Şimdi Ara

[SATILDI] RYZEN 7800X3D KUTULU 20 AY GARANTİLİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
33
Cevap
1
Favori
805
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Konunun Etiketleri
AMD #Diğer AMD / Intel #AMD Şehir #İstanbul İlan Türü #Satılık Anakart/CPU #İşlemci Kondisyon #Kullanılmış
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Satıldı! Bu ürün DH Forum dışına satılmış ve ilan pasifleştirilmiştir.
    1
    1 RYZEN 7800X3D KUTULU 20 AY GARANTİLİ

Ürün kutulu olup 15.01.2025 Tarihli faturalıdır. 9800X3D geçildiği için boşa çıkmıştır. Lütfen Tray işlemcilerle kıyaslamayınız arada silikon kalite farkı vardır.

Fiyat: 15.000 TL

Sistem Notu : Bu ilan her türlü yoruma açıktır.

Fiyat : 1 TL Miktar : 1 Sıfır Ürün : Hayır Garantisi Var : Evet | 15 Ocak 2027 Satıldığı Şehir : İstanbul Kargo Ücreti : Alıcı Öder Kargo Şirketi : Aras Kargo İlan Durum : Satışa Açık

• Merhaba, yeni sistem topluyorum 12.500 satarsanız geri dönüş yaparsanız. Hayırlı satışlar dilerim.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Hocam kutulu ve tray işlemcilerin silikon farkı olduğuna dair bilginiz nereden geliyor acaba? Merak ettiğim için soruyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • melihcskn M kullanıcısına yanıt
    Şehir efsanesi

• melihcskn M kullanıcısına yanıt
    Alınan yer önemli galiba. Magic adlı satıcının tray ürün garanti sorularına verdiği cevap 'bir şey olursa bize yollayın' oluyor. Ama kutulu sattıklarında endeks bilişimin etiketi var. Onun haricinde farkı yok

• oxygen5011 O kullanıcısına yanıt
    Garanti konusuna bir yorumum yok ancak silikon muhabbeti saçmalıktan ibaret. Amacım arkadaşın ilanını baltalamak değil ama burası Donanımhaber, yalan yanlış bilgi ile ürün satılmamalı.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: melihcskn

Garanti konusuna bir yorumum yok ancak silikon muhabbeti saçmalıktan ibaret. Amacım arkadaşın ilanını baltalamak değil ama burası Donanımhaber, yalan yanlış bilgi ile ürün satılmamalı.

Size müsait olduğum bir zaman atölyemde Arızalı tray işlemci koleksiyonumu gösteririm. Uzun bir dönem bu konuda tecrübe ettim. Intel ve AMD tray işlemci adı altında düşük silikon kalitesinde olan ürünleri hazır kasa satan firmalara (ASUS, LENOVO, MSI) cüzzi rakamlara satıyor. Dileyen hazır kasa sahipleri Intel veya AMD'den garanti sorgusunda görebilir hepsi tray işlemci. Intel/AMD Asla ve asla garanti vermiyor ayrıca bünyesi dışında tutuyor. Şuan'a kadar elime 1000'e yakın arızalı işlemci geçmiştir bunun %80'i tray işlemcidir.

Geriye kalan %20 ise 2020 sonrası yükseldi.

Gelelim asıl mevzu bu Tray işlemciler nasıl elimize düşüyor? Hatta garantiye başvurduğumuzda bu işlemci sizin elinize nasıl geçti gibi soru dahi yöneltiyorlar. Firmalar bu işlemcileri yüksek adetli temin ettiği için bayilere el altından satışı yapıyor. Bu bilgileri de doğrudan bayilerle çalıştığım için net öğreniyorum.

AMD bu konuda Intel ile aynı taraf da fakat 2023'e yani DDR5'e geçene kadar Trayleri o kadar kötü değildi. Fakat X3D serisinde işlemcileri patır patır düşüyor. Hatta şuan elimde arızalı 9800X3D dahi var.

Tray işlemci düşük seriler için alınabilir ama yüksek seviyede işlemciler için asla tavsiye etmiyorum. İnanmak istemeyen arkadaşlar Tray 'K' işlemci alıp yanınada box'dan çıkan işlemciyle test ederlerse sorunu basit bir şekilde anlayacaklar.

Kısaca Intel/AMD kutu masrafları düşüyoruz gibi şehir efsanesi olan bir ifadeyle asla standart kalitede ürünü ucuz yollu piyasaya sürmüyor arkadaşlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Handsomekont -- 5 Mayıs 2025; 3:27:5 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • kaan08 kullanıcısına yanıt

Kaç tane işlemci kullandın da şehir efsanesi ? Kaç tane arızalı işlemciyi sorgulattın da şehir efsanesi? Efsane aşağıda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Handsomekont -- 5 Mayıs 2025; 3:26:10 >
  • Handsomekont kullanıcısına yanıt
    Yani hocam kutulu üründen şaşmayalım doğrumu anladım?

• J.sins kullanıcısına yanıt

Kesinlikle hocam. Yüksek güç tüketen işlemcileri kutulu almaya çalışın.

Tamam hocam bilgi için teşekkür ederim. Hangi işlemciyi alsam diye araştırma yapıyordum.

Hocam bu işlemciler de amd fiyat düşürmeye mi gitti neden gün gün 300 500 arası düşüyor bilginiz var mı?

Şuan kutulu işlemcilerin stokları kestiler amaç Trayleri elden çıkartmak. AMD yavaş,yavaş Türkiyede inanılmaz etki altına aldı piyasaları. Fakat yurtdışından kaçak kutulu işlemcileri piyasa sürdüler bu sayede tray ile fiyatta kapışıyorlar özellikle 9800X3D - 9900X serisi. Açıkçası zarar dahi ettim 1 hafta önce en ucuz kutulu 9800X3D'i 22.900'e aldım şimdi 20.900 TL... Fakat diğer ürünlerde kutulu stoğu kestiler 9600x - 9700x sadece tray dolaşıyor.

Hocam 2k 240hz 9070xt ile sadece oyun için kullanacağım render yazılım gibi hiç bir işim olmayacak . 9800x3d alsam mı yoksa daha düşük 9600x gibi alsam mı ona karar vermedim bir türlü. Bilir kişi olarak bu konu da düşüncenizi paylaşırsanız memnun olurum.

9600X gayet yeterli fakat 3XD'e yakın performas isteniyorsa 9700X tavsiye ederim ama kutulu almaya dikkat edin.

Kutulu ve kutusuz işlemcilerde performans farkı oluyor mu?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
    Tamam hocam değerli zamanınızı ayırdığınız ve ilginiz için teşekkür ederim.

• odurmus O kullanıcısına yanıt

Düşük güç tüketen işlemcilerde hayır 12400F-Ryzen Apu serisi vs ama sağlamlık açısından epeyce dayanıksız. Yüksek güç tüketen modellerde 14600/K 14900K vb. Hem performans hem de dayanıklılık açısından zayıf. Soğutma ne kadar güçlü olursa olsun en ufak oynamalarda voltaj değişikliklerinde dayanamıyor.

Online rekabetçi oyunlarda 1080p için işlemci önemli ama 2K ve 4K da işlemciden ziyade ekran kartı önemli oluyor.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.