Şimdi Ara

RX 480'e darboğaz yapmayacak CPU listesi. (Elimizdeki kısıtlı bilgilere göre) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
82
Cevap
1
Favori
6.251
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Provisioner

    İ5 6400 ü bir yerde anlarım , 2,7 GHZ gibi rezil bir stok hızı var fakat i5 6500 gibi bir nevi 4460 ın skylake ile revize edilmiş hali işlemci için dar boğazdan bahsetmek kendi tahmininiz ise biraz garip bir yerden alınma bilgiyse ona sözüm yok :)

    RX 480 benim de ilgimi çeken bir kart , özel tasarımlı modellerinin testleriyle birlikte çıkmasını bekliyorum , iyi ki yazın böyle bir cümbüş olacağını öngörüp giriş seviyesi ucuz kart almışız gerçi şimdi onu en az zararla okutmak da zor olacak ama 970 den güçlü kartı 970 in şimdiki fiyatının neredeyse yarısına almak o zararı fazlasıyla telafi edecektir.

    GTX 950 yi ne kadara aldın bilmiyorum ama , 1080p monitör kullanıyorsan bence kafaya takılacak bir durum yok ortada dostum.

    I5 6400 ve 6500'ü tabloya ekledim hocam çok üstüme geldiler


    Onun haricinde ben 950'yi dolar aşırı yüksekken mecburiyetten aldım 680 TL'ye. Çok fazla CW var ve biliyorsunuz CW tamiri mümkün değil ya değişim yada iade.

    Ben de iade olur diye umarak servise vereceğim yeni kartlar stoklara girdiğinde.


    Kullandığım çözünürlük 1600x900 , bunun için R9 380 aldıydım o tam geliyordu 950 şuan tam anlamı ile yetmiyor hocam. 1050 veya RX 480 stoklara girerse 950'yi iade etmeye çalışacağım.
  • Anlayamadığım şey; darboğaz yapsa ne olur yapmasa ne olur! En üst seviye işlemci de alınsa belki de 1 yıl içinde teknolojiye yenik düşecek, bu işin sonu yok. Cep telefonlarını düşünün A markasının en üst seviye telefonu piyasaya girer dünyanın parasına satılır aylar sonra ya yine A markası başka model çıkırır ya da B markası ondan üsttünü çıkarır... Yetiş yetişebilirsen! Amaç oyunsa, oyunun keyfini çıkarmak dururken...
  • i7 ler ile sorunsuz cf yapilir . i5 lerde hafif bir oc ile bu isi goturur . FX lerden acikca supheliyim . Onlarin bu kartlari kaldirabilecegini sanmiyorum .
  • i5 4440-4460- 4590-4690-3470-4570-3550 işlemcilerde de sorun olacağını zannetmiyorum.
  • Anlamadigim konu; 700-800tl para verip islemci alacaksin, gidip ayni fiyata aldigin ekran kartina darbogaz yapacak. Bu insanlar oyun oynamak icin illa milyarlarca parami dokmeli. Yada benim gibi hayatinda bu islemcileri gormemis test etmemisler tutmus bu darbogaz yapar bu darbogaz yapmaz. Testlere inanmayip insanlara darbogaz yapacagi konusunda ismi gibi inanip telkin vermeyi de aşip, ortada kart yok test yok darbogaz tahmini yapmayada baslanildi. Valla forumda super editorler var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlk önce şunu açıklık getirelim i5 4690k open world oyunlarda gtx 980 full hd de frenleme yapmaktadır.Bunun önüne geçmek için 4.6ghz oc yapmak gerekmektedir ama normal open world olmayan oyunlarda i5 4690k stok hızlarda yeterli gelmektedir.Rx 480 dönemi dx 12 oyunlarının arttığı dönemlerde çıkacağını düşünürsek kesinlikle darbogaz olmayacaktır hatta i3 6100 bile büyük bir frenleme yaptırmadan isteklere cevap verecektir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • i5 4690 darbogaz olurmu acaba

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lana-Del-Rey kullanıcısına yanıt
    Insallah yapmaz hocam temmuzda sistem topliycam beğendiğim bir işlemci.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Myronides

    peki kaç oyun böyle?

     RX 480'e darboğaz yapmayacak CPU listesi. (Elimizdeki kısıtlı bilgilere göre)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Liman-Liman

    Anlayamadığım şey; darboğaz yapsa ne olur yapmasa ne olur! En üst seviye işlemci de alınsa belki de 1 yıl içinde teknolojiye yenik düşecek, bu işin sonu yok. Cep telefonlarını düşünün A markasının en üst seviye telefonu piyasaya girer dünyanın parasına satılır aylar sonra ya yine A markası başka model çıkırır ya da B markası ondan üsttünü çıkarır... Yetiş yetişebilirsen! Amaç oyunsa, oyunun keyfini çıkarmak dururken...

    işte hocam anlayamadığınız şey şudur,
    biliyorsunuz ki çoluk çocuk doyumsuz, ellerinde yetecek kadar parça olsa bile her daim daha yenisini istiyorlar.
    ve bu bilgisayarlara sadece ekran kartı gözüyle bakıyorlar.
    birde şu var,
    artık biliyoruz ki 1000 liraya giriş seviyesi bilgisayar bile yok, fiyatlar böyle oldukça herkes mükemmellik peşinde koşuyor.
    sırf oyun için ekran kartı değiştiren çocuklar olduğu gibi, 3-5 fps için yada çok az darboğaz için tüm sistemi değiştirenlerde vardır.
    yüzde 1 falan darboğaz olsa bile gidip işlemci değiştirecekler. işlemcide anakart + ram değiştiğide oluyor. bazen tüm sistemi değiştirmek gerekiyor kısacası.

    çünkü ne yazık ki 1000 liraya kulakluk satılan bir ülke haline geldik. 4000-5000-6000 liralık kasalarda çok çok çok seçici olmak gerekiyor.
    ekonomi zaten bitik vaziyette.
    birde yapılan en ufak yanlışın geri dönüşüde yok. 6000 liraya aldığınız bilgisayarı 2. el olarak 4000 den yukarı sizin gibi kullanıcılara zor satarsınız.

    ama en mantıklısı şudur. senin işlemcinin ekran kartından biraz daha yüksek olmasıdır.
    illa i5 6500 gtx980 le kıtı kıtına yetiyor diye o alınmaz, mesela i5 6600 alınır. tüm sistem stabil olursa 2-3 yıl sorunsuz kullanılabilir.
    tabiki benim gibi bir kullanıcı stabil sistem seçip 5-10 yıl kullanır orasıda ayrı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ahmet_Hasmet_1907 -- 6 Haziran 2016; 23:15:11 >
  • Son baktığımda 6600K stock ve 6700K stock arasında 20 fp civarı fark vardı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Takip bakalım ne olucak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • i5 4690 işlemcide darboğaz yapar mı sen ondan bahsetsene biraz?
    Monitör 1080P çözünürlüğünde olucak yukarsını düşünmemekteyim.
  • Yapmaz heralde hocam hala elimizde tam bi veri yok.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Darboğaz yapsa nolur oyun oynatmaz mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • vasak09 kullanıcısına yanıt
    Oyantir tabiki neden oynatmasin :)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • yahu bahis felan mi oynuyorsunuzda boyle bir konu aciyorsunuz arkadas? once bir ciksin kart, son kullanici test sonuclari gelsin ondan sonra konusuruz. harbiden don giydiriyosunuz su an. sacma sapan isler yapmayin ya. iyice sasirdi millet...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 4460 yaparmı beyler
  • valla elimde 8370 e var, e yi bi kenara bıraktım kapattım biosta direk 4.4 gz , 1.37 volt veriyorum işlemci utanmasa r9 280x e darboğaz yapacak.
  • Fx 6300 çöp olma yolunda yürüyor
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.