Şimdi Ara

Ryzen 1700 Fps Anlık Düşme ve Tekleme Sorunu (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
123
Cevap
3
Favori
11.148
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Google'a Amd Drivers yaz. Açılan sayfada sağda Chipset Amd İşletim Sistemin gibi seçimleri yaptıktan sonra indirip yükle. Biostan Hpeti kapatıp dene bir de.
  • Ebrak kullanıcısına yanıt
    teşekkürler. siz çözebildiniz mi sorununuzu?
  • Yeterli, çözümlenmezse birkaç farklı şey denemen gerekecek. Onları da arkadaşlar konu altında belirtmişler.
  • ßekir kullanıcısına yanıt
    tamamdır, yalnız bi sorum daha olacak, hpet ayarını bios altında bulamadım sanırım siz de x370 prime kullanıyorsunuz, nasıl kapatabilirim?
  • Tam olarak çözemedim. Belki ilerleyen bios updatelerinde ama bunlar her türlü yapılması gereken güncellemeler. Faydası oluyor. Sıkıntıyı biraz azaltıyorlar.
  • Ryzen sahibi bile olmayıp her konuda çılgın gibi ryzen tavsiye edenleri de konuya bekliyoruz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Chillout

    Ryzen sahibi bile olmayıp her konuda çılgın gibi ryzen tavsiye edenleri de konuya bekliyoruz

    yepyeni bir mimari, varolan birçok problemi zaten çözdüler çipset güncellemesi vs. hepsini şahsen atlamışım. ne kadar meraklısınız boş yorum yapmaya.
  • Asus Crosshair VI Hero Gaming alınca bu konuyu görmek kötü oldu aynı problemleri yaşayacak mıyım ben de acaba diye düşünmeden edemiyorum. Bios'u nasıl update ediyoruz masa üstünden ediliyor mu yoksa bios'a girip usb takıp mı update edeceğiz ?
  • Bütün AMD çipsetletini yüklemeye rağmen şu Power plan bende görünmüyor sebebini bir türlü bulamadım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hpet ayarını ben Aorus Ax370 Gaming 5'te kapattım. Prime X370 eski anakartım. Bios güncellemesini Usbye indirip sitesinde yazan talimatları iyice okuyarak yapabilirsin. Asuslar biosta interneti de algıladığından. Direkt bios üzerinden hiçbir şey indirmeden de güncelleme yapabiliyorsun.
  • İlk sayfada biri daha yazmış BF1'de FPS düşüşleri GPU kullanımı ile alakalı. Ne yazık ki işlemci GPU kullanımını sürekli 90 üzerinde bile tutamıyor. En aksiyonlu sahnede %80'ne düşünce FPS'de 80-85'e düşüyor. DX12'yi de kapatın bu arada BF1'de.

    Edit: Söylemeyi unutmuşum. Bu oyunlar için SMT'yi kapatın derdinize çare olabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kurt Knispel -- 12 Ağustos 2017; 12:25:38 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Smt'yi kapatıcaksam bu ürünü satmam gerekir. 8 çekirdek 16 izlek diye alıp. 8 Çekirdek kullanmak bana çok saçma geliyor. Hpet'i kapatmak kısmen düzeltiyor. Hpet'i kapatman bizden ne götürüyor onu bilmiyorum. Şu an ilerleyen süreci ve optimizasyonu beklemekten başka çare yok gibi gözüküyor. 2018 Hazirana kadar tahminim bios güncellemeleri gelecektir. Ondan sonra Ryzen 2 piyasaya sürüleceğinden Bios güncellemesi pek olmaz. Ryzenler kötü sistem değil, iş için vs iyiler hatta ama gerçekten tam olarak oturtulmadan satışa sunulmuş.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ebrak -- 12 Ağustos 2017; 14:8:37 >
  • problemin sebebi windows creators update olabilir mi acaba?
  • Aksine Creators Update öncesi sorun yaşanabiliyor.


    Neyse asıl soruna gelecek olursak Performance Bias'ın da takılma sorununa neden olduğunu bizzat deneyimledim. Sorun yaşayanların Performance Bias'ı "none" durumuna getirerek tekrar denesinler.
  • khaos kullanıcısına yanıt
    Bende 1800x var ve 1080 ti aorus xtreme var

    Herhangi bir darbogaz gormedim.. Sistem stabil 4 ghz de 2400 cl 10 ramlerimle calisiyordu.
    Suan tatildeyim ama geri dondugumde 3600 cl 16 ramlerle degistircem ramleri.
  • Oyun oynarken arka planda hwinfo ve rivatuneri açık bırakıyordum gpu,cpu kullanım sıcaklık vs. görmek için. az önce hwinfo açıkken bilgisayarın sapıttığını farkettim, enteresan geldi. henüz oyun içinde deneme fırsatı bulamadım bakalım.
  • Hpeti merak edenler, High Precision Event Timer. Daha önce am3+ sistemde kendisiyle çok uğraştım ama faydadan çok zarar getirdi. Hpet'i biosdan açmakla bitmiyor. Cmd'den Hpet'i aktif etmek gerekiyor. Ne oluyor derseniz, bütün zamanlayıcılar senkron çalışıyor ama gecikmeye sebep oluyordu. Ayrıca klavye ve mouseda input lag oluşturuyordu. Denemek iateyenler dpc latency checker ile sistemin gecikmesini kontrol edebilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Takılma sorununu hdd den kontrol edin. Başıma cok fazla geldi.

    Hddtune ile bakabilirsiniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ebrak

    Çok sevindim Allah cümlemizden razı olsun.

    Hpet i biostan kapattim. Bf 1 multiye giriyorum gelismeleri editleyecegim. R5 1600 gigagbyte ab350 gaming 3 kullaniyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kışa doğru ben de sistemimi güncelleyeceğim bu yüzden AMD konularını mümkün mertebe okuyup takip etmeye çalışıyorum. Kimse daha iyisi ve ucuzu varken pahalısını almak istemez. Bizim AMD zamanlarımız biraz eski gerçi AMD Athlon 2500+ kullanıyordum ki hala baba evinde durur o kasa :) Her neyse bazı arkadaşların dediği gibi ileride düzelecek, yeni oyunlar çıktıkça düzelecek yada bios update ile düzelecek şeklinde ifadeler pek inandırıcı değil. Bence böyle devam eder bu problemler. Şu an kullandığım i5 den önce AMD FX X8 8350 almıştım 3 gün geçmeden götürüp iade etmek zorunda kaldım :/ O da kötü bir işlemci değildi fakat simülasyon ve eski fakat kopamadığım bazı oyunlarda yaşadığım problemlerden ötürü Intel'e geçmiştim. Ben sık sistem değiştiren bir adam değilim. Aldım mı ufak güncellemeler ile uzun süre kullanmak isterim. Muhtemelen yine Intel toplayacağım. Öfke kontrolüm zayıf böyle şeyler yaşayıp çözemezsem sallarım camdan aşa kasayı




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.