Şimdi Ara

Ryzen Mobil 4000 Serisi [ANA KONU] Laptop Tavsiye & Tartışma (185. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.878
Cevap
59
Favori
279.272
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
18 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 183184185186187
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Mr. Crowley kullanıcısına yanıt

    Benim belirttiğim çok istisnai bir durum. Hani bu da aklınızda olsun diye belirttim. Ne yazık ki bu sorunlar çoğu farklı marka ve modelde bu şekilde ortaya yine çıkabiliyor. Tabii bazı serilerde bu şikayetler daha az. 10k iyi bir bütçe ve insan bu noktada sıfır risk bekliyor doğal olarak.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar

    https://www.gittigidiyor.com/bilgisayar-tablet/acer-aspire-a515-44g-amd-ryzen-7-4700u-8gb-256gb-ssd-rx-640-linux-15-6-fhd-nx-hw5ey-001_pdp_633552655

    https://urun.n11.com/dizustu-bilgisayar/lenovo-l15-20u7001xtx-r5-4500u-8gb-256gb-156-dos-P462580975

    bu ikisinden hangisini tavsiye edersiniz ? acerda 4 gomulu 4 harici ram var. 4 ü söküp 16 takmayi dusunuyorum. toplam 20 oluyor.

    l15 te iki slot var birinde 8 var digeri bos. bostakine 8 takarsam 16 oluyor toplam.

    yani acer icin 16, lenovo icin 8 ram alirim. bu anlamda lenovo daha ekonomik bir ram alisverisi sunar. ama bu ram olayi farkliligina ragmen 300 tl daha ucuz ve daha iyi islemciye sahip acer'i almak daha mantikli mi sizce ?

    bir de acerdaki harici olan ve dahiliden azicik daha dusuk performansa sahip gpu'nun herhangi bir artisi olur mu kullanimda ?

    tesekkurler simdiden :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • WalterWhite00 kullanıcısına yanıt
    Testlerde acer da bulunan harici gpu nun performansının dahili gpu kadar olduğunu okumuştum bir ara. Yokmuş gibi kabul edebilirsiniz...

    Acer biraz daha hafif...

    Sanırım sağlamlık olarak lenovo daha iyidir. Daha önce iki acer kullanmış biri olarak acer in plastik menteşelerini tavsiye etmiyorum. 11-12 yıl kullandım, daha da kullanırım ama menteşe kırık olduğundan sürekli (yılda 1-2 defa bazen daha sık) 150 tl verip yaptırmak zorunda kalıyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sallami -- 13 Aralık 2020; 0:44:32 >
  • sallami kullanıcısına yanıt

    hocam oncelikle tesekkur ederim. ben genelde evde harici monitore bagli kullaniyorum. yuzde 80-90 oraninda bu sekilde kullanimim. nadiren sehir disina cikinca ya da uzanip calisinca monitorsuz kullanirim. o yuzden menteselerle ilgili cok sorun yasar miyim sanmiyorum.


    sanirim acer daha mantikli gibi duruyor ama marka algisi olarak da lenovo daha iyi tabi. bir de bahsettigim ram durumu var. kararsiz kaldim :))




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WalterWhite00 -- 13 Aralık 2020; 1:37:11 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İyi günler arkadaşlar.Neredeyse 2 aydır laptop bakıyorum.Ama bir türlü seçim yapamadım hala.Hali hazırda üni 2.sınıf öğrencisiyim.Hem ders işlerimi görecek biraz da olsa iyi oyun deneyimi yaşatacak bir laptop arıyorum.En azından biraz uzun ömürlü olması da iyi olur (yani en azından bi 7-8yıl) fiyatları görüyoruz bı daha gücüm yeter mi laptop almaya bilmiyorum.Aklım sürekli başka modele kayıyor.Arada kaldığım bu modeller arasında sizin düşünceleriniz neler merak ediyorum açıkçası.

    Huawei Matebook 14 (16/512)
    Bu model oyun odaklı değil tabiki ama uzun şarj süresi,ders için uygunluğu, az da olsa oyun performansı sunması beni cezbediyor.

    Monster Abra A5 v16.6 GTX 1650 Tİ
    Bu model yeni ve güzel ancak birçok monster kullanıcısı forumda nereye yazsam kötülüyor resmen.Malzeme kalitesiz,aldım hemen iade ettim, GTX 1650 ti artık eskidi 3000 serisi geliyor bence almayın gibisinden.

    Yani bu iki model arasında gidip geliyorum.Sizin de bana önereceğiniz herhangi bir laptop varsa f/p odaklı seve seve dinlerim.Hem oyun oyun derken (Pes,FIFA,pubg,LoL,VALORANT,CS GO,GTA V) hem ders için uzun ömürlü ve bütçe 8 k . Yardımcı olursanız çok sevinirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-822C7A5A4 -- 13 Aralık 2020; 12:38:13 >




  • Monster önermem. Herkes sorunlardan bahsediyor. Temkinli olmak lazım.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Free Man. kullanıcısına yanıt
    Anladım hocam zaten şikayetleri okudum bu yüzden monsterın bir cazibesi kalmadı.8k bütçem var ne yapacağımı bilmiyorum şu an.Bu kadar parayı çöpe atmak istemiyorum ince eleyip sık dokuyorum her detay için.Öneriniz var mı 8k hem oyun hem günlük ders vb. kullanım için uzun ömürlü bir laptop?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-822C7A5A4 -- 13 Aralık 2020; 12:38:46 >
  • Arkadaşlar merhaba. Flm izlemek, tez yazmak, ebada canlı ders için, uygun fiyatlı 4 bine kadar leptop önerebilir misiniz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Denemebirikiüç D kullanıcısına yanıt

    Sağ olun yazılım danışmanıyım ne yapılması gerekir biliyorum.

  • Selamlar. Thinkpad E14 Gen 2 cihazımı satma kararı aldım. 4700U işlemci, 16 GB yükseltilmiş RAM, 512 GB SSD, parmak izi okuyucu ve alüminyum kasa şeklinde özellikleri. 1,5 aydır bende, Zoom ile canlı ders ve YouTube dışında kullanılmadı. Sıfırdan farksız cihaz. Sizce ne kadar eder mevcut piyasada?
  • Halacoglu kullanıcısına yanıt
    Neden satıyorsunuz?
  • Lawyer.ÖUL kullanıcısına yanıt
    Sıfır Matebook 14 var hocam, ikisinden birini satacağım. Matebook 4600H/8/256 ancak ışıklı klavye ve 2K %100 sRGB ekran nedeniyle cezbediyor.
  • Halacoglu kullanıcısına yanıt
    Huawei için ısınma ve ekranda ışık sızmasından dolayı bir kaç şikayet görmüştüm. Sizde durum nasıl?
  • Lawyer.ÖUL kullanıcısına yanıt
    Ben daha kutusunu açmadığım için kendim tecrübe etmedim ancak incecik kasaya 4600H koydukları için ısınma olacaktır. Işık sızması neredeyse her IPS panelde var, sadece boot ekranında gördüğüm için aşırı olmadığı sürece rahatsız etmeyecektir diye düşünüyorum.
  • lenovo e14 ün klavye ışıkları nereden açılıp kapanıyor bi türlü bulamadım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fn + boşluk

  • sallami kullanıcısına yanıt

    Menteşe olayını çok taktım 2-3 ay önce ve baya detaylı araştırmaya girdim. Tüm Youtube videolarını ve global olarak şikayetleri okuyunca gaming piyasasında ki en sorunlu menteşeler kesinlikle MSI(özellikle eski GE kasalarında ve GL'nin 2019 sonrası yeni kasalarında) sonrasında Dell,özellikle son G315 ve G515 de baya baya şikayetçi var. En sorunsuzu Legion y520,540,5i,7i(aynı menteşe tasarımları) ve Acer Predator,Nitro geliyor. Zaten basit mantık hangi üretici bir menteşe tasarımını yıllar boyu kullanıyorsa o menteşe tasarımı sorunsuz oluyor. Legion 2.5 senedir Acer ise 5 yıldır kullanıyor. Msı her sene menteşe tasarımı değiştiriyor ama hala çatır çutur kırılıyor. Dell de değiştiriyor ama halen orta nokta bulunamamış galiba. Günlük/ofis laptopları hakkında araştıraya girmedim ama kendi eski laptopum Acer aspire e571g 5 yılı aşkın şekilde hala sorunsuz çalışıyor menteşeleri. Sattım 6 ay önce ama halen sorunsuz olduğuna eminim.





  • Bilenler bilir zamanında Asus K ve X serisi laptoplarında menteşeleri çatır çutur kırılıyordu. Çevremde ki tüm K serisi kullananların menteşesi istisnasız kırıldı. Asus halen menteşe sorunu çekiyor gibi ama binlerce şikayetten sonra akıllanmışlardır heralde.

  • Ben IT'deyken menteşe kırılma çok oluyordu servisler de hep kullanıcı hatası diyordu


    ne kadar iğrenç bir şey ya kronik sorunlu laptop üretiyosun bi süre sonra menteşe kırılıyor kullanıcı hatası diyorsun


    ürünü geri çağıracaksın abi böyle bir mantık mı var hatalı ürün yapmışsın

  • 
Sayfa: önceki 183184185186187
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.