Şimdi Ara

RX 6800 serisi satışa sunuldu: İlk incelemeler ve detaylı slaytlar geldi! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
0
Favori
1.876
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • S.T.A.L.K.E.R. kullanıcısına yanıt
    AMD'nin slaytlarında vardı. Çözünürlük arttıkça "cache hit rate" ya da veriyi 128 MB infinity cache'ten veri çekme olasılığı düşüyor. Testlerde 1080p'de AMD'nin önde olduğu yerlerde 4K'da geriye düşebiliyor. Muhtemelen AMD'de GDDR6X gibi bant genişliği daha yüksek VRAM olmadığı için bu problem.

  • Haklısın DLSS çok önemli bir teknoloji, ama kartlar daha yeni çıktı bunuda göz önünde bulundur. İlerleyen zamanlarda AMD'de FidelityFX Super Resolution ile DLSS'e rakip olacaktır. Belkide daha bile başarılı olabilir konsollar sayesinde.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zadnxcom -- 18 Kasım 2020; 21:16:47 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zadnxcom

    Haklısın DLSS çok önemli bir teknoloji, ama kartlar daha yeni çıktı bunuda göz önünde bulundur. İlerleyen zamanlarda AMD'de FidelityFX Super Resolution ile DLSS'e rakip olacaktır. Belkide daha bile başarılı olabilir konsollar sayesinde.

    Amd nin fidelityfx i ilerletmesi asıl önemli konu değil dlss destekli oyunların amd yide desteklemesi asıl konu.

  • Kartlar beklentimden iyi çıktı.

    edit:

    TS rx 6800 incelemesi

    DA RX 6800 - 6800xt incelemesi




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Executor Arhentir -- 18 Kasım 2020; 23:58:4 >




  • AMD geleni gideni tokatlıyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi palamutix -- 19 Kasım 2020; 14:24:20 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: JourneyToTheWest

    Başlarım rtx'ine. İki tane saçma sapan yansıma-ışıklandırma göreceğim diye oturmamış teknolojiyle onca fps'yi düşürmenin alemi yok.Aradan seneler geçer donanımlar iyice güçlenir teknoloji iyice yerine oturur sonra kullanılır.

    Quake 2 rtx dışında adam akıllı kullanan yok ya da ben görmedim.20 küsür senelik oyunda o teknoloji tam anlamıyla çalışıp bu kadar fps öldürüyorsa ben yerim böyle teknolojiyi.Diğer oyunlarda süreyya hanımın muhteşem değişimi misali görseller için onca fps'yi öldürmenin alemi yoktur.

    Konsollarında da desteklemesiyle bu saatten sonra RTX destekli oyunlar fazlalaşacaktır ama oyunların yaygınlaşması 2 seneyi alır yani RTX için 3000 serisi de pas geçilebilir ama 4000 serisi ile zirve yapmaya başlayacak ondan emin olabilirsiniz.


    Ayrıca şuan bile RTX i çok güzel destekleyen, görsel şölen yaratan oyunlar var mesela Control.






  • 6800 Beni alın diye bağırıyor. 

  • mevcut raytracing destekli oyunların bu yönü fena halde nvidia ya optimize edildi. sözkonusu api microsoftun genel standardı olsada durum buydu. çünkü o oyunlar geliştirilirken üreticilerin deneme yapabileceği amd rdna 2 kartlar ortalarda yoktu. o nedenle yeni oyunlar çıktıkça en azından aradaki farkın azalabileceğini belirtebilirim.


    an itibariyle sınırlı kaynak var. burda izletiğim videolara bakılırsa dlss ve raytracing devreye girmediğinde özellikle 4k da rx 6800xt ve rtx 3090 ın farkı çok sınırlı. buda insanlara rtx 3090 a verilecek tomarla parayı sorgulatacaktır. ama fiyat farkı az olursa mevcut durum itibariyle nvidia öne geçer.


    şahsi kanaatim bu kartların gücünü faydalarını ortaya çıkaracak oyunların şuan nispeten az yada yetersiz olduğu yönünde. 1080p yönelimli bir kullanıcı olarak amd nin 6500-6600-6700 kartlarını çıkarmasını bekliyeceğim. bu süreçte rdna2 için sürücüler de olgunlaşacaktır.





  • mamad kullanıcısına yanıt
    Güzel ve mantıklı bir yorum olmuş.Eğer fiyat / performans bakmazsak saf performansta 3080'i geçtiği bir durum yok AMD nin.Techpowerup 23 oyun incelemesinde 2k+4k testlerinde Nvidia önde.DLSS SAM kıyaslamasında performansa bakarsak Nvidia bence bariz daha avantajlı.AMD nin elinde sadece VRAM artısı kalıyor.Bulunabilirlik ve fiyat avantajı çok önemli bu devirde,hangisi sağlayacak bunu göreceğiz.

  • Gönüş ister , donanımhaber gibi zamanında sektöre yön veren bir oluşumda , saati geldiğinde birisi çıksın çatır çatır yapsın incelemeyi yayınlasın , burada da donanımarşividir teknopattır vs videosu atmasın insanlar , gerçekten üzücü.


    Ben kartı temin edip bugün saati geldiğinde incelemesini yayınlamak için çok çabaladım, ama malesef olmadı, neyse , en kısa zamanda inşallah.

  • Amd 2 oyun konsolunu da elinde bulundurduğu için oyun yapımcıları özellikle amd optimizasyonlu oyunlar çıkaracaklardır. Bu oyun optimizasyonları pc için de geçerli olacaktır. Kısa bir süre sonra amd ekran kartı kullanmanın daha mantıklı olduğunu herkes görecektir.

    Yani önümüzdeki yıllarda yapılan bütün oyunlar konsollardan dolayı amd teknolojileri üzerine inşa edileceği için optimizasyon bakımından amd nvidia dan daha önde olacaktır.

  • İnsan bazen eski zamanları özlüyor .DH,PClabs,Dark Hardware net tarafında,PC Magazine,Chip,Byte dergi zamanında.Ayın 1'inde bayilere koşardık ayrıntılı testler için,dergiden okuyacağız güya.


    Belki test yine gelir tabi de,DH tan daha özenli ve ilgili olmasını bekliyor insan. @Muten Baba




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DRAGUT -- 18 Kasım 2020; 23:31:2 >
  • AMD'nin Ray tracing zımbırtısı DX 12 Ultimate ile gelmiyor mu? Ben mi yanlış hatırlıyorum? Bu teknolojiyi destekliyor mu oyunlar şu an?

  • rx 6800 beni alın, başka bir karta gerek yok diye bağırıyor resmen

  • Donanim Arsivi Youtube kanali kartlari inceliyor ve test yayinliyor ama; yillarin Donanim Haberi baska sitelerin test orneklerini paylasip linklere bakin diyor. Ciddem mukemmel yaklasim

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • nvidia elini çabuk tutmazsa amd tokat manyağı yapacak. yine kafamı karıştırdırlar. bu sefer nvidia kart alıcam diye şartladım kendimi yine amd alıcaz galiba.birde anlamadığım 700 dolarlık kart nasıl oluyor da 1500 dolarlık kart performansı sunuyor? sadece %10 luk fark var ki amd daha 6900 kartı çıkarmadı.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: ApsinteX

    Donanim Arsivi Youtube kanali kartlari inceliyor ve test yayinliyor ama; yillarin Donanim Haberi baska sitelerin test orneklerini paylasip linklere bakin diyor. Ciddem mukemmel yaklasim

    edit




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi marquin -- 19 Kasım 2020; 9:55:43 >
  • marquin kullanıcısına yanıt

    Kendisi test yapsın yayınlasın demek istiyor anladığım kadarıyla kardeş, çok yanlış gelmişsin sen bence.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: ilkerinanç

    Kendisi test yapsın yayınlasın demek istiyor anladığım kadarıyla kardeş, çok yanlış gelmişsin sen bence.

    aynen hocam üstteki muhabbeti okumadığım için yanlış anlamışım. editledim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi marquin -- 19 Kasım 2020; 9:57:48 >
  • Herşey iyi güzel ama piyasada kart yok, amd stok sorunu olmaz demişti fakat yalan çıktı

  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.