Şimdi Ara

Ryzen 5600X Sıcaklık Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.696
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba, yeni bir sistem topladım ve montajını yaptım. Sistem sorunsuz çalışıyor görünüyor, herhangi bir performans sorunu yaşamıyorum. Yalnız sıcaklık sonuçları beklediğim gibi değil. Durum normal mi yoksa sorun var mı sizlere danışmak istedim. İşlemcim dışındaki tüm sıcaklıklar normal görünüyor.


    Anakart: MSI B550 GAMING Plus.

    Soğutucu: MSI MAG 360r.

    Kasa: MSI Gungnir 100.

    Ekran kartı: PowerColor Red dewil 6700XT (sıcaklık sorunu yok, gayet sessiz çalışıyor, tam yükte düşük hızda fan çevirmesine rağmen maksimum 74 derece gördüm)


    Aynı kasayı farklı bir sistemle kullanıyordum. Hava akışından memnun olduğum için yeni sistemde de tercih ettim. F/P oranı iyi olduğu düşündüğüm 5600X aldım ve ileriye dönük olsun güçlü olsun diyerek MSI MAG 360r gibi büyük radyatöre sahip bir soğutma aldım. Beklentim bu işlemciye fazlası ile yeteceğiydi. Herhangi bir ayar kullanmıyorum hepsi standart ayarlarda Forza Horizon 4 oyununda işlemci sıcaklığım 78 sınırını aşıyor, çok uzun süre oynamadığım halde. AIDA64 ile stres testi yaptığımda ise 75 derece civarlarında takılıyor. Sanırım oyun oynarken diğer bileşenlerde ısındığı için birkaç derece ekleniyor. Ancak aldığım işlemci modelim ile soğutucuyu bir arada düşününce daha serin bir sonuç bekliyordum. Montajı yaparken kutudan çıkan macunu kullandım. Yeterli seviyede sürdüm orada bir sorun olacağını sanmıyorum. İşlemci üzerindeki montajda sağlıklı görünüyor en ufak oynama gevşeklik yok. Sizde durumlar nasıl, yorumunuz nedir? Kaçırdığım bir nokta var mı? Şimdiden teşekkürler.








  • 5600x in fp ile alakası yok onu kenarı koyalım :)





    şimdi sorununuza gelelım.

    pompayı koruyan bır jelatınımsı bır koruyucu olur onu söktunuz mu ?


    macun dogru uygulanmamıs olabılır.


    radyator pompası sessız mode gıbı bırsey olmus olabılır 500 rmp de felan kalmıs olabılır.



    size fazlasıyla yetmesı lazım 360R nın.

  • normal


    Ryzen 5600X Sıcaklık Sorunu



    5600x corsair h150i 360mm asus helios kasa sistemimde de var forza4 ama indirmedim onda da ısınıyor bu oyun ısıtır.yukarıdaki resim 18 dakika işlemci stok 240mm silvestone su soğutma dark n5 kasa ama ekran kartım sıcak havayı dışarı atıyor 2080 referans.fanlı ekran kartları da ısıtır kasayı o yüzden gayet normal bence 5600x'te 78 bu oyunda hele curve falan yaptıysan.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jake Lockley -- 22 Nisan 2021; 16:30:3 >
  • Montajı gözden geçirin montajda sorun yok ise soğutucu yazılımı üzerinden yada biostan radyatör fanlarının devirlerini artırın. Düşük devirde çalışıyor olabilir.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -Gardiyan- -- 22 Nisan 2021; 16:26:15 >
  • İlgi gösteren herkese teşekkürler. Sorunu çözdüm. Başına gelen olursa faydası dokunur paylaşayım. Hiçbir fiziksel müdahale de bulunmadım. Pompa sürekli tam devirde dönüyor göründüğünden dolayı BİOS üzerinde ayarlarına dokunmamıştım. Montajı yaparken fark etmiştim pompa başlığı üç pin girişliydi. Fakat BİOS içerisinde güç seçeneğinin PWM olduğunu fark ettim ve DC'ye çevirdim. Şu anda pompa eskisi ile aynı devirde çalışıyor göründüğü halde stres testinde işlemci sıcaklı 64-65 üzerinde takılı kaldı ve değerler normale döndü.

  • ne diyorsun sen değişik bro?benim h150i'nin de 3 pin kablosu var ama pompa için değil anakart cpu girişi 0 şeklinde hata vermesin açılışta diye yalandan devir veriyor yoksa soğutucu sata ile bağlanıyor 3 pinli su soğutma mı olur?stress testi başka çeşit çeşit çünkü bunlar az ısıtanı çok ısıtanı var ama forza4 başka.teşekkür et geç madem bilmiyorsun.biostan bi ayarı haybeye oynadın mucizevi bir şekilde çözüldü ama forza4 yazamıyorsun ve hiç görmediğin bilmediğin normalin geri döndüğünü anladın öyle mi?bwhahahah az önce komedi filmi izledim bu kadar güldürmedi.

  • 160 liralık soğutucu ile cpb acik
    Boşta 31-34 oyunda 58 civarı
    Stres testinde 64 Max görüyorum
    Su soğutma için daha düşük olmalı sanki
    Yada yaz sıcaklarında farkını ortaya koyacaktir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu wilson gereksizini boşuna bloklamamışım.

  • bilgi olması açısında , 1.225v ile 4.6ghz kullanmaktayım.


    corsair 500d rgb se LL fanlı ve corsair h100i rgb platinum ile ;

    -pompa balanced 2200rpm ve tüm fanlar 1100rpm iken sessiz denebilecek bir seviye (tam orta seviye diyebilirim ll'ler max 1700rpm civarı dönüyor)


    bf5'te işlemci sıcaklığı 60-62c civarı gezmekte.


    macun arctic mx4 X şeklinde sürerim her zaman , bir defa bloğu bastırıp çekerim bloğa macun bulaşır ve sonra sıkıca montajını yaparım.

  • Msi b550 gaming edge wifi model anakart kullanıyorum. Curve ile işlemci 4.85 ghzleri görüyor. Soğutucu olarak fuma2 var. Msi gaming x trio rx6800 ekran kartım var.

    Oyunlarda 200-300 fps civarı sonuçlar alırken işlemci %40-50 civarı kullanım değerine sahipken 4.7-4.8 civarı frekanslarda çalışıyor.
    Sıcaklık değerleri 70 dereceyi görümüyor. Stres testine soktuğumda max 80 derece oldu.
    Kasa corsair 4000d airflow ve 3 adet bequit fan aldım.
    Aynı kasada fuma2 ve fanlar yokken , stok soğutucu ile oyunlarda 80-90 derece civarı sıcaklık alıyordum.
  • Pwm ve Dc olayını iyi yakalamışsınız.



    sisteminizi manual voltaj ve frekansta çalıştırmayı da deneyin sonra anakarttan fan optimizasyon yazılımı çalıştırın ve sisteminiz otursun.


    Düşünün ara ara sabit olarak 1.4 üstüne falan çıkıyor voltaj. Ben 3600x işlemciyi 4.3 ve 1.2815 gibi bir voltajla çalıştırıyorum.


    voltajın her adımda iki üç tık artması bir iki derece sıcaklığı yükseltiyor çünkü, belki ısı daha da düşecektir.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rindaman -- 25 Nisan 2021; 18:31:23 >
  • 75 derece- oyunlarda 80 derece AMD icin normal sicakliklar. Zaten boyle olmasi lazim. Merak etmeyin anakarta ve islemciye zarar gelmiyor.

    Bu sicak calismak degil. Eger istiyorsaniz Radyator fanlarini degistirerek guzel sonuclar da alabilirsiniz.


    Voltajlari otomatige cekin..


    Voltaj demisken, Load Line Calibration (LLC) ayari varsa medium low secin.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Towarscke -- 4 Mayıs 2021; 12:54:59 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.