Şimdi Ara

Ryzen 5 2600 Sıcaklık Düşürme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
60
Cevap
3
Favori
8.383
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhaba. Ryzen 5 2600 ve B450 Tomahawk sahibiyim. İşlemciyi stok hızlarda ve stok soğutucuyla soğutmaktaydım. Oyunlarda,özellikle de Bf5, işlemci sıcaklığı 75 derecelere kadar çıkıyordu;hem de bu soğuk kış günlerinde.
    İşlemci de oyunlarda en faz 3.650 mhz gibi bir hıza çıkıyordu.
    Voltaj ayarları auoto'daydı ve bazen yük altına girdiğinde işlemci kendisine 1,3 voltaj bile veriyordu.
    R5 2600'ün default voltaj ayarı nedir bilmiyorum,lakin biosta 1.230-1,240 yazıyordu.
    Ben de voltajı auoto'dan manuele çektim ve kademeli olarak voltajı düşürdüm;sonrasında da prime95 ve cinbech gibi programlarla stabilite testi yaptım.
    İşlemci'yi de 3.8 Ghz'e çektim(Tüm çekirdekler yük altında 3.8 ghz hızında çalışıyor)
    Bu şekilde voltajı 1.2125'e kadar indirdim;stabiliteyi bu şekilde sağladım;bir tık altında prime95 testinde pc dondu.
    Sıcaklıklarda da oldukça güzel değerler kazandım;önceden oyun içerisinde tüm çekirdekler 3.650 mhz hızında çalışırken 75 derece olan işlemci;artık 3.8 ghz hızında ve en fazla 66 dereceye kadar çıkıyor. Stok soğutucu ile iyi bir değer.
    Bu seride sıcaklık sorunu yaşayan var ise;voltaj ayarını bir kaç basamak geri alabilirler;bu şekilde daha az ısınan bir işlemciniz olacaktır.

    Not: Prime95 testini 15 dk çalıştrdım.







  • Anakartın Msi mi diyecektim ki evet Msi .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MogoLKhan

    Anakartın Msi mi diyecektim ki evet Msi .
    İyi diye MSI Tomahawk aldım :)
    Şuana kadar hiç bir sorun yaşatmadı.En son AGESA 1.0.06 bios güncellemesi ile oldukça oturaklı hale geldi.
    Sıcaklıklar anakart kaynaklı mı?
  • HackAv kullanıcısına yanıt
    Bence evet google amcaya r5 2600 ısınma sorunu yaz ve mağdur olan anakart modeline bak %100 bu marka diyeceksin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynı işlemci ve anakartı kullanıyorum. Voltaj ayarının yanı sıra LLC ayarını da yapmanızı tavsiye ederim(llc ayarlamasıyla 3.8ghz için 1.2v altına inebilirsiniz bir ihtimal). 4ghz hızına 1.3v ve llc mode 2 veya 3'te(tam hatırlamıyorum) ulaştım. Sıcaklık değerlerim şu an boşta 30 derece oyunlarda genelde 64'ü geçmiyor. Akasa venom r10 sıvı soğuma kullanıyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: AwerlawK

    Aynı işlemci ve anakartı kullanıyorum. Voltaj ayarının yanı sıra LLC ayarını da yapmanızı tavsiye ederim(llc ayarlamasıyla 3.8ghz için 1.2v altına inebilirsiniz bir ihtimal). 4ghz hızına 1.3v ve llc mode 2 veya 3'te(tam hatırlamıyorum) ulaştım. Sıcaklık değerlerim şu an boşta 30 derece oyunlarda genelde 64'ü geçmiyor. Akasa venom r10 sıvı soğuma kullanıyorum.
    Hocam LLC ayarı autoda. Onu 3 yapıp öyle deneyeceğim bir de.
    Teşekür ederim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: HackAv

    Hocam LLC ayarı autoda. Onu 3 yapıp öyle deneyeceğim bir de.
    Teşekür ederim.

    Alıntıları Göster
    1.2v civarı için tahminimce 3 veya 4. mod yeterli olur hocam. Rica ederim.
  • Luke Neil kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim hocam ilgi ve alakanız için.
  • Aldığınız anakart oc potansiyeli açısından en iyilerden birisi. Bu noktada performansı arttırmanın yolu biraz daha iyi bir soğutucu almak. Eğer beklemek istemiyorsan deepcool gammax s40 gibi bir model sıçaklıklarını ciddi anlamda aşağı çeker. Tahminim 4.1-4.2ghz seviyelerini de all core görebilirsin. Ama yurtdışından bir hyper212 black edition sipariş edebilirsin aynı fiyata ve performans seviyesi önceki önerdiğim modele göre bir gömlek daha üsttedir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: brokengineer

    Aldığınız anakart oc potansiyeli açısından en iyilerden birisi. Bu noktada performansı arttırmanın yolu biraz daha iyi bir soğutucu almak. Eğer beklemek istemiyorsan deepcool gammax s40 gibi bir model sıçaklıklarını ciddi anlamda aşağı çeker. Tahminim 4.1-4.2ghz seviyelerini de all core görebilirsin. Ama yurtdışından bir hyper212 black edition sipariş edebilirsin aynı fiyata ve performans seviyesi önceki önerdiğim modele göre bir gömlek daha üsttedir.
    Hocam,ben de onun incelemelerine baktım. Oldukça iyi puanlar ve sıcaklık değerleri sunmuş Hyper 212 Black Edition. 35 euro gibi bir fiyattan gelecek sanırım. yakın zamanda TR'ye gelirse ben de bir tane almayı düşünüyorum.
    Teşekkür ederim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MogoLKhan

    Anakartın Msi mi diyecektim ki evet Msi .
    msi x470 gaming plus ile de ısınıyor mu hocam bu işlemci
  • AwerlawK kullanıcısına yanıt
    Bende de R5 2600 , Akasa Venom R10 ve Asus B350-F Rog Strix anakart var. All core 4 ghz 1.287v , LLC ayarı High'da kullanıyorum. Çekirdeğe giden voltaj 1.25 - 1.28 arası değişiyor. Yani benzer değerler aslında. Benim işlemci 4.15 ghz civarına geliyor sonrası yok. Fakat 4.1 için 1.4v'a geliyorsunuz neredeyse 100 mhz için gerek yok.

    Kasa kapağı açık iken (P400TG) Aida testinde 65 derecede sabitleniyor. Anlık 70'e sıçrama yaptı fakat sadece anlık. Onun dışında R10'a kaliteli fan taksanız dahi yada fan devrini artırsanız sıcaklığa çok etki etmiyor. Radyatöre dokunduğumda sıcaklık hiç 50-60 derece gibi durmuyor. Sanırım pompa yeteri kadar iyi değil. Ama 250 Tl fiyatını düşününce performans yeterli.

    Kasa kapağı kapalı iken önde 2 intake (Akasa Viper ve Aerocool RGB) fan var. Arkada ise R10 takılı . Üstte fan yok. Oyunlarda 45-55 arası gidip geliyor. macun olarak Mastergel Pro sürülü.

    Ryzen 5 2600 Sıcaklık Düşürme



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sangreal_1905 -- 27 Aralık 2018; 21:42:23 >




  • sangreal_1905 kullanıcısına yanıt
    İlk aldığımda 4.1 için çok uğraşmıştım dediğiniz gibi 1.4v falan gerekiyor. 2600x gibi değil maalesef. Belki 4.05'te kullanılır 1.34'te stabilite sağlamıştım o hızda. Ben dark n10 kullanıyorum, arkada takılı r10. Prime 95'te 75 dereceye kadar ulaşmıştı. 1.2875v normalde llc ile 1.3v'a çıkıyordu sanırım. R10'un pompasını full devirde fanı autoya bıraktım öyle çalışıyor. Radyatör sıcak bende de, arkadan baya sıcak hava çıkıyor. En azından rgb bir sıvı soğutmamız var Boş bir vaktim olursa 1.25-28v için uğraşırım, aklıma soktunuz şimdi
  • Keşke şu işlemi bir de nerden/hangi menüden hani işlemi yaparak deneyeceğimiz/yapacağımız anlatılsa biz de uğraşsak. Herkes şu kadar voltaj verdim şu hıza çıktım iyi oldu diyor ama detaylı bir şey yok.
  • Luc4sHood kullanıcısına yanıt
    Elimden geldiğince yararlı video yapmaya çalışıyorum videolarda bir beğeni atin diyorum kimse beğeni atmıyor azda emeklere saygı duymak gerekir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MogoLKhan kullanıcısına yanıt
    Video nerde hocam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar işlemciye oc yaptıktan sonra yük altında olmasa bile oyuna girdiğin an sabit 3.8 Ghzde çalışması normal midir ? İşlemci çok yoruluyor mu acaba böyle ?
  • Luc4sHood kullanıcısına yanıt
    İşlemci yorulmaz. Belli bir voltaj ve sıcaklık altında çalıştığı müddetçe hiçbir şey olmaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ryzen 5 2600 Sıcaklık Düşürme


    İşlemci voltajı 1.2521 3800mhz'de llc 3 sıcaklıklar 2-3 dakika içinde böyle. Boşta da 45-50 derecede çalışıyor. Sorunun nerde olduğu hakkında bir fikri olan var mıdır ?


    Buarada kasa mb520 rgb. Önde 3 fan var arkada 1 egzoz fanı. Sistem kurulalı 1 hafta falan oldu.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.