|
Merhabalar, 2 hafta önce sistemime 5600x+3060 güncellemesi yaptım. Daha önce r5 3600 ve rx570 nitro+ 4gb kullanıyordum. 2 haftadır sorunsuz oyun oynuyordum (tek oyun pubg 1080p rekabetçi ayalarlarda geneli very low). Bir kaç gündür valorant oynuyorum bu sabahtan itibaren bir süre sonra pc kendini kapatmaya başladı. İlk başta ne olduğunu anlamadım sıcaklıkları kontrol ediyorum occt stres testinde işlemci 65 66 civarında seyrediyor. (Artic 34 esports duo hava soğutucu var.). Acaba güç mü yetersiz dedim. İşlemci ve ekran kartını ayrı ayrı yüke bindirdiğimde sorun yok. İkisi aynı anda yüke binince 5 6 dk sonra sistem kapanıyor. Reset de atmıyor kapatıyor ve prizi aç kapa yapmadan tekrar açamıyorum bilgisayarı. Kullandığım güç kaynağı cooler master masterlite dı sanırım 500w 80+ 12v kanaldan 456w güç veriyor. Sanırım değiştirmem lazım. Eğer sorun güç yetersizliği ise bu sisteme tavsiye edebileceğiniz (2000-2500TL max) güç kaynağı önerilerinizi bekliyorum. 1 adet m2 ssd 1 adet normal ssd falan filan var sistemde. |
|

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

kullanıcısına yanıt