Şimdi Ara

ryzen 5 3600 4ghz sabit ve sıcak çalışıyor. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
2.430
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    deniyeyim overclocktan ziyade tek istediğim serin çalışması valla.
  • CCaaNN kullanıcısına yanıt
    kesinlikle haklısınız. İşlemci serin bir şekilde çalışabiliyor ama anakart fazla voltaj vermiş, bugün siparişini verdim termal macunun üstündeki macuna da çok güvenmedim desem yeridir.

Voltajı biraz daha düşürüp stabil bir şekilde kullanmayı hedefliyorum deneyeyim sonuçları yazacağım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ResVR

deniyeyim overclocktan ziyade tek istediğim serin çalışması valla.
    denemelerı yapmadan önce biostan voltajı auto ya çekin yoksa programdan verım alamazsınız.

bir rehber hazırladım bıraz once. yardımcı olabılır..

4.2 yerine 4.0 için denemelerınızı yapın :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acura07 -- 14 Mayıs 2020; 13:45:30 >

• Donanım Arşiviyoutube
    Bu Stok Soğutucular İşlemcinizin Performansını Düşürüyor! - CORSAIR A500 İLE TEST
    https://www.youtube.com/watch?v=q6MQOiTlJF0

hocam bundan bahsedilmisti.uzerinde sogutucu sadece oc.yapılmadan kullanılacak sogutucu.bir adet 12 cm lik kule tipi hava sogutucu almanızı oneririm.

• quote:

Orijinalden alıntı: gmyo31

https://www.youtube.com/watch?v=q6MQOiTlJF0
    hocam bundan bahsedilmisti.uzerinde sogutucu sadece oc.yapılmadan kullanılacak sogutucu.bir adet 12 cm lik kule tipi hava sogutucu almanızı oneririm.
    Kesinlikle. Kule tipi sogutma hem ses hem serinlik icin sizi uzun sure cok memnun eder.

Alakasiz sekilde video'da gordugum icin belirtmek istedim, Corsair A500 tercih etmenizi onermiyorum. Kotu bir sogutucu. Su an ciddi derecede fiyat/performans seviyesi ile rakipsiz olan Arctic Freezer 34 esports duo modelini oneririm(kendisinden 2 kat pahali modellere kafa tutabiliyor). 400 lira vermek yerine 250 lira vermeyi tercih ederseniz Dark Freezer X124 bile cok daha iyi performans verir stok sogutucudan.

• CCaaNN kullanıcısına yanıt
    yok hocam ben bilgi olsun diye gosterdim videoyu.tutup ta 1200 tl lik işlemciye 900 tl lik sogutucu alsın diye değil.bende cm 212 evo var.amd bracket te buldum onla kısmetse amdye girisecegim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gmyo31

yok hocam ben bilgi olsun diye gosterdim videoyu.tutup ta 1200 tl lik işlemciye 900 tl lik sogutucu alsın diye değil.bende cm 212 evo var.amd bracket te buldum onla kısmetse amdye girisecegim.
    Dogru hocam haklisin Yaklasik 5 sene 212 Evo kullandim, FX8350 yi bile dizginleyebilen bir sogutucu, AM4 icin de yeterli olur, ne yazik ki yeni modellerinin fiyati cok yuksek oldugu icin onermiyorum ama gozumde yeri apayridir.

Ana konuya donersek;

Genel ozet > Bu stok sogutucular iyi degil, stok sogutucu yeterli diyenlere aldirmayin. Evet sistemi calistirmak icin yeterli ama performans ve konfor arayanlar kesinlike 12cm kule tipi sogutucuya yonelmeli.

• 4.0 ghz kendiniz mi sabitlediniz? stok ayarlarda 3.6 ghz ve 4.2 ghz arasi hangi cekirdek musait ise kosula gore boost yapiyor. all core testinde ise 3.9 ghz tum cekirdeklere boost yapiyor. 4.0 ghz sabit frekansta durmamasi lazim. biostan ayarlari sifirlayin eger kendiniz sabitlediyseniz. bende dark freezer x126 var yuk altinda 60-65 i gecmiyor stress testinde ise 70 oluyor max. bostayken ise 35-45 arasi geziyor. ryzen balanced secili bende ve stok default ayarlarda kullaniyorum. eger aldiginiz halde ayarlari ellemeden killaniyorsaniz bir sikinti var ayarlarda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arthur_Morgan -- 14 Mayıs 2020; 15:55:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • true.php T kullanıcısına yanıt
    O voltaj değeri umrım yanlış ayzılmıştır
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-26E6B5369

O voltaj değeri umrım yanlış ayzılmıştır
    fotoda 1.1875 yazıyo
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.