Şimdi Ara

RVP Transferi Üzerinden Fikret Başkan'a Serzeniş

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2
Cevap
0
Favori
464
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Gazetelerde birbirinden çelişkili haberler bulunuyor. Ben önce RVP'nin ManU'daki geliri üzerinden değerlendirme yapıp sonra Fikret Başkan'a aklıma takılan birkaç soru sormak istiyorum.

ManU gibi takımlar yaşa bakmaz, oyuncu istikrarlı bir şekilde katkı verdiği sürece oyuncuyu elden çıkarmaz. Ryan Giggs ve Scholes'un neredeyse 40 yaşına kadar oynaması buna en güzel örnek. RVP son 2 yılda sırasıyla 3 ay ve 2 ay süren sakatlıkları nedeniyle takımını 31 maçta yalnız bıraktı. ManU Avrupa'da oynuyor olsaydı bu sayı 40-45 arasına gelecekti. ManU gibi bir takımın as forveti için bu kabul edilemez bir durum ve bu yüzden RVP'nin takımdan ayrılmasına göz yumdular.

Gelelim maliyete;

RVP ManU'dan ayrılmasaydı sene sonunda yıllık geliri 12.2m ve sadakat bonusu 10m Pound olmak üzere toplam 22.2mPound olacaktı. İngiltere'de bir oyuncunun ödediği maksimum vergi oranı %45, Rooney gibi oyuncular bazı muafiyetlerden yararlanmak suretiyle bu oranı %22 civarına kadar çekebiliyor. Ben en kötü kazanacağı durumu hesap ediyorum ve vergi sonrası 2016 sonu gelir 22.6*0,55=12.45m Pound yapıyor, bu geliri Euro'ya çevirdiğimizde; 1.4*12,45=17.4m EUR yapıyor. Yani sadece 1 yıl sonra RVP sözleşme üzerindeki çıplak maaşından vergi sonrası net kılçıksız 17.4m EUR cebe indirmiş olacaktı. Ayrıca RVP'nin 6.6mEUR civarında bir reklam ve ekstra geliri olduğunu söylemekte yarar var, kabaca 18m EUR civarı kazanıyor yıllık. Ben bunu tamamen ihmal ediyor ve sadece saf gelirler üzerinden yorumluyorum.

2016 yazına geldiğimiz düşünelim, RVP gibi bir adam Katar, Çin, ABD gibi ülkelere gitmese bile boş durumda olduğunda kendisine imza parası için min 5, yıllık min 4 verileceğini düşünebiliriz. Yani kalan iki yıl için en kötü durumda vergi sonrası yuvarlak hesap 10m EUR daha kazanacak. Tabi kendisi ABD, Katar, Çin benzeri yere gitse Demba'nın 7, Gyan'ın 15 aldığı yerde yıllık 5 alır en azından di mi ;)

Sonuç olarak RVP'nin 3 yıl içerisinde minimum net geliri 27mEUR oluyor.

Eee bir de arada menejerler var, 4-5 milyonluk transfer için 1m isteyen bu emlakçıdan bozma çakal ordusu RVP'nin transferi için en az 2 ister di mi ;)

Bonservisine de 4.7m Pound = 6,5mEUR verildiğini düşündüğümüzde RVP'ye çubuklu giydirmek için ödenmesi gereken meblağ minimum 35mEUR oluyor, hadi çubuklu aşkına size benden 5mEUR indirim! Daha da aşağısı kurtarmaz kimse kusura bakmasın. Kısaca, 3 yıl için toplam maliyet makul değerlendirdiğimizde 40mEUR civarı fakat RVP'deki çubuklu forma aşkını düşündüğümüzde size indirimli hali olarak 30mEUR civarı oluyor.

Şimdi, ben burdan Fikret Başkana soruyorum:

*Biz değil miyiz 3-5 kuruş yetmedi diye 2-3 senedir kaliteli bir kaleci, sağ bek, defans, sol açık ve ön libero transferi yapamamış takım?

*Yıllardır derbilerde 30+'lık Emre'lere Melo'lara karşılık veremeyen ve para yok diye kaliteli bir orta saha alamamış takım biz değil miyiz? Yine öncelikli bölgemiz değil diye buraya oyuncu ilave edemeyen ve seneye derbilerde bunun faturasını tekrar ödeyecek olan biz değil miyiz? Bölge için MBIA kalitesindeki bir oyuncuyu bile takıma kazandırabilecek önceliğimiz yok iken RVP ve benzeri transferler de neyin nesi?

*Sadece ilk yıl maliyeti bonservis+imza+yıllık gelir min. 17mEUR olacak adama yatırım yapmayı düşünmek 3 senedir dillendirdiğiniz ve oyuncu yetiştirme üzerine kurulu olduğunu söylediğiniz felsefeyle çelişmiyor mu?

*2 senedir sakatlandığı için ManU'nun elden çıkardığı oyuncuya bu kadar bütçe ayırma riski yıllarca üstte bahsedilen transferleri yapamamış bir takım için lüks değil mi? Ne lüksü, fanteziden öte değil mi? Biz yıllarca bundan çekmedik mi ve halen o dönemlerin maliyetine katlanmıyor muyuz?

*Sadece bir oyuncu için düşündüğünüz bu parayla veya biraz ilaveyle (Ospina, AlexSong, Clasie, Joel Campbell, Dzudzsak, Remy, P.Cisse, Aboubakar vb.) kalitesinde veya benzer seviyelerde olan ve takımın kalitesini doğrudan artıracak oyuncuların bulunduğu kümeden 3 oyuncunun bonservisi ile alınabileceğini hiç mi düşünmediniz?

*Bu taraftar için "düz yıldız ister ve o da bize yeter" diye mi düşünüyorsunuz?

*RVP için en az 30m vermişlerdir diyorsunuz, demek ki siz de 30'a yakın bir teklif yapmışsınız. Allah'tan karşı yakada kendini daha akıllı gören bir arkadaş çıktı da bizi şu transferden kurtardı!

*Hakiki Beşiktaş taraftarı, birlikte hareket eden, mücadele eden, takımın üstünde kendini görmeyen, yetenekli, gelişime aç, hedefleri olan oyunculardan kurulu zımba gibi bir takım istiyor başkanım, yıldız değil! Bu oyuncuların hepsi genç olsun gibi bir takıntımız da bulunmuyor. Nitekim siyah beyaza gönül vermiş her taraftarın halen en özlediği takım 13 yıl önce genci yaşlısıyla dengeli bir biçimde kurulmuş ve ruhu olan bir takımdı.

*Bizim sizden beklentimiz, Şenol Hoca'nın ilk sırada istediği oyuncuları almak suretiyle karakteri olan, kaliteli, mücadeleci, isyankar ve boyun eğmeyen bir takım kurgulamanız.

*Son olarak Demba, Tolgay, Sosa, Töre gibi doğrudan katkı sağlayan, karakterli ve nitelikli oyuncuları takıma sizin kazandırdığınızın farkındayız. Ve lütfen medyanın ve forumlardaki isim takıntısının etkisinde kalmayarak başarılı transferlere devam ediniz. Size güveniyoruz, aynı bütçeyle takımın kalitesini doğrudan artırabilecek 3 nokta kaliteli transfer yapmak varken lütfen RVP gibi transferlere girişmeyiniz.

Kaynak: Mart 2015 itibariyle en çok kazanan oyuncu ve hocaların olduğu listede RVP yıllık 18.8mEUR ile 5. sırada yer alıyor.
    http://www.mirror.co.uk...layers-managers-5396181

Son Not: RVP hayranı bir taraftar olarak yazdım bu yazıyı. Futbolu seven herhangi birinin bahsi geçen Uçan Portakal'ın hayranı olmaması düşünülemez. Fakat Beşiktaş ve hatta diğer takımlar için bu tarz transferlerin mantıklı olmadığını, diğer genç oyuncular nezdinde bu tür transferlerin Türkiye'yi "yaşlanınca gidilecek ülke" durumuna getirdiğini ve Katar'dan hallice olarak düşündürdüğüne inanıyorum.

Kıran kırana ve Beşiktaş'ımın şampiyon olduğu bir sezon olması dileklerimle!

• hocam iyi yazmışsın ama kimse okumaz bu yazıyı burda. (ben okudum)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.