Şimdi Ara

Ryzen Mobil 4000 Serisi [ANA KONU] Laptop Tavsiye & Tartışma (143. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
4.878
Cevap
59
Favori
279.175
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
18 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 141142143144145
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Free Man.

    Kesinlikle daha iyi.


    2K ortalama %99 sRGB 400 nits ekran vs 1080p %54 sRGB 250 nits ekran.

    Bunun dışında malzeme kalitesi üst düzey. Yani dengi direkt MacBook serisi.

    4600H ve 4700U arasında zaten gündelik işlemlerde fark görülmez. İşlemciye yük bindiren işlemcilerde ise Ryzen 5 olmasına rağmen H serisi 4600H daha stabil bir performans verir.

    2 yıl Huawei Türkiye garantisi çok iyi.


    Bunun dışında: Yanında verilen mouse çok iyi. Kullanıyorum ve çok memnunum. Çanta da gayet kullanışlı.

    Açıkçası sadece swift öğrenmek için MacBook aldım. Yoksa bu fiyata Matebook hiç düşünmeksizin alırdım. Hem 14'' ekran hem de 3:2 oran da unutulmamalı. Matebook 13 kullanıp memnun kalan biri olarak herkese tavsiye ederim.


    Fiyat politikası zaten çok rekabetçi. Bugün 16GB 512SSD versiyonunu Amazon.de üzerinden almak isterseniz (Amazon Almanya üstelik vergi indirimi yapıyor) 10-10.5 bin TL civarına geliyor.

    İncelemelerine baktım. Fiyatı, donanımı çok güzel. Hele ki tasarımı. Benim aklıma tek batarya performansı takılıyor. R5 4600H 45w TDP değerine sahip. Batarya İse 56W/h. Teorik olarak işlemciyi tam yükte kullansak 1 saat anca götürür. Bunun yerine biraz daha beklenip 4700u modeli gelir mi? Ki burası Türkiye, geldiğinde dolar kaç olur ki biz alabilelim. Aklımda deli sorular

  • quote:

    Orijinalden alıntı: pilamimarsu

    Bende gördüm dün gece 11 de. Rahat olun sizle konuştuğumuz gibi dedi. Yani 9300 e çekeceğini belirtiyor hala. Bende dedim korkutuyorsunuz yani. Hayırlısı artık,9800 u bırak 9500 yapsa gene almam. Başka laptop mu kalmadı  

    umarım inş hocam ya :)

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Krombacher

    Uzun süredir bekliyordum, konu ile ilgili bilgi ve tecrübelerimi sizlerle paylaşayım.


    Öncelikle ürün D14 değil, Matebook 14. Yani premium olan Matebook 13 serisinin biraz büyümüş hali. Pil olarak 56 Wh pile sahip ve çift fanlı iyi bir soğutmaya sahip. 4800H versiyonu da mevcut, bize gelenden farkı ekranı dokunmatik ve işlemci, geri kalan özellikler bildiğim kadarıyla aynı.


    Huawei Apple stratejisi izlediği için tüm ramler soldered, ve herhangi bir yükseltme imkanı mevcut değil.


    Özelliklere buradan: https://www.notebookcheck.net/Huawei-MateBook-14-2020-AMD-4800H.501224.0.html

    İncelemeye buradan: https://www.androidauthority.com/huawei-matebook-14-amd-review-1159992//


    Cihaz aslında çok iyi ama 45W işlemci koyarak Huawei durumu zora sokmuş, galiba bulunurluk ve fiyat bu konuda öncelik kazanmış. Benim şahsi kanaatim U serisi işlemciler olmadığı sürece bu ürünlerin pil ömrü anlamında bekleneni vermediği yönünde. O nedenle ingiltere satışındaki promosyonu (Matebook 14 8gb 4600h alana Matepad 10.4 ve klavye hediye - 750 Pound - https://consumer.huawei.com/uk/promo//) ciddi ciddi değerlendirip almamaya karar verdim, promosyonlar ne kadar cazip olsa da sanırım Türkiye'dekini de almayacağım. Her yerde özellikle bu seride büyük promosyonlu giriş yapmasını da işlemci tercihindeki bu stratejik karara bağlıyorum. Yukarıdaki incelemede pil ömrünün ne kadar hızlı ve yüzeysel geçildiğini görebilirsiniz, daha detaylı incelemeleri görmekte fayda var.


    Ülkemize ne zaman gelir bilmiyorum ancak D14 (56Wh) ve D15 (42wh+Hdd) premium seri olmasa da onların Ryzen U serisi modelleri benzer bir fiyat politikasıyla giriş yaparsa çok daha iyi olabilir. Tahminim Matebook 14 serisine de ilerleyen süreçte U serisi gelecektir.

    https://www.gizmochina.com/2020/07/30/huawei-matebook-d-14-15-launched-ryzen-4000/


    Ek notlarım:

    Huawei garantisi çok hızlı ve iyi. Matebook 13 için beni hiç madur etmeden gerekli işlemleri iki günde yaptılar.


    Ekran çok güzel ancak benim şahsi sorunum küçük ekrana yüksek çözünürlük windows ölçeklendirmesi olsa da benim uzun süre çalışmamı engelliyor, aynı zamanda çözünürlük hassas programların harici monitörlerin 1080p çözünürlüğüyle sorun yaşıyorum.



    Alıntıları Göster

    Öncelikle size aklıma takılan bir kaç soruyu sorayım.


    İşlemci olarak 45W TDP lik bir işlemci konulmuş ve muhtemelen batarya performansını dediğiniz gibi olumsuz etkileyecektir. Teorik olarak işlemci full performansta çalışırsa bataryası 1 saat anca gidecektir ki işlemci harici çalışan aygıtlar da mevcut.


    Ramlerin lehimli olması işi çok bozuyor. 8 gb ram şuan için normal olsa bile 1-2 seneye yetmeyecektir.


    Az önce resmi web sitesindeki canlı destek ile yazıştım. Kampanya sürecinde fiyatlar artabilir deniyor.


    Soğutma sistemi R5 4600H gibi yüksek TDP li bir işlemcinin hakkından gelebiliyor mu, yoksa sürekli yüksek sıcaklıklarda mı çalışıyor.



    Bilginiz varsa cevaplarsanız sevinirim.

  • https://www.gsmarena.com/huawei_matebook_14_2020_amd_review-news-45564.php


    Batarya performansı normal kullanımda iyi duruyor. MacBook performansı beklememek lazım zaten MacBook da bu performansı ancak 8257u ile veriyor.


    İşlemci tam yük altında sanırım 90-120 dakikayı ancak çıkarır. Bu da doğal bir durum bence işlemcinin özelliklerini düşünürsek. Ama tam yük altı dediğimiz işlem 20 chrome sekmesi değil. Zaten normal bir kullanımda çoğu kimse işlemciyi tam yük altında tutacak işlemler yapmıyordur. Yapanlar da bu işlemleri nadiren bataryada yapıyordur.


    Yani render alırken, compile ederken, aaa dereceli oyun oynarken bu gibi 30-45dk süren işlemlerde kim bilgisayarı kafede veya bataryada kullanıyor ki?

  • 8 ram olan da 16 ram olan da çift kanal zaten. Fakat ram değişilmeyeceği için 8 olanı almak gelecek açısından mantıklı değil. 16 olan gönül rahatlığı ile alınabilir. Dizüstünün ortalama ömrü olan 7 yıl sonra 8 GB yetersiz olacak fakat 16 GB halen daha hayli hayli yeterli olacaktır.


    Yine de ben de tam alışamadım bu lehimli ram'lere, ram bir bilgisayarın en çok sorun çıkaran parçalarından biridir. Ram'in lehimli olması demek ram arızasında anakart gitti ya da en iyi ihtimalle yeni ram için anakart operasyon geçirecek demek...

  • dolmalikbiber D kullanıcısına yanıt

    estagfirullah hocam hmm demekki e15 gen 2 , e14 gen2 den isinma olarak bir tik daha once ben anladim sanirim ya bu sicakliklar normal sanirim cunku balanced modda 85 dereceye sabit kaliyor arada 90 liyor ama saatlerce throtle olmadan calisiyor performans moduna alinca 100 derecelere cikiyor throttle oluyor 14 ince gore fena degil performans modundaki durumu iste dediginiz gibi macun yenileyerek denerim birkac ay sonra, cok tesekkur ederim testleriniz icin.

  • Free Man. kullanıcısına yanıt

    huaweiyi gordum guzelmis ilk basta acaba matebook 14 mu almaliydim dedim fakat e14 gen2 gibi throttle olmadan uzun saatler calismaz muhtemelen ama rekabetci laptop yine de thinkpad taraftariyim.

  • dark_zero_cool kullanıcısına yanıt

    Soğutması E14'den daha iyi duruyor. Çalışacaktır büyük ihtimalle hocam. Ram yükseltmesine izin verse alabilirdim.

  • eger oyleyse cok iyi fiyat bence alinir hocam

  • dark_zero_cool kullanıcısına yanıt

    Bence de piyasa şartlarında iyi fiyatı var. Ekranı gerçekten donanım olarak mükemmel ötesi duruyor. Tek sorun yukarıda hocamın dediği gibi ram arıza yapabilen bir parçasonuçta. Ram'de arıza olursa laptop çöpe çıkar. Lehimli ram kadar saçma bir şey olamaz. Lehimli ram olmasa şuan alabilirdim gerçekten  

  • Şimdi inceledimde laptop tam mhz değerline ulaşamıyor. 3.5 ghz e zorla çıkıyor orada da 95 derece oluyor. Bu kadar güzel soğutma nasıl böyle sonuç verir anlamadım. İncelikten dolayı heralde.

  • dark_zero_cool kullanıcısına yanıt

    Rica ederim, hocam bence bi 8lik ram daha takarsanız ısınmada azalma olur diye düşünüyorum dual channel çalışacağı için.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gen2 Lenovo E serisinde de RAM lehimli olarak görünüyor. Sadece yükseltme için ekstra boş slot var. Ama lehimli olan RAM arıza yaparsa aynı durum onda da söz konusu.


    https://psref.lenovo.com/syspool/Sys/PDF/ThinkPad/ThinkPad_E14_Gen_2_AMD/ThinkPad_E14_Gen_2_AMD_Spec.PDF


    "4GB or 8GB memory soldered to systemboard, one DDR4 SO-DIMM socket"

  • RAM olayına neden takılıyorsunuz ki? 16GB ram zaten birkaç sene boyunca optimum olacak, birkaç sene de minimum olsa zaten laptop ömrünü tamamlarken ancak sıkıntı çıkarmaya başlayacak.

    Yani 32GB ram ihtiyacı şu anda son kullanıcı için gerçekçi bir ihtiyaç değil. Kaldı ki 8GB dahi 2-3 sene daha iyi kötü götürür.

    Bunun dışında zaten iki sene garantisi var. Arkadaşım hala MacBook Air 2014 kullanıyor, böyle birçok kullanıcı var, yıllardır ram ile alakalı sorun yasamadılar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • E 15’e sonunda çok şükür kavuştum. Ekran parlaklığı düşük, sadece ona alışamadım. Onun dışında gayet kaliteli bir pc havası veriyor. Burada bir kaç kişi ekran arkasındaki yerin metal olduğunu söylemişti ancak bana metal ve plastik karışımı gibi bir şey gibi geldi.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • smksahin S kullanıcısına yanıt

    Ram arıza yaparsa en basiti bir slotun daha var ve kullanmaya devam edebilirsin.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bloodin

    8 ram olan da 16 ram olan da çift kanal zaten. Fakat ram değişilmeyeceği için 8 olanı almak gelecek açısından mantıklı değil. 16 olan gönül rahatlığı ile alınabilir. Dizüstünün ortalama ömrü olan 7 yıl sonra 8 GB yetersiz olacak fakat 16 GB halen daha hayli hayli yeterli olacaktır.


    Yine de ben de tam alışamadım bu lehimli ram'lere, ram bir bilgisayarın en çok sorun çıkaran parçalarından biridir. Ram'in lehimli olması demek ram arızasında anakart gitti ya da en iyi ihtimalle yeni ram için anakart operasyon geçirecek demek...

    RAMin en çok sorun çıkaran parçalardan biri olduğunu ilk defa duyuyorum. Bildiğim kadarıyla RAM bilgisayarın en az sorun çıkaran parçalarından biridir. 21 yıldır bilgisayar kullanırım, hiç RAM arızası yaşamadım. Kimi markalar RAMlerine ömür boyu garanti verir, çoğu bilgisayar parçası için böyle bir durum söz konusu olmaz.

  • _magnetar_ kullanıcısına yanıt

    2 yıl profesyonel iş olarak (2012-2014), ondan önce ve sonrasında yıllardır da etrafıma danışman olarak çok bilgisayar problemi çözdüm, donanımsal arızalarda en fazla karşılaştığımız arıza harddisk arızası, ardından da ram arızası idi. Fakat belki lehimli ram'ler daha dayanıklı ve sorunsuz yapılıyor olabilir. Uzun yıllardır akıllı telefonlarla beraberiz, ram arızalarına çok az şahit oldum.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • VgrooveR kullanıcısına yanıt

    Bunu ben de kullanmadım ama Huawei Matebook serisi soğutma sistemleri baya başarılı. Yine de kasa küçük olduğu için tam performans olmayacaktır.


    "Heat has met its match

    Heat is eliminated quickly and efficiently, thanks to the upgraded dual-fan HUAWEI Shark fin

    heat dissipation system. Its thinner, high-density S-shaped blades produce 39% more air flow13, and the dual

    heat sinks quickly redirect heat, so the laptop stays cool under pressure.

    The fans are also whisper-quiet, so the laptop won't disturb you or anyone around you.

  • N11 e koyulmuş 10 tane stok. Açıkçası laptop yanıyor ve 4.0 ghz ı bırakın yanına bile yaklaşmıyor. 3.5ghz de 95 dereceyi görmüş testte rahatlıkla. O soğutmaya bu performans çok değişik. Kuponla birlikte 7900 tl ye gelir stok kalırsa ama 3.5ghz de r7 4700u den bile çok geride kalıyor.

  • 
Sayfa: önceki 141142143144145
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.