Şimdi Ara

Ryzen r5 / r7 İçin X370 Anakart Tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
900
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar selamlar.

    Çok uzun süredir beklediğim Ryzen'in r5 serisi yakın zamanda çıkacakken ben de artık AMD 6100'ümü değiştirmek istiyorum. Baktığımda Asus'un mATX ya da giriş seviyesi anakartları var fakat çok uzun süre PC değiştiremem ve de cidden güzel OC kapasitesi ve soğutması yüzünden gönlüm şu an Asus PRIME X370-PRO modelinde. RAM'leri de 3200mhz olarak alıp anakart ve RAM konusunda güzel bir ikili yapmayı planlıyorum. İleride OC ile r5'i r7 seviyesine getirebilecek bir anakartım olur diye düşündüm. Sizlerin fikirleri almadan almak istemiyorum. Özellikle haberdar ettiğim arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim :)

    Aklıma takılan soru bir ay içinde Asus başka x370 chipsetli anakart çıkartır mı sizce ? Ya da x370 Ryzen için en iyi chipset mi olacak, hayır ise bir üst modele göre çok farkı olur mu ?

    Bir diğer soru da RAM'leri 3200MHZ'a kadar desteklediğini söylüyor OC ile, bu konuda 3200MHZ RAM almam herhangi bir sıkıntı yaratmayacaktır değil mi ? RAM'lerin hız aşımı nasıl yapılıyor bilmiyorum ama mutlaka bir videosu vardır.

    Şimdiden teşekkürler.







  • ya şimdi r5 alıp ona pahalı anakart ve soğutucucu ve yüksek frekanslı RAM alınca zaten r7 1700 e vereceğin paradan fazlaya geliyor.
    onun yerine r7 1700 ve b350 almak daha makbul bir çözümmüş gibi geliyor bana
  • AMD R5 işlemciler piyasaya sürülüpde testleri çıkmadan alma derim (ön sipariş vs gibi). Testlere bakılıp ona göre karar vermek daha güzel olacaktır.

    Stabil bir overclock için, işlemciye O.C yapıldığında anakartın otomatik olarak ram mhz sini arttırması lazım (yada iyi olur), bu nedenle aldığın ram'in mhz sinin yükek olması iyi olacaktır.
  • Ozbey orası öyle fakat PC'de sadece işlemcinin iyi olması bi anlam ifade etmiyor bence. Bundan önceki anakartı 3 kere servise verip bütün yaz bilgisayarsız kalmam buna bir örnek. Anakartı iyi tutarak r5 alıp yetersiz geldiğinde r7 yapabilme şansım olacak rahatlıkla, soğutucum zaten var.

    Karabasuka işlemciyi dediğin gibi biraz bekleyip alacağım. Anakart ve RAM'leri şimdiden almak istiyorum çünkü dolar 3.6 bu aralar, daha inmez ama her an çoşabilir çünkü. Ondan dolayı anakart ve ram hakkında fikirlerinizi almak istemiştim :)
  • Deumos kullanıcısına yanıt
    A370 anakartlar çıkacak ama X370 ler gibi olmayacak bildiğim kadarı ile. Yani en performanslı kısım yine X370 olacaktır. R5 1600X ile X370 Prime Pro olabilir. Ama yukarıdak arkadaşım dediği gibi de R7 1700+B30 daha mantıklı geliyor bu durumda da. Ama bir de çıkacak bu R5 'lerin performanslarını beklemek gerek neticede. R5 1600 ve R5 1600X'in oyun performansı belki R7 1700'den iyi olabilir. Net sonuçlar için Nisan sonuna kadar beklemek gerek. Duruma göre kararınızı oluşturursunuz.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Deumos selam sana,

    Haberler geldi, amd işlemci soketini değiştiriyor, yeni işlemciler yeni anakartlar istiyor ve yeni işlemciler 1.000 $ seviyesinde.

    https://forum.donanimhaber.com/16-cekirdekli-amd-ryzen-geliyor-ozel-video--125099424-3


    Artık ne düşünürsün neye karar verirsin, işte durum ortada.
  • Bütçen varsa X370 alabilirsin. Yada benim gibi 608 tl gibi ucuza Asus Prime X370 yakalayabilirsen yine alabilirsin. Ama B350 de hemen hemen aynı işi görüyor. Bütçede sorun yok ise Asus x370 crosshair en tepe noktası.
  • Asrock x370 gaming k4

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hali hazirdaki x370 anakartlar kutudan cikar cikmaz r5 serisini desteklemeyebilir,bios update isteyebilir.O yuzden acele etmeyip r5 serisinin cikmasini ve piyasadaki am4 anakartlarin artmasini beklemekte fayda var.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: KARABASUKA

    Deumos selam sana,

    Haberler geldi, amd işlemci soketini değiştiriyor, yeni işlemciler yeni anakartlar istiyor ve yeni işlemciler 1.000 $ seviyesinde.

    https://forum.donanimhaber.com/16-cekirdekli-amd-ryzen-geliyor-ozel-video--125099424-3


    Artık ne düşünürsün neye karar verirsin, işte durum ortada.

    İşlemci için bırakın 1000 doları 1000 lirayı anca verebilirim. Dolayısı ile bu haber pek beni ilgilendirmiyor :)

    @ardaalisahin Ben de Öyle düşünüyorum aslında ama doların durumu oldukça korkutuyor.




  • A370 anakartlar çıkacak ama X370 ler gibi olmayacak bildiğim kadarı ile.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.