Şimdi Ara

Ryzen 5 Overclock Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
1
Favori
1.688
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar, Ryzen sistemimi toplayalı 2 hafta oldu. İlk toplamamda bios kaynaklı sorun olmuştu bu sebeple servise göndermiştim. Bios sürümü güncellenince bilgisayarım sorunsuz açıldı. Daha sonra sisteme overclock yapmak istedim ancak sadece ramleri olması gereken frekansa çekebiliyorum. Onun dışında cpu çarpanını değiştirdiğim zaman sistem açılmıyor siyah ekran kalıyor. Bios pilini çıkartarak reset atmam gerekiyor. Sorun nerede olabilir? herkes sorunsuz bir şekilde en azından 3.8 GHZ ye oc yapabilirken ben 3.4 bile deneyemiyorum sistem açılmıyor.

    Sistem özelliklerim:

    Ryzen 5 1600
    MSI B350 PC MATE
    Corsair vengeance 8GB ram
    600W Zalman PSU
    MSI RX480 4GB
    DARK N10 KASA
    1 TB HDD
    128 GB SSD

    Yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler. İyi forumlar.



  • sorun anakart. genel bir sikayet. msi b350 ler cok sorunlu

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • summerhead S kullanıcısına yanıt
    İade veya değişim yapma şansım yok sanırım bugün sorunlu olduğu gerekçesiyle satın aldığım yeri aradım. Gönderin bakalım diyorlar sorun görürlerse değişim yaparlarmış. Ama birebir değişim bir fayda sağlamaz sanırım genel bir sorunsa. anakartı 2. elden satıp yeni anakart mı almalıyım yoksa overclock çok da gerekli değil deyip böyle devam mı edeyim?
  • Keşke msi almasaymışsın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MogoLKhan kullanıcısına yanıt
    Sistem toplama işlerinde yeniyim hocam bilsem alır mıydım? Bir gün içinde karar verdim aldım. Artı ekran kartının siyah beyaz olması uyumu açısından ilgimi çekti. Normalde asus b350 plus almayı düşünüyordum. Şimdi anakartı değişirsem sorunsuz overclock yapabilirim değil mi?
  • Çarpan değerini değiştiriyorsun. Voltaj ayarıda yapıyorsun değil mi işlemci için.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • internalinferno kullanıcısına yanıt
    voltaj ayarını autoda bırakmayı da denedim kendim ayarlamayı da. Her iki şekilde de sonuç yok. 1 hafta önce 3.8 yapmıştım autoda. Windows'a girdiğimde sistem aşırı şekilde laglıydı mouse hareketleri vs. Sanki oc değil de downclock yapmışım gibi.
  • Çarpan kilidini değilde fsb yi değiştirmeyi deneseniz, eğer 100 mhz fsb de çalışıyorsa bordu 105-110 arasına getirip deneyin.
  • Ryzen islemcide overclock islemi epey sinirli. Kac ghz hiza ne kadar voltajla cikilir bu sans isi ama 3.4 bile yapamiyorsaniz tum kabahat anakartindir.



    Sanirim msi b350 ler bios guncellemesi sonrasi bu tip sorunlar verdi. Siyah ekran ve daha beterleride yasandi diye okumustum.



    Suan asuslar cok stabil yinede suanki ryzen islemcilerde overclock anlaminda buyuk beklentilere girmeyin. Zaten krali 4.1 yapiyor geneli 3.7 _3.8 ghz de kaliyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • MSI son dönemde kullandığı dandik VRM'ler yüzünden sıkça topa tutuluyor zaten.
  • ayni islemci ve anakarti kullaniyorum su anda.ryzen master programi ile 3.8 ghz yaptim.daha cikamadim voltaji kilitlemis kardesim artik nasil bir ünüm varsa.
  • Anakartta ilk bios sorunu neydi ? 3.4 te bile sistemin açılmamasının başka bir nedeni olmalı , turbo ile 3.6 ya kendi çıkıyor zaten işlemci.
    Biosu default ayarlara getirip RAM leri 2133 e alıp sadece işlemciyi OC yapmayı deneyin bakalım sonuç alabilecekmisin
  • Bana sorun anakartta gibi geldi , ben senin yerinde olsam değiştirirdim.
  • GAJU kullanıcısına yanıt
    Söylediğiniz mantıklı deneyebilirim ama her seferinde bios pilini sök çıkar vs. ile uğraşmak yoruyor. Bir de öğrenciyim hak verirsiniz acaba bir sorun mu oldu diye mini kalp krizleri de geçirmiyor değilim. Anakartı değişmem gerekecek sanırım onun için de şu an ayrı bütçe ayırmak istemiyorum. OC çok da olmazsa olmaz bir şey değil benim gözümde zaten. İlerleyen dönemde Asus anakarlarla değişim düşünebilirim. Saolun ilgilendiğiniz için.

    Edit: Bu arada ilk sorunum sistemin hiç boot edilmemesiydi. Sanırım ryzen 5 işlemciler benim anakarttan sonra piyasaya çıkmış ve uyum sorunu oluyormuş. Serviste bios update yapıp sorunu düzelttim. Servisten geldiğinde usb 3.0 girişlerinden birinde tırnak kırık olduğunu ve ücretli değişim yapılabileceğini söyleyen yazı aldım. Anakart üzerinde 2 adet olduğu için önemsemedim ve devam ettim böyle kullanmaya. Alalı neredeyse 1 ay olacak. Acaba iade edebilir miyim ayıplı mal sebebiyle? Bahsettiğim kırık buna engel oluşturur mu?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 08emre -- 7 Eylül 2017; 1:32:29 >




  • Doğan Kurye kullanıcısına yanıt
    Hocam haklı olabilirsiniz ama anakart değiştirmek demek nerden baksanız 400 lira yeni sistem toplamışken ve bunu en uygun fiyata yapmaya çalışmışken şimdi bir de yeni anakart işine girmek beni biraz sıkıntıya sokar. Ama ilerleyen zamanlarda düşünebilirim.
  • msı b350m gaming pro ile 1200'ü 3.9 ghz'e overclock yaptım sorunsuz kullanıyorum
  • Msı a bok atanlar oc den anlamayan,hayatında oc yapmamıs, bıosun bsınden anlamayan ergenler.

    msı b350m gamıng pro ıle 1200u 3.9ghz full stabıl yaptım.Cpu oyunlarda max 56c oluyor stock cooler ıle hala yok msı soyle yok msı boyle bı gıdın ya.Sız gıdın asus alın hadı canlarım
  • Ne gariptir b350 pc mate ile ayni sorunu bende yasadim. Dun iade ettim asus aldim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ayıplı mal olarak geri verebilirsin. Eğer sıkıntı çıkarırlarsa hakem heyeti ile sorunun çözebilirsin
  • Siyah Kalem kullanıcısına yanıt
    Hocam nasıl iade ettiniz süreç nasıl işledı? Bilgi verebilirseniz memnun olurum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.