Şimdi Ara

Ryzen 2700x sistem sorunu

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
937
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaslar,
    Bundan 2 hafta kadar önce yeni sistem topladim önceki i7 4790k idi.Gigabyte x470 Ultra Gaming anakart,Ryzen 2700x,Gskills Aegis F43000 16 gb ddr4 ram,Gigabyte 1080Ti ekran karti güc kaynagi Corsair 750w Gold sertifikali.Sorunum söyle,eger bilgisayarin gücünü tamamen fisten kesersem birdaha acmaya kalkistigimda sadece islemci fani ve rgb si calisiyor diger fanlar calisiyor fakat rgb si yok bilgisayar acilmiyor arada kapanip tekrar aciliyor ama yine görüntü yok ve anakart üstündeki cpu hata isigi yaniyor hemen sonra belki 0,5 saniye ram isigi yaniyor kapatip actigimda yine ayni sey ancak reset ve güc dügmesine 10 saniye basip resetlersem aciliyor.Burda sorun nerdedir sizce.Bikac yabanci forumlarda arastirdim gigabyte in bu anakartinda bu tarz seyler yasaynlar var ama kimisi anakartin appcenter programindan demis ben sildim ama cözüm yok.Ne yaptiysam cözüm yok.Tüm anakart baglanti noktalarini kontrol ettim ram hiz asirtmayi kapattim yinede yok.Yardim edin:(



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mert_20 -- 14 Ekim 2018; 20:15:34 >



  • Ram'in çalışma hızını düşür bir dene. Olmadı bir daha düşür bir daha 2133 e kadar dene.
  • Benzer durum benim gigabyte b450 aorus pro anakarta birşeyler takıp söktüğümde oluyor. Çözüm olarak böyle yaptığımda biosu resetliyorum bir daha yapmıyor. Sisteme fiziki müdehale etmezsem sorun olmuyor. Birde cpu fan girişini doğru yere taktığınıza emin olun, yan yana iki giriş olması lazım. Yanlış olana takarsanız da saçmalıyor.
  • eskibirkurt kullanıcısına yanıt
    ramden olabilirmi diyosun peki ramdense ben napacagim yani 2133 demi kullanabilecegim maksimum

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • cpu dan yeri dogru yerde. Bilgisayardan acip kaparsam sorun yok eger tamamen gucu kesersem acilmiyor. 10 saniye power reset tusuna basmam lazim. Bidaha tövbe gigabyte bisey almam zaten app center programi igrenc

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • mert_20 M kullanıcısına yanıt
    Biosu resetlediniz mi? Birde ram ayarlarını anakarta bırakmayın, ayarları elle girin.
  • mert_20 M kullanıcısına yanıt
    ben kesin birşey söylemedim. deneyip sonuç alırsan problemin kaynağını bulursun. sonuç alamassan problem başka birşeyle ilgilidir.
  • biosu pili cikararak resetledim.Ayarlari elle degistirmiyiorum xmp de secmiyorum ama sorun ayni
  • mert_20 M kullanıcısına yanıt
    Ramin tekini çıkarıp birde öyle deneyin.
  • Gigabyte'ın ürünlerini genel olarak beğeniyorum aslında. Ama demek ki bu anakartları biraz sıkıntılıymış. Yeni bir BIOS ile muhakkak çözerler. BIOS güncellemelerinizi takip edin derim.
  • nightsniffer kullanıcısına yanıt
    Selam aslina bakarsaniz bu anakart hem pahali degil hemde aradigim hersey var bakalim yeni psu siparis ettim iki güne gelir onla anakarti tamamane bilgisayari kasasindan cikararak deneyecegim gigabyte müsteri hizmetleri oyle dedi eger psu da degilse anakartta sikinti.Bana zor gelen yeni anakart tekrar kur tekrar windows oyunlar en az iki gün yiyecek
  • Malesef herseyi denedim anakart arizali aldigim yerle iletisime gectim bana yenisini gönderecekler ama ben bugün asus x470 pro aldim gigabyte görmek istemiorum artik.Yeni gelecek gigabyte da satabilirsem satacagim.
  • Geçmiş olsun, umarım yeni anakartınızı sorunsuz kullanırsınız.
  • Gigabyte kadar rezil yazılım yapan başka firma görmedim. Gigabyte B350 Gaming-3 ve x370 Gaming-5 kullandım ikisinide 1 hafta içinde iade ettim. İşlemciye veya ramlere en ufak oc yaptığımda biosa bir şeyler oluyor sistem durmadan çöküyordu. Kullandığım süre boyunca 40-50 defa biosu sıfırlamışımdır.Şuan kullandığım Asus x370 Pro'nun biosunu 1 defa dahi sıfırladığımı hatırlamam. Sadece Biosu değil Windows uygulamalarıda rezalet, Gigabyte ekran kartıma OC ve RGB ayarı yapıyorum kaydediyorum sistemi yeniden başlatınca ayarlar sıfırlanıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Celonfix -- 18 Ekim 2018; 16:1:8 >
  • Celonfix kullanıcısına yanıt
    merdiven alti firma bile daha iyi yazilim yapar kimse Gigabyte almasin daha önce grafik karti yazilimini güncellerken hic sorunsuz pcyi cökertti.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.