Şimdi Ara

Ryzen 7000 APU serisinde Xilinx dönemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
335
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Ryzen 7000 APU serisinde Xilinx dönemi



    35 milyar dolar bedelle tarihinin en büyük satın alımını gerçekleştiren ve Xilinx firmasını bünyesine katan AMD bugüne kadar firmanın kendi ekosistemine çalışmasına odaklanmıştı. Şimdi yavaş yavaş kendi ürünlerine entegrasyona başlıyor.



    Ryzen 7000 APU serisinde yapay zekâ adımı



    Zen 4 çekirdeği ve RDNA 3 grafik birimini bir araya getirecek olan Ryzen 7000 APU serisinde firma ilk kez Xilinx tarafından geliştirilmiş yapay zekâ hızlandırma motoruna yer verecek. Böylece yapay zekâ odaklı işlemlerde önemli bir avantaj sağlayacak.



    Ayrıca Bkz.AMD'nin 35 milyar dolarlık Xilinx satın alımı nihayete eriyor



    Firma ilk Ryzen 7000 prototiplerinin üretim aşamasının tamamlandığını ve laboratuvar ortamında testlere başladıklarını belirtiyor. İşler yolunda giderse bu yeni yongalar ile ilgili son karar da verilecek. Böylece Intel Raptor Lake ile birlikte gelecek VPU işlem birimlerine de rakip olacak.



    Ryzen 7000 APU serisi yapay zekâ hızlandırmasının yanında LPDDR5 bellek ve PCIe 5 desteği sunacak. 35W-45W arasında değişen TDP değerleri ile geniş bir yelpazeye hitap edecek. AMD’nin bu kez Ryzen 7040 şeklinde bir isimlendirme yapacağı ifade ediliyor.




    Kaynak:https://wccftech.com/amd-already-has-next-gen-ryzen-phoenix-cpus-with-xilinx-ai-engine-running-in-labs/







  • xilinx'i AMD nin alacağı 2 senedir konuşuluyordu. Amerika dışına çıkmamış yani. Bu firmanın özelliği savunma alanında işler yapması. Bize Almanya'dan lisanslanan füzelerin üzerine Xilinx çipler var.

  • yeni isimlendirme;
    Ryzen 7000 APU serisinde Xilinx dönemi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • xilinx'i yıllar önce bünyesine kattı.

  • 5900x alicaz da bı indirim beye haber verin ??

  • Xilinx firması mining için de kullanılan FPGA devreleri üreten bir firmaydı. Belki AMD mining için FPGA kodları da yayınlar. Belki.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.