Şimdi Ara

RX 480 Ekran kartıma iade verildi (Vatan Bilgisayar)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
193
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,

    Sapphire RX 480 ekran kartımı servise Vatan Bilgisayar araçılığıyla (Endeks Bilişim) gönderildi. Endeks bilişim ile aramızda geçen E-mail konuşmalarında ürünün aynısı stokta bulunmadığı için iade verildiğini söylediler ve bu durumun Vatan Bilgisayar'a iletileceğini söylediler. Bugün Vatan Bilgisayar'ı aradım ve durumu anlattım müşteri hizmetleri fiziki rapor gelmeden yapılamayacağını söylediler.

    Merak ettiğim durum ben taksit ile almış bana iadede çeki mi verecekler? Zaten herhangi bir nakit alma düşüncem yok.
    Ek olarak aldığım yani 1.033 TL üzerinden mi verilecek yoksa o an ki satış fiyatı olan (1.400 TL civarı olması lazım) ücreti mi verecekler? bu sorma nedenim ise Endeks Bilişim Garanti şartlarında bulunan bu maddeden dolayıdır. (Endeks Bİlişim ' in belirlediği rayiç bedelden iade faturası kesilmek suretiyle iade alınır(iade faturalarına kur bilgisi yazılması gereklidir).
    Ya da benim bir üst model ile değişik isteme seçeneğim var mı?

    Teşekkürler..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-46C7F9A72 -- 18 Kasım 2017; 23:33:23 >



  • Aldığınız fiyata geri ödeme yapılacaktır. SSD'im de bunu yaşadım, oysa ellerinde onca aynı model SSD varken. Tabi güncel fiyatı o zaman 50-60 tl daha fazlaydı. Ben uğraşmak istemedim, sonuçta zararlı çıkıyoruz bu şekilde ama ülkemizdeki firmaların çakallığı bu işte.

    Açıkcası tüketici mahkemesine başvurup, aynı üründen (veya eşit) alınmalıdır. Yurtdışında böyle olur, hatta üst model gönderilir (290 yerine biri 390x almış)

    Bu arada Endeks'i arayın, size iade raporunu mail atsınlar ve onu doğrudan Vatan'a siz iletin ve arayın sonra.

    Ben HB'den almıştım ve bir kaç hafta uğraştırmışlardı. En son HB'den bir MT elemanı nihayet işi hızlandırdı. Yani çok hızlı olacak bir süreci olabildiğince uzattılar, sırf çoğu MT elemanın barsiretsizliği yüzünden.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LeviGerman -- 18 Kasım 2017; 23:49:4 >
  • LeviGerman kullanıcısına yanıt
    Endeks Bilişim'in geri dönüş hızı hoşuma gitti büyük ihtimal E-mail yoluyla isteyeceğim, fakat kendileri ileticeklerini belirtti sizin demenizle bu durum uzun sürer gibi duruyor.

    Tüketici Mahkemesine başvurmayı düşünüyorum lakin uzun süreceği için hiçte uğraşabileceğimi sanmıyorum, üst model gönderimi için Endeks'e mail yoluyla belirtsem dahi bir şey değişeceğini de sanmıyorum. Zaten aynı ekran kartı şuan piyasada yok hatta üretimi durdurulduğunu duymuştum..

    Teşekkürler geri dönüşünüz için.
  • Ekran kartı kredi kartı ile alınmış ise o karta fatura bedeli iade edilir. Eğer kredi kartı sizin değil ise onun yerine Vatanbilgisayar'dan ürünün fatura bedeli kadar iade çeki alırsınız.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oup59 -- 19 Kasım 2017; 0:7:24 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.