Şimdi Ara

Ryzen 2600 - Rtx 2060 sicaklik degerleri (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
4.435
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • ozan1910 O kullanıcısına yanıt
    Yazildigi gibi hocam bu tip kartlarda havanin ekran karti civarindan uzaklasmasi icin genis alan gerekiyor. Eger kasaniz darsa, ekran karti yan panele cok yakinsa sicak hava yukariya dogru yol alamiyor olabilir. PSU ile de arasinda az mesafe varsa ikisinin isisi etkilesime girip soguma daha da yavasliyor olabilir. Care olarak yan kapagi cikartabilir veya daha genis bir kasa degerlendirebilirsiniz. Fotograflari attiktan sonra yorum yapmak daha dogru olur tabi. Fan yerlesiminiz dogru, ideal bir kasada hava akiminin duzgun sekilde isliyor olmasi gerekli.
  • Hocam o değerler normal bende de RTX 2060 var başka marka aynı derecelere ulaşıyor yük altında. RTX 2060'ın uygun fiyatlı modellerinin heatsink ve soğutması zayıf biraz bu sadece Gigabyte için değil MSI Ventus ve Galax modelleride dahil buna. Mesela soğutması iyi olan pahalı modeller o kadar ısınmıyor, ASUS Strix ve ya MSI gaming z gibi. Eğer sıcaklığı kafaya çok takmıyorsanız kullanın ben takmıyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SakuraiTomoki S kullanıcısına yanıt
    Aslinda cok takmiyorum okudugum bir kac kaynakta 110 dereceye kadar dayanikliymis bu kartlar, 88 ise maksimum performans icin guvenli sicaklik. Fakat insan yinede cok isinmasini istemiyor yaptigim bir yanlis mi var acaba diye dusundum.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • CCaaNN kullanıcısına yanıt
    Fotograflari attiktan sonra yorumunuzu bekliyorum hocam, saolun :)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Gigabyte'ın bu soğtucusunun benzeri olan soğutucuları kullanan GTX 1060'lar da çok ısınıyordu muadillerine göre yani kartın üzerindeki soğutucu çok iyi bir soğutucu değil, ama ulaştığınız sıcaklıklar karta zarar vermez, fakat frekans hızları sıcaklığa bağlı olarak düşeceği için bir nebze performans kaybı olabilir.
  • ozan1910 O kullanıcısına yanıt
    Sizin yaptığınız yanlış birşey yok hocam uygun fiyatlı RTX 2060 modellerinin soğutması iyi değil onun için biraz ısınıyor. Yapacak birşey yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Performans kaybi sanirim 88 dereceden sonra oluyor

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hocam, internetteki ısı test videolarına o kadar güvenmeyin.
    Adam size oda sıcaklığını söylüyor mu? Belki eleman Quebec'ten çekiyor videoyu??? Ordaki hava sıcaklığını ve atmosfer basıncını bilemeyiz.
    Tamam bunlar 10 derecelik fark yaratmaz ama yüksek rakımlarda yaşayan adamın fan soğutması deniz kenarındaki adam kadar verimli olmuyor.


    Sizin değerler normal bu arada.
    Kasanın hava sirkülasyonunu arttırırsan 5 derece kadar soğutabilirsin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MehmetNY kullanıcısına yanıt
    Saolun hocam deneyecegim ilk sey on paneli acip stock gelen on fanlar yerine performansli on fanlar alacagim :)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Suppordle

    Çeneni kapatsan mesela ya da dur çakayım bloğu geçeyim senini gibi ne amaca hizmet ettiğini bilmeden yorum yazan boş boğazları def etmek icap eder.

    Konuya gelirsek kartın soğutma blower fan tipiyse bu sıcaklıklar normal. Ancak kritik seviyede değil,85 dereceye kadar bir problem oluşturmaz. Kasanın yan kapağını çıkarabilirsiniz, sıcak hava dağıtılmıyorsa ısıyı bayağı etkiliyor.

    Alıntıları Göster
    Uza bakiyim DIZO

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Arkadas sorunun kaynagini buldum saniyorum, kasanin yan kapagini acinca sicaklar degeri maksimum 68 e kadar geldi(pubg ultra ekran karti kullanimi ort. %98, clock speed 1935mhz).

    Kasanin cikardigim kismi plastik cam gibi bisey, bir sekilde oraya 120mm fan sigacak kadar kesim islemi yapip, ve fan takip ekran kartinin verdigi sicak havanin tahliyesini ordan yapmayi planliyorum.

    Herkese verdigi bilgiler icin cok tesekkur ederim

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bende de aynı model var. Kasa fsp cmt110a. Şu an sadece egzoz fan takılı başka fan yok. Furmark ile 20 dk 1080p 8xmsaa tam yükte test ettim en fazla 82'ye ulaştı orada çakılı kaldı daha yükselmedi. Oyunlarda da kasa yan kapagi kapalı olursa maksimum 81 açik olursa maksimum 78 gördüm. Fan sirkülasyonu ile 5 derece falan düşürürüm diye tahminim. Performans kaybı olmadığı sürece kafaya takmıyorum hicbir oyunda fps drop vs. yaşamadım siz de takmayın o yüzden.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.