Şimdi Ara

Ryzen 2 işlemciler duyuruldu: İşte özellikleri ve fiyatı (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
74
Cevap
0
Favori
3.616
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nightsniffer

    Kardeş yanlışın var. 2200G'nin içerisine ekran kartı sokuşturulmuş değil. Ekran kartı paketin bir parçası. Tek bir silikon parçası var ve tasarım ekran kartının eklendiği haliyle yapılmış. IGPU'nun tamamı kapatıldığında herhangi bir kar sağlamıyor AMD. 2200G zaten oldukça ucuz. Halihazırda üretim verimleri çok çok iyi olduğu için, işlemcileri bile isteye bozup alt model diye satmak çok da makul değil. 99 USD 2200G için harika bir fiyat. Zaten G serisi pentium alacak adam 150 USD'lik ekran kartı almıyor(almamalı), 2200G'nin içerisindeki donanım 1,5 sene önce 200(i5 7500)+130(GTX 750Ti)= 330 USD'ye satılıyordu. Bütçesi olmayıp oyun oynamak isteyen adam 3000 Mhz 4*2 GB RAM'ını alır APU'nun GPU'sunu 1300 Mhz'ye çeker canavar gibi oyun makinesi olarak kullanır. G4560+1050Ti almak çok anlamsız. Çünkü birkaç sene içerisinde G4560 ekran kartından bağımsız olarak hiçbir oyunda 30-40 FPS'yi geçemeyecek. Yani 2200G'nin CPU'su ile G4560'ı karşılaştırma işine gitmeyin...
    Kardeş cpu üretimi ile gpu üretimi benzer ama farklı tekniklerle yapılıyor diye biliyorum, yekpare tek core cpu+gpu şeklinde olmaması gerek, ikisi farklı silikon waferlerinde farklı tekniklerle difüze edilip tek shell içinde çok katmanlı baskılı devreler üzerinde bir araya getirilerek mikrobot teknolojileri ile iletken hatları birbirine birleştirilerek haberleşmesi sağlanıyor diye biliyorum.

    Bu anlattığım sadece şu an intelin kullandığı demode birleştirme teknolojisi olabilir! Amd belki çoktandır, ilk seri apulardan beridir dediğin tarz üretime geçmiş olabilir İddia ve ısrar etmiyorum, son 5-6 yıldır gündemden biraz uzak kaldım Yanılıyor olabilirim, işlemci şemalarından bu sonuca vardım,

    Farzedelim senin dediğin gibi tek waferde hem cpu hem de gpu, kısaca apu üretiliyor olsun, teknik olarak gayet mümkündür, birden fazla ve farklı yapıda mikro procesor tasarımı tek silikon hücresi/dilimi içerisinde farklı muameleler görerek gayet üretilebilir. Ama bunun GPU kısmını üretmemek, salt cpu olarak tepsiden çıkmasını sağlamak, makineye verilecek bir kaç komuta bakar, yani cpu+gpu yekpare üretilmiş olması söylediğin gibi, ucuz cpu üretmemek için BAHANE olamaz,

    Canlı örneği mevcut: 7850K ve 860K veya türevleri, ayni tasarım aynı üretim ve birinde doğuştan igpu mevcut değil, doğuştan igpu lu üretilip de hatalı igpu lar kapatılarak oluşturulmuş bir işlemci değildir 860k ve türevleri.

    Demek istediğim buydu, ve Amd burada giriş seviyesini intel pentiumculara terk etmiştir.

    Kendime 2 adet Ryzen makine toplamış kişiyim fakat ofis için ucuz makine siparişi geldi ve hiç içime sinmeye sinmeye g4xxx+H110 ikilisi seçmek zorunda kaldım, ne demek istediğim anlatabilmişimdir umarım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kurs@tz -- 24 Nisan 2018; 23:15:46 >




  • kurs@tz kullanıcısına yanıt
    https://www.anandtech.com/show/10436/amd-carrizo-tested-generational-deep-dive-athlon-x4-845


    The APU line accounts for a bulk of AMD's mainstream desktop processor sales, with a dozen APUs released each generation. Alongside these designs, AMD also releases the CPU-only Athlon line. These are the same silicon designs as the APUs but are cut down versions without the integrated graphics. Technically they still have the internal silicon for the graphics cores, but due to silicon defects or stock management, it is physically disabled and the price is subsequently reduced. This method of binning is not new, and happens with many silicon processor designs - when processors are made, they have a natural defect rate (a manufacturing process with a low defect rate is said to be more 'mature'). If these defects are in areas that can be disabled in the binning process, it allows a company like AMD to still sell the processor cheap rather than completely throw it away. For users intending to have discrete graphics, the Athlon line can thus be a significantly cheaper option when building a mainstream AMD PC. The saving made can then be funneled into other upgrades, such as double memory, a bigger SSD, or even another stage up on a graphics card performance list.

    Hocam Athlonlar da GPU'su kapatılmış APU idi. AMD tasarımı tek bir zarda yapıyor. HSA diye bir olayları var mesela; Heterogenous System Architecture. Bu APU'larla GPU'ya Windows'da işlem falan yaptırarak rakibinin önüne geçme fantazisi vardı AMD'nin o dönemler.


    Ryzen 2 işlemciler duyuruldu: İşte özellikleri ve fiyatı

    Zar bu şekilde hocam. Yani GPU'yu katmayarak maliyetten kaçamıyorlar. Birkaç ay içerisinde bir Athlon çıkaracaklar 2 çekirdek 4 izlek ve 3 Vega CU'lu. Muhtemelen şu anda o ürünün lansmanını yapacak kadar kusurlu zar üretilmediği için bekletiliyor.

    Üretim teknikleri biraz daha komplike. Yeni bir işlemci için yeni bir zar tasarlamak gerekiyor, yeni bir zar için de tasarlanacak yeni üretim maskesi de 10 milyon dolar civarında bir maliyete sahip. GPU kısmını basmayalım gitsin tarzı bir yaklaşım zannediyorum mümkün değil. Yoksa çoktan sadece tek CCX'i içeren Athlonlar çıkmıştı. Böyle bir durumda 4/4 şekilde bile 60-70 USD'ye satarak tonla para kazanılır, ancak üretim dediğiniz şekilde yapılamıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nightsniffer -- 24 Nisan 2018; 23:39:35 >




  • nightsniffer kullanıcısına yanıt
    hocam kazın ayağı öyle değilhttps://www.tomshardware.com/news/amd-details-ryzen-2400ge-2200ge,36934.html

    2200g nin soğutusuz ve vega 8 ile yani 2200g ile aynı ekran kartıyla geleceği yazıyor
    35w ile zen mimarili 4 çekirdekli ama saat hızları düşürülmüş olsun yeterki 64 usd lik
    G5400 dan pahalı olmasın
  • Serkancım ben 2200GE'nin fiyatının direk 99 USD olacağına %99 eminim. Saat hızlarının ve TDP'nin düşürülmüş olması çok küçük soğutucusu olan Mini ITX sistem sahiplerini hedeflediğini gösteriyor... Fiyat düşmez. Aynı Intel'in sonu T ile biten işlemcileri gibi. Fiyat aynı, saat hızı ve TDP düşük.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nightsniffer -- 25 Nisan 2018; 2:42:49 >
  • Son çıkan ve en pahalı olan her zaman en iyidir. Para varsa yancıkta... ;)))))

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • nightsniffer kullanıcısına yanıt
    Anladım kardeş, haklısın, dediğin gibi daha modern bir teknik ile üretiliyormuş bu apular, bilgilerim güncelliğini yitirmiş bu arada:) benim dediğim intelin eski klasik sistemle ayrı zamanlarda ayrı yerlerde üretilen cpu ve gpu ları tek pcb üzerine monte etme durumuymuş ,günümüzüde dahi bu eski metodla yapılıyor olabilirler, bunları da nvidia ya ürettiriyormuş sonra kendi işlemcisinin yanına monte ediyormuş.

    Ama asıl konumuzu da dağıttık bu arada :)

    Eleştirdiğim konu şuydu aslında ; Amd, Ryzen refreshlerin üst seviye işlemcileri ve X470 anakartlarıyla yeşil sahalara geri dönerek giriş seviye, bütçesi kısıtlı oyuncuları intel pentiumlara mahkum etmiştir, bir taktik hata değil ise belki üretim imkanlarının kısıtlılığı buna mecbur etti, hadi vardır bir bildiği diyelim.

    Mesela Elimde külüstür Core2 duo Sistemimden kalan kasam, powerim, 128 ssd diskim ve dh 2. elden ucuza aldığım 8 gb ddr4 2400 ramım mevcut, ve kenarda da 500-600 lira param var, bu durumda elimdeki parayla kurabileceğim en makul sistem g4400/g4560+h110 ikili olacaktır,

    Ve kullandığım uygulamalar tek çekirdek+yüksek frekansa duyarlı uygulamalar iken bana alternatif olarak eski 28 nm teknolojiden am4 e konvert edilmiş athlon 950 li vs. sistem önerme lütfen, am3 860k kaveriden zerrece farkı yok bunların maalesef.

    Önceki gönderdiğiniz şemaya göre bir kaç sorum daha olacak?;

    1- Bu kullandığımız 4-6 çekirdek ryzen 1500x 1300x 1600Xvs. işlemciler de aslında üretim bandından 2X4 lü grup olarak 8 core olarak çıkan, hatalı çekirdekleri daha sonra kapatılarak 6 ve 4 core cpu lar oluyorlar, yani sadece 4 çekirdek veya 6 çekirdek olarak banttan çıkan bir işlemci yok değil mi?

    2- Asıl bomba sorum; ilk soruya yanıtınız evet ise madem 2 CCX içerisinde 8 core olark standart üretim yapılıyor ise aldığımız 4 çekirdek aynı iki adet cpu farklı performans gösterebilecektir, nasıl mı? bir tanesi tek CCX içindeki 4 sağlam çekirdekten oluşuyor, diğer gruptaki 4 core ölü doğdu diyelim ve bir diğerinde ise 1-4-6-8 veya 2-3-5-7 coreleri sağlam olarak paketlendi (mümkün olup olmadığından emin değilim, size soruyorum) bu durumda amd nin gruplar arası iletişiminde bir gecikme malum (2. seride azaltılmış olsa bile) iken her iki örnekteki cpu lar aynı isimde olmalarına rağmen aslında aynı kalitede cpular olmuyorlar, yanlış mı anladım?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kurs@tz -- 25 Nisan 2018; 2:8:44 >




  • kurs@tz kullanıcısına yanıt
    Hocam her koşulda AMD almak zorunda değilsiniz. Bir şirkete sempati duyuyor olmanız her kuruşunuzu o şirkete teslim etmenizi gerektirmez. G4400 değil de G4560 bahsettiğiniz tipte işinize yarar. Bana kalırsa adamlar biraz "Ucuz CPU=AMD" algısını yıkmak için bilerek çıkarmıyorlar 40-50 USD'lik işlemci.
  • nightsniffer kullanıcısına yanıt
    Desenize bugünlerde fakirin dostu intel oldu
  • nightsniffer kullanıcısına yanıt
    nasıl yani intel nasıl çıkarıyor o halde g5400 64 usd intel ne kadar kazanıyordur ki 64 usd lık işlemciden piyasaya çıkarıyor
  • kurs@tz kullanıcısına yanıt
    Sıfır sistem toplamak isteyip ekran kartı+CPU'ya 500 lira veremiyecek ve de tek çekirdek performansına ihtiyaç duyan kişiler için evet hocam Intel daha mantıklı tercih.

    Sorularınıza geldiğimizde:

    1- Evet bütün işlemciler Zeppelin adı verilen zar tasarımına sahip. 2 çekirdeği kapatılan 1600x ya da 1600 oluyordu, 4 çekirdeği kapatılan 1500X oluyordu, 4 çekirdeği+ 8 MB L3 önbelleği kapatılan Ryzen 1400, 4 çekirdeği+8MB L3 önbelleği+SMT yolları kapatılan zarlar ise Ryzen 1200 ve 1300X oluyordu. Yani 4 çekirdek olarak banttan çıkan 2400G-2200G var(Bunlar da aslen Laptop işlemcisi olarak üretildi 2500U ve 2700U'nun yüksek frekanslı versiyonları), 6 çekirdek olarak banttan çıkan bir ürün yok.

    2- Zen mimarisi örneğin 4+2=6 çekirdek olacak şekilde çalışamıyor. İşlemcinin çalışabilmesi için CCX'lerin simetrik olması gerekiyor. Yani 3+3, 2+2 gibi. 1 CCX tamamen kapatılarak 4 çekirdekli işlemci elde edilebilecek olsa da, bildiğim kadarıyla 1 CCX'i tamamen bozuk işlemciler EPYC olarak değerlendiriliyor(PCI-E hatları sağlam olduğundan 4 tanesi bir araya getirilip 16/32 full PCI-E hat sayılı bir EPYC olarak satılabiliyor). Ayrıca elimdeki Ryzen 1700 ile 4+0 ve 2+2 kombinasyonlarını test ettiğimde oyunlarda ve uygulamalarda pek bir fark gözlemleyemedim. CCX'ler arası gecikme değerleri sorun yaratan bir faktör değil gibi. Esas sorun bellek gecikme değerleri. %11 oranında azaltılmasına karşın hala Ryzen işlemcilerde Intel Coffee Lake'nin %25-30 dolaylarında daha üzerinde bellek gecikme değerleri var. Bazı oyunlarda oluşan büyük farklılıklar ilgili oyunun bellek gecikmesine hassas bir yapıda olduğunu gösteriyor. Zaten 2700X 3466 Mhz ve dar alt zamanlamalarla, aynı RAM zamanlamalarına sahip stok 8700K'yi oyunlarda geçiyor. Aslına bakarsanız Ryzenleri bir miktar geride tutan şey tek çekirdek performansı değil bellek gecikme süreleri. Oyunların optimum olarak çalışmaya programlandığı(2400 Mhz Intel platform=60 ns) bellek gecikme değerlerine ulaşıldığında Ryzen işlemciler Intel rakiplerini oyun performansında da en kötü ihtimalle yakalıyor.




  • nightsniffer kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler, anladım sanırım, bir grupta 3 diğer grupta 1 sağlam veya bir grupta 4 diğerinde 2 sağlam çekirdekler şeklinde veya 3-1,2-4,4-2,1-3,4-0, 0-4 şeklinde asimetrik bir çalışma olayı yok, hatta her iki grupta 2x2 veya 3x3 sağlam çekirdeklerin çalışabilmesi için dahi simetriklik/karşıtlık şartı gerekiyor,

    Arızalı çekirdeklerde dahi her iki grupta karşıt olmak zorunda, bir tarafın 4 tanesi sağlam olsa bile olmuyor her iki grupta birbirinin karşısındaki çekirdekler arızalı veya sağlam olmak zorunda veya değilse bile gerekirse sağlam olanlardan feda edilerek kapatılıp simetri şartı yerine getiriliyor ve 8 den 6 ya ve duruma göre 4 e düşürülüyor, ryzen 5 ve 3 ler türetilmiş oluyor.

    Ok, dersimizi anlamışımdır umarım :)?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kurs@tz -- 25 Nisan 2018; 3:1:25 >
  • kurs@tz kullanıcısına yanıt
    Hocam çekirdeklerin tam anlamıyla aynı yerde olmasına lüzum yok. Sadece CCX'lerde aynı sayıda çekirdek olmalı. 4+0 aslen çalışıyor, ancak AMD hiçbir modelin 4+0 olarak çıkarılmadığını açıkladı. Ancak genel olarak doğru anlamışsınız. 3+1, 2+4, 4+2, 1+3 mümkün değil. 2+2 ve 3+3 her halükarda çalışıyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nightsniffer

    Hocam çekirdeklerin tam anlamıyla aynı yerde olmasına lüzum yok. Sadece CCX'lerde aynı sayıda çekirdek olmalı. 4+0 aslen çalışıyor, ancak AMD hiçbir modelin 4+0 olarak çıkarılmadığını açıkladı. Ancak genel olarak doğru anlamışsınız. 3+1, 2+4, 4+2, 1+3 mümkün değil. 2+2 ve 3+3 her halükarda çalışıyor.
    O zaman önceki mesajınızda bahsettiğiniz şekilde g2200 ve g2400 ler, ryzen1 VE ryzen refresh ler gibi 2 grup 4+4 core olarak fırından çıkmıyor, Bilakis(Phenom 1/2 ler gibi) tek zarf içinde doğal 4 çekirdek olarak tasarlanmış işlemciler oluyor,

    Buradan şu sonuçlara ulaşabilirmiyiz?

    1- G2200 ve G2400 İşlemcilerinde özel tasarımdan kaynaklı bellek erişim başarımları/hızları, iki unit olarak üretilen ryzen1ve ryzen refresh serilerinden teknik olarak daha iyi olması gerekir

    2- Neticede tek zarf içinde bulunan core ların kendi içinde simetrik çalışma gibi bir derdi/ihtiyacı/ söz konusu olmayacak ise,

    Tasarımlarından ötürü bu G2xxx serisi işlemcilerden açıklandığı gibi sadece 2 çekirdek athlon olarak değil de bununla birlikte eski günlerdeki gibi (Ve vga yı besleme kuralları da düşünülürse teknik zorunluluk/ihtiyaçtan, daha farklı farklı kırpılmış gpu tipleriyle beraber) 3X çekirdekli işlemciler de ihtimal dahilinde süpriz olarak önümüze çıkabilir mi yoksa?, Adam niye çalışan bir çekirdeği daha sırf athlon X2 çıkaracam diye gereksiz yere öldürsün ki, 10 dolar fazlaya 3x olarak satar, zamanında sattı da?

    Edit: Şemalara göre emin olmamamla birlikte sanki dahili Vga biriminin core grubundan hangi veya kaç cpu nun çalışıp çalışmadığıyla direk olarak pek bir alakası yokmuş gibi görünüyor, bu da 3X işlemcilerin olabilirliğini artırıyor gibi geldi bana, tabii siz konuya hakimsiniz daha doğru bir tespit yapabilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kurs@tz -- 25 Nisan 2018; 3:36:27 >




  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.