Şimdi Ara

s-video tvye bağlama sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.155
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhaba arkadaşlar. bu sorunumun çözümünü hiçbir yerde bulamıyorum. hatta zamanında bu sitedede bu sorunuma cevap alamamıştım, umarım daha tecrübeli arkadaşlar yardımcı olabilirler. ben lg e500 model laptop umu s-video çıkışından tv ye bağlıyorum fakat görüntü siyah beyaz geliyor. pal ve ntsc ayarlarının tümünü ve tüm ülkeri teker teker denedim ama kesinlikle bir değişme olmuyor. sorun işletim sisteminde olabilir diye düşünüyorum. işletim sistemi vista. benim masaüstü bilgisayarım xp ve masaüstünü sorunsuz olarak ve renkli bağlayabiliyorum, ama aynı tv ye lapopumu renkli bağlayamıyorum. bana bunun çözümünü bilen varsa lütfen anlatsın.

    şimdiden ilgilenen herkese çok teşekkürler



  • Mulder

    bu işlemi nasıl yaptığını anlatır mısın?Hangi program vsvs
  • Sorunun muhtemelen driver problemi. Güncel driverları yüklersen düzelir diye düşünüyorum. Bir de şöyle bir ihtimal var eğer s-video dan tv ye giriş yaparken arada scart connector kullanıyorsan bu sorunu alırsın. Eğer bu yoksa ilk söylediğim gibi driver problemi bence. Hatta bazı ekran kartlarının seçeneklerinde "color controls" gibi seçenekler bulunmakta, bence bunu da bir kontrol edin. Basit bir kutucuk tikleme ile de hallolabilecek bir sorun olabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aerotatak -- 25 Kasım 2009; 13:00:46 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mesuthaksoy

    Mulder

    bu işlemi nasıl yaptığını anlatır mısın?Hangi program vsvs


    ilk olarak elimdeki tek tarafı bilgisayardaki s-video çıkışına bağlanan ve diğer tarafı tv nin arkasına bağladığım scartın s-video girişine bağlanan kabloyu bilgisyara ve scarta bağlıyorum, arkasından scartı tv nin arkasına takıyorum. sonra tv yi açıp av kanalına geçiş yapıyorum. arkasından bilgisayarı açıyorum ve windowsaa girene kadar herhangi bir görüntü tv ye gelmiyor. windowsa girer girmez görüntü direk tv ye aktarılıyor fakat siyah beyaz olarak geliyor. yaptığım işlem budur.
  • Masaüstü bilgisayarını bağlayabildiğini ve renkli görüntü verdiğini söylemişsin. Bu, kablo ve scart convertorla ilgili bir sorun olmadığını gösterir. Tabi tamamen aynı ekipmanları kullanıyorsan. Yok ama eğer masaüstünde çıkış olarak s-video yu kullanmıyorsan iş değişir. Laptopunda bağlantıyı S-video'dan scarta yapıyorsun çünkü. Çoğu scart convertor sadece composite video desteklediği için s-video kullandığında görüntüyü siyah beyaz aktarırlar. Bunu düzeltmek için s-video ile renkli aktarım yapabilen bir scart convertora ihtiyacın var.

    Ekipmanlar aynı diyorsan donanım olarak söyleyecek birşeyim kalmadı. Daha önce dediğim gibi ekran kartı yazılımlarını biraz karıştır, bir ayarı olabilir. Benden bu kadar.
  • dediğin gibi ekran kartımın ayarlarını çok karıştırdım ama öyle bir ayar bulamadım ne yazıkki. masaüstünde kullandığım ekipmanlarla laotopta kullandığım ekipmanlar tamamen aynı. driverı güncellemeyi denedim ama oda güncel çıktı ve yenilemedi. bu sorun beni çıldırtacak yaaaaaaaaaaaaaaa.
  • arkadaşlar hiç bu sorunla karşlaşan yokmu yaaa. aranızda laptopunu s video girişi ile tüplü bir tvye bağlayabilen oldumu, vista işletim sistemi ile?
  • Ben bu sorunla karşılaşmıştım başka tv de denemiştim onda renkli olmuştu çok araştırmıştım sorunun nerden kaynaklandığını, scartlar standart bir bağlantıyla bağlanıyormuş içindeki kabloları bir yerden bir yere lehimleyerek sorunun çözüldüğünü netten bulmuştum ama bayadır uğraşmadığım için kaynağını hatırlamıyorum ama scartla ilgili olduğu konusunda eminim, yine bulursam burda paylaşırım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bame

    Ben bu sorunla karşılaşmıştım başka tv de denemiştim onda renkli olmuştu çok araştırmıştım sorunun nerden kaynaklandığını, scartlar standart bir bağlantıyla bağlanıyormuş içindeki kabloları bir yerden bir yere lehimleyerek sorunun çözüldüğünü netten bulmuştum ama bayadır uğraşmadığım için kaynağını hatırlamıyorum ama scartla ilgili olduğu konusunda eminim, yine bulursam burda paylaşırım.



    Çok sağol kardeşim yaa. aylardır bunu çözmeye çalışıyordum ve bana verdiğin bilgilerle biraz araştırma yaptım ve sonunda sorunumu çözdüm. artık görüntü renkli
    Bahsettiğin gibi, yani scartta bulunan 20. pinle 15. pini kısa devre yapıyorsun (arasına düz bir kablo çekerek birbirine bağlıyorsu) ve görüntğ tamamen renkli oluyor.
    tekrar tekrar çok teşekkürler.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.