Şimdi Ara

Ryzen Mobil 4000 Serisi [ANA KONU] Laptop Tavsiye & Tartışma (224. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.878
Cevap
59
Favori
279.177
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
18 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 222223224225226
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Equestiran E kullanıcısına yanıt
    8 gb ram eğer tek slotta ise single channel igpu performansını %40 düşürüyor. Ikinci bir 8 alıp takarsanız Notebookcheck sonuçlarına ulaşırsınız sanıyorum. Matebook larda ram upgrade yok diye biliyorum. Ramler anakarta gömülü ve 8 gb ancak bu 8 gb 2x4 şeklinde ve dual Channel olarak yapılandırılmış olduğu için ram daha az olsa da performans kaybı yaşanmıyor.
  • Equestiran E kullanıcısına yanıt
    Ek olarak ayni işlemciye sahip thinkbook 15 modelinde single ve dual channel ramler ile geekbench 5 testlerinden alınan sonuçları linkte bulabilirsiniz.

    https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/147423317#147423317



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sallami -- 1 Şubat 2021; 2:29:20 >
  • sallami kullanıcısına yanıt

    Teşekkürler hocam. Umarım işe yarar.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sallami kullanıcısına yanıt

    Hocam olmadı maalesef.

  • chetaq C kullanıcısına yanıt

    Olmadı maalesef hocam.

  • notebook fiyatlarına inanamıyorum.


    beyler ryzen 4000 gelince eski işletim sistemine sahip olanlarda bi ucuzlama olmuş muydu? fiyatları takip eden oldu mu hiç?


    şu yüzden soruyorum belki 1-2 ay beklesem 5000 serisi gelince ryzen4000 ler ucuzlar

  • august landmesser kullanıcısına yanıt

    bu sene ucuzlama olmadı diye biliyorum pandemi çıkınca herkes laptop arayışına girdi online eğitim vs. stoklar eridi bitti fiyatlarda arttı dolar malum sene sonuna doğru bazı ürünler ucuzlamaya başladı. Yeni gelen laptoplara talep düşük olabilir dolarda biraz düştü ama kesin bişey diyemiyoruz zam yemeyen tek şey maaş.

  • levona02x5 L kullanıcısına yanıt

    doğru tespit.. bu sene pandemi,eve kapanma durumu, en çok internet sağlayıcılara ve bilgisayarcılara yaradı...

    "zam yemeyen tek şey maaş":)) 

  • Trendyol indirimlerinde güzel laptoplar var.

  • sallami kullanıcısına yanıt

    Tavsiye ettiğiniz bir ram var mı peki hocam thinkpad e uyacak? dual channel da bakayım nasıl performans alacağım.

  • Equestiran E kullanıcısına yanıt
    Hocam ilk olarak sahip olduğunuz Laptopun parçalarının olduğu lenovo sayfasına gidip ram seçtikten sonra uyumlu parça listesine bakmanızı tavsiye ederim.

    Ikinci olarak sadece oyun oynarken makineyi hızlandırmak amaçlı ram artırıyorsanız şunu bilin ki her ne kadar sentetik testlerde %40 performans artışı görülse de gerçekte olay oyuna ve özelliklerine bağlı. Eski modellere kıyasla çok güçlenmiş olsalar da igpu lar günümüz oyunlarını orta ve yüksek oyun ayarlarında yüksek gps ile oynatamazlar. Ancak düşük ayarlarda orta fps değerleri bana yeterli diyorsanız ok. Yükseltin yoksa boşa para harcamayın derim.

    Son olarak benim kullandığım model için ülkemizde satılan tek uyumlu ram Kingston idi. Ömür boyu garantili olduğu için tereddüt etmeden aldım. Şu ana kadar 3 defa laptop ram yükseltmesi yaptım. 15 yıldır hiç biri tekmeledi. Fiyatı da baba uygun geldi.

    Bir de micron alt markası crucial ram vardı. Uyumlu ram olarak micron var listede. Ama crucial daha ucuz olsa da 2 yıl garanti verdiği için bakmadım.

    Bunlara göre kendiniz karar verebilirsiniz.

    Not: bende thinkbook 15 g2 are var



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sallami -- 2 Şubat 2021; 2:35:45 >
  • Trendyolda L14 ler uyguna düşmüş ama 5000 serisi yakında gelecekken almak ne kadar mantıklı emin değilim
  • Equestiran E kullanıcısına yanıt

    Kingston HyperX Impact'lar AMD Ryzen işlemcilerle tam uyumludur. 3000 serisi ise 2666 Mhz, 4000 serisi ise 3200 Mhz olanını alıp gönül rahatlığı ile takabilirsiniz.

  • Bloodin kullanıcısına yanıt
    Hocam Amazon da bir kaç kullanıcı uyumsuzluk şikayetinde bulunmuş. Overclock için uygun ramler oldukları için ram üzerinde bir cipe ilave ram settings konulmuş ki ramler de anakartın desteklediği ölçüde overclock sürecine otomatik uyum sağlasın. Ancak örneğin asus Laptopta bırakın normalden hızlı çalışmayı, varsayılan hızdan çok daha yavaş çalışmış.

    Lenovo larda sorun yapmış mı bilmiyorum. Ama işkillendiğim için ve de zaten overclock yapmayacağım için (sonuçta thinkbook'ta gömülü ram var) boşuna ilave para verip riske girmedim.

    Tabi herkesin makinesinin özellikleri ve ihtiyaçları farklı...

    Ekleme: normal Kingston ram özellikleri içinde tek spd ayarı var 3200 mhz. Impact modellerde 3 tane ayar kayıtlı. (Anlamı var mı bilmiyorum ama impact dokümanı 2018, normal ram dokümanı 2020 tarihli.)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sallami -- 2 Şubat 2021; 21:1:35 >
  • sallami kullanıcısına yanıt

    Söz konusu ramleri gömülü ram'e sahip olan veya olmayan Ryzen işlemcili Thinkpad cihazlarda sorunsuzca kullanan birçok arkadaşımız var. Hem önceki konuda (V155-15API konusu, o da bir nevi Ryzen 3000 tartışma platformuna dönmüştü), hem de bu konuda defalarca denedik, bir tane aldığı her ram'de sorun yaşayan arkadaşımız hariç bir sorun yaşamadık.

  • sallami kullanıcısına yanıt

    Ben de Bloodin hocamın tavsiyesiyle E15 Gen 2 dizüstü bilgisayarıma 8 gb hyperx ram taktım. Cl değeri farklı olmasına rağmen hiçbir sıkıntı yaşamadım şu ana kadar. Zaten Cl değeri düşüktü, yavaş olana göre ayarladı ve yaklaşık olarak donanıma 800mb ayrıldı.

  • sallami kullanıcısına yanıt

    Yok hocam çok oyun oynayan birisi değilim ama 3500u da 1080p de akıcı çalışan oyun 4700u da 720p de ancak akıcı çalışınca insan bir tereddüte düşüyor acaba benim dizüstünde bir sıkıntı mı var diye. Yukarıda linkini verdiğiniz incelemenizde single channel geekbench skorunu görünce ben de geekbench testi yaptım karşılaştırmak için opencl 9876, vulkan 9926 çıktı yani aynı değerler Gpu mda bir sorun yok anladığım kadarıyla, aradaki fark dual channel olmamasından kaynaklanıyor söylediğiniz gibi. ayrıca youtube da birkaç video buldum entegre gpu larda single-dual channel farkını gösteren, oyun fps lerinde %70 e varan farklar var tabi oyundan oyuna değişiyor söylediğiniz gibi. Zaten bellek artırımı yapmayı düşünüyordum dizüstünü alırken bunu da göz önünde bulundurmuştum. İnceleme konunuzdaki mesajlarınızın bazılarını okudum sanırım hyperx modelinin sizin aldığınız ram e göre hem eski hem de yavaş olduğunu söylemişsiniz anladığım kadarıyla doğru mu anlamışım?

  • arkadaslar 2 3 ay once aldigim e14 gen2 ryzen 4700u lu laptobumu satmak istiyorum kendim 16gb kingston ram ve samsung evo 970 plus 500gb ssd taktim suan 24ram 500+500 ssd var piyasasi nedir ne kadardan ilana koymaliyim hakki neyse onun bir tik altina verecegim nvidia ekran kartli bir modele ihtiyacim var o sebeple satmak istiyorum. Makine sifir gibi birsey zaten.

  • Equestiran E kullanıcısına yanıt
    Yavaş demek yanlış olur, ayarlanabilir bir ram olduğu için uyumsuzluk sebebiyle yavaş çalışmış. Forumda alıp kullananlardan sorun yaşayan olmadığı için bu olumsuzluğu eleyebilirsiniz.

    Ram özellikleri sayfasının 2018 olması dolayısıyla daha eski model oluğunu değerlendirdim. Aynı ürün kodu ile 2018 de 3 ghz olarak satıldığına dair eski linkler de görmüştüm (kendim için bakarken) ancak sizin sipariş edeceğiniz ürünün aynı koda sahip olduğunu şu an teyit edemem. Bu ram takıldığı anakarta göre 3 ghz olarak da çalışır 3,4 ghz olarak da. Iki yıl önce base clock 3 olarak satılırken şu an 3,2 olarak satılması problem değil.

    Son olarak çakılı ramler varsa ki bende var, overclock zorlaşıyor. O yüzden fazla para vermeye gerek yok dedim.

    Yine çakılı ramler varsa ne kadar hızlı ram alırsanız alin (çakılı olandan yavas olmamak şartıyla) çakılı rame ayak uydurmak zorunda kalacak. Yani yine boşuna para harcamış olacaksınız.

    Özetle dediklerim bunlar.
  • dark_zero_cool kullanıcısına yanıt

    https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-bilgisayar-dizustu-notebook-lenovo-thnkpad-e14-2-gen-sifir-laptop-899815353/detay


    https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-bilgisayar-dizustu-notebook-lenovo-thinkpad-e14-amd-ryzen-7-4700u-8gb-512gb-ssd-14-874479354/detay


    bu ürünler size fikir verebilr fakat bence bunlar gereksiz pahalı. 1.Ürün 4300ulu 2.ürüne yorum yapmak istemiyorum sıfır satılsa daha ucuz olacağını düşünüyorum. Fikir olarak sizdeki laptop bende olsa 6.5k 7k altına koyacağımı sanmıyorum.


    Bu arada laptoptan memnun muydunuz tecrübeleriniz nedir

  • 
Sayfa: önceki 222223224225226
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.