Şimdi Ara

S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat (2009) [ANA KONU] (20. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.246
Cevap
7
Favori
153.874
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Benim birkaç sorum olacak, bi görev var yanova garını gösteriyor, "talk to yanova about shelter "monolight"" diyor ama bunu kimle konuşacam. Kimsede böyle birşey yok.
    Bu yeni dedektör kaç günde yapılıyor, 1.bölgede sychom diye bişey var konuşuyorum bekle diyor 5-6 sefer tam gün uyumama rağmen tık yok. (Bu arada velesim 9tane olmuş el attığım yerden veles çıktı akşam Verdiğim 3 tanesi hariç )
    Birde sen bu ağır makineliyle, uzay tüfeği gibi olan makineliyi nereden buldun, pompalıyı değil ykarıdaki resimde sağ en allttakini kastediyorum. (ganimet.jpg)
    Birde şu "grunt meat" olayı var bilim adamlarının orada yeşil bi madde bunu buldunmu sen.
  • quote:

Orijinalden alıntı: spawn42

@sahafiec

Benim birkaç sorum olacak, bi görev var yanova garını gösteriyor, "talk to yanova about shelter "monolight"" diyor ama bunu kimle konuşacam. Kimsede böyle birşey yok.
    Bu yeni dedektör kaç günde yapılıyor, 1.bölgede sychom diye bişey var konuşuyorum bekle diyor 5-6 sefer tam gün uyumama rağmen tık yok. (Bu arada velesim 9tane olmuş el attığım yerden veles çıktı akşam Verdiğim 3 tanesi hariç )
    Birde sen bu ağır makineliyle, uzay tüfeği gibi olan makineliyi nereden buldun, pompalıyı değil ykarıdaki resimde sağ en allttakini kastediyorum. (ganimet.jpg)
    Birde şu "grunt meat" olayı var bilim adamlarının orada yeşil bi madde bunu buldunmu sen.

Monolith olayını ben de merak ediyorum.Detektör için 5 gün sonra falan bölgeden ayrıl tam o sırada sana hazır olduğuna dair mesaj gelecek.Ben hala olmadı mı bu detektör diye tekrar bilim adamlarının bulunduğu bölgeye dönerken fark ettim bunu.Şu artifactlerin radyasyonunu nasıl önlüyorsunuz bir de onu merak ediyordum ben..Ben ne zaman kemere taksam radyasyon işareti çıkıyor.
  • @master of Darkness

Cevap için teşekkürler. Bekliyecez artık ama diğer sorularım halen cevapsız umarım sahafiec yardım edecektir.

Radyasyon meselesine gelince, takıtığın artifactın tam tersini takarsan sorun kalmıyor, mesela +3Radyasyon var ise sen -3 veya -4 takmalısın ki karşılasınlar. Fakat yinede radyasyonlu bölgeden geçerken simge çıkıyor ama canın düşmez.
  • quote:

Orijinalden alıntı: spawn42

@master of Darkness

Cevap için teşekkürler. Bekliyecez artık ama diğer sorularım halen cevapsız umarım sahafiec yardım edecektir.

Radyasyon meselesine gelince, takıtığın artifactın tam tersini takarsan sorun kalmıyor, mesela +3Radyasyon var ise sen -3 veya -4 takmalısın ki karşılasınlar. Fakat yinede radyasyonlu bölgeden geçerken simge çıkıyor ama canın düşmez.

Teşekkürler ama hiç -radyasona sahip artifact görmedim ben.Daha bir araştırmak lazım demekki.
  • @spawn42
    hemencecik geliyor cevaplar, umarım olayları karıştırmam çünkü ben oyunu rusça oynuyorum.

1. o Yanov garını gösteren ve Monolith gurubu ile alakalı olan görev hemen yapılamıyor biraz sürüyor.
    şöyle ki ya Freedom ya da Duty gurubunu Monolithleri kabul etmeleri için ikna etmen lazım.
    iki gurubun kumandanları ile konuşuyorsun Yanov'da fakat onlar Monolithlere de ve henüz sanada güvenmedikleri için hemen kabul etmiyorlar.
    zaten dikkat edersen bazı askerler ve stalkerlar haritada sana yeşil renkte görünse de komutanlar hala sarı renkte...

şimdi onların güvenini kazmak için bir fırsat bekliyorsun, o fırsat da yeni Detektör ile karşına çıkacak.
    anca o yeni Detektörü alınca yapacağın bir görevden sonra bu Monolith görevini halledebilirsin...şimdilik bekle...

2. bende yeni detektörün yapımı toplam 3 oyun günü sürdü. bence o 3 Veles'i teslim edince hemen Zaton'a gidip tüccarla konuşmak lazım.
    asıl o zaman yapımı hızlanıdıryorsun gibime geliyor. ben önce 1 gün Jupiter bölgesinde geçirdim sonra Zaton'a gelip tüccarla konuştum.
    o bana Detektörün yapıldığını ve güvenilir biri ile gönderileceğini, buralarda beklememi söyledi.
    o günün ertesi günü içinde de haber geldi zaten tüccardan gel konuşmamız lazım diye...

bu arada tam gün uyumak sanki oyunda hiçbirşeyi hızlandırmıyor, tam tersine uzatıyor.
    dışarı çıkıp dolaşmak mesela artifakt toplamak daha yararlı, üsten uzaklaşmak lazım yani...

evet, bende 3. cü Veles'i bulup teslim edince ortalıkta Veles kaynamaya başladı.
    ama bu suitler ve silahlarla da öyle, sen bulunca hepsi tüccarlara dahi düşüyor...

3. ağır makinalıyı da o uzaylı gibi görünen FT-2000 ni de vurduğum adamlardan aldım, sanırım Duty idiler skeleton zırhları vardı.
    ben silahları alınca tabii şimdi tüccarda da var ağır makinalı ama zulalarda filan çıkmadı bende.
    bu tür özel silahlar için bölgedeyken karşına çıkan adamların silahlarına iyi bakman lazım, onlar nereden alıyor bilmem.
    ben bu adamları çimento fabrikasının orada rastladım ve silahlarını alabilmek için mecburen vurdum.
    malesef banditlerden bu tür silahlar çıkmıyor onlarda çıksa çıksa şu yeni pompalı çıkıyor o kadar...mecbur kıyıyorum müttefiklere...

4. bu yazdıkların bana pek birşey ifade etmedi, hiç yeşil bir madde hatırlamıyorum - anca Oasis artifaktı yeşilimsiydi.
    quote:

biraz daha açarmısın konuyu?

@master of darkness
    hocam şu resimde sarı ile işaretlediğim artifaktlar sadece radyasyon giderici ve yan etkisi yok.
    yeşil olan -4rad kahverengi olan da -3rad radiyasyon düşürüyor.
    yani kullandığın diğer artifaktların toplam radiyasyonu kullandığın radiyasyon düşürücünün değerini geçmemesi lazım.
    mesela yeşili kullanıyorsan (-4rad) yanına 2 artifakt koyarsan toplam +5rad ile kendi kendini zehirlemiş oluyorsun.
    vücüdüne sürekli +1rad vermiş oluyorsun...umarım anlatabildim.

S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat (2009) [ANA KONU]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sahafiec -- 11 Ekim 2009; 13:04:33 >
  • Arkdaşlar yeni başladım ilk haritadayım bloodsucker göverimi neydi bir adamı takip ettim bloodsuckerlerin aralarından gectik filan sonra şevşenkoda gemide bir npc gosteriyor goveirn tamamlanması için ama tamamlanmıyor hepsiyle konustum ama birşey olmuyor ss gelecekde pc de paint yok onu halledeyim koyacam
  • @sahafiec bilgiler için teşekkürler hocam..Bu arada o oasis artifacti için daily motionda izlediğim haraketlerin aynılarını yaptım ama bir türlü yıldızlar doğru yerde çıkmadı..Sen nasıl çözdün olayı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi master of darkness -- 11 Ekim 2009; 13:21:50 >
  • @Mert AYAN
    o görevin tamamlanması için onu aldığın kişiye gideceksin ve ödülünü alacaksın. o zaman görev tamamlanacak...

@master of darkness
    birşey değil hocam.
    ben görüyorum resmi, senden neden çıkmadı acaba?
    daha üstte verdiğim resimlere de bakabilirsin, o artifaktlar hepsinde var - özellikle yeşil artifakt çok süper...

Oasis artifaktına gelince bir önceki sayfada uzun uzun yazdım bende olayların nasıl geliştiğini.
    her seferinde farklı oluyor o yüzden anca kendin deneyerek yapabilirsin, sabit bir şema yok malesef.
    ama bir önceki sayfada yazdıklarımı mutlaka oku, sana iyi bir genel fikir verir bu konuda...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sahafiec -- 11 Ekim 2009; 13:25:05 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sahafiec

@Mert AYAN
    o görevin tamamlanması için onu aldığın kişiye gideceksin ve ödülünü alacaksın. o zaman görev tamamlanacak...

@master of darkness
    birşey değil hocam.
    ben görüyorum resmi, senden neden çıkmadı acaba?
    daha üstte verdiğim resimlere de bakabilirsin, o artifaktlar hepsinde var - özellikle yeşil artifakt çok süper...

Oasis artifaktına gelince bir önceki sayfada uzun uzun yazdım bende olayların nasıl geliştiğini.
    her seferinde farklı oluyor o yüzden anca kendin deneyerek yapabilirsin, sabit bir şema yok malesef.
    ama bir önceki sayfada yazdıklarımı mutlaka oku, sana iyi bir genel fikir verir bu konuda...

2000 Paraya zehir gazı satacam ve oldurceksin onları diyor ama bende 1200ru var nasıl para kazancam anlamadım trader yok etrafda birşey alıp satamıyorum.

Oyunda print screen basmıyor?

Birde cesetlerden para alabiliyor muyuz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi No Way Out -- 11 Ekim 2009; 13:40:35 >
  • Oasis artifactine tam 3 geçiş ve 2 yıldız yağmuruyla ulaştımTek geçişte 2 si çıktı.Bu nasıl bir iştir ya?
  • @sahafiec

Bilgiler için çok teşekkür ederim, akşam gidince bakacağım görevlerim bitmek üzere demek ki. Şu tüfeklere bi yoğunlaşayım ama pek düşman çıkmıyor karşıma gezecez artık dağ taş.Şu grunt meat olayınıda çözemezsem bi ss koyarım yine sana zahmet vercez ama idare et artık.
  • @Mert AYAN
    bu çok ilginç işte...kim yaptı sana o teklifi? resim koysana ya oradan...

sen en iyisi F12 tuşu ile dene resim almayı...

cesetlerden para alamıyoruz malesef...

@master of darkness
    dedim ya herkeste farklı diye, sen benden de şanslı çıktın hocam ya - bravo valla...

@spawn42
    önemli değil hocam ya, ne demek - böyle böyle keşfediyoruz oyunun ince taraflarını.
    ama görevler bitmez merak etme, özellikle bilimadamları 2. ci bölgede çok görev veriyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sahafiec -- 11 Ekim 2009; 14:05:02 >
  • Bu S.T.A.L.K.E.R da kaptırdı gidiyor serii olarak hadi bakalım hayırlısı. Charnobile olarak başladık nerelere geldik
  • quote:

@Mert AYAN
    bu çok ilginç işte...kim yaptı sana o teklifi? resim koysana ya oradan...

sen en iyisi F12 tuşu ile dene resim almayı...

cesetlerden para alamıyoruz malesef...

@master of darkness
    dedim ya herkeste farklı diye, sen benden de şanslı çıktın hocam ya - bravo valla...

@spawn42
    önemli değil hocam ya, ne demek - böyle böyle keşfediyoruz oyunun ince taraflarını.
    ama görevler bitmez merak etme, özellikle bilimadamları 2. ci bölgede çok görev veriyor...

Şimdi ben üstümden birkac şeyi bu adama sattım ve aldım zehir gazını ve bana boyle köprüye gidicen dedi boru var köprü var ama köprünün üstüne gidice boyle radyasyon gibi birşey oldu içine alıyor seni gittikce canını goturuyor kaçamıyonda bir o yandan bir obur yana savuruyor kırmızı oluyor dogal olarak o koprunun ütündeki gover bolgesine gidemedim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi No Way Out -- 11 Ekim 2009; 14:12:50 >
  • @Mert AYAN
    o şeyler anomali hocam, onlardan uzak dur hayatta kalmak istersen.

sana bu zehirli gazı kim sattı ve onunla kimi öldürmeni istiyor senden???
    tamamdır hocam resmi görünce anladım herşeyi, çok teşekkürler.
    şimdi bu zehirli gaz hikayesini tamamen anladım, epeydir soru işaretiydi kafamda...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sahafiec -- 11 Ekim 2009; 14:20:38 >
  • Burdan daha ileri gidemiyorum arka tarafındanda gidemiyorum gidince radyasyon gibi birşey oldu içine alıyor seni gittikce canını goturuyor kaçamıyonda bir o yandan bir obur yana savuruyor kırmızı oluyor dogal olarak o koprunun ütündeki gover bolgesine gidemedim. Göveri o askeri konvoyun ortasi gosteriyor bide o radyasyon gibi şeye çivi atiyorum boyle kalkana carpıyor sanki sonra onu içine cekiyor.

boyle birşey oluyor napıcam goveri nasıl yapıcam anlamadım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi No Way Out -- 11 Ekim 2009; 14:35:07 >
  • @Mert AYAN
    orada iyice sağa yanaş korkuluklara ve yavaş yavaş adım adım ilerle...

anomaliye yaklaşırken yükselşen bir "pip" sesi duyuyorsun, bu tehlike demek.
    ayrıca anomalileri hava akımı ve ya buhar gibi görebiliyorsaun dikkatli bakınca...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sahafiec -- 11 Ekim 2009; 14:47:25 >
  • quote:

@Mert AYAN
    orada iyice sağa yanaş korkuluklara ve yavaş yavaş adım adım ilerle...

anomaliye yaklaşırken yükselşen bir "pip" sesi duyuyorsun, bu tehlike demek.
    ayrıca anomalileri hava akımı ve ya buhar gibi görebiliyorsaun dikkatli bakınca...

Burda kaldım napıcam?

Şu oyunu bitiren yada iyi bilen birisi msn aderesi verebilirse sevnirim yoksa bu başlıgı 100 sayfa yaparım ben

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi No Way Out -- 11 Ekim 2009; 15:09:39 >
  • @Mert AYAN
    o sandığı açıp içinden gazı almak için 2 anahtara ihtiyacın var, onları bulman lazım...

biri az ilerde bir jipin içindeki kutuda. diğeri de geldiğin istikamette köprü temelinde yatan aracın içindeki kasada...
  • quote:

@Mert AYAN
    o sandığı açıp içinden gazı almak için 2 anahtara ihtiyacın var, onları bulman lazım...

biri az ilerde bir jipin içindeki kutuda. diğeri de geldiğin istikamette köprü temelinde yatan aracın içindeki kasada...

az ilerde bir jipin içindeki kutuda yok.(key a) köprü temelinde yatan aracın içindeki kasada Key B 'yi buldum A kaldi.

Key A nerdedir? 2 saattir aynı göverdeyim of bide gece oldu oyunda birşey gozukmuyor

off delircem key b alta düşmüş pickupda buldum bir kagat ve anahtar vardı

Ama a yi bulamadım üstteki kamyonun kasasında o kasanın içinde sadece kagat vardi.

Şuan 2 kagat 1 anahatar var of

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi No Way Out -- 11 Ekim 2009; 15:42:24 >
  • 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.