Şimdi Ara

Ryzen 2000 Çıktı / Haziranda AMD Z490 chipset geliyor, B450 temmuz sonu (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
384
Cevap
1
Favori
16.557
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • Ben cevap vereyim gayet güzel ama daha stabilite sağlayamadım bios gerek sanırım daha...
  • ForceBeWithYou kullanıcısına yanıt
    4400mhz için o vcore yetersiz, o voltajda ancak 4.3 olur o da prime95 small ftt veya linx de çöker yinede rock solid olmaz.
  • No Way Out kullanıcısına yanıt
    1.4v ile bile h100i v2 ile 90 C bulup thermal throttle oluyor işlemci fena ısınıyor.

    Ben bu işlemciyi çok beğenmedim ama default hali ile baya iyi değerler alıyor.Overclock ile ciddi fark yaratamıyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • No Way Out kullanıcısına yanıt
    Videodaki sonuç : ryzen 2700x'e oc yapmaya gerek yok...




    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


  • Böyle bir deliye denk geldim.

    3800 mhz memory overclok
    4,35ghz cpu
    cb puanı 2000++
  • 4000 mhz CL14 yapan var hocam. Bellek uyumluluğu müthiş ilerlemiş 1. nesle göre. 56ns gecikme alıyor bu bellek değeriyle. Yeni ryzenleri asla overclock yapıp ısıtmaya gerek yok. Çıkabildiğiniz kadar yüksek bellek hızlarına çıkın. Kendi turbosu elle yapılan overclocktan daha başarılı.

  • Oyun incelemeleri karşılaştırmaları hikaye tamamen hikaye videolar nasıl yapıldıklarını herkes bilmekte ,

    Son kullanıcı yani bizlerin eline düşsün işlemci ondan sonra arkadaşlar yayınlasın bakalım çoğu aldatmacalı inanmamak lazım

    Ama güzel işlemci yaptılar intellin fiyat politikası kırıldı hiç olmazsa şuan bostondayım( usa ) 8700k 220dolar+tax

    Amd güzel işler yapıyor intel almak isteyenler artık ilerleyen zamanlarda eminim ucuza alacaklar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ForceBeWithYou kullanıcısına yanıt
    Değerler iyi lakin 4.25 gayet iyi anladığım kadarıyla 4.4 ghz ye zorlamaya çalışıyorsunuz kolay gelsin😉

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ForceBeWithYou kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun. Yalnız o voltajla işlemci fazla gitmez. 4.2-4.3GHz civarında 1.4V altı değerlerde stabiliteyi yakalamaya bakın derim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-CA3AA6F80

    Oyun incelemeleri karşılaştırmaları hikaye tamamen hikaye videolar nasıl yapıldıklarını herkes bilmekte ,

    Son kullanıcı yani bizlerin eline düşsün işlemci ondan sonra arkadaşlar yayınlasın bakalım çoğu aldatmacalı inanmamak lazım

    Ama güzel işlemci yaptılar intellin fiyat politikası kırıldı hiç olmazsa şuan bostondayım( usa ) 8700k 220dolar+tax

    Amd güzel işler yapıyor intel almak isteyenler artık ilerleyen zamanlarda eminim ucuza alacaklar
    hocam 320$ sıfır fiyatı siz nerelerden bakıyorsunuz var mı ipucunuz ucuz elektronik alışverişi için
  • Jacobıan kullanıcısına yanıt
    ABD'de yerel mağazalar güzel fiyatlar sunabiliyor. Bazen tek kalan telefonları falan 2.el fiyatının bile altında satıyorlar, 200-250$'a unlocked S8 alanlar vardı geçen sene.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • No Way Out kullanıcısına yanıt
    4C/4T işlemciler yok, stok i7 8700K aradım o da yoktu listelerde. OC yapmak için harici soğutucu gerekli anlaşılan. OC'suz iken yeterli, OC için ise yetersiz olmuş kutudan çıkan soğutucu. Oyunlarda i5 8400 bariz önde.Hem daha az güç tüketiyor hem daha iyi performans veriyor hem bellek frekansı pek etki etmiyor hem de oyunlar-programlar daha optimize. Render da render diyen fanboylara da boylarının ölçüsünü vermiş. Arada birkaç saniye oynuyor. 10dk'lık render'da 20saniye... Hadi daha makul frekanslarda değerlendirelim, 30 saniye olsun. %5 yapar. Kaldı ki Premiere Pro CC'de exportta Ryzen 2700x daha hızlı iken stabilizer VFX'te intel işlemciler döktürmüş. Video çekip işleyen birisi için, hele ki GPU hızlandırma kullanma imkanı varsa intel veya AMD olması günün sonunda aynı sonucu verecek yani.

    Corona(corona kullanıyorum, ağzın açık kalır diyen birileri vardı sanki) render motoru ile yapılan testte OC'lu 2700X, OC'lu 8700K'dan %13 daha hızlı, Blender'da ~%3 yavaş, VRay'de %10 daha hızlı, Handbrake ile video dönüştürme testinde ise %14 daha yavaş. Cinebench R15 çoklu izlek sonuçları arasında ~%13'lük bir fark var. Aralarında farklar da genellikle %10-15 arası bu gücün kullanıldığı testlerde. Birinde yavaş, birinde hızlı. Burada şu daha iyidir demek ne kadar doğru? AMD'nin fazladan 2 çekirdeği 4 izleği olmasına rağmen OC'lu sonuçlar arasında %13 fark olması, bu izleklerin, çekirdeklerin en verimli kullanıldığı programlarda, işlerde bile boy boy fark atamaması biraz beklentiyi karşılayamama olarak yorumlanabilir. İş oyunlara gelince intel kol gibi döşüyor farkı, hem de i5 8400'le bile...BF1 haricinde i5 8400 OC'lu Ryzenların hepsinden daha iyi sonuç veriyor. Kaldı ki BF1 testinde de OC'lu 2700X, 8400'ü 1fps ile geçmiş, ortalama fps'ler aynı, en düşük %1'de 1fps fazlası var. Stok frekansta ise R7 2700x ortalamada i5 8400'den 6fps daha düşük. Aradaki fiyat farkı ise 700TL. Oyun için alacak birisine i5 8400 hala önerilebilir ve uygun bir tercih olarak yerini koruyor. Oyun oynayayım, oyunu oynarken video da çekip onu youtube'a falan atayım diyen birisi için R5 2600 fena durmuyor. %5-10 arası oyunlarda performans kaybına karşılık videoyu işleme süresinde güzel kazanımlar var. Değer mi aradaki performans değişimine, farka? Ram fiyatlarını ve bu işten gelir elde etme durumunu da düşünürsek biraz alacak olana bağlı olmakla birlikte soru işareti olmaya devam eder gibi. 2Mbps-4Mbps upload varken bence fark etmez, upload yaparken zaten kanser olup giderler yakında.




  • Jacobıan kullanıcısına yanıt
    Nerede 320dolar hocam ?

    1 hafta önce newyorktan kendim aldım vergi dahil 275 dolar

    Dün bostondan aldım 238 dolar
    @Bimbitmiş hocamızın dediği gibi yerel dükkanlar efsane fiyatlar sunmakta ve dilediğiniz batch code için yardımcı olabilmekteler

    Farzı misal şuan 279 dolar micro centerda



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-CA3AA6F80 -- 23 Nisan 2018; 16:23:14 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Valla sağlam su soğutma yapmak gerek 4400 de stabilite sağlamak için öncelikle,4300 de stabilite sağladım gibi ama sisteme çok faydası yok default 1845 CB,4300 mhz all-core 1951 CB.

    Bu işlemci için en güzeli default hali ile kullanmak zira 4.35 e x370 anakart ile boost oluyor tek çekirdek ile.Yalnız bellek kontrolcü belleğimi beğenmedi restart atarken hata veriyor.

    ilerleyen bioslar ile yeni denemeler yapmak lazım.
  • ForceBeWithYou kullanıcısına yanıt
    3500+ MHz DDR4 ile 2005 yapan var. Biraz da birlik eden donanımları gözden geçirin. Belleklerin kararlılığı, örneğin, 1100mV üzerindeyken hiçbir kez kararlılık testinde olumlu sonuç vermemiş.
  • Ben ekmegimi 3d mimari gorsellestirmeden kazaniyorum. Haberin olsun. Bana laf yetistirirken 2 defa dusun. Sen vrayde cuda cekirdekleriyle takil sorun yok yani ok?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Mete Can Karahasan kullanıcısına yanıt
    Bellekler kararlı sıkıntı yok,sorunu çözdüm HPET kapalı kaldığında bu hatayı veriyor açınca sıkıntı kalmadı.Ama CB puanı 20-25 puan etkilendi sanırım.Yeni bios ve hızlı bellekler ile CB den 2000 puan garanti artık.
  • vamp kullanıcısına yanıt
    O öve öve bitiremediğin Corona'dan daha güçlü, daha hızlı ve daha yetenekli render motorları var ve geliştirilmeye de devam ediyorlar. Hem de hem GPU hem CPU'yu birlikte kullanacak şekilde. Bakın testler ortada, %13 fark var OC'lu iki işlemci arasında. Burada lafını ettiğiniz kadar atla deve değil yani. Dediğin kadar iş yapıyor, para kazanıyor olsan zaten o sistemde oyun oynamaya vaktin olmaz, o sistem de öyle olmaz. Bana laf yetiştirmeye zamanınız bol maşallah. Bütün piyasa aptal, bir siz akıllısınız. En güçlü işlemciden en az 4 kat daha güçlü, ve 3 kat daha ucuz ekran kartı ile işlemeye yöneliyorken siz bunu inatla işlemci dire diretiyorsunuz. Gerçekten saçma. i9 7980XE'nin işlem gücü 1.98TFLOP peak değerde, single precision değeri. GTX 1080'in ise 8TFLOP, Quadro P4000'in ise 5.3TFLOP olmasına karşın GTX1080Ti SLI'dan daha yüksek performans gösteriyor bahsi geçen yazılımlarda. Peki siz burada AMD işlemcileri neden bu kadar övüyorsunuz? 2000TL'lik P2000 kartla aynı işi R5 işlemci ile çoğu durumda çok daha hızlı yapabilecekken neden sadece işlemci? Hani çok biliyorsunuz, çok profesyönelsiniz ya... Şu öve öve bitiremediğiniz, işlemci de işlemci dediğiniz şeylerden basit bir test edecek sahnelerden birisini kendi sisteminizde test edin, sonra paylaşın da biz de yapalım, ne kadar fark ediyormuş görelim isterseniz. Yoksa eldeki testlere göre dediğiniz, burada savunduğunuz kadar bir fark yok. Herkes GPU hızlandırmaya geçiş yaparken, destek vermeye çalışırken cpu diye diretmek ve bu direttiğiniz şeyin de farkının sadece %10 ile kalması bende abarttığınız izlenimi oluşturuyor.

    1800X ile OC'lu 8700K aynı sonucu alıyor. Hem de şu cpu harici kullanamayan corona'da.



    Blender'da OC'lu 8700K en iyi sonucu alıyor. OC'lu 8 çekirdekli R7 2700X'i bile geçiyor.


    VRay CPU testinde ise OC'lu 2700x'in %10 gerisinde kalıyor OC'lu 8700K.


    Sizin bu öve öve bitiremediğiniz cpu gücü gerektiren, AMD'nin uçup kaçtığı, intel'in çakıldığı yer neresi? Corona yapısı itibariyle CPU kullanabiliyor. Mental Ray, IRay, VRay RT gibi GPU'yu kullanamıyor. Haliyle çoooooook daha yavaş işliyor. Aynı işi GPU hızlandırma ile çooooook daha hızlı yapmak varken neden cpu ile? Bu kadar deneyimli, bu kadar bu iş üzerinde çalışan birisiniz madem, nedenini açıklayın lütfen. Ve bunun bizi nasıl etkileyeceğini de tabi. Yoksa çok az kişinin kullandığı belirli bir iş haricinde biz bu sonucu ne yapalım? Programlar daha yavaş açılıyor, oyunlarda performansı daha düşük, günlük kullanımda daha yavaş diyoruz siz bize ama render'da, CAD'te AMD kullanıyorum diyorsunuz. Madem bu kadar övüyorsunuz, sayısal verilerle kıyaslayabileceğimiz veriler sunun da doğru mu diyorsunuz yoksa abartıyor musunuz görelim diyorum kaçtır; müşterim misiniz size sunum mu yapacağım, ben bu işi yapıyorum diyorsunuz, biraz kıvırıyorsunuz gibi. R7 ile zaten o kadar büyük iş yapılmaz, i7'nin yetmediği yerde R7 de yetmez. Atla deve bir şey yapmıyorsunuz diye bir çıkarım yapıyorum o yüzden. Aksini de kanıtlayın diyorum, başka yere çekiyorsunuz.

    Bu işi yapan profesyoneller yaptığı işleri paylaşmak için can atarken, hatta detaylarına kadar anlatırken siz müşterim misiniz bilmem ne diye triplere giriyorsunuz. Ve bunu r7 gibi bu işler için aslında zayıf bir işlemciyle yapıyorsunuz. Ben buna takılıyorum. R7 ile yaptığını 1-2dk fazla zamanda i7 ile de yapıyorsun. Oyun da oynuyorsunuz aynı sistemde, ee i7 ile daha yüksek performansta oyun oynanıyor. R7 ile o kadar profesyonel iş yapılmıyor. Ben de 3Ds Max kullanıyorum, atla deve değil bu işlemcilerle yapılacak işler. Sizin burada dediğiniz işler render farmlarda yapılıyor ama siz onu R7 ile yaptığınızı yazıyorsunuz. Ben ona takılıyorum. Çalıştığım sahneyi atarsam 8700K ve GTX1070 10fps bile açamaz dediğiniz sahne sizin R7 1700+GTX1080'li sistemde de 11fps'de çalışacak. Atar gider yaparken biraz tutarlı olun.








    Millet neler yapıp paylaşıyor, sen gelmiş atar gider yapıyorsun müşterim değilsin, sunum yapmam, ben bu işi yapıyorum bilmem ne diye.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0E2A3DE6D -- 23 Nisan 2018; 23:49:46 >




  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.