Şimdi Ara

RX480 gta5 te 45 fps te kasıyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
1
Favori
2.915
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar merhaba,

    rx 480 i binbir güçlükle ve de büyük bir umutla aldım. önceki kartım r7265 idi. rx 480 in ihtişamlı duruşu daha kasaya takarken bile işte bu dedirtti. model asus strix auralı olan 3 fanlı. sıcaklığı max 70 dereceyi görüyor.

    şimdi gelelim eas soruna; izlediğim videolarda 100 fps leri görünce işte dedim bu kart bana yeter dedim ve 1070 almak yerine rx 480 aldım.
    oyun genellikle 60 fps te sabit ama gel gelelim ki trevor ın köyüne gelince( agaçlar topraklar dağlar fln filan) adam köyde yaşıyor çnkü. fps im 45 lere anlık 40 lara kadar düştü.

    oyunda gelişmiş grafiler full acık. normal grafiklerde de herşey sonda fxaa acık msaa 2x te yansıma msaa da 2x te.

    ama arabayla giderken dağlık bayırlık bir yere sürünce fps 40 lara geriliyor ve kasıyor gibi hissettiriyor.


    40 fps in son derece akıcı olması gerekmezmi? benim tahminim 60 lardan 40 alra cakılınca bir anda kasıyor gibi hissettiriyor. çnkü eski ekran akrtımda ayarları düşürüp 45 fps lerde oynardım hiç aksıyor gibi gelmezdi ama nedense bunda geliyor.


    60 tan 40 a düşüş olduğunda aksar gibi hissettirimi? bunun bir çözümü varmı? oyun depo diskimde kurulu ve eski bir disk 10 yıllık 1 tb lik bir disk. acaba diskte problem var oyunu silip ssd diskime kursam farkedermi acaba?

    uyuz oldum ya 40 fps ler bana kasmaz gibi geliyor ama. yada oyunu 40 fps e sabitlemenin bir yolu varmı?

    oyunu dikey eşitlemeyi half yaptığımda 30 fps e sabitliyor. genel anlamda görüntü yavaşlıyor ama blli bir süreden sonra göz alışıyor heralde. ama 30 fpss te akıcılık 60 tan anlık 40 a düştüğünde ki akıcılıktan daha fazla. anlık olarak yavaşlama takılma olmuyor. yardım aa dostlar.







  • Hocam 100 fps de alanlarla aynı ayarlardami oynuyorsunuz

    İşlemciniz nedir birde ekran kartı driveri güncel mi aklıma şimdilik gelenler bunlar

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ne Yazık ki Benimle Aynı 60 Fps Hastalığına Sahipsiniz 59a Düştüğü An Hissedersiniz Kasıyor Gibi Gelir Berbat Bir His



    Gta V Özürlü Bir Oyun Aynı Kart Aynı 2 Sistemde Farklı Fpsler Veriyor

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gta V mi ozurlu oyun ? En iyi optimizasyona sahip oyunlardan biri Gta V. Birde izledigim videolarda demissiniz video daki ayarlarla ve ordaki islemciyle senin ki ayni mi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: JaReD22

    Hocam 100 fps de alanlarla aynı ayarlardami oynuyorsunuz

    İşlemciniz nedir birde ekran kartı driveri güncel mi aklıma şimdilik gelenler bunlar

    dostum testlerde izlediğim videolarla aynı fps i hatta üstünü bile alıyorum ama videolardaki testlerde hep sokak araları vs vs yerler var. oralarda bende videolardaki gibi 100 lere 130 ları görüyorum. ama bu rtrevorun ilk evi varya hani karavan. hatta bir görev var motorcunun karavanı nehire atıyor arabayla carpıp. o gibi agaçlık cimenlik dağlık kesimlerde fps buralara kadar düşüyor. yani benim kartta bir sorun yok muhtemelen o videoyu yapan kardeşlerimiz de aynı yerde yapsalar onalrda da fps oralara kadar gerileyecek.

    işlemci i7 6700 k 1200 voltta 4.2 ghz ile satbil overclock yapmaya gerek duymadım zira herahngi bir şekilde gta 5 tede işlemci kullanımının %50 yi geçtiğini görmedim :) nasıl bir oyunsa bu map in bir yerinde 120-130 fps ler varken başka bir yerinde 45 fpslere geriliyor. zorla ps4 sahibimi olalaım. ulen ekran kartına verdiğim aprayla bim den ps4 alırdım üstüne bide gta5 in orjinalini alırdım. hade dedim pc pc dir cs go su var mod yüklmesi var oyunalrı ucuz baktın para yok korsan oyna:D


    dikey eşitleme açık oynuyorum ben o yüzden genellikle 60 fps sabit. ama işte mapin bir kısmında 45 lere düşünce kasma gibi hissettiriyor oda beni deli ediyor. 45 fps akıcı değilmi yaa.

    dün test etmek için battlefield 4 ü yükledim. oyunda herşey ultrada 85-90 fps alıyorum. ama resolation bilmem ne var %100 de onu %200 yapınca fps 40 lara düşüyor. ama yine son derece akıcı. yani bf4 te 90 fps ile 40 fps arasında çok dikkat edildiğinde hafifi bir fark algılarken. gta 5 te 45 lere düştüğünde aniden kasıyor hissi vermesi beni deli ediyo.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Çetooooo

    Ne Yazık ki Benimle Aynı 60 Fps Hastalığına Sahipsiniz 59a Düştüğü An Hissedersiniz Kasıyor Gibi Gelir Berbat Bir His



    Gta V Özürlü Bir Oyun Aynı Kart Aynı 2 Sistemde Farklı Fpsler Veriyor

    gta nın tüm serileri özürlü galiba. beni zorla fps hastası yaptılar. afterburner ile sağ üst köşeden izliyorum sürekli, 59 u falan hiseetmiyorum 51 e kadar sıkıntı yok. 48-47 fln olduğunda hissettiriyor. ama önceki ekran akrtımda ayarları kısıp 45 fps te fln oynuyordum. onda hiç kasıyor gibi hissetmiyordum. belkide göz 60 fps e alışıncamı böyle oluyor? napacaz ya? 30 fps e yun sabitleniyor. o zaman takılma hiseetmiyosun ama görüntü yavaşladığı kendini hafifi hissettiriyor. bu oyunu 45 fps e sabitlemenin bir yolu yokmu ya.

    ekran kartı yazılımından 45 e sabitliyorum. hani kare hızını denetleme varya. o zamanda kasıyor gibi hissettiriyor. ama oyun için de dikey eşitlemeyi half yapıp 30 fps e sabitleyince, ekran kartından 45 e sabitlemeden daha iyi bir görüntü akıcılığı alıyorum gibi hissediyorum.

    yani durum normalmi sizce?




  • can-can-can kullanıcısına yanıt
    V sync aciksa, kontrollerin tepki suresi, fps olarak gorunenden daha azdir.
    30fps oynuyormuşsunuz gibi tepki verir düşüşlerde. V sync'in en kotu tarafi budur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BL3E

    Gta V mi ozurlu oyun ? En iyi optimizasyona sahip oyunlardan biri Gta V. Birde izledigim videolarda demissiniz video daki ayarlarla ve ordaki islemciyle senin ki ayni mi

    söyleyen arkadaş yanlış söylememiş. evet gta5 bana göre de özürlü bir oyun. adamlar pc de bu işi beceremiyor yada 5 milyar ekran kartına harca cf yap fln demeye getiriyolar galiba.

    videolarda ki testler de bnm işlemcimde aynı ramim daha cok mhz değeri daha yüksek. belki kasam psu um farklıdır ama oda performansa etki etmiyor.

    test videolarıyla aynı fps i alıyorum hatta üstünü bile alıyorum. ama videolarda oyunun en nalet yerinin videosu yok. trevorın bölgesi diyorum en cok kasan yere ben. yani ben o videolardaki 100-120 fpslere aldanıpta aldım bu kartı. 45 lere kadar düşeceğine hiç ihtimal vermemiştim. şimdi yer var yer var. örneğin kapalı bir yerde 130 fps alırken kapıdan dışarı cıkınca 85 fps e düşüyor. dağın ağaçların cimenlerin içine girince. bi yandan yağmur. bi yandan dalgalar ağaçların rüzgarda sallanması fln gibi grafiklerin tavan yaptığı kısımlarda en kötü 45 fpsleri gördüm. örneğin ucakla ucarken aniden ağaçların arasına dalıp cıkıyorsun. oyun bir anda 45 fpsleri görüyor. sanki kasıyor izlenimi yaratıyor.

    muhtemelen 70-80 fps leri gördükten sorna bi kerede 40-45 leri görünce takılıyor gibi hissettiriyor. oyunu 30 fps e sabitleyip arkadaşa oynattım. gayet akıcı dedi :D


    aynı durum battlefield 4 te olmuyor mesela. 40 lara kadar hep akıcı, 40 ların aldına düşünce kasma hissettiriyor. ki bu akrtla 40 ların altına düşmek için reselotion scaleyi %200 yapmak gerekiyor. ben de %125 le oynuyorum diğer herşey fullde.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: LeviGerman

    V sync aciksa, kontrollerin tepki suresi, fps olarak gorunenden daha azdir.
    30fps oynuyormuşsunuz gibi tepki verir düşüşlerde. V sync'in en kotu tarafi budur.

    v-sync kapalı oyanyınca da ekranda yırtılmalar oluyor. ama kapatıp bu akşam bi deneyeceğim 45 lere gerilediğinde takılıyor hissi yaratacakmı acaba. olamdı öyle oynarız.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: LeviGerman

    V sync aciksa, kontrollerin tepki suresi, fps olarak gorunenden daha azdir.
    30fps oynuyormuşsunuz gibi tepki verir düşüşlerde. V sync'in en kotu tarafi budur.

    bide cs go dada dikey eşitleme kapalı oynuyorum. 300 fps neredeyse sabit en cok 285 e düşüyor. tekrar geri 300 fps lere geliyor. ama vsyn ce kapalı olduğu halde yırtılma olmuyor ekranda. vsynn acınca, sanki mousenin kontrolunde bir yavaşlama bir gecikme oluyor sanki. bence bu olaylar tamamen oyun motorlarıyla alakalı bir şey. anlam veremediğim kısım eski r7 265 imle orta ayarlarda 40-45 fps oynuyordum gram takılma hissi yaratmıyordu. rx 480 le 47-48 lerde takılma hissiyatı başlıyor. bizimi yiyo bunlar yoksa:D
  • Hocam grafikleri hafif kismaya ne dersin :D belli ki ekran karti daglik alanda yetersiz kaliyor ve 40 a dusuyor.
    Ben bir cok oyunu 30 fps de oynamis biriyim ve hic kasma olmadan rahatca oynarim hep. Ama 60 tan 40 a dusunce dediginiz gibi kasmis gibi geliyor. Yapicak bir sey yok bence daglik alanda da dolasmayin sehirde gezin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • can-can-can kullanıcısına yanıt
    Ekran karti ayarlarindan 60fps siniri koyunca, yirtilma gozle gorulmez pek.. Sizin goz aliskanliginiza bagli biraz da.
    Yuksek fpslerde yirtilma cok belli olmaz. Monitor ve ekran kartin calisma mantigindan kaynaklanan bisey. Ama bu da aliskanliginiza bagli.

    V sync'in calisma mantigindan dolayi 60 fps altina dusunce, tepki sureleri 30 fps'ye duser. O hantallik ordan kaynaklaniyor.

    Freesync amd karti (cok daha uygun fiyat)
    G sync nv karti (cok daha pahali) almaniz lazim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • can-can-can kullanıcısına yanıt
    Sizin Durum Yine İyimiş Ben 59a İnince Bile Hissediyorum Oynayasım Kaçıyor. Ne Yazik ki 2 Tane 1080 Takmaktan Baska Şansımız Yok

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Birde Gelişmiş Ayarları Kapatin Hocam

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çimen kalitesi oyunda en fazla fps yiyen ayardır. Ultradayken her kartta %30-40 düşüş yaratır. GTX1080 bile alsanız başka yerlerde aldığınız fpsye göre büyük düşüş olacak.

    40lara düşünce takılma hissetmemek için ise freesync monitör lazım.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BRO EAGLE

    Hocam grafikleri hafif kismaya ne dersin :D belli ki ekran karti daglik alanda yetersiz kaliyor ve 40 a dusuyor.
    Ben bir cok oyunu 30 fps de oynamis biriyim ve hic kasma olmadan rahatca oynarim hep. Ama 60 tan 40 a dusunce dediginiz gibi kasmis gibi geliyor. Yapicak bir sey yok bence daglik alanda da dolasmayin sehirde gezin

    hımm sohbetlerimizden anladığım kadarıyla yaşadığım durum normal bir durum.

    o zaman bir kaç çözüm yolu var.

    1- bir tane daha rx480 alıp cf yapmak ( kasaya ikinci bir rog serisi 3 fanlı sığmaz, ikinciyi msi ın fln 2 fanlı modellerinden alsam marka faln farklı diye uyumsuzluk olurmu afterburnerle cekirdik hızlarını aynı yaparım ikisininde, ha bide psu 600 watt yeter diye düşünüyorum iki 12 v kanalından 540 watt veriyor psu, iki kart toplam 300 watt cekse 100 işlemci cekse 100-120 flnda anakart fanlar zartlar zurtlar. total de 520 watt fln cekse 600 psu yeter diye düşünüyorum kıtı kıtına)



    2- oyunu 30 fps e sabitleyip gözleri hafif yavaşımsı görüntüye alıştırarak fps olayını bir daha kafaya takmamak,

    3- arada bir 40 la düştüğünde takılmayı gsineye cekip arada paraya kıyıp gtx 1070 almadığıma lanet okuyup, oyunu bitirene kadar idare edip sonrada oyunu kaldırıp çöpe atmak :D




    aklıma bu 3 çözüm önerisinden başka bişi gelmiyo. sizce hangisi en mantıklı olanı?




  • can-can-can kullanıcısına yanıt
    Güç kaynağı konusunda siteler ve forumlarda ihtiyaçtan fazla önerilir. Daha düşüğü yetse bile aslında bunun arkasında iyi bir mantık yatıyor. Güç kaynakları %50 yük altında en verimli oldukları sınırdalar. Bunun üzerine çıkıldıkça, özellikle uçlarda verimlilik yük ve yıpranma oranı artıyor.

    Güzel bir oyun deneyimi için freesync ve g-sync şart gibi, bir defa yüksek fps'lere alışınca geri gitmek epey zor. Biraz bekleyip Vega kartların çıkışından sonra para harcamayı tavsiye ederim. G-sync çok pahalı (şişirilmiş bir teknoloji gözümde) olduğundan freesync en mantıklı seçenek.

    Şunu da anlamıyorum (genel foruma diyorum), ekran kartı teknolojisi çok iyi gelişiyor ama şu an bile oyun yapımcıları her kartı dize getirecek ayarda oyun yapabilirler. Şu an bile birçok yeni oyun en üst ayarlarda ve yüksek çözünürlüklerde, hiç bir kartta akıcı olmaz. İsterseniz 4000tl para verip alın bu değişmiyor. Birçok oyunun tepe ayarları bir bakıma bench aracı olarak görmek lazım.

    GtaV oyunun da (zaten belirtilmiş) açık alanlardaki bitki örtüsü her kartı zorlar. Watch dogs 2'nin değişken geçerk zamanlı ışıklandırması misal, her kartı dize getirir. SSAA 1080p monitörde bile çözünürlüğü 8k gibi ayarlamak gibi bir seçenek var ve hiç bir kart bunu akıcı oynatmaz (metro 2033). Bunlar gerçekçi ayarlar değil, düşürmek lazım oyun için.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: can-can-can


    quote:

    Orijinalden alıntı: BRO EAGLE

    Hocam grafikleri hafif kismaya ne dersin :D belli ki ekran karti daglik alanda yetersiz kaliyor ve 40 a dusuyor.
    Ben bir cok oyunu 30 fps de oynamis biriyim ve hic kasma olmadan rahatca oynarim hep. Ama 60 tan 40 a dusunce dediginiz gibi kasmis gibi geliyor. Yapicak bir sey yok bence daglik alanda da dolasmayin sehirde gezin

    hımm sohbetlerimizden anladığım kadarıyla yaşadığım durum normal bir durum.

    o zaman bir kaç çözüm yolu var.

    1- bir tane daha rx480 alıp cf yapmak ( kasaya ikinci bir rog serisi 3 fanlı sığmaz, ikinciyi msi ın fln 2 fanlı modellerinden alsam marka faln farklı diye uyumsuzluk olurmu afterburnerle cekirdik hızlarını aynı yaparım ikisininde, ha bide psu 600 watt yeter diye düşünüyorum iki 12 v kanalından 540 watt veriyor psu, iki kart toplam 300 watt cekse 100 işlemci cekse 100-120 flnda anakart fanlar zartlar zurtlar. total de 520 watt fln cekse 600 psu yeter diye düşünüyorum kıtı kıtına)



    2- oyunu 30 fps e sabitleyip gözleri hafif yavaşımsı görüntüye alıştırarak fps olayını bir daha kafaya takmamak,

    3- arada bir 40 la düştüğünde takılmayı gsineye cekip arada paraya kıyıp gtx 1070 almadığıma lanet okuyup, oyunu bitirene kadar idare edip sonrada oyunu kaldırıp çöpe atmak :D




    aklıma bu 3 çözüm önerisinden başka bişi gelmiyo. sizce hangisi en mantıklı olanı?

    1.si ben cf ye hos bakmiyorum tam destek yok ve abartili geliyor bana ne bileyim 2.ekran karti bosuna alinmis gibi geliyor.

    2.si icin 30 fps ye sabitlemek mantikli olmaz cunku anlik 40 i gormemek icin cogunlukta olan 60 tan vazgecmis olursun.

    3.su icinse bence ekran kartin baya guclu bi kart. Gtx 1080 falan bana gerekli gelmiyo bence suan en alinasi kart rx 470 ve 480 dir ki 480 alarak cok dogru bir secim yapmissiniz. Gta 5 i omrunuz boyunca oynamicaksiniz eninde sonunda rafa kalkacak simdilik idare edin sonra diger oyunlarda uzmez sizi umarim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Oyunun heryeri aynı değilki sabit fps olsun.Sürekli sahneler değişiyor.Oyunda da sorun yok kartta da.
  • Oyunun son patchi kurulu mu hocam?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.