Şimdi Ara

ryzen 1400 overclock yapamama sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
412
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar ilk kez overclock yapmaya çalıştığım için bir şeyleri yanlış yapıyorum ihtimali yüksek olduğundan konuyu açtım. yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler:


    amd ryzen 5 1400 işlemcim var
    anakartım da asrock ab350m .


    şu an için çok ihtiyacım olmasa da neden olmasın mantığıyla overclock yapmaya çalıştım ryzen master üzerinden ama ne yapsam beceremedim.
    https://www.youtube.com/watch?v=vbCqCjaF4o8&t=14s


    şuradaki anakart benim anakart ile aynı. sadece işlemcimiz farklı. buradaki yöntemleri uygulayarak ryzen master üzerinden overclock yapmaya çalıştım ama olmuyor.


    internet üzerinden bulduğum başka voltaj çekirdek hızı değerleriyle test ettim ama ne yapsam sonuç vermiyor. 3,2 ghz den 3,5 e bile çıkarmayı beceremedim kısacası.


    ryzen masterdan değerleri yükseltip uygula dediğimde bilgisayar restart atıyor aynı videodaki gibi ve tekrar açılıyor. bazen biraz o çekirdek hızında çalışarak başlıyor ancak 3-5 saniye sonra sanki kapanmış gibi tüm görüntü gidiyor ama kasadaki fanlar çalışmaya devam ediyor. stand by a almışım gibi bi hali var. düğmeden kapatıp tekrar açmadıkça da ne görüntü geliyor, ne restart atıyor. garip bir hal alıyor yani kısacası. bazen hiç açılmıyor fanların çalıştığı ancak herhangi bir görüntünün gelmediği hale dönüyor.


    en son denememde yine internet üzerinden baktığım voltaj ve çekirdek hızlarını girdim ve bilgisayar restart attı. şimdi tekrar ryzen masterı açtığımda bilgisayarınıza bir şey olursa sorumluluk bizde değildir kabul ediyor musunuz yazısını kabul ettiğim an sanırım tekrar overclock yapmaya çalıştığından aynı stand by konumuna dönüyor.


    4 ghz i falan geçtim ne yaparsam yapayım 3,3 ghz a çıkarmayı bile beceremedim kısacası. acaba benim yaptığım şeylerde mi bir sıkıntı var? yoksa atladığım bir detay mı var? bir fikriniz varsa alabilirim.







  • Biostan yapın bios adamdır

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yanıt için teşekkür ederim ancak biostan da denedim yine aynı problem oldu. bilgisayar fanı vs. her şey çalışıyor ancak monitöre görüntü vermiyor. biostan yaptıktan sonra bilgisayarı açabilmek için bios pilini çıkarıp takmak zorunda kaldım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.