arkadaş objektif olarak dünüdüğü yorumlarını yazmış, neden bu kadar eleştiriyorsunuz :S

    Samsung alanlara bir şey dememiş, şu anda elimde iphone 4s, 5, galaxy ace, galaxy s4 vs. gibi telefonlar var... Ancak yorumlarımı yazıp oturup konu açsam, bir sürü eleştiri yok funboy yok appleboy...


    teşekkürler beni anlayan bir arkadaş, asıl objektif bence sensin :)

    Ağzına sağlık. Açıkçası gözle takip olayı ve uzaktan kontrolü az-çok yeni bir olay olduğundan oturmayacağını her aklı selim düşünebilir.

    Bana çok göz boyama gelmişti bunlar. Çift taraflı resim çekme sunulan bir başka şişirme idi, DBLCAM var uygulama, aynı şey :)

    Yeni teknoloji sunduğunda stabilite yakalamalısın, bende 5 kullanıyorum çok memnunum. Ama Iphone'da SIRI'de çok bekleneni veremedi. Keza Türkiye'de hiç veremedi.

    Samsung-Apple kapışması hiçbir yerde bitmez ama Apple hep 1 adım önde, Jobs olsun olmasın....
  • Bizde HTC One ile 5'i karşılaştırdık.iPhone 5 herşeyi hızlı açtı fakat yavaş açıldı Kamera keza öyle 4 ultrapixel zoomda batırıyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: egemenpamukcu

    hocam açıkçası S4'ün i5 den daha stabil olabileceğini sanmıyorum. herhangi bi telefonun i5den daha stabil olabileceğini sanmıyorum, çünkü apple'ın iOS işletim sistemini oluştururken temel aldığı şey bellidir: kullanım kolaylığı, stabilite. ama açıkçası hiç kimse de beni "S4 takılıyor" "uygulama açması 10 sn sürüyor" diyerek inandıramaz. şu anda son nesil androidlerle (s3 de dahil bunlara) i5 arasında ancak mili saniyelerden söz edebiliriz. Arkadaşımda S3 var, ki telefondan falan da pek anlamaz. Ama aldım elime kullandım, rehbere de girdim, hiç bi sorun yoktu. Kız zaten telefonda RAM falan da boşalttığı yok. Baktım arkaplandaki uygulamalar dahi duruyordu. iPhone alana hayırlı olsun kesinlikle pişman olmaz, ama aralarda 700-800 TL'lik bir fark yok.

    Arkadaşınız da çok büyük bir saçmalık yapmış 2500'e S4'ü özellikler aramış heralde :) Donanım açısından söylediklerinize katılıyorum samsung dört çekirdekle iphone'a ancak yetişti, ama bu işletim sisteminden kaynaklıdır ve android alıcak olan adamın da bunu biliyor olması lazım.

    O bahsettiğiniz gözle sayfa geçirme falan filan da hikaye. Ben tamamen reklam amaçlı ve kullanışsız olduklarını düşünüyorum, belki iki telefon arasında çok kalmış birinin seçim yapmasına yardımcı olabilir.

    Hocam kimse s4 e yavas programlari aciyor demedi. Ben sadece rehbere 8-10 saniye arasinda giriyor dedim ve arkasindayim bir magaZaya git incele bakalim arka plandaki uygulamalari kapat dene bakalim rehbere kac saniyede giriyor, burda yalan yok, kotulemekte yok demek istedigim, s4 yeteri kadar performans vermiyor daha dogrusu apple kullanicisina vermiyor ayrica s4 ile 10 dakika subway oyununu oyna sonra tekrar yorum yap telefonu eline alip menuyu saga sola cevirmkle maalesef bunlari anlayamazsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 10 saniyede rehber mi açılır. o cihazın yazılımında problem vardır.
  • forever apple
  • Uzun süre andorid kullandım galxy s serisi telefonla ama hakkaten iphone 5 aldıktan sonra okadar rahat ettim ki anlatamam iOS bambaşka bi işletim sistemi glaxy s4 gördüm tekonosa biraz kullanmak istedim dondu telefon 8 çekirdek güya.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.