Şimdi Ara

Rüzgar türbünü yapıyorum (81. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
10.310
Cevap
109
Favori
2.447.923
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7980818283
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Timurlenk, zamanında hocanın köyünün yakınlarına ordusuyla kamp kurmuş.ve ordusundaki filleri bakılması için çevre köylere yollamış.bir çift filde hocanın köyüne düşmüş.gelmiş bir çift ama filler yaman.ne bulsalar silip süpürmüşler.kısa zamanda kıtlık başlamış köyde. derhal koşmuşlar köylüler hocanın eteğine.''aman hoca canım hoca,filler anamızı ağlattı bize çare hoca''demişler.hoca anlamış dertlerini.demiş tez bi heyet kuralım düşelim hünarın yoluna.hemen köyün büyüklerinden 10 kişilik bi heyet toplanmış çıkmışlar yola.bir ara bir dere kenarında mola vermişler.hoca bakmış 3 kişi eksik.''allah allah'' demiş görmezlikten gelmiş.ama hünkara yakın tekrar mola verdiklerinde dört kişi kaldıklarını görünce homudanmadan edememiş.ve hünkarın huzuruna çıktığında arkasında kimse kalmamış.şöyle bir arkasına tekrar bakmış ve timurlenk'e dönerek ''ulu hünkarım bizim köylü filleri çok sevdi,sizden bir çift daha diler'' demiş.!!!!




  • anaaaaaa
    tırstım vallaha,
    dün gecede burdada öyle rüzgar vardı.
    sabah evin önündeki çöp bidonlarını ve bilimum çuval ve ıvır zıvırları iki yüz üç yüz metre ötelerden
    topladım
  • slm. burası gece yıkıldı valla sahile gittim deniz yerinden kalkmıştı inanın tekneler kıyıya birtaneside batık yarısı görünüyordu,bahçemizdeki büyük bir agacın bacak kalınlıgındaki dalı kırıldı yere düştü 3 kişi taşıyarak kestik malum odun olarak kullandık ama size şunuda söylim yaptıgım rüzgargülü dehşet dönmesine ragmen hiçbirşey olmadı gözle kanatları seçemez oldum inanın,şunu demek istiyorum yapacagınız kanatları polyester malzemelerden yapın derim ayrıca motorunda aşagıya düştügünü görüyorum resimde(belkide düşmemiştir ) krom flanş yaparsanız daha emniyetlidir.benimki ise kaçgündür dönüyor 12v olarak çevre aydınlatması yapıyorum,henüz ucuz bir invertör bulamadım1200w yada 2000w lık, ups ile de bazen elektrik olarakta kullanıyorum.sorularınız olursa beraber paylaşım içinde olabiliriz [:)




  • çalışman güzel olmuş inşallah muaffak olursun.mıknatısı aldıktan sonra 5mm yada 1cmlik sac'a uyarlasaydın derdim ama gördügüm kadarıyla çoktan bişeylere başlamışsın sıgdırmaktan başka çarende yok gibi,muknatısları kesmeye yada şekillendirmetye yada elektrikli ısıtıcılarda tutturdukdan sonra çabuk kurusun diye ısıtma manyetik alan tamamen gidiyor eger elindeki neodymıum mıknmatıssa tabi,birde izmirin neresinden aldın mıknatısları n45 mi yada nedir? benim başka bir çalışmam daha var normal mıknatısla yapmıştım oda çalışıyor ama gücünü artırmam gerekiyor.
  • [simage][/simage]

     Rüzgar türbünü yapıyorum
  • Orjinalden alıntı: abdulvatan

    nec kardeşim şuan mıknatıs almadım bana gönderdikleri mailde n35 listesi var aslında n40-n45 kullanmayı düşünüyorumdikdörtgen mıknatıslar birbirine değerse bir sorun olurmu?bunu endişisindeyim sorun olmazsa onlardan alacağım ama yuvarlakların karşılıklı hizlaması daha kolay diye düşünüyorum.benim çok işim var aslında yarın kuyruğu yapacam sonra 154.2 boyunda eni 19.4 kuyruk uçu 6.9 yapacağım mıknatıs konusunda n45in özelliği daha iyi olduğunu düşünüyorum.
    [/quo



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nec5 -- 23 Kasım 2008; 20:00:19 >
  • Mıknatısların aslında birbirlerinden uzak olması daha iyiolacaktım ama senin sisteminde bu çokta önemli değil nedeni ise metale tutturmayı düşünmüşsün oda olur ama manyetik gücün etkilenmemesi için önce metal biryere tutturmamakla başlaman gerekiyordu,şuhaliyle birbirine degmelerinde yinede bisorun olmaz sadece karşılıklı kutupların birbirlerine olan mesafesini iyice kısaltman gerekkiyor yoksa kuvvet çizgileri yanındaki mıknatısa uyacaktır,yani iki diskin arasındaki bobinlerin kalınlıkları azolmalıki diskler arasındaki mesafede azalsın,nekadar yakın olurlarsa okadar güç kazanırsın,iletkenleri biraz enine mıknatıs enini geçmeyecek şekilde yaparsan güzel olur.
  • Mıknatısları ve davranışlarını iyibilirim diyebilirim,banakalırsa dikdörtgen kullan derim kazanç daha fazla olacaktır nasılmı? söylim bir iletkenin elektrik üretebilmesi için aynı yönde manyetik kuvvet çizgilerinin olması gerekir,yuvarlak mıknatıslar da üretir ama manyetik alanları iletkenleri çok farklı kesiyor ,birde şunu söylim piyasada ve bütün yabancı forumlarda ve wind magnet olarak satışa sunulan mıknatısların %99'u dikdörgendir bunuda düşünmende fayda var derim
  • sayın hocam mıknatıs iki nüvenin arasından aynı anda geçmeli böylese manyetik alan çizgilerinin boyu kısalır ve indüklenme artar (mıknatısı demiri çekemeyeceği sınır deyerine yerleştirin karşı kutuba demir parçası deydirin hop parçayı çeker)bu prensibe göre tasarım oldukça verim artışı sağlar diye düşünüyorum
  • hocam üç faz motorlarda 50 hz e göre tasarlanıyor üç faz sistemler daha verimlidir ve yardımcı sargı problemi yoktur yanılma payı diye bişey olamaz kayma olayı vardır kayma olmazsada zaten motordan güç alamazsınız
  • çekilince kılıçlar kınından
    hoşnut değildi seyirciler bu kavgadan,
    işler çığırından amacından çıkmadan,
    yolumuza devam edelim
    kavga gürültü, patırtı olmadan,
    ve de durmadan,,,
  • kanun namına durun ,,,polis,
    herkes mausunu, klavyesini alternatörünü yavaşça yere bıraksın,
    arkadaşlar haddim değil aranıza girmek ve olaya karışmak ama,
    kendinizi olaylara dışardan bakan üçüncü bir şahıs gibi düşünün hoşunuza gidermi bu atışmalar
  • quote:

    Orjinalden alıntı: rondo1194

    kanun namına durun ,,,polis,
    herkes mausunu, klavyesini alternatörünü yavaşça yere bıraksın,
    arkadaşlar haddim değil aranıza girmek ve olaya karışmak ama,
    kendinizi olaylara dışardan bakan üçüncü bir şahıs gibi düşünün hoşunuza gidermi bu atışmalar



    sen yazmazsan ben yazmazsam o yazmazsa, nasıl çıkar bu arızalar ortaya?
  • ayrıca ben burda kendi adıma değil, ŞEF34 e yapılmış gerçek bir haksızlık adına müdahil oldum. yazdığı yazıya bir kez olsun dönüp bakmayan, ne dediği anlaşılmayan ve karşısındakini de anlamayan birine, birisinin bunu söylemesi gerekir. yoksa tam karanlıkta kalırız!

    Şef34 yazdığı düzgün yazıya gelen uygunsuz bir karşı yazı ile, kendisinin kıçüstü oturduğunu söylerken, arkadaş bunu yanlış anlayıp kendisine söylenmiş sanıyor!

    ne söylediği belli ne de anladığı!

    (1 hafta sonra görüşürüz)
  • Selam arkadaşlar benimde çalışmalarımda geldigim yer invertör noktasıdır.Ben netten çok araştırdım ama birde siz ilgili arkdaşlarıma sorim dedim eğer bildiginiz invertör satıcıları varsa lütfen bana buradan fiyatlarını watlarıyla ve markalarıyla yazın,özellikle istanbul ve izmir de oturan arkadaşlarım dükkanlardan fiyat sorarlarsa sevinirim nedeni ise netten alışveriş pahalı ve pazarlık olmuyordirek konuşmak ve fiyat almak başka hemen yapın demiyorum aklınızda bulunsun,sizlere diğer konularda elimden geldigince yardımcı olmaya çalışırım.Buişlerle ciddi uğraşanlar sözüm size,hepinize kolaygelsin.
  • nec5 çalışmalarını görmek isteriz
  • Bu akşam önemli bir konuya değinmek istiyorum arkadaşlar. Aranıza yeni katıldığım için birkaç sorum olcak. Yanıtlarsanız sevinirim

    Yaptığınız sistemlerde aşırı akım rölesi ve kaçak akım röleleri kullandınız mı ?

    Voltaj regülatörü kullanıyor musunuz ?

    Aldığınız gerilimin sinyalini ve şeklini ölçtünüz mü ? Frekansı nedir ?

    Sorularım şimdilik bu kadar. Ancak lamba patlatma falan olmuş bikaç kere. Sanırım stabil bir gerilim alınamamış. Bu sorunlara çözüm bulmamız gerek. Elektrik üretmek sanıldığı kadar zor değildir aslında. Esas olan o gerilimi istedğimiz seviyeye getirmek ve sabit hale getirmek. İşin masraflı ve uğraştıran kısmı bu.
  • ölçümlere dikkat true rms bir cihazla ölçüm yapmıyorsanız ölçüm yanlıştır çünkü üretilen elektrik sinüs formunda deyil
  • arkadaşlar öncelikle paylaşımlarınız için teşekkür ederim
    bende birşeyler sormak istiyorum
    rüzgar enerjisi için çamaşır mak. motorundaan faydalanabilirmiyiz
    denedim elektirik veriyor fakat döndürmeyi durdurduğumda boşluk oluyor geri döndürüp tekrar ileri çevirmem gerekiyor
    bu üretilen elektirikle akü şarj edilebilirmi
    tşk
    saygılarımla
  • GEÇEN FIRTINADA ARKADAŞIN AİR X KANATLARININ UÇLARI KIRILDI. ALMAYI DÜŞÜNENLERİN BİLGİSİNE...
  • 
Sayfa: önceki 7980818283
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.