Şimdi Ara

Ryzen 1600X'imi ve Anakartımı elden çıkarmayı düşünüyorum. Sizce yapmalı mıyım ??? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
140
Cevap
0
Favori
4.928
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kakarikikiri


    quote:

    Orijinalden alıntı: MeTaL_KnighT


    quote:

    Orijinalden alıntı: kakarikikiri

    2k da işlemci farketmiyor arkadaşım. belli ki sistemle alakalı sorunun var, onu çözmen lazım... parana yazık yani.

    Valla dün baya bir deneme yaptım olmadı. Arkadaşın biri Bios'u Default ayarlara döndür dedi yaptım ama sorunumu çözmedi. Anti-Virüs'ü devre dışı bıraktım olmadı. Ekran kartı sürücümü güncelledim yine olmadı.Yok yok ben hiç girmeyecektim bu Ryzen işine ( AMD'yi kötülemeye çalışmıyorum burada kesinlikle ama başta Ubisoft olmak üzere oyun şirketleri AMD işlemciler için oyunlarımı optimize etmiyorlar maalesef ) bundan sonra Intel'den devam edeyim bari napayım. Öyle çok usta bir donanımcı değilim ben amacım "2K ve Ultra ayarlarda" oyun oynamak o kadar

    belli ki sorun çözecek donanım bilgin çok yok gibi, paran da var sanırım... o yüzden içine sinen bişeyler al geç.

    E alternatif önerin varsa buyur . Ben kasanın içini açıp baktım herşey gayet düzgün çalışıyor sistem ısısını "NZXT CAM" ile de ölçtüm sıcaklıklar gayet normal. Başkada bir kontrol aklıma gelmedi şahsen..

    Ha birde şu var arkadaşlar. Misal şu oyunlarda herhangi bir sıkıntı yok.Oyununa göre 2K yada 3k (1620p) yada 4K çözünürlükte oynayabiliyorum.

    Mass Effect Andromeda , Battlefield 1 , Titanfall 2, Blizzard : Overwatch , The Witcher 3 , Assassins Creed : Syndicate, Far Cry 4 ,For Honor, Grand Theft Auto 5 , Borderlands Pre Sequel , Mafia 3

    Sıkıntı çektiğim oyunları tekrar yazayım :

    Watch Dogs 2 , Assassins Creed: Origins , Deus Ex Mankind Divided , Ghost Recon Wildlands ( dikkat ederseniz sıkıntı çıkaran oyunlar daha yeni oyunlar ve 2018'de işlemcileri dahada zorlayıcı oyunlar gelecek)

    Bence suç AMD'de değil. Suç optimizasyonlarını sadece Intel için yapan oyun şirketlerinde arkadaşlar. Maalesef piyasa AMD'yi yok sayıyor, Ekran kartı piyasasında da misal yine yok sayılan AMD oluyor, Nvidia özellikle masaüstünü domine ediyor.

    Ben zamanında; Amd Athlon 800 Mhz , AMD Athlon 3800 Mhz , AMD Phenom x 2" işlemcilerini kullanmış birisiyim. Intel'inde sadece i5 2500K'sını kullandım. Yani iki markanın ürünlerini de kullandım. Kesinlkle bir markanın fanboyu değilim.

    AMD Ryzen işlemciler için şunu söyleyebilirim ; Giriş ve orta seviye için gerçekten de çok güzel işlemcileri var parasının hakkını son kuruşuna kadar veriyor , ama üst seviyede maalesef sınıfta kalıyor. 1800X dahilinde şuanda maalesef Gtx 1080 Ti'yi özelliklede son çıkan oyunlarda yeterince besleyebilen bir işlemcisi yok. ( Lütfen Threadtripper demeyin o işlemciler hem aşırı pahalılar hemde amaçları oyun oynatmak değil)

    Bence AMD artık :AMD "Ben üst seviye ekran kartlarını besleyebilecek işlemcileri nasıl üretebilirim ?" konusunu iyice düşünmeli, yoksa üst seviye PC oyuncularını kendine çekmesi çok zor.

    Ben şunu merak ediyorum Neden AMD FX ile 4.7 Ghz hızına ulaşabilirlken Ryzen ile 4.5 Ghz seviyesine bile gelemedi. Anlıyorum FX serisi mimari bakımdan çok sorunlu bir seriydi ama saat hızı bakımında AMD neden Ryzen ile 4.0'a kadar geriledi ? Bu bana baya ilginç geliyor.

    Birde şu var bazı arkadaşlar "Zen 2 serisi ile 4.5 - 4,7 Ghz hızlarına çıkacak" diyenler var. ama bu hıza çıksa bile 8700K ile mücadele edebileceği bence kesin değil. Sonuçta piyasada bütün oyun şirketleri Intel'e göre optimizasyonlarını yapıyorlar. AMD'nin maalesef bu yönden çok büyük bir dezavantajı var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MeTaL_KnighT -- 10 Ocak 2018; 14:32:6 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: HaybridX

    İlginç bir durum. Normalde 2K çözünürlükte işlemciler arasında çok fark olmaz. Youtube'da gördüğüm kadarıyla WD2 1600X + GTX1080 2K çözünürlükte FPS 50-60 arası gidip geliyor. Aynı şekilde 1600 + GTX1080 testinde 2K çözünürlükte de benzer bir performans sergiliyor. Mesela örnek vermek gerekirse;
    https://www.youtube.com/watch?v=Kqnjey-y7vE



    Benim sıkıntım ne gibi kısımlarda oluyor söyleyim; Görüş alanımın çok geniş olduğu açık alanlarda sıkıntı oluyor. Watch Dogs 2'de misal otoyol veya çok geniş şehir alanlarında, Deus Ex Mankind Divided'da Prag meydalarında , aynı şekilde Ac: Origins'te geniş alanlarda, misal Origins'te piramit yada diğer kapalı yapıların içinde bir sıkıntı olmuyordu, ama geniş alanlarda oyun kasmaya başlıyordu ki Alexandria şehrinde oyun daha fazla işlemci gücü istiyormuş , ben daha ilk Siwa adlı köydeydim orada bu kadar kasıyorsa Alexandria da neler olurdu kim bilir Hatta sinirim bozuldu Steam üzerinden iade ettim oyunu...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MeTaL_KnighT -- 10 Ocak 2018; 14:39:22 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: aydinsukru

    Anakart ve cpuyu 1200 e alabilirim

    Bir arkadaşa 1250 Tl'ye sattım maaşlar yatınca o benden benim parçaları alıcak sonrada ben işlemci, anakart ve soğutucunun siparişini vericem.Şu anda alacağım Anakartı belirledim ( ASUS ROG STRIX Z370-E ) ama soğutucu konusunda kararsızım. Cooler Master Liquid 240 yada Corsair H80 V2'mi alayım karar veremedim ikiside 500 Tl civarı soğutucular
  • Ben de 1600X aldım gerçi GTX960 ile kullanıyorum bir şikayetim yok ama GTX1070'i takıp WD2'de 1080p çözünürlükte denemem lazım. Diğer bilgisayarımda GTX1070 + 6700K var iki işlemciyi kıyaslayabilirim vaktim olursa.

    Bu arada soğutucuyu Amazondan almanızı öneririm, Cooler Master daha uygun fiyata geliyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: HaybridX

    Ben de 1600X aldım gerçi GTX960 ile kullanıyorum bir şikayetim yok ama GTX1070'i takıp WD2'de 1080p çözünürlükte denemem lazım. Diğer bilgisayarımda GTX1070 + 6700K var iki işlemciyi kıyaslayabilirim vaktim olursa.

    Bu arada soğutucuyu Amazondan almanızı öneririm, Cooler Master daha uygun fiyata geliyor.

    Ulan önceden coolermaster gümrüksüz geçiyordu. Bu amazon konusunda gümrüksüz lafı edile edile onu da eklediler sonunda.

    Ben x62 fiyatına bakıyordum arkadaş coolermaster deyince, x42 var 280lik.

    Ona da bakabilir belki.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MeTaL_KnighT kullanıcısına yanıt
    Belki komik bir soru olacak ama Ryzen chipset sürücüsünü kurdunuz mu? Power profil dengelide miydi?
  • http://cpu.userbenchmark.com/Software şu testi bir uygulayabilir misiniz? Sonuçları atarsanız belki sorunun nereden kaynaklandığını bulabiliriz.
  • Burada benim sorularıma cevap veren ve yardım etmek için fikir belirten arkadaşlara çok teşekkür ediyorum. Aslında AMD'nin yaptığı işleri gerçekten de seviyorum ( İşlemci olarak Athlon 800 , Athlon 3800, Phenom 2 x 3800. Ekran kartı olarak: Radeon 3850 ve 6850 kullanmıştım daha önceden ) . Bende bu uygun fiyatlı donanımlarından gerek öğrencilik zamanında gerekse Üniversite sonrası işsizlik dönemimde yararlandım. AMD gerçektende böyle durumdaki insanlar için çok ideal Fiyat/Performans ürünleri çıkarıyor piyasaya...

    Ama ben bir daha AMD'den herhangi bir ürün almak gibi bir hataya düşmeyeceğim (ki burada hatalı olan benim AMD değil tabiikide), sadece internetteki "1080P de Ryzenler Darboğaz yapıyor ama 1440p ve ilerisi çözünürlüklerde yapmıyor" teorisine göre sistem topladım. Ancak maalesef özellikle açık dünya oyunlarının geniş alanlarında ve Ultra detaylarda darboğaz yapması çok büyük bir sorun oldu benim açımdan misal Watch Dogs 2'deki Geometry Details yada Extra Details gibi ayarlar direk işlemciye etki ediyor).

    Gördüğüm üzere maalesef benim istediğim şekilde donanımları piyasaya süremediğini görüyorum AMD'nin ( Vega 64'ün custom modelleri piyasada yoklar , Ryzen 1600X ve Ryzen 1800X ise maalesef Gtx 1080 Ti'ye darboğaz yapıyorlar). Ki ben her türlü ayrıntıyı da kontrol ettim parçalarımı değiştirmeden önce ; Güç performans modunda kullanıyordum, Sürücülerimi güncellemiştim, antivirüsümü silip birde öyle denedim ve overclock ayarlarımı birde sıfırlayıp öyle denedim vs... Ama maalesef sonuçlarım değişmemişti Inşallah yeni Ryzen işlemciler ve Navi serisi ekran kartları da Nvidia'nın ve Intel'in üst seviye ürünleri ile rekabet edebilir bir duruma gelebilirler. Çünkü AMD üst seviyede rekabet edebilirse üst seviye donanımların fiyatları biraz olsun düşebilirler. Yada en azından artmazlar.

    Bundan sona yapacağım iş, Upgrade zamanım geldiğinde piyasadaki "80"li yada "80 Ti" li bir Nvidia ekran kartı ile "700'lü bir I7 işlemci alıp yoluma devam etmek olacak. Ama öte yandan her şeyde bir hayır varmış da diyorum. Sonuçta az bir şey zarar ederek (ki ben bunu zarar saymıyorum sonuçta 9 ay boyunca bu işlemci+anakart ve soğutucuyu kullandım) Ryzen 1600X'den Intel 8700K'ya geçtim. Eğer Nisan ayında direk olarak Intel sistem toplasaydım 7700K'lı bir sistem kullanacaktım. Ancak tahminim 2018 - 2020 arası 6 çekirdek gücünden yararlanan bir sürü oyun çıkacak yani bir anlamda 8700k'nın ömrü 7700K'dan daha fazla olacak bence. Gerek bu başlıkta gerekse Anakart ve Soğutucu tavsiyesi istediğim başlıkta yaardımcı olan arkadaşlara tekrar tekrar teşekkür ediyorum




  • MeTaL_KnighT kullanıcısına yanıt
    güzel bir seçim yapmışsınız
    amd nin 4.0 ghz de işlemci çıkartması bana göre intelin taktiğini kullanıcaklar her yıl % 10 performans artışı yeni işlemciler.
  • MeTaL_KnighT kullanıcısına yanıt
    Çok akıllıca bir iş yapmışsınz hocam , zararın neresinden dönerseniz kardır .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • antivirüs kapatmaya kadar herşeyi denemişsiniz aslında en son yaptığınız şeyi ilk başta yapmalıydınız 8700k
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Technical.assistance

    güzel bir seçim yapmışsınız
    amd nin 4.0 ghz de işlemci çıkartması bana göre intelin taktiğini kullanıcaklar her yıl % 10 performans artışı yeni işlemciler.

    Aynen. Yeni işlemcim çok iyi 1080 Ti ile iyi bir takım oldular. İyiki Nisan ayında 7700K almamışım diyorum. Sonuçta bu beni çok daha uzun süre götürecektir

    AMD konsundada haklısın görünüşe göre AMD önümüzdeki yıldada Intelin arkasından gelmeye ve daha uygun fiyatlı ürünler üretmeye devam edecek.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: thenotoriousmma

    Çok akıllıca bir iş yapmışsınz hocam , zararın neresinden dönerseniz kardır .

    Evet bundan sonra "Intel + Nvidia" ikilisinden şaşmayacağım. "i5 2500K + GTx 970" kombosu gibi bu sistemde beni uzun yıllar götürür diye tahmin ediyorum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Shegorath

    antivirüs kapatmaya kadar herşeyi denemişsiniz aslında en son yaptığınız şeyi ilk başta yapmalıydınız 8700k

    Bunada şükür. Çünkü Ryzen 1600X geçiş evresi sayesinde 7700k'lı değil 8700 K'lı bir sistem edinmiş oldum kendime.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MeTaL_KnighT -- 21 Ocak 2018; 4:18:15 >
  • 3 gün önce i7 7700 ile r5 1600 arasında kalıp ryzen almış biri olarak 120/144 fps amd işlemciler için şuan hayal. 75hz monitorum var. 144"hz Monitor o güçte ekran kartı, onu beslicek işlemci onu beslicek psu gibi şeylere para hsrcıcak oyunlar hayatımın odak noktası deil. 60-75 fps takılmasız bir oyun deneyimi beni tatmib ediyor. Amaç 60/75 fps ise kwsinlikle makul bşr ryzen., amaç 120-144 fps ise 8700k almak lazım. İ5 8400 r5 1600 e 10 - 15 fps fark attıpı oyunlar var aman ne güzel ama kimse cpu usage görmüyor. 1 sene sonra cou shutteringi yşyince fps nin bir anlamı oömadını görürsünüz. 8 thread min sınırdır bu sı ırın aşılması yakındır. Yeni çıkacak oyunlar unreal 4 gibi çoklu çekirxek desteği ryzen 5 1600 serisini 60-75 fps için epey götürecektir. Ryzende f/p ürğnü 1600 üstü alınucaksa kesinlikle i7 8700k alınmalı. 2020 de 7mm ryzen almak istediğimde anakart değştşrmşyecek olmakda avantaj



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DeliOrmanlı0106 -- 21 Ocak 2018; 5:20:57 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • DeliOrmanlı0106 D kullanıcısına yanıt
    144 hz monitör ve gtx 1070 alıcam i5 8400 mü alayım ryzen 1600 mü

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gury3d incelemeaine baktım az önce Gtx 1080'le test edilmiş. Sonuçlar aşağıda başka bir problem olmuş olabilir belki.





    Ryzen 1600X'imi ve Anakartımı elden çıkarmayı düşünüyorum. Sizce yapmalı mıyım ???

    Ryzen 1600X'imi ve Anakartımı elden çıkarmayı düşünüyorum. Sizce yapmalı mıyım ???



    http://www.guru3d.com/articles_pages/intel_core_i7_8700k_processor_review,20.html

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ryzen 1600x modelinin 35fps ye inmesi gibi bir durum zaten olamaz bunu gecmis sayfalarda da izah etmistim. Baska bir sıkıntı var muhtemelen. i7 6850k hic 35fps calisir mi? Ikisi birbirinin dengi islemciler. 15 yillik mmorpg oynarsaniz evet 35 fps ye iner. O oyunlar 2 cekirdek kullanir hatta tek cekirdek. Fakat ac origins falan ne bileyim yani birde 2k cozunurlukten bahsediyirsunuz






    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vamp -- 21 Ocak 2018; 11:0:46 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Başka bir sıkıntı olduğu çok belli. Başka bir konu daha vardı yazmış ryzen işlemci oyunlarda fps düşüyor falan gibiöerinde sonra da sorunun Hdd'den kaynaklı olduğunu yazmıştı. Yani sorunun ne olduğunu anlamak için tek tek uğraşmak gerekiyor. İşlemciyi teste sokup internette olan testlerle karşılaştırırsın, oyınların güncellemesine, sistem sürücükerinin güncel olup olmasığına bakarsın, ramleri kpntrol edersin, sistem sıcaklığına bakarsın deneye deneye bulursun zaten. Belki oyındanda kaynaklıdır güncelleme gelecektir bu da olabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mutlak.Sıfır

    Başka bir sıkıntı olduğu çok belli. Başka bir konu daha vardı yazmış ryzen işlemci oyunlarda fps düşüyor falan gibiöerinde sonra da sorunun Hdd'den kaynaklı olduğunu yazmıştı. Yani sorunun ne olduğunu anlamak için tek tek uğraşmak gerekiyor. İşlemciyi teste sokup internette olan testlerle karşılaştırırsın, oyınların güncellemesine, sistem sürücükerinin güncel olup olmasığına bakarsın, ramleri kpntrol edersin, sistem sıcaklığına bakarsın deneye deneye bulursun zaten. Belki oyındanda kaynaklıdır güncelleme gelecektir bu da olabilir.

    Bende 1920mhz de calisan evga gtx1080 ve 3.6 ghz de calisan ryzen 1700x var. Boyle bir fps sacmaligi olsa en basta ben 2560x1080 cozonurlukte hissederdim. En berbat calisan gta5 bile 75 fps altina dusmiyor. Cogu zaman 100fps. Wildlands desen o da darbogaz yapmiyor. Ilginc bir baslik



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vamp -- 21 Ocak 2018; 11:17:22 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.