Şimdi Ara

RYZEN CPU Vatan Bilgisayara geldi , ÖN SİPARİŞ AÇİLDI ! (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
613
Cevap
6
Favori
40.259
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar işlemcilerin ve diğer parçaların bu kadar pahalı olmasının bir sebebide ülkemizdeki kur fiyatlarıdır. Şu an dolar kuru 1.5 - 2 arası olsaydı biz 1800X'i bile en fazla 700-800 TL gibi bir fiyata alabilirdik.
    Dolar yükseldikçe alım gücümüz düşüyor üstelik bunun yanında ağır vergiler gelince bir bilgisayar fiyatına anakart anca alınıyor. Eskiden 1300-1400'e orta seviye bir bilgisayar toplayabilirdiniz fakat şimdi bu fiyata yeni çıkan bir anakart anca alınabiliyor

    Kur fiyatları düzelmedikçe (Düzelme dediğim en az 2.50 ve altını görmeli) bizimde yüksek segmentlere erişmemiz zor olabilir.
  • Evet malesef GTA V gibi hızlı işlemci özelliğine bakan oyunlarda yeterli degil. Yani sonuç: İntel tekli hız performansında amd yi tokatlıyor fakat amd çok parçacıklı işlemlerde inteli yok ediyor.

    RYZEN CPU Vatan Bilgisayara geldi , ÖN SİPARİŞ AÇİLDI !
  • dolar bu yıl sonunda 4 ü bulacak. hazır 3,50 lerde iken sistemi kurun benden demesi. intel yer bunları. amd kim lan.

    intel 8mb cache bellek 4 çekirdek..
    amd 20 mb cache bellek 8 çekirdek. zorla yetişmiş 6700k 'ya :DD......
  • quote:

    Orijinalden alıntı: karadurak

    Evet malesef GTA V gibi hızlı işlemci özelliğine bakan oyunlarda yeterli degil. Yani sonuç: İntel tekli hız performansında amd yi tokatlıyor fakat amd çok parçacıklı işlemlerde inteli yok ediyor.

    RYZEN CPU Vatan Bilgisayara geldi , ÖN SİPARİŞ AÇİLDI !

    WCCF de bugün çıkan konudan.

    RYZEN CPU Vatan Bilgisayara geldi , ÖN SİPARİŞ AÇİLDI !


    Umarım doğrudur.




  • majesthion kullanıcısına yanıt
    Şu bir gerçek ki çok çekirdekli testlerde her türlü üstün fakat tek çekirdek performansı için yapılan yorumlar şuan net degil. Farklı incelemeler mevcut. Mesela ben tek çekirdekte GTA V için yetersiz oldugu sonucuna vardım ama farklı uyuglamalarda nasıl olur bilemem
  • karadurak kullanıcısına yanıt
    Hocam ben ve benim gibiler için önemli olan o tek çekirdek ile ne yapabildiği. Burada kaçımız her gün cinebench açıp saat başı bench kasıyoruz ki? Belli ki AMD yeni işlemci ailesinde tek çekirdek performansını efektif kılamadı/kılmadı ve bunu çoklu çekirdek performansı ile örtmeye çalıştı. Bize gösterilmek istenen bu bence.
  • Yorumuna katılıyorum. Bekleyelim daha net görelim.Fakat intel yine de fiyatları kıracaktır diye düşünüyorum yoksa durum fotodaki gibi olur :)

    RYZEN CPU Vatan Bilgisayara geldi , ÖN SİPARİŞ AÇİLDI !
  • quote:

    Orijinalden alıntı: OyuNKoliX

    Hocam ben ve benim gibiler için önemli olan o tek çekirdek ile ne yapabildiği. Burada kaçımız her gün cinebench açıp saat başı bench kasıyoruz ki? Belli ki AMD yeni işlemci ailesinde tek çekirdek performansını efektif kılamadı/kılmadı ve bunu çoklu çekirdek performansı ile örtmeye çalıştı. Bize gösterilmek istenen bu bence.

    hocam cahilliğimi bağışlayınız, çoklu çekirdek ne zaman devreye giriyor, otomatik mi devreye giriyor yoksa biz aktif edebiliyor muyuz?

    yukarıda bir arkadaş GTA V ve tek çekirdek oynadım demiş, GTA V gibi bir oyunda bile tek çekirdek çalışacaksa bu işlemciler video render/benchmark testi vs hariç ne zaman çoklu çalışacak?
  • bence ilk etapta zen aradaki uçurumu kapatan mimari mi değil mi? şeklinde değerlendirilmeli. intelin açık ara üstünlüğü sona erebilecek mi? bu konu bana göre daha önemli. zen bunu f/p avantajıyla sunarsa bence bu amd ve dolayısıyla kullanıcı için büyük bir kazanım olur. 3-5 hissedilmeyecek fps farkı bu şartlarda mazur görülebilir.

    konuya teknik olarak vakıf arkadaşlar işlemci karşılaştırması yerine mesela 1800x 4k da 1700 2k da ne yapıyor konularını tartışırsa bence daha verimli olur.

    hangi işlemci hangi çözünürlükte mevcut akıcılığı sağlayabiliyor. zira amd işlemciye oyun konusunda apu mantığıyla yaklaşıyor gibime geldi. malumunuz üzre konsol işlemcileri şu an amd tarafından sağlanmakta.

    ilgili işlemci ilgili çözünürlükte yeterli akıcılığı sağlıyor ve fazlasını yapmıyorsa bunu f/p mantığıyla değerlendirmenin sadece alıcı açısından değil satıcı açısından da makul olduğunu anlamalıyız.

    yoksa ps4 pro alıp oyun oynamak yüksek segment pc oyunculuğu açısından en iyi f/p dengesi olarak durmakta ve bu konuda amd intele göre uzakara üstün.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Leopard2A6

    Teknobiyotik'te AMD Ryzen ™ 7 1700 3.0GHz AM4 İşlemci + Asus Prime B350M-A USB 3.1 AM4 Anakart 1800 TL'lik paket yapmışlar.Intel tarafında çarpan kilidi açık işlemci + anakart en aşağı zaten 1800 civarı tutuyo aşağı yukarı

    Hocam 1700 alıp B serisi anakart alacak olacağını pek sanmıyorum. VRM'ler falan B serisinde ciddi derecede OC'a yatkın değil gördüğüm kadarıyla, iyi olanların fiyatı da X370 fiyatında. Özetle OC yapmayacaklar için güzel olabilir ama bu işlemcileri alıp OC yapmayacaksak ne yapacağız?

    Ayrıca oyun testlerinde 4.5-5GHz aralığındaki 2600K/2700K hala kök söktürüyor. Zira çekirdek performansı Ryzen'dan yüksek veya aynı, frekans da yüksek. Dolayısıyla oyunlarda benzer performans veriyor gibi gözüküyor şu anda. Şimdi, Şu anda diye üstüne her mesajımda basa basa yazıyorum, çünkü ihtimallere göre bu kadar parayı bir parçaya verecek durumumuz yok. Durumu olan zaten 6-8 ayda bir sistemi güncelliyor. DX11 gelecek şöyle olacak böyle olacak dediler, hala daha grafikler o gösterdikleri seviyelere gelemedi. DX12 ile şöyle uçacak, böyle kaçacak dediler, 20 tane Dx12 destekli oyun var toplamda. Hatta bazılarına daha tam destek bile verilemedi. AMD'nin klasikleşen X olacak, Y gelecek her şey düzelecek, süper olacak olayına artık ben inanmıyorum. HD 6950 CrossFire ile bir defa ben yandım, bir daha AMD ve vaatleri yan yana görünce temkinli yaklaşıyorum.

    Diğer taraftan 1800X'in Sıvı Nitrojen (Ln2) ve 1.875V ile 5.2GHz'e çıkması OC konusunda fikir veriyor. Intel 7700K 1.35V ve hava soğutma ile 5GHz görüyor. 45nm için 1.35-1.40V güvenli sınır iken 14nm için 1.3V. Marka, model fark etmez, transistörler o voltaja dayanamıyor. 2600K'dan geçmek için en az 1600X almam lazım ki hali hazırdaki bilgisayarımdan daha fazla kas gücü olsun. O da 2300 yapıyor. Oyunlarda ne kadar fark edecek? Muhtemelen fark etmeyecek veya çok az bir fark olacak, hatta 2600K frekans üstünlüğünü göstereceği yerlerde öne geçecek.

    Bu SS de ama oyunlar 16 Thread'e ölçekleniyor diyenlere gelsin. BF1 oynarken görev yöneticisini açınca durum bu şekilde. Taş çatlasa 4-5 çekirdek düzgün çalışıyor, gerisi verimsiz şekilde çalışıyor.

    RYZEN CPU Vatan Bilgisayara geldi , ÖN SİPARİŞ AÇİLDI !




  • eaglemania kullanıcısına yanıt
    Hocam şöyle izah edeyim; oyunlarda çoklu çekirdek desteği oyun üreticisi tarafından oyunun altyapısına bu kodların entegre edilmesiyle aktif ediliyor ve günümüzdeki oyunlar zaten çoklu çekirdek desteğine sahip(quad core). Fakat GTA V gibi bazı oyunlar ise işlemcinin tüm çekirdeklerini kullanarak averaj performans vermektense, işlemcinin sahip olduğu çekirdeklerin kendi başlarına ne kadar performanslı ve güçlü olduğuna bakabiliyor. Yani 8Core(yada modül) FX 9590 karşısında 4Core bir i5 4690K tek çekirdek performansı yüksek olmasından dolayı daha iyi sonuç verebiliyor.
  • RYZEN CPU Vatan Bilgisayara geldi , ÖN SİPARİŞ AÇİLDI !
    AMD İşlemcilerde Bugüne Özel %15'e Varan İndirim !
  • teknobiyotikte amd ryzen 1700 olanı 329$+kdv ön sipariş fiyatı ile satılıyor, 1393 lira. amd nin duyurduğu fiyat + vergi ile fena değil.
    http://www.teknobiyotik.com/donanim/islemci-cpu/amd-ryzen-tm-7-1700-3-0ghz-turbo-3-7ghz-20mb-cache-am4-islemci-wraith-spire-95w-islemci-sogutuculu.html
  • eaglemania kullanıcısına yanıt
    Windows üzerinden bir programın kullanacağı çekirdekleri seçebiliyoruz görev yöneticisinden. Default olarak, yani siz müdahale etmezseniz her program yazıldığına uygun şekilde ölçeklenir. Kimisi tek çekirdekli kimisi 2560 çekirdekli şekilde iş yükünü dağıtabilir. Bu tamamen yazılıma bağlı. Oyunlar ise 1-8 arası çekirdeğe ölçeklenecek şekilde yazılıyor genellikle. Daha fazlasına ölçeklemek gerçekten çok zorlaşıyor. 8C/16T ölçeklenebilen bir oyun şimdilik yok. Bu sene içerisinde de görebileceğimizi sanmıyorum. Kaldı ki 4 çekirdeği bile %100'e çıkarmıyor oyunlar. Veya 8 çekirdeğin 8'ini de %50 yapamıyor. Çünkü iş eşit şekilde bölünemiyor. 1. çekirdek %80 iken 2. çekirdek %5 olabiliyor vs. Intel Hyper Threading sanallaştırma tabanlı olduğu için tek çekirdeğe yüklenen uygulamalarda veya çok çekirdeğe (3-6-10 vs) ölçeklenmeyen uygulamalarda Hyper Threading'in yansıması olan çekirdek yerine doğrudan fiziksel çekirdeğe gönderiyor. Bu da 1000 potansiyel varsa 250'sini tek işe yönlendirebilmeye imkan sağlıyor. AMD tarafında bu nasıl çalışıyor şu anda bilmiyoruz. Tam tersi işi 2'ye bölebiliyorsa işe yarayabilir, yoksa çekirdek performansı bazlı durumlarda geride kalması söz konusu olacaktır.




  • emre1393 kullanıcısına yanıt
    Birileri şunlardan alsın da akla karayı hep beraber görsek, merak ettik.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Baholi -- 24 Şubat 2017; 12:51:28 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: By_SeDo

    Yani bu demek oluyor 3 5 ay daha beklicez ulan amd yaptığın bir işi de duzgun yap amk yok abi ben bekleyemicem bunların keyfini r7 de 1500 tl veremem 7600k alıp yoluma devam edecem bu amd sıktı artık

    Bende aynen öyle yapacam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Firaristt

    Windows üzerinden bir programın kullanacağı çekirdekleri seçebiliyoruz görev yöneticisinden. Default olarak, yani siz müdahale etmezseniz her program yazıldığına uygun şekilde ölçeklenir. Kimisi tek çekirdekli kimisi 2560 çekirdekli şekilde iş yükünü dağıtabilir. Bu tamamen yazılıma bağlı. Oyunlar ise 1-8 arası çekirdeğe ölçeklenecek şekilde yazılıyor genellikle. Daha fazlasına ölçeklemek gerçekten çok zorlaşıyor. 8C/16T ölçeklenebilen bir oyun şimdilik yok. Bu sene içerisinde de görebileceğimizi sanmıyorum. Kaldı ki 4 çekirdeği bile %100'e çıkarmıyor oyunlar. Veya 8 çekirdeğin 8'ini de %50 yapamıyor. Çünkü iş eşit şekilde bölünemiyor. 1. çekirdek %80 iken 2. çekirdek %5 olabiliyor vs. Intel Hyper Threading sanallaştırma tabanlı olduğu için tek çekirdeğe yüklenen uygulamalarda veya çok çekirdeğe (3-6-10 vs) ölçeklenmeyen uygulamalarda Hyper Threading'in yansıması olan çekirdek yerine doğrudan fiziksel çekirdeğe gönderiyor. Bu da 1000 potansiyel varsa 250'sini tek işe yönlendirebilmeye imkan sağlıyor. AMD tarafında bu nasıl çalışıyor şu anda bilmiyoruz. Tam tersi işi 2'ye bölebiliyorsa işe yarayabilir, yoksa çekirdek performansı bazlı durumlarda geride kalması söz konusu olacaktır.

    AMD'nin SMT'si intel'in HT'si ile aynı özelliklere sahip. Aynı işi ilk başta çekirdeğe yönlendiriyor.

    FX seriside tek zarda 2 çekirdek olduğundan işlemler direkt 2'ye bölünebiliyor ve teorik olarak ciddi performans getirisinin olması gerekliydi. Ne yazık ki ölçeklendirme sorunu program, geliştirici bazında olduğu için AMD umduğunu bulamadı.

    En mantıklı görüneni yaptı, Intel'in Ht'si taklit edecek, tek çekirdek performansına odaklı yeni işlemciler tasarladı. SMT'den, HT'nin üstüne verim beklemek açıklanan zar yapısı ve reddit'teki mühendislik tartışmalarına göre yanlış olur. Biraz inceleme fırsatı buldum, teorik olarak aynı mantık ile çalışıyorlar. Çok fazla bir değişikliği yok. Sadece karar, yönetimsel mekanizmada optimize edilmiş bir SMT yapısı gözüküyor ki performansa %2-3 altında etki ediyor olacaktır.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: emre1393

    teknobiyotikte amd ryzen 1700 olanı 329$+kdv ön sipariş fiyatı ile satılıyor, 1393 lira. amd nin duyurduğu fiyat + vergi ile fena değil.
    http://www.teknobiyotik.com/donanim/islemci-cpu/amd-ryzen-tm-7-1700-3-0ghz-turbo-3-7ghz-20mb-cache-am4-islemci-wraith-spire-95w-islemci-sogutuculu.html

    Teknobiyotikten alınmaz, adamlar mimli. 2. el ürünleri, kullanılmış olanların satışını yapıyorlarmış. Müşteri hizmetleri noktasında vatandan daha vahimler yani.




  • Artik dx 12 performanslarina bakin.



    Ozellikle 480-470 takili dx12 de AMD ryzenler ne durumda.?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ucuz ya. Fiyat uygun.

    Adamlar 600 dolara GTX 1080 alıyor. Onlara göre 600 TL... Çok ucuz.

    Ama biz 1 doları 3,6 ile çarpıyoruz + %18kdv + satıcı karı...

    ABD ye yerleşeceğim şöyle 5 yıl kendimi geliştirip. Türkiye'de 10 000TL altı maaş yetmez böyle son model PC ler toplamaya.

    2800 USD = 10 008 TL.

    2800 dolar ABD de ulaşılamayacak maaş değil. 10 000 TL kadar ulaşılamayacak maaş değil.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ÖzgünK -- 24 Şubat 2017; 15:4:35 >
  • 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.