Şimdi Ara

Ryzen 5 3600 CPB kapadıktan sonra performans düşüşü yaşıyorum.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
398
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhaba.

    Geçenlerde Ryzen 3 1200 işlemcisini Ryzen 5 3600 işlemcisine yükselttim ama Ryzen 5 3600 işlemcisi çok ısınıyordu. Normal yükte 80-85 dereceleri görüyordu. Overclock yapınca düşeceğini söylediler. Ancak ben önceden bilmeden ASUS Prime A320M-R anakartını almışım ve bu anakartlarda overclock olmuyormuş. CPB (Core performance Boost) seçeneğini kapatınca işlemcinin ısısını düşürdüm. Şimdi de oyunlarda önceki kadar iyi performans alamıyorum. FPS düşüşleri yaşıyorum. Hem ısıyı kontrol altına tutabileceğim hem de iyi bir performans alacağım bir yöntem bilen arkadaşlar var mı?




  • 3600 Kullanıyorum. Isıyı kontrol etmek için kule tipi bir soğutucu şart. CPB açık Stok soğutucu ile 88-90 derecelerde oyun oynuyordum. Bilgisayar kapanmasada, fps olması gerektiği gibi olsada ciddi performans farkının olduğunu soğutucuyu değiştirince anladım. Sanki ben silahı ateşliyorumda mermi düşmana sonradan gidiyor gibi. Fanı değiştirince 65 derecelere kadar düştü sıcaklık. Ben artic e sports duo aldım. Daha öncesinde aşağıdaki modele bakıyordum. Aşağıdaki ürünün biraz hassas olduğunu okuyunca artics alıp işimi garantiye alayım dedim. Yinede aşağıdaki ürünü alan ve memnun olan çok arkadaş mevcut.



    https://www.akakce.com/islemci-sogutucu/en-ucuz-snowman-t6-ultra-6-fiyati,738140920.html?ref=514&gclid=CjwKCAiA8ov_BRAoEiwAOZogwbiaCDajreP8TLHnm_hhqe8fPIhuOuzrNVOIB1jkft3T3OJBmyr8yBoC3_wQAvD_BwE





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.