Selamun aleyküm dostlar, ryzen 5 5600x, 16gb ramli bir sistemim var ekran kartı yükseltmek istiyorum. Aklımdan 7600xt geçiyor ancak sizin de fikirlerinize açığım. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Ryzen 5 5600x için amd ekran kartı tavsiyesi

-
-
7600xt bosver, butce ne kadar cozunurluk ne?
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Max 15000TL hocam, nvidia istemiyorum sadece amd kart bakıyorum, 1080p oynuyorum
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
İkinci elden 8 9 bine 6700xt alsanız işinizi fazlasıyla görür
Yukarda denilen gibi 6700xt olabilir, 7600xt nin bi olayi yok duz 7600den vram harici bosa para.
Sifirsa zaten max 15 e 7600 gelir sadece,sifira yakin 7700xt falan bulabilirsen olabilir
Hocam biraz önce aldım 13650 ye 8 ay kullanılmış temiz rx 7700xt
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi proxnary -- 8 Haziran 2025; 23:8:12 >
Hocam son ekran kartımı alacağım o yüzden performanslı bir iey almak istedim Rx 7700xt aldım uzun süre kullanayım diye
Onuda alabilirsiniz geleceğe yatırım olur
hayırlı olsun 5600x kullandım 2020'den beri daha yeni sayılır 6 ay önce 5700x3d ile değiştirdim ve 4070s kullanıyordum en son 5600x'le 1080p'de. 5700x3d ile kıyasladım çok da uçup kaçmadı bir kaç oyun hariç hep aaa oyunlar olunca belki? o yüzden 7700xt'ye rahat yeter. 2k'da da kullanabilirsiniz daha da iyi olur işlemci daha da rahatlar ve kart kaldırır 2k'yı belki bir iki çok vram yiyen ayarı kısarak. 7600'e göre çok iyi olmuş güle güle kullanın.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jake Lockley -- 9 Haziran 2025; 8:43:51 > -
Teşekkürler hocam, şuana kadar performansı tatmin etti gerçekten birkaç segment atlamış gibi hissediyorum. 5600x yüksek oranda besliyor biraz yetersiz kalıyor ama o da benim için sorun değil bu haliyle bile çok yüksek performanslarda sorunsuz oynuyorum oyunları.
online oyunlarda tabi sorun olur %1 ve %0.1 fps dedikleri yani fps drop da dediler sonra. 5800x de olsa 5900x de olsa ona x3d işlemci lazım 5600x3d bile olsa ama genel olarak 5600x zayıf bir işlemci değil yani ağız tadı kaçırmaz aaa oyunlarda. işte dediğim gibi texturedir o tip vram ayarlarını biraz oynayın akıcı olsun fps önemli değil ama diyelim kıstınız 150 fps verirken tekledi 100 fps gördü o takılma gibi gelir bu yüzden kaça düşüyor mesela 100 o zaman 100 fps'ye kilitleyin takılmaz daha akıcı olur ve 150 fps olacağına böyle daha iyi olur. bağlantım rezalete bağladığında ben 7900xtx'le ve 5800x3d ile fortnite'de 60 fps'ye bile sabitliyorum bazen ama ikinci birinci falan oluyorum önemli olan düşmemesi çünkü. sabitlerim esprisini ondan hep yapıyorum.
Sabitleme Hastası Tarık Duran'ın Dramı | Dikkat Şahan Çıkabilir - YouTube
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X