Şimdi Ara

Rx 470 Vr Ready

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.299
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Rx 470 ekran kartında vr desteği var mı,yoksada ilerde gelir mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • VR desteği diye birşey yok. Gücü belli bir seviyedeki her modern kart az çok VR desteği veriyor. RX470 Steam'in uygulamasında 6 civarı bir değer alacaktır. Bu durumda VR desteği iyi denebilir ama akıcı bir deneyim için sınırda kalıyor biraz. Bazı oyunlarda sıkıntı çıkabilir.

    Bu arada VR için şu anki tüm kartlar çok yetersiz. Sadece RX470 değil, GTX1080 bile yetersiz yani.

    Nedeni ise VR gözlüklerinin şu anki çözünürlüklerinin düşük olması. Gözlüğü taktığınızda çok keskin bir görüntü almıyorsunuz ve bu da sizi o gerçeklikten uzaklaştırıyor, ayrıca gözlerinizi de çok çabuk yoruyor.

    Ocuslus'un ve Vive'ın çözünürlükleri 2160*1200. Bu Gözlükler VR deneyiminin ilk araçları.

    Bu gözlüklerin sonraki versiyonlarında çözünürlüklerini 4K gibi bir seviyeye çekeceklerdir ve o zaman net bir görüntü elde edebiliriz. 4K çözünürlükte sabit 90fps vermek de GTX1080 için bile imkansız.

    Kısacası şimdilik yetersiz olan gözlüklere 600-800$ vermeyi düşünmeyin bence çünkü 1-2 sene içinde bu gözlükler çöp olacak. Şimdi bile benim açımdan çöpler açıkçası.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VYC Majoris -- 5 Ağustos 2016; 18:01:55 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Oynanır.
  • VR gözlüğünün içerisinde bildiğimiz led ekran var. Ama tazeleme hızı yüksek(90 Hz+) iki ekran olmasından ötürü yüksek ekran kartı performansı gerekiyor. Destekleme diye bir olay yok yani.
  • Amd nin en ucuz vr destekli ekran kartı sloganı kafama takıldı ayrıca hiçbir yerde rx 470le vr ibaresini yanyana göremedim,480 le arasında kararsız kalmıştım
    Ben buradan vr yi baz almamam gerektiğini anlıyorum, o halde 480 almaya gerek yok,4gb lık 470 en mantıklı tercih olacaktır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vr için şimdi düşünmücen daha erken ne zaman ki orta seviye kartlar 4k 60 fps verebilecek seviyeye gelir o zaman vr yaygınlaşır

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.