Şimdi Ara

Rx570 güç azaltma?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
1
Favori
1.108
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba. Bilgisayarımda R3 1200 islemci var. Ekran kartı olarak Sapphire nitro+ oc rx 570 aldim. Sanırım işlemci kısmında bir miktar darboğaz yapacak. Bu durumda zaten overclocklu olan kartın biraz daha düşük güçle ve serin calismasi icin gücünü birazcık kısmak istiyorum ama hic tecrübem yok. epey de konu okudum ama şu kısmı tam anlayamadim :
    - voltaj (mV)
    -frekans (MHz)
    -guc limiti
    -sicaklik limiti
    parametreleri arasinda nasil bir iliski vardir? sozgelimi frekansi yazilim ile düşürürken voltajı da düşürmem gerekir mi? eger oyleyse ne oranda? bunlar birbirine bağlı mıdır? yalnizca undervolt degil de ust noktadaki performanstan da cok az ödün vererek nasıl bir guc dusurme yapabilirim?

    Bir sorum da monitörüm 1440x900 çözünürlükte ve vga portlu, aktif dönüştürücü ile kullaniyorum. Bu durumlar goz onune alındığında işlemci ve dusuk çözünürlük kaynaklı bu darbogaz durumu single player oyunları 60 fps gibi degerlerde stabil oynatma konusunda bana sorun yaşatır mı?

    Bileşenler : Silverstone 500w 80+ psu, Gigabyte B350 anakart, 3000 MHz 8gb tek kanal bellek







  • Oyun ayarlarında vsync acarak 60fps'e sabitle
  • Ekran kartından kısmak yerine işlemciyi biraz hızaşırtsanız? Darboğaz önüne geçebilir yotubedan farkları inceleyebilirsiniz...
  • suspect58 kullanıcısına yanıt
    Onu da düşündüm ama anakartım giriş seviyesi olduğu için cesaret edemedim. (Gigabyte ab350m-d3v)
    Anakart devrelerinin aşırı ısınması veya ömrünü hızlı tüketmesi gibi bir durum oluşmaz mı?
  • Muhtemelen şuan anakartİn Voltaj değeri Auto olduğundan overclock yaptığında daha az voltajla daha cok performans yakalaman mümkün tabi bilgin var ise. Yok ise iyice araştırıp ufak adımlarla ilerlemek gerek.
  • ben bilgi verebilirim bu konuda biraz. kendim saphire pulse rx570 kullaniyorum. Driver icindeki wattman kullanmak yerine msi after burner kullan derim. Cunku restart yapinca pcye voltaj ayarlari bende siliniyor uyguluyor gozukmesine ragmen. herkesin karti farkli simdi onun icin sana su voltajda frekansta calistir diyemem ama benim kartim 1350mhz 1050mv yapiyor. defaultta bu ayarlar 1250mhz 1150mv sanirim. msi afterburnerdan voltaj ayarlarini aciktan sonra Pstateleri ctrl+f basarak erisip degistirebilirsin. p6/p7'i degistirsen yeterli ayni degere. 130/140w guc tuketiminden ~110w cekmemi sagladi -100mv. islemci icinse tek stick 8 gig ram kullaniyorsan ve takilma falan yasiyorsan kesinlikle 2. bi 8 gig al. dual channel performansi %30/50 etkileyebilir. modern oyunlarda 4/4 cpu zorlanacaktir zaten. haberin olsun.

    Rx570 güç azaltma?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elite InViCtUs -- 29 Ocak 2020; 13:48:10 >




  • Elite InViCtUs E kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler, fikir vermesi açısından iyi oldu. Power limiti de buradaki gibi artırayım mı?
  • undervolt ile oyunlarda güç limitine takilacagini sanmıyorum ama yapabilirsin evet.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.