Şimdi Ara

S-MAX

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
0
Favori
681
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    bayaa bi inceledim ama plaka çıkmadığı için kullanamadık .
    gördüğüm kadarıyla çok hoş bir araç olmuş fiyatına göre de süper
    3. sıra koltuklara gerçekten oturulabiliyor versodaki gibi göstermelik bebekler için değil boyum 182 çok rahat oturdum.
    araç çok ferah ver rahat
    plaka çıkınca teste çağıracaklar motor performansını ve yol tutuşunu o zaman yorumlarım .

başka kullanan arkadaşlar varsa deneyimlerini paylaşmalarını isterim ben şimdiden önümüzdeki yıl için düşünmeye başladım s-max ı ...

• Fiyat nedir hocam?

Ford sitesi şu an fiyatları kaldırmışta...
  • 67000 istediler ama sıkı bir pazarlıkla düşer heralde

ama şunu belirtmek isterim
    aracın tek sevmediğim yanı iç döşemeleri gövde renginde
    aracın açık renk iç döşemesi malesef yok en açığı mavi onu da aracı mavi alırsan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi okyaypay -- 4 Ağustos 2006; 13:16:36 >
  • İnternet haberleinde araba fiyatlarını indirecekler yazıyor.Subaru ilk adımı atmış.
    Euro ve Dolar düştüğü için Ford'da indirir mi acaba?
  • Ford un fiyatları yine yükseliyor...
    Ayrıca Bodrum Helvacıoğlu'ndaki aracı 3 hafta önce görmüştüm,açık mavi.
    Ne yazıkki gördüğüm en boş S-Max tı,döşeme konusunda haklısın,uyumsuzdu.
    Ayrıca maharet 3 sıra koltuk yapmak değil bence,2 sıra olupta S-Max'e göre çok daha rahat ve diz mesafesi bulunan C-Max'ten sonra S-Max'e ve iç kalitesizliğine ne yazıkki çok şaşırdım.
    Araç buraya gelmeden önce çok kararlıydım almaya gördüğüm fotoğraflardan,ama ne yazıkki yine zavallı araçlar buraya ithal edilmiş.
  • bodrum helvacıoğlundaki araç koyu gri (füme) mavi değil
    ve 2. sıra koltuğa nasıl c-maxtan daha dar dedin anlamadım
    s-max in 2. sıra koltukları c-maxin neredeyse 2 katı genişliğinde
    eğer aksini iddia ediyorsan bence ya s-max diye fusion a falan baktın yada işin sadece polemik yaratmak.
  • Sanırım polemik yaratma meraklısı olan sensin,
    Helvacıoğlu'nda 16 Temmuz da Mavi renk S-Max vardı,eğer derdin yalancı durumuna düşürmekse bilemem,sorarsın sana o tarihte olduğunu söylerler...
    Arkada oturan şahsın diz aralığı C-Max den daha dar,istersen araca bakabilirsin,dahada kolayı ölçebilirsinde,zaten darlık manasını nasıl değerlendirdiğin önemli;yazdığımı bir kere daha okursan darlık hakkındaki yorumun diz mesafesindeki darlık olduğunu sanırım anlarsın....
    S-Max diye Fusion'a bakacak kadarda beynimi daha yemedim,zaten kullandığım araç C-Max.

Ayrıca umarım forumun ne olduğunu,insanların neyi niye yazdığını,buradaki insanlarında herşeyden önce Bilgi Paylaşımı için forumda bir şeyle yazdığını kabul edersin,daha sonrada İşin Sadece Polemik Yaratmak diye bir cevap yazmazsın açtığın konuya cevap yazmış birine.....Belkide hata cevap yazmak?
    Ayrıca S-Max'i de İstanbul İzmir arası kullandım,sanırım yorum yapmaya hakkım var?
    Ne dersin???

• tabiki yaaa şimdi oldu
    c-max in olduğunu önceden söylesene
    tamam tamam haklısın c-max in arka koltuklar daha geniş (diz mesafesi olarak )
    c-max sahibi olan birine nasıl kabul ettirirsinki zaten başka bir olasılığı
    hadi allah rahatlık versin
    BENCE SEN S-MAX I GÖRMEDİN BİLE !!!

fordun resmi sitesinden :
    c-max : Arka diz mesafesi 946
    s-max : Maksimum ayak mesafesi 991

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi okyaypay -- 5 Ağustos 2006; 0:26:05 >
  • Komiksin sadece,
    Cevap yazmakta hata etmişim,haklısın...
    Sana SW'larınla hayatta başarılar.
    Bende belkide C-Max bile yoktur?
    S-Max ide hakikaten görmemişimdir bırak kullanmayı doğru.
    Neyse
    Adı üstünde,virtual forum,
    Hata etmişiz cevap yazmakla.
    Yazık
  • zaten benim focusun arka diz mesafesi de mondeo nunkinden geniş :)
  • zaten benim focusun arka diz mesafesi de mondeo nunkinden geniş :)

gerçekler acıdır acıtır !!!
  • sırf bu bakar kör ve tutucu insanlardan ötürü uzun zamandır forumda yazmıyordum . Ama malesef hala aynı hiçbirşey değişmemiş
    millet bişeyleri paylaşmayı bırak elmayı karpuzdan büyük deveyi cüceden küçük yapıyor ben daha ne diyim
    adama fabrika verilerini bile veriyoz ama ne çare yok dediğim dedik öttürdüğüm düdük diyor başka bişey yok. yok kardeşim yok olmaz böyle şey.

artık hakketten keyfi yok formun... saçma sapan şeyler oluyor. sırf muhalefet olmak için yazanlardan sıkıldım hadi bana eyvallah kim yerse yesin birbirini . ben yokum.
  • Sanırım S-max'de indirim var.
    66.000 lira yeni fiyatı...
  • quote:

Orjinalden alıntı: okyaypay

sırf bu bakar kör ve tutucu insanlardan ötürü uzun zamandır forumda yazmıyordum . Ama malesef hala aynı hiçbirşey değişmemiş
    millet bişeyleri paylaşmayı bırak elmayı karpuzdan büyük deveyi cüceden küçük yapıyor ben daha ne diyim
    adama fabrika verilerini bile veriyoz ama ne çare yok dediğim dedik öttürdüğüm düdük diyor başka bişey yok. yok kardeşim yok olmaz böyle şey.

artık hakketten keyfi yok formun... saçma sapan şeyler oluyor. sırf muhalefet olmak için yazanlardan sıkıldım hadi bana eyvallah kim yerse yesin birbirini . ben yokum.

Hakikaten sırf muhalefet olsun diye cevap yazanlar oluyor . Bunu daha önce bende düşünmüştüm.

BU FORUMLARIN FAYDALI OLMASI DİLEĞİYLE.

• İzmir Otokoç'ta bir adet mavi renk vardı.
    İnceledim.
    İçi çok kasvetli geldi.
    Gerçi aşırı sıcak bir havada dışarıdaki test aracını incelemek zorunda kaldım.
    Belki ondan biraz sıkılmışımdır.
    Aracın arka koltuk diz mesafesini Awacs arkadaşın belirttiğinin tersine oldukça ferah buldum.
    Bende güncel kasa Mondeo dizel var. Bu sınıftaki en geniş arka diz mesafelerinden birine sahip.
    Onunla kıyaslayarak söylüyorum.
    S-Max'te sıkıntıyı yaratan unsur, Mondeo'dan farklı olarak koltukların tavana biraz daha yakın olması ve basık tavan hissi.
    Zaten tavanın sportif görünüm adına arkaya doğru alçatılmasından kaynaklanıyor.
    Ayrıca arabanın iç karartan döşemesi de buna da katkı yapmış.
    Şahsi kanaatim 65-70 arası fiyat oldukça yüksek, çünkü spesifik bir araba.
    Özellikle D sınıfını tercih edecek çocuklu Türk tüketicisindeki (ben de dahil) sedan sevdasını yok etmek çok zor.
    65-70 bütçeli D segmenti talepkarı bir müşteri doğal olarak Passat-Avensis-Vectra-Mondeo dizel versiyonlar veya Accord gibi araçları tercih etmekte.

Bana göre Kasım'da gelecek Galaxy'yi de görüp öyle karar vermek lazım.

Bu tarz araba düşünen arkadaşlar, 2-3 sene sonra çok uygun fiyatlarla ikinci elini alabilirler.
    Aceleye gerek yok.

• quote:

65-70 bütçeli D segmenti talepkarı bir müşteri doğal olarak Passat-Avensis-Vectra-Mondeo dizel versiyonlar veya Accord gibi araçları tercih etmekte.

Bu fiyatlarda seçenek o kadar çoğalıyor ki!!!

S-max çok zor satar...
  • Dehşet bişi ya yaw Forduma yakışır
  • güzel araba

[:( ]FORD CONNECT 90 BG

sınıfının en iyi yol tutuşuna sahip.....
  • Yaw ben yanlış arabaya mı baktım acaba.Konya bayisinde 69000 Ytl dediler ama araba full ve siyah ayrıca 18inch cantlar var üzerinde.Arabaya 69 diyince adama dedim millet neden X5 alıyo bu daha karizma 3te 1 fiyatına diye.Bence müthiş bi araba yaw artık hayallerimde 1 numara 5 yıl içinde alacam inşallah.Beğenmeyenler de belki düşük donanımlı arabalar ve kötü renkler gördüklerinden tutmamışlardır arabayı bence..Selamlar.....
  • Arabayı bugün kullanma fırsatım oldu arkadaşlar,
    Deneyimlerimi aktarayım.

Öncelikle arabanın içi oldukça ferah, pek çok kullanışlı göz mevcut.
    Arka koltuk diz ve baş mesafesi de yeterli, ancak çok uzun boylular için bir basıklık hissi söz konusu olabilir.
    Galaxy'de bunun olmadığını söylüyorlar.
    Kullanılan malzeme kalitesi oldukça iyi.
    Hor kullanılan bir test arabası olmasına rağmen kabinde herhangi bir tıkırtı vs. duymadım.
    Cd çaları hiç beğenmedim.
    Navigasyonun boşluğunu doldurmak için neredeyse tüm Ford modellerinde standart olan aletten var ve ses kalitesi çok da iyi sayılmaz.
    Bagaj inanılmaz büyük. 3.sıra koltukları kaldırmadığınız müddetçe tabi.
    Arka tarafa yan direkler üzerinden hava üfleyen klima sistemi oldukça iyi ve geç kalmış bir gelişme.
    Son kasa mondeolarda bile arka taraftakilerin nefes alabilmesi için öndekilerin neredeyse donmak üzere olduğu düşünülürse iyi olmuş.
    Motor performansı ilk kakışta hayal kırıklığına uğratsa da devrini aldıktan sonra çok tatmin edici.
    Kabine dizel sesi neredeyse hiç gelmiyor denebilir.
    Ses yalıtımını bu açıdan başarılı buldum.
    Yol bilgisayarı 8.0 lt gösteriyordu.
    Sürekli şehir içi-klima açık-limitlerde kullanılan ve 1.5 ton civarındaki bir araç için makul bir tüketim.

GELELİM FİYAT PERFORMANS İLİŞKİSİNE

70 milyar istenen bu araç bana kalırsa bu sınıfa yönelenlerin alım gücünün çok ötesinde.
    Bu sınıfı tercih eden çocuklu Türk ailelerinin önünde 1.6 motorlu Corolla Verso-Zafira-Touran gibi 7 koltuklu ve düşük vergi diliminde araçlar var.

Bu parayı verebilecek olanlar (60-70 arası) içinse alternatifler çok daha fazla.
    Bu gelir dilimindeki sürücüler için öncelikli tercihin D Segmenti sedan arabalar olduğu su götürmez bir gerçek.

40 civarı alternatiflere bakarsak
    40 milyar civarındaki 2.0 lt Accord-Avensis ikinci el benzinli araçlar
    35 civarı güncel kasa üstelik dizel ikinci el Mondeolar.
    1.6-1.8 Audi A4-VW Passat-Opel Vectra,Toyota Avensis gibi alternatifler ikinci elde bol miktarda var.

Yukarıda saydığım araçların benzinli modellerine verilecek maksimum 40 milyar para ile aradaki 30 milyar cebinizde kalacağı gibi, benzinciye gitmek de sizi yıpratmayan bir faaliyet olacaktır.

70 Milyar civarı alternatiflere bakıldığında
    1999-2003 Mercedes C-E serileri (benzinli)
    1999-2004 Volvo S60-S80 (benzinli)
    2000-2004 BMW 3 veya 1999-2002 BMW 5 serileri rahatlıkla alınabiliyor.

Hatta aile arabası MPV'ye gönül verenler için 2000-2002 VOLVO V 70 Full stationwagon'lar bile 35-50 arası km'ne göre satılıyor.

Benim kanaatim.
    Aracı almayı düşünenler 2-3 yıl sonra ikinci eline baksınlar ve özellikle Galaxy ile kıyaslasınlar.
    Benim 70 milyarım olsaydı almazdım.
    1- 40-45 civarı düşük km'li bir Accord alıp cebimdeki 30 milyarın keyfini sürerdim.
    2- İlla 70 milyarı vereceksem II. el Volvo veya Mercedes bakardım.

Uzattığım için kusura bakmayın.
    Saygılarımla.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.