|
Merhaba arkadaşlar, Başlıkta yazdığım gibi Ryzen 5 3600, 24 GB 3000 Mhz Ram'li 1080p sistemim var. Monitörün tazeleme hızı önemli mi bilmiyorum ama 120 Hz o da. Bu sistemde Palit RTX 2070 Super kullanıyordum ama arızalandı (inanılmaz memnundum karttan). Garantiye göndereceğim ama cevap ne olur bilmiyorum ve dolar alıp başını gidiyorken yeni bir ekran kartı almayı düşünüyorum. 2070 Super geri gelirse yedekte durur. Şimdi RTX 3060 almayı düşünüyorum. Darboğaz yapar mı yapmaz mı diye bakıyorum ama bu işten birşey anladıysam arap olayım. Darboğaz yapıyor denen videolarda oyunlarda en ufak bir takılma, yavaşlama, donma görmüyorum. Bu darboğaz ne yapar anlamıyorum o yüzden. Rekabetçi oyunlar oynamıyorum asla (engelliyim ve kesinlikle rekabet edemem inanın). En çok FPS ve TPS tarzı oyunlar oynuyorum. Multiplayer modunu oynadığım tek oyun Gears 5. Onunda Kaçış ve Sürü modlarını yani PvE denilen modlarını oynuyorum. Çok nadir karşılıklı moduna girerim. Ha derseniz ki bunları oynarken arada takılma, donma falan yaşarsın. Zaten yaşıyorum ve bunu gayet normal karşılıyorum. Bu tarz takılmaları şu an siteme takılı olan GTX 1060'ta da yaşıyorum ve zaten oyunun multiplayer modunda "ağda gecikme var" simgesi nerdeyse sürekli görünüyor. Bu takılma ve donmalar oyunun oynanmasını imkansız hale getirecek seviyede olmuyor hiçbir zaman. Arada sırada oluyor sadece. Yani oyunlarda ciddi yavaşlama, takılma, donma olmayacaksa, yani oyunun oynanmasını imkansız hale getirmeyecekse ve sistemde herhangi bir donanıma zarar vermeyecekse benim problemim olmaz. Bir de şöyle birşey var: 2070 super 3060'tan daha güçlü görünüyor ben yanlış anlamıyorsam (böyle şeylerden de anlamam çok). Ben 2 yıldır darboğazlı oyunlar mı oynuyorum demek bu? Ne dersiniz, RTX 3060 alayım mı yoksa -RTX 2070 super görünmüyor hiçbir yerde- RTX 2060 Super mi alayım? Bir de şu darboğaz mevzusu hakkında görüşlerinizi alabilir miyim? |
|

Yeni Kayıt

1 Mobil
Konudaki Resimler
kullanıcısına yanıt