Şimdi Ara

Ryzen 1600X'imi ve Anakartımı elden çıkarmayı düşünüyorum. Sizce yapmalı mıyım ??? (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
140
Cevap
0
Favori
4.934
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 1700 varken 1600x alıp ne diye macera arıyor millet anlamıyorum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Rogue Agent

    1700 varken 1600x alıp ne diye macera arıyor millet anlamıyorum

    Çünkü bildiğin üzere tek çekirdekte saat hızı oyunlar için çok önemlidir.Ve AMD'nin sitesinde yazan resmi rakamlarda iki tane işlemci 4.0 Ghz'e ulaşabiliyordu: Ryzen 1800X ve 1600X. 1800X resmen aşırı pahalı bir işlemci hele ilk çıktıpında 2500 Tl idi. Bende 1050 Tl'ye 1600X aldım. 2018 ocak ayı itibari ile 8 çekirdeği efektif olarak kullanabilen bir oyun yok. 6 çekirdeğide ancak Assasins Creed Origins filan kullanabiliyor. Aslında Asus Strix Gtx 970'm bozulana kadar gayet mutlu mesut geçiniyordum Ryzen 1600X ile. Ancak, ne zaman Gtx 1080 Ti'ye geçtim o zaman problemlerim başladı. Keşke Gtx 2080 çıkana kadar idare edebilseydi eski GPUm.... Neyse sağlık olsun diyelim yapacak birşey yok




  • MeTaL_KnighT kullanıcısına yanıt
    şu tek çekirdek kafasını aşmadığınız sürece zarar etmek müstahak size, anlatamıyoruz işte ne yazık ki, sonra gelip buralarda konu açıp ağlıyorsunuz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Rogue Agent

    şu tek çekirdek kafasını aşmadığınız sürece zarar etmek müstahak size, anlatamıyoruz işte ne yazık ki, sonra gelip buralarda konu açıp ağlıyorsunuz.

    Şahsen ben 500 Tl'yi zarar olarakta görmüyorum. Sonuçta 9 ay boyunca harıl harıl oyun oynadım. Ve sonuçta en az 3 (hatta 5 sene bile olabilir) sene götürecek güzel bir işlemcim ve daha kaliteli bir anakartım oldu. Şuanda mutluyum yaptığım tercihten. Ayrıca bu Ryzen 1600X olayı başıma gelmeseydi şuanda 7700K ve Z270 anakartım olacaktı ama Ryzen geçiş dönemi sayesinde 8700K'ların çıkışına denk gelebildim ve 6 çekirdekli çok iyi bir işlemcim oldu (Bence 8600K ve 8700K'ların çıkışı ile oyunlarda 4 çekirdek dönemi bitecek yavaştan).

    Başlangıçta evet üzgündüm sonuçta 6 çekirdekli, 4.0 Ghz'lik ve 16 MB ön bellekli bir işlemcinin geniş dünya oyunlarında 2K ve Ultra ayarlarda kasım kasım kasması ve GTX 1080 Ti'ıma dar boğaz yapması canımı sıkmıştı ve şaşırmıştım bu duruma. Ama şansım varmış ki çevremdeki bir arkadaşın yeni bir işlemciye ihtiyacı vardı ve bu arkadaş tam bir AMD fanıdır. GPU'suda AMD zaten. Yani hem o mutlu olmuş oldu hemde ben elimden çıkarabilmiş oldum. Benim burada insanlara herhangi bir rahatsızlık vermek gibi bir amacımda yok. Sadece işlemcimi değiştirmeden önce alternatif çözüm yolları aradım ama bulamadım bende değiştirdim ve problemim kalmamış oldu. Bu forumda kimse ile kavga etmeye yada tartışmaya niyetim yok. Samimi olarak söylüyorum Allah sizlere daha iyilerini versin




  • MeTaL_KnighT kullanıcısına yanıt
    sağolun güzel dileğiniz için, 8700k lı konfigürasyona geçtiniz mi bilmiyorum ama tam intel çalkantıdayken ve iki üreticininde yeni nesilleri yoldayken az daha beklerdim, yeni nesil alternatiflerimi görmek yada daha ucuza 8700k alabilmek için. doğru bir zaman olduğunu düşünmüyorum şuan 8700k almanın üstelik meldown/spectre olayı hala muamma iken.
  • iyi de cpu %100 olmadan nasıl gpu ya darboğaz yapsın bu işte başka bir sorun var
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Rogue Agent

    sağolun güzel dileğiniz için, 8700k lı konfigürasyona geçtiniz mi bilmiyorum ama tam intel çalkantıdayken ve iki üreticininde yeni nesilleri yoldayken az daha beklerdim, yeni nesil alternatiflerimi görmek yada daha ucuza 8700k alabilmek için. doğru bir zaman olduğunu düşünmüyorum şuan 8700k almanın üstelik meldown/spectre olayı hala muamma iken.

    Ama zaten Intel'in yeni nesil işlemcileri Sadece 3 - 4 ay önce çıktı. Yani bir 9700K için baya bir beklemek gerekecek. Ryzen ise Nisanda çıkacak ve sadece çekirdek başına 200 Mhz hız kanacak diyorki bence çok düşük bir artış bu yeni nesil bir işlemci için. Ayırca şunuda söyleyim. Bilinçli olarak 8700K'nın hızını 4.0 Ghz'e yapıp Ryzen 1600X'le eşitlememe rağmen yinede darboğaz yapmadı. Yani bu deneyin sonucunda şunu anladım :

    " Ryzenlerde tek çekirdek hızı düşük olduğu için değil. Piyasadaki birçok oyunun optimizasyonunun maalesef 'sadece İntel işlemcilere göre yapıldığı için dar boğaz yaptığını düşünüyorum. Sonuçta Yazılımlar donanımlardan tam olarak yararlanması gerekiyorlar. Bunun içinde o yazılımı yapan şirketlerin o donanıma göre optimizasyonu tam olarak yapmaları gerekiyor. Aksi takdirde, donanım yazılımla uyumsuz olursa donanımın gücü yetse bile darboğaz yapabilir..."

    Buna göre benim tahminim; Ryzen 2'lerde Gtx 1080 Ti benzeri ekran kartlarını özellikle yeni olan ve 2018 yılında çıkacak olan açık dünya oyunlarında darboğaz yapacaklar. Çünkü oyun şirketleri gerçektende AMD'nin işlemcilerini hiçte takmıyorlar.Büyük bir çoğunluğu Intel üzerinde testler yapıp piyasaya o şekilde sürüyorlar oyunlarını. Neyse Ryzen 2'lerin çıkmasına şurada pek birşey kalmadı Nisan ayında hep birlikte göreceğiz sonuçları.

    Güvenlik olayına gelince Windows updatelerini otomatik olarak yapıyorum. Bios'un son sürümünüde yaptım ve düzenli olaraka Asus'un sitesine bakıyorum yeni update için. Birde gizlilik koruyucuda içeren ve yorumlarda dünyanın en iyi Security programı notları alan "Kaspersky Total SEcurity 2018" alıp kurdum PC'me. Yani elimden geleni yapıyorum.

    Zaten şöyle birşey de var. İşlemcilerde güvenlik açığı olsun olmasın. Dünyada bir çok yetenekli hacker var. Ve bu hackerlar bırakın ev PClerini koskoca şirketlerin database güvenlik sistemlerini kırıp içinden account bilgilerini bile alıp internette yayınlaya biliyorlar. O yüzden ben pek takmıyorum böyle olaylara. Biraz önce iş yerimdeki ofis pc'sine baktım PC'de Intel Core 2 Quad gibi çok eski bir işlemci var ve onda da Ashampoo'nun test programıyla test ettiğimde iki açığı da tespit etmiş oldu. Yani bu açık nerden baksak 10 senedir var. Yani isteyen istediğini çoktan yapmıştır bence



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MeTaL_KnighT -- 24 Ocak 2018; 16:25:21 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: tr.duman

    iyi de cpu %100 olmadan nasıl gpu ya darboğaz yapsın bu işte başka bir sorun var

    Biraz önce uzunca bir yazı yazdım. Darboğazın sebebini orada açıkladım. Bence olay oyun şirketlerinin AMD'lerin CPU'larını takmamasından dolayı kaynaklanıyor.

    Normalde ; Asssins' Creed Origins , Ghost Recon: Wildlands , Mafia 3, Watchdogs 2, Deus Ex Mankind Divided gibi oyunlar için; 6 çekirdekli , 4.0 Ghz hızında ve 16 MB ön bellekli bir işlemcinin hayli hayli yetmesi gerekiyor. ama sorun bu tarz oyunların o işlemcinin gücünden fayfalanmayı bilmemesi. Yani burada oyun şirketlerinin tembelliklerini açık ve net bir biçimde görebiliyoruz. Peki bu 2018 yılı içinde değişir mi ? Hiç sanmıyorum ama değişse çok çok güzel olur piyasa açısından. Sonuçta her türlü rekabet arttırıcı olay biz kullanıcılara yarar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MeTaL_KnighT -- 24 Ocak 2018; 16:21:28 >




  • MeTaL_KnighT kullanıcısına yanıt
    işletim sistemi ne kullanıyorsun bu arada, çekirdeklerin parklanmış olup olmadığını kontrol ettin mi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sizin sikinti yasadiginiz oyunlar ubisoft oyunlariydi. Birde baska oyun daha vardi. 35 fps dediginiz icin kimse durumun "normal" oldugunu kabul etmedi. Cunku bu forumda r5 1600 kullanan kullanicilarin hicbirisi hicbir oyunda 35 fps yi gormediler. Bende gormedim. Zaten bahsettiginiz oyunlarin detayli testlerine baktiginizda 2k cozunurlukte her iki markanin islemcisi icin 10fps oynar ya da oynamaz. Bu noktada vermis oldugunuz 35 fps herkesin dikkatini cekti. Acik ve net sisteminizde sikinti yasadiniz. Ben 4 tane oyun actim yan yana. Bu videoyu ben cektim ve her firsatta paylasiyorum.







    Asagidaki videoda ryzen 1600x 35 fps ye iniyor





    Ayni meydanda bir diger ryzen 1600 50 fps nin altini gormuyor






    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Rogue Agent

    işletim sistemi ne kullanıyorsun bu arada, çekirdeklerin parklanmış olup olmadığını kontrol ettin mi

    Windows 10 Pro 64 Bit kullanıyorum. İşlemciye daha geçen gün benim kasadan çıkarırken kontrol ettik ve internetteki model görüntülerle karşılaştırdık bir fark yoktu. Ve gayet sağlamdı. Hatta şuanda arkadaş sorunsuzca kullanıyor PC'sinde.
  • vamp kullanıcısına yanıt
    İlk olarak; Bir tanesi değil iki tanesi Ubisoft oyunları değildi. Mafia 3 "2K Games"in Deus Ex: Mankind Divided ise "Square Enix"in oyunlarıdır. İkincisi gösterdiğiniz işlemci 1600X değil 1700X arada para olarak bakarsak 500 TL gibi büyük bir fark var, ve sizin yaptığınız test "işlemcinin çoklu program ve oyun çalıştırma gücünü" ölçer ki sonuçta 1700X'in 2 tane fazladan çekirdeği ve daha fazla L1 ve L2 Cache'leri olduğunuda görebilirsiniz. Tabiikide bu extra çekirdekler çoklu program ve çoklu oyun çalıştırırken avantaj sağlayacaktır . Beni yanlış anlamayın ama 4-5 tane oyun birden açması beni ilgilendirmiyor.Çünkü bunun gerçek kullanımlarda hiçbir karşılığı yok. Allah aşkına hangi insan bir yandan Witcher 3 oynarken diğer yandan BF1 ve HellBlade vs oyunlar oynarki ??? Lütfen gerçekçi durumları konuşalım konuşacaksak. Daha önceki mesajlarıma bakarsanız sorunumun bununla alakalı olduğuna dair hiçbir ibare de bulamazsınız.

    Şimdi Videolara geçelim iki tane ifadeniz var

    1) Bu forumda Ryzen "1600" sahibi hiç kimse 35 FPS'yi görmedi

    2) Asagidaki videoda ryzen "1600x" 35 fps ye iniyor

    Yani bu iki ifadeye göre anladığım Ryzen 1600 , Ryzen 1600X'ten daha performanslı bir işlemci, Ryzen 1600'ü hiç kullanmadım çevremde kullanan da yok. Yani demekki "AMD, Ryzen 1600X sahiplerine haksızlık yaptı" demek mi istiyorsunuz ? Öyleyse bende AMD'ye yazıklar olsun diyorum bende(eğer bu durum doğru ise). Hem bizler fazladan para ödedik 1600X için. Hemde içinde soğutucu olmadığı için birde soğutucu masrafına girdik.Bilseydim hazır fanlı Ryzen 1600 alırdım ama nereden bileyim değilmi ? Sonuçta AMD Ryzen 1600X'i "The world’s fastest 6-core, 12-thread desktop processor with true machine intelligence" diye millete pazarlıyordu. Verdiğiniz Video örnekleri de bunu kanıtlar nitelikte bence sağolun.

    Birde şu var (Hani gösterdiğiniz videolar Watch Dogs 2 ya o yüzden benim açıklamamda o oyun üzerinden olacak) Watch Dogs 2'de yürürken de belli bir oranda FPS düşüyordu ama asıl darboğazı araba kullanırken birçok kez gördüm. Çünkü bildiğimiz üzere görüntüler araba kullanırken çok daha hızlı akar ve bunu her işlemci kaldıramaz özelliklede Güçlü GPU'lara ayak uyduramaz. Benim sistemime gelince. Sürücülerimi silip yükledim. Anti virüsümden şüphelenip onuda sildim. Sıcaklık değerlerini kontrolde ettim. Hatta format bile attım. Ben yapabileceğim herşeyi yaptım.Yukarıda bir yerde "Donanımdan anlamıyorum" derken "PC tamirinden anlamıyorum" demek istemiştim ama onuda daha önce Tekmar'da uzun yıllar çalışmış arkadaşım kontrol etti ve bir arıza yada olumsuzluk tespit etmedi. 1998 yılından beri PC kullanan ve 2000 yılından beride PC sahibi olan birisi olarak, elimden gelen herşeyi yaptım. Burada sizlere de danıştım alternatifler gösterdiniz onlarıda yaptım başka fikirler sunsaydınız onlarıda denerdim.

    Ayrıca bazı video'larda insanlar bazı efektleri düşürerek "1440P'de açık dünya oyunlarında darboğaz yapmıyor" demişler ama böyle yapınca maalesef "1440P ve Ultra settings Gaming" olmuyor. Ben zaten piyasadaki en güçlü GPU'lardan birini almışım neden efektlerden ve detaylardan feragat edecekmişim ? Hep şunu diyip insanları kandırdılar Youtube'da yada Toms Hardware gibi forumlarda ; "Evet Ryzen işlemciler 1080P'de fark yiyor ama 2K ve üstü çözünürlüklerde fazla bir fark olmuyor...." dediler. Ve bende buna göre sistemimi kurdum. Ama bunu deneyerek yanlış olduğunu anladım. Birçok insana göre saydığım oyunlar güzel olmayabilir saygı duyarım. Ama ben severek oynuyorum. Ha Ubisoft optimizasyon özürlüsü bir şirket bunu hepimiz biliyoruz ama maalesef bu sonucu değiştirmiyor. En son Assasins Creed: Origins'te de (ki çok güzel bir oyun yapmışlar bence AC'den ziyade Skyrim yada witcher 3 tarzı bir RPG oyunu olmuş) dar boğaz yaptığını görünce sinirlendim ve satmaya karar verdim. Ben bu işlemciye 8-9 ay gibi bir sürede tanıdım. Sürücü ve Bios update'leride bu durumu değiştirmedi zaman içinde... "Şimdiden 2016 ve 2017 oyunlarında dar boğaz yaparsa 2018 ve ilerisinde neler olur kimbilir" diyip sattım gitti (misal Far Cry 5'ide oynayacağım 2018'de çıkacak). İyikide satmışım bak nisan ayında Ryzen 2 serisi çıkacak. Onlar çıktıktan sonra ilk serinin satış ihtimalleri baya bir düşecek... O zaman işlemci elimde patlayacaktı elimi çabuk tuttuğum her türlü iyi oldu.

    Daha öncede dediğim gibi burada asıl suçlu AMD değil tembel oyun şirketleridir. Çünkü AMD'yi kaale bile almıyorlar. Varsa yoksa onlar için Inteldir. Ve sadece Intele göre optimizelerini yapıp piyasaya salıyorlar oyunlarını. Eğer bu piyasada Gtx 1080 Ti gibi çok güçlü bir GPU'nuz varsa Intel alamak dışında bir çaremiz kalmıyor maalesef bu durumda. Ben keyfimden platform değiştirmedim yani anlıyacağınız.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: MeTaL_KnighT

    İlk olarak; Bir tanesi değil iki tanesi Ubisoft oyunları değildi. Mafia 3 "2K Games"in Deus Ex: Mankind Divided ise "Square Enix"in oyunlarıdır. İkincisi gösterdiğiniz işlemci 1600X değil 1700X arada para olarak bakarsak 500 TL gibi büyük bir fark var, ve sizin yaptığınız test "işlemcinin çoklu program ve oyun çalıştırma gücünü" ölçer ki sonuçta 1700X'in 2 tane fazladan çekirdeği ve daha fazla L1 ve L2 Cache'leri olduğunuda görebilirsiniz. Tabiikide bu extra çekirdekler çoklu program ve çoklu oyun çalıştırırken avantaj sağlayacaktır . Beni yanlış anlamayın ama 4-5 tane oyun birden açması beni ilgilendirmiyor.Çünkü bunun gerçek kullanımlarda hiçbir karşılığı yok. Allah aşkına hangi insan bir yandan Witcher 3 oynarken diğer yandan BF1 ve HellBlade vs oyunlar oynarki ??? Lütfen gerçekçi durumları konuşalım konuşacaksak. Daha önceki mesajlarıma bakarsanız sorunumun bununla alakalı olduğuna dair hiçbir ibare de bulamazsınız.

    Şimdi Videolara geçelim iki tane ifadeniz var

    1) Bu forumda Ryzen "1600" sahibi hiç kimse 35 FPS'yi görmedi

    2) Asagidaki videoda ryzen "1600x" 35 fps ye iniyor

    Yani bu iki ifadeye göre anladığım Ryzen 1600 , Ryzen 1600X'ten daha performanslı bir işlemci, Ryzen 1600'ü hiç kullanmadım çevremde kullanan da yok. Yani demekki "AMD, Ryzen 1600X sahiplerine haksızlık yaptı" demek mi istiyorsunuz ? Öyleyse bende AMD'ye yazıklar olsun diyorum bende(eğer bu durum doğru ise). Hem bizler fazladan para ödedik 1600X için. Hemde içinde soğutucu olmadığı için birde soğutucu masrafına girdik.Bilseydim hazır fanlı Ryzen 1600 alırdım ama nereden bileyim değilmi ? Sonuçta AMD Ryzen 1600X'i "The world’s fastest 6-core, 12-thread desktop processor with true machine intelligence" diye millete pazarlıyordu. Verdiğiniz Video örnekleri de bunu kanıtlar nitelikte bence sağolun.

    Birde şu var (Hani gösterdiğiniz videolar Watch Dogs 2 ya o yüzden benim açıklamamda o oyun üzerinden olacak) Watch Dogs 2'de yürürken de belli bir oranda FPS düşüyordu ama asıl darboğazı araba kullanırken birçok kez gördüm. Çünkü bildiğimiz üzere görüntüler araba kullanırken çok daha hızlı akar ve bunu her işlemci kaldıramaz özelliklede Güçlü GPU'lara ayak uyduramaz. Benim sistemime gelince. Sürücülerimi silip yükledim. Anti virüsümden şüphelenip onuda sildim. Sıcaklık değerlerini kontrolde ettim. Hatta format bile attım. Ben yapabileceğim herşeyi yaptım.Yukarıda bir yerde "Donanımdan anlamıyorum" derken "PC tamirinden anlamıyorum" demek istemiştim ama onuda daha önce Tekmar'da uzun yıllar çalışmış arkadaşım kontrol etti ve bir arıza yada olumsuzluk tespit etmedi. 1998 yılından beri PC kullanan ve 2000 yılından beride PC sahibi olan birisi olarak, elimden gelen herşeyi yaptım. Burada sizlere de danıştım alternatifler gösterdiniz onlarıda yaptım başka fikirler sunsaydınız onlarıda denerdim.

    Ayrıca bazı video'larda insanlar bazı efektleri düşürerek "1440P'de açık dünya oyunlarında darboğaz yapmıyor" demişler ama böyle yapınca maalesef "1440P ve Ultra settings Gaming" olmuyor. Ben zaten piyasadaki en güçlü GPU'lardan birini almışım neden efektlerden ve detaylardan feragat edecekmişim ? Hep şunu diyip insanları kandırdılar Youtube'da yada Toms Hardware gibi forumlarda ; "Evet Ryzen işlemciler 1080P'de fark yiyor ama 2K ve üstü çözünürlüklerde fazla bir fark olmuyor...." dediler. Ve bende buna göre sistemimi kurdum. Ama bunu deneyerek yanlış olduğunu anladım. Birçok insana göre saydığım oyunlar güzel olmayabilir saygı duyarım. Ama ben severek oynuyorum. Ha Ubisoft optimizasyon özürlüsü bir şirket bunu hepimiz biliyoruz ama maalesef bu sonucu değiştirmiyor. En son Assasins Creed: Origins'te de (ki çok güzel bir oyun yapmışlar bence AC'den ziyade Skyrim yada witcher 3 tarzı bir RPG oyunu olmuş) dar boğaz yaptığını görünce sinirlendim ve satmaya karar verdim. Ben bu işlemciye 8-9 ay gibi bir sürede tanıdım. Sürücü ve Bios update'leride bu durumu değiştirmedi zaman içinde... "Şimdiden 2016 ve 2017 oyunlarında dar boğaz yaparsa 2018 ve ilerisinde neler olur kimbilir" diyip sattım gitti (misal Far Cry 5'ide oynayacağım 2018'de çıkacak). İyikide satmışım bak nisan ayında Ryzen 2 serisi çıkacak. Onlar çıktıktan sonra ilk serinin satış ihtimalleri baya bir düşecek... O zaman işlemci elimde patlayacaktı elimi çabuk tuttuğum her türlü iyi oldu.

    Daha öncede dediğim gibi burada asıl suçlu AMD değil tembel oyun şirketleridir. Çünkü AMD'yi kaale bile almıyorlar. Varsa yoksa onlar için Inteldir. Ve sadece Intele göre optimizelerini yapıp piyasaya salıyorlar oyunlarını. Eğer bu piyasada Gtx 1080 Ti gibi çok güçlü bir GPU'nuz varsa Intel alamak dışında bir çaremiz kalmıyor maalesef bu durumda. Ben keyfimden platform değiştirmedim yani anlıyacağınız.

    Siz intel alarak iyi etmişsiniz boşverin :) Gelecekteki oyunlar 4/4 işlemci veya 4/8 kurgusuna göre şekillenmeyeceği için çoklu çekirdek dikkate alınacaktır. "ryzenlar bugünden böyleyse" yorumu tamamen yanlıştır. 5ghz ötesi masaüstüne hayal olduğu için işlemciler paralel olarak güçlenmektedir. Bu hep böyle olmuştur zaten. Geçtiğimiz yıla kadar İntelin 4/8 işlemci haricinde olan 8/16+++ bütün işlemcilerini nerdeyse 1000$ ve üstü fiyata satmasından dolayı oyun motorları ve hazır objelerinin animasyon parametlerleri ve işlemciden yararlandıkları kısım çekirdek frekansı oldu. En iyi overcloklanan en iyi işlemci oldu. Artık böyle bir durum yok. Hiç şöyle bir duyuru duydunuz mu? "gelecek işlemcimiz 10ghz hızında". Böyle bir duyuru hiçbir zaman olmayacak. fakat şöyle bir durum var 16/32 threadripper iki tane ryzen 1800x modelini 3.7 ghz de çalıştırıyor. Demek ki olay artık çekirdek frekansının aptalca 5ghz ye vurması değil paralel olarak çekirdeklere yüklenmekten geçiyormuş. Bazı oyun yapımcıları hala tek çekirdeğe yüklenebilirler ama bu olayın artık bu olduğu anlamı taşımaz. Witcher3 oynarken novigrad meydanda 60 fps alan ben creators update sonrası 100fps aldım. Demek ki istenilince oluyormuş. Oyunlarını tarih öncesi apilerle ve hazır modeller ya da ağaç modellerine hiçbir optimizasyon yapmadan oyununa import edenlerin oyunlarıda böyle ağlıyor işte. Yapacak birşey yok. Onlarda bu çoklu çekirdek düzenine ayak uydurmak zorunda ve AMD nin zen mimarisini tanımak zorundalar. Bu saatten sonra vay efendim çekirdekler güçsüz yorumları da tutmuyor. o eskidendi.

    Ayrıca 6700k nın fanını ters montajlayıp kasanın içine üflettirip ac unity oyununda 90 dereceye ulaşan işlemcimide montajlayan arakdaş tekmarda çalışıyordu. Bu adam maaş alıyor birde. GEçen vatanda çalışan birisi threadripper işlemciye giden elektği eksik bağlamış :) Açıp bakmasak elimizde kalacak cihazlar. Teknoloji mağazalarında çalışan herkesin bilgilisine de güvenmeyin. Ben burada sistem tavsiyesi verirken dışarıda da kurumsal şirketlere yeri geldiği zaman sistem tavsiyesi desteğinde bulunuyorum. Bazı çok bilmiş arkadaşlar iddalaşıyorlar benimle şirketlerde ama hep benim dediğime çıkıyor olaylar. DH deki hiçbir kurumsal sistem tavsiyesi başlığına da yazmıyorum. 3dsmax autocad, after effect...... Dışardan prof yardım alsınlar. Sadece para kazandırmayan "oyun bilgisayarları" için burda sistem tavsiyelerine yorum yazıyorum. Bilgi bedava değil. Bedava olan bilgi işlemci fanını ters takar eğer ayık olmazsanız işlemciyide yaktırır. Burda size veya başkasına birşeyler anlatmaya çalışırken bir sorun var diyor isek vardır. Siz donanımızını değiştirerek kurtulmuşsunuz bu da bir çözüm. Değerler sizin dediğiniz gibi olsaydı eğer herkes elindeki ryzenı çıkartır çöpe atardı. 35fps 2018 de bir utançtır. BEn 6700k dan 1700x e geçerken böyle birşey görmediysem ve %95 te görmüyrosa o sizin setupla ilgili bir sıkıntıdır. ayrıca 2-3 oyunun dandik kodlarla yazılması da sonucu değiştirmeyecektir. yapımcılar Oyunlarını optimizasyon edemiyorlarsa prof bir yazılımcı çağırıp halledebilirler. Uğraşmıyolarsa kendieri bilir :)

    Kısacasi siz bir daha kesinlikle AMD almayın. Madem oyun oynuyorsunuz intelden devam edin. Yarın öbür gün 3-5 kişinin bir oyun stüdyosu kurup çıkarttığı oyunlar içinde "AMD işlemci 35 fpsye düşüyor" diyebilirsiniz. Bu tür üzüntülere gerek yok. İntelden yolunuza devam edin. Çünkü intel bırakın yazılım desteğini gerekirse oyun stüdyolarına donanım desteğide veriyor. Bu sayede zaten bu piyasada at koşturuyorlar. Oyunlardaki intel reklamları boşuna değil yani. Siz intel alın yolunuza devam edin.




  • Öncelikle geçmiş olsun, konu Türkiye nin genel toplum yapısında acınası bir özet olarak karşımıza çıkıyor esasında. Yardım etmek yerine "çok ağlarsın, sen bilmiyorsun, zaaa xd bak amd fanboyları noldu, intel %20 gidecek almayın" gibi utanç verici yorumlara şahit oldum.

    Açıkçası ben işlemciden değil de chipset sürücüsünden şüphelendim. Zira bazı durumlarda işin içine sürücü girince o kadar şeyin rengi değişiyor ki bu da olur mu be yuh diyorduk. Bir ara hatırlarım, arkadaş "WOW a giremiyorum bi baksana" dedi, dedim Teamviewer ı aç bakayım, açtı bağlandım yok yok yok yok, çıldıracağım her şey düzgün, ya ne oluyor diye diye en sonunda oturumu kapatıp arkadaşa mahçup bir şekilde kapattım tw yi, kaldı ki pc bilgime de güvenirim.

    Ertesi gün ne oldu biliyor musunuz, arkadaş arka planda Teamviewer ın çalışmasında ötürü Wow güvenlik ihlali olduğunu düşünerek oturum açmasına izin vermiyormuş. Ben bağlmadan önce de sürekli arkaplanda tw açık olduğunda da öncesinde başlamış biz de sorunun tam göbeğinde olayı çözmeye çalışısız kaç dakika.

    Ben sizin yerinizde olsam windows 7 isosu indirir, dosya içinde windows ortamında kurulum denerdim diğer diske(bellekten kurmak yerine öylesi daha pratik oluyor esasında) siteden de ilgili anakartın chipset sürücülerini indirip bir de öyle denerdim. Ben çözümü alternatif yollarla aramayı seviyorum esasında. Neyse sistemi nihayetinde elden çıkarmışsınız. Ama bence bir şans verilmeliydi windows 7 ya da 8.1 ortamında.

    Çözüm ile ilgili diyecek bir şeyim yok aslında, forumun ve toplumun yozluğuna buradan sessizce küfür ediyorum sadece...




  • 2k ve 4k getirdiği fayda harcanan para oranı hiç hoş deil bence. 1080p 144 fps bi daha mantıklı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • vamp kullanıcısına yanıt
    Zaten bundan sonra ekran kartım Nvidia , işlemcimde Intel olacak. Bir daha al sat zahmetiyle uğraşmak istemiyorum. Güçlü bir ekran kartı 3 sene , güçlü bir işlemcide 5 sene gider bana rahatlıkla. Öyle ikide bir upgrade etmeyi seven birisi değilim tabiikide.

    Ama kesinlikle AMD'nin işlemci dünyasındaki katkısını yok saymadım. Tersine helal olsun dedim. AMD sayesinde PC oyunculuğu 2018 yılında daha hızlı gelişecek. Oyun şirketlerinin 6 çekirdeğin gücüne göre daha gelişmiş oyunlar çıkaracaklar.

    Bu arada geçmiş olsun elemanı şikayet etseydiniz keşke adam resmen sisteminizi yakacakmış. Fanı ters takmak gibi büyük bir hata asla affedilmemeli. Bunun gibileri işten kovdurmalı. Müstehak vallaha hakediyorlar çünkü.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MeTaL_KnighT

    Zaten bundan sonra ekran kartım Nvidia , işlemcimde Intel olacak. Bir daha al sat zahmetiyle uğraşmak istemiyorum. Güçlü bir ekran kartı 3 sene , güçlü bir işlemcide 5 sene gider bana rahatlıkla. Öyle ikide bir upgrade etmeyi seven birisi değilim tabiikide.

    Ama kesinlikle AMD'nin işlemci dünyasındaki katkısını yok saymadım. Tersine helal olsun dedim. AMD sayesinde PC oyunculuğu 2018 yılında daha hızlı gelişecek. Oyun şirketlerinin 6 çekirdeğin gücüne göre daha gelişmiş oyunlar çıkaracaklar.

    Bu arada geçmiş olsun elemanı şikayet etseydiniz keşke adam resmen sisteminizi yakacakmış. Fanı ters takmak gibi büyük bir hata asla affedilmemeli. Bunun gibileri işten kovdurmalı. Müstehak vallaha hakediyorlar çünkü.

    Direk mekan sahiplerine söyledim. Onlarda zaten memnun değillermiş gibi biraz tavır aldılar ağız burun hareketleri ile anladım. Zaten mekan biraz tanıdık olunca söylediklerimi dikkate almışlardır :) Sizinde yeni sisteminiz şimdiden hayırlı uğurlu olsun




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Victini

    Öncelikle geçmiş olsun, konu Türkiye nin genel toplum yapısında acınası bir özet olarak karşımıza çıkıyor esasında. Yardım etmek yerine "çok ağlarsın, sen bilmiyorsun, zaaa xd bak amd fanboyları noldu, intel %20 gidecek almayın" gibi utanç verici yorumlara şahit oldum.

    Açıkçası ben işlemciden değil de chipset sürücüsünden şüphelendim. Zira bazı durumlarda işin içine sürücü girince o kadar şeyin rengi değişiyor ki bu da olur mu be yuh diyorduk. Bir ara hatırlarım, arkadaş "WOW a giremiyorum bi baksana" dedi, dedim Teamviewer ı aç bakayım, açtı bağlandım yok yok yok yok, çıldıracağım her şey düzgün, ya ne oluyor diye diye en sonunda oturumu kapatıp arkadaşa mahçup bir şekilde kapattım tw yi, kaldı ki pc bilgime de güvenirim.

    Ertesi gün ne oldu biliyor musunuz, arkadaş arka planda Teamviewer ın çalışmasında ötürü Wow güvenlik ihlali olduğunu düşünerek oturum açmasına izin vermiyormuş. Ben bağlmadan önce de sürekli arkaplanda tw açık olduğunda da öncesinde başlamış biz de sorunun tam göbeğinde olayı çözmeye çalışısız kaç dakika.

    Ben sizin yerinizde olsam windows 7 isosu indirir, dosya içinde windows ortamında kurulum denerdim diğer diske(bellekten kurmak yerine öylesi daha pratik oluyor esasında) siteden de ilgili anakartın chipset sürücülerini indirip bir de öyle denerdim. Ben çözümü alternatif yollarla aramayı seviyorum esasında. Neyse sistemi nihayetinde elden çıkarmışsınız. Ama bence bir şans verilmeliydi windows 7 ya da 8.1 ortamında.

    Çözüm ile ilgili diyecek bir şeyim yok aslında, forumun ve toplumun yozluğuna buradan sessizce küfür ediyorum sadece...

    Anladım ama kullandığım anahtar "Windows 10 64 Bit" neden bu saatten sonra tekrar Windows 7'ye dönmek istemiyorum. Çünkü o işletim sisteminin bir geleceği yok. Şuanda win 7 kullananlarda eninde sonunda Win 10'a geçmek zorunda kalacaklar.

    İnsanların yaptıkları olumsuz yorumlarda bir 10 sene önce olsaydı etkileyebilirdi ama bugün böyle şeylere takmıyorum. Dediğim gibi Allah onlara da daha iyilerini versin. Ben sadece bir karar verme aşamasındaydım yardım istedim. İnsanların dediklerini uyguladım elimden geldiğince. Ve baktım darboğaz devam ediyor platform değişikliği yaptım, iyikide yapmışım 8700K gerçektende muhteşem bir işlemci olmuş. Bilinçli olarak "DownClock" deneyleri yaptığında bile İşlemcinin ekran kartını darboğaz yapmadığını görmek gerçektende çok güzel




  • quote:

    Orijinalden alıntı: vamp


    quote:

    Orijinalden alıntı: MeTaL_KnighT

    Zaten bundan sonra ekran kartım Nvidia , işlemcimde Intel olacak. Bir daha al sat zahmetiyle uğraşmak istemiyorum. Güçlü bir ekran kartı 3 sene , güçlü bir işlemcide 5 sene gider bana rahatlıkla. Öyle ikide bir upgrade etmeyi seven birisi değilim tabiikide.

    Ama kesinlikle AMD'nin işlemci dünyasındaki katkısını yok saymadım. Tersine helal olsun dedim. AMD sayesinde PC oyunculuğu 2018 yılında daha hızlı gelişecek. Oyun şirketlerinin 6 çekirdeğin gücüne göre daha gelişmiş oyunlar çıkaracaklar.

    Bu arada geçmiş olsun elemanı şikayet etseydiniz keşke adam resmen sisteminizi yakacakmış. Fanı ters takmak gibi büyük bir hata asla affedilmemeli. Bunun gibileri işten kovdurmalı. Müstehak vallaha hakediyorlar çünkü.

    Direk mekan sahiplerine söyledim. Onlarda zaten memnun değillermiş gibi biraz tavır aldılar ağız burun hareketleri ile anladım. Zaten mekan biraz tanıdık olunca söylediklerimi dikkate almışlardır :) Sizinde yeni sisteminiz şimdiden hayırlı uğurlu olsun

    Çok teşekkür ederim. Cümlemize inşallah




  • quote:

    Orijinalden alıntı: DeliOrmanlı0106

    2k ve 4k getirdiği fayda harcanan para oranı hiç hoş deil bence. 1080p 144 fps bi daha mantıklı.

    Ekran kartım bozulmasaydı ( Asus GTX 970 O.C ) bende zaten 1080P'de devam edecektim ama 2017 senesinde ucuz ekran kartlarının fiyatları pahalı olanlara yaklaştığı için mecburen 1080 Ti almak zorunda kaldım ( Eylül ayında 1070 ile 1080 Ti arasında fazla bir fark yoktu gerçektende) 1080 Ti alıncada bu kartın gücünden faydalanamadığımı görmek çok canımı sıktı bende mecburen değiştirmek zorunda kaldım. Çünkü sistemlerde dengeyi tutturamadığın vakit çok hızlı FPS düşüşleri yaşıyorsun ve buda kafanı Allak Bullak ediyor. Misal kapalı alanda 144 FPS görüp açık alanlarda 35 FPS'ye kadar düşebiliyordum. Bu gerektende benim gözlerimi yoruyordu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MeTaL_KnighT -- 26 Ocak 2018; 16:26:28 >




  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.