Şimdi Ara

Rüzgar türbünü yapıyorum (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10.310
Cevap
109
Favori
2.447.904
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar ben şunu öğrenmek istiyorum 2000 waatlık bir çay makinası 5 dk suyu kaynatıyor bunu bir pompa vasıtasıyla kalorifer sistemine aktarsak ortalama 60 derecede saatte 1 kw yakarsa 10 saatte 2 ytl elektrik tüketmezmi bu ekonomik bir sistem olmazmı?

    gelelim rüzgar enerjisine rüzgar enerjisi hakkında çeşitli türbinler satılıyor. yurt dışından gelen ortalama 10 kw bir türbin 10000-15000 dolar arası ben şunu öğrenemek istiyorum 5kw bir jenaratör 1000-1500 ytl satılırken rüzgar türbinin bukadar pahalı olması kesinlikle bu işin bir ütopya olduğunu gösteriyor.aslında rüzgar enerjisi yok denebilir hemen arkadaş ya yapma bozcaadada kaçtan türbin var dediğinizi duyuyorum ben ekonomik kredisiz teşviksiz hayal diyorum.

    Varmı bir yiğit kardeşim arkadaş ben bu türbini 5kwlık 1500 ytl yaparım diyen direk ve diğer şeyler hariç sadece türbin kısmı önemli olan bu ben finans kaynağını sağlayacam çok varız diyen çıkacak iş ciddileşince 3 senedir bir yiğit bulamadım.

    yoksa sağolsun çinli kardeşlerim yapmış hazır ama dediğim gibi alırsak peşin parayı cinli kardeşlere vereceksin 15 yıl bozulmadan çalışırsa belki amorti edecek biz bu işten ne anladık ne yapmaya çalışıyoruz ozaman ben devlet değilimki 2100 yılı planlarım olsun şunun şurası Allah bilir 15-20sene ömrümüz ya kalmış yada kalmamıştır.

    velhasıl finans sağlanınca 10kw rüzgar santrali kaça çıkar buyrun benim fikrim var param yok diyene hodri meydan



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sivas5858 -- 5 Ocak 2008; 14:29:55 >




  • Saygıdeğer dostum ben buişlerle 1.5 yıldır ugraşıyorum,bukonuda yapamayacagım hiçbirşey yok,malzeme fiyatlarınıda çokiyi biliyorum ve sizin söylediğiniz fiyatlara 5kw'lık sadece dinamoyu yapacak bir babayiğit varsa bende tanımak isterim.500w'lik bir wind turbin 600 dolar olunca biraz düşünmek gerekiyor.Şunu ilave etmek isterim yakında malzeme için bağlantılar kurmaya çalışacam,olumlu olması halinde neden bizim insanlarımızda gerçekten ucuz fiyatlara bundan faydalanmasınlar.Size yapamam demiyorum ama düşük devirde anlık 5kw güç verecek bir dinamo size gerçekten pahalıya malolur hocam
  • nec5 kardeş dediklerine katılıyorum 500waat 600 dolar bunu çinli kardeşlerim yapmış eğer ordan alıp satacaksan kaç senede biz bunu amorti edeceğiz.benimde az okumuşluğum var. çok site gördüm hazır çok türbin var ama önemli olan bunu memleketimde yapmak.dedikya 5kw jenaratörü adam kaça satıyor 1500 ytl .ortalama 1kw rüzgar türbini 1500-2000 ytl ozaman ekonomik olması mümkünmü değil bu şuna benziyor taşı yakarsanız kesinlikle enerji ortaya çıkar deneyin evi dahi ısıtabilirsiniz taş yakarak ama taşı yakmak için daha fazla enerji harcarsak bu buluş mu oluyor bence türbin kendini maksimum 3 yılda amorti etmeli bunu yapmak önemli yoksa sizde yaparım dediğiniz şey hazır rotor alıp bana yaptık ucuna 2 tane kanat ekleyip demir direğinide burda yaptık biz yapıyoruzmu diyeceksiniz böle çok yapan. kardeşim 5kw elektrik jenaratöründen rüzgar için daha fazla ne kadar malzeme harcıyoruz direk ve aküler hariç bu gavur 10000 ytl oluyor şimdi sana sorsam alacağım cevap bu olacak 10000ytl. bu parayı çıkaramayız bence uzun yıllar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sivas5858 -- 6 Ocak 2008; 15:16:11 >




  • Ben hazır bişeyleri alıp satmayı düşünmüyorum tamamen kendi imalatım hocam,ayrıca jeneratör başka birşey türbin başka bişey,siz sanırım bir jeneratörün dinamosuna iki pervane takacagımı sandınız düşük devirde 5kw bir dinamo türkiyede yok hocam farzedelimki yapmayı düşündüm öncelikle 5kw'lık gücü verecek bir stator bulmak ciddi bir araştırma istiyor üstelik yüke bindiğinde bile dönmesi için kanat toplam çapı enaz 5metre olması gerekiyor.Ben şuanda sadece rüzğar güllerini çevre aydınlatmalarında ve basit yerlerde kullanmayı tasarlıyorum fazla maliyet beni bozuyor hocam şuanda ikitane hazır sistemim var elimde ama dediğim gibi çok güçlü değiller sadece çevre aydınlatma ve evin lambalarını yakmak için tasarladıgım dinamoları ve kanat çapları var.İşe şimdilik burdan başladım fazla büyük işlerde geliyor bana ama tekbaşına oldugumdan malesef alamıyorum,çiftlik sahipleri ve bağevi sahipleri geliyor genelde ama onlarada birgün sıra gelecek tabi.
    Siz bu sistemi sadece suyu ısıtmadamı kullanacaksınız? neden 10kw yada 5kw?




  • sivas5858

    sen eğer 1500 veya 3000 devirde çalışan alan sargılı dinamo istiyorsan ben sana o paraya yaparım. ama dediğin rüzgar jeneratörü. ve sabit mıknatıs ve şarj kontrol devreleri işin içine giriyor. sen önce istersen bir N45 neodyum mıknatıs ve şarj kontrol devrelerine bir bak. neden bu kadar pahalı olduğunu anlarsın. senin dediğin fiyat sadece mıknatıs parası bile değil.
    senin yaptığın pejo mobiletle klr600"ü karşılaştırmak. ikiside motosiklet katagorisine giriyor dimi.:)))

    kolay gelsin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crainmeerd -- 7 Ocak 2008; 10:52:07 >
  • Sayın arkadaşlar bu adresteki üç faz motor dan akü şarj devresini yapıp deneyen oldumu?Lütfen, deneyen arkadaşlar sonuçları paylaşabilirse sevinirim.İyi çalışmalar şimdiden herşey için teşekkürler.
    http://forum.donanimhaber.com/m_19920741/tm.htm
  • quote:

    Sayın arkadaşlarım !

    Rüzgar türbini yapıyorum başlıklı yazıyı en başından sonuna kadar her yorumu, fikiri okudum. Bu konuda arkadaşların bayağı bir yol aldığını anladım. Bugüne kadar sadece yazılanları okuyup, ufkumu genişletmek için internette dolaşıp, durdum. Ben de kendimce bazı çalışmalar yapıyorum. Ama sizlerden fazla birşey yaptığım yok.

    Sayın crainmeed arkadaşım !
    Alıntı yaptığım yazınızda " yatay eksenli türbinlerin çalışması için rüzgarın bir yönden esmesi ....." gerektiğini vurgulamışsınız. Doğrusu çok iyi bilmiyorum. İnternette gördüğümüz yabancı sitelerdeki yatay eksenli türbinlerde tek yönden esen rüzgarlamı dönüyor. Şayet dediğniz gibiyse ben her yönden esen rüzgarla dönen yatay eksenli türbin yaptım. Pervane rüzgarın estiği yöne doğru kendi ekseni etrafında dönüyor. Bilmiyorum bu çalışma kayda değer bir çalışmamıdır. Hepinize kolay gelsin


    Sanırım demek istediğimi yanlış anlamışsın. türbünler rüzgarın estiği yöne doğru arkalarınıdaki kuyruk yardımıyla kendiler yönelir.(küçük türbinlerden bahsediyorum.) fakat türbinin belirli bir devire gelip üretime başlaması için rüzgarın belirli bir süre aynı yönden türbüne vurması gerekmektedir. eğer yön değiştirirse türbinde devir almadan yön değiştirir ve tekrar sıfırdan dönmeye başlar. oysa dikey eksenlilerde yön sıkıntısı yoktur. rüzgar hangi yönden eserse essin türbin döner.
    anlatmak istediğim buydu. umarım anlatabilmişimdir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crainmeerd -- 8 Ocak 2008; 8:55:34 >




  • quote:

    Sayın arkadaşlar bu adresteki üç faz motor dan akü şarj devresini yapıp deneyen oldumu?Lütfen, deneyen arkadaşlar sonuçları paylaşabilirse sevinirim.İyi çalışmalar şimdiden herşey için teşekkürler.
    http://forum.donanimhaber.com/m_19920741/tm.htm


    bu devreyi denediğini kondansatör ilavesi ile 7 amp ile şarj ettiğini yazmışsın. şimdi de deneyen varmı diye soruyorsun.yoksa denemedin mi?

    quote:

    arkadaşım crainmeerd.
    Baskı devrede naar rotor yazan bir yer var
    + artı ve - eksi olarak gösteriliyor,işte bu yere
    10.000uF 35V. kondansatör bağladım.Motorda
    kasılmalar azaldı kondansatör sayısı artarsa
    kasılmalar hiç olmaz diye düşünüyorum.Benim
    denediğim 240W. 24V. DC fırçasız motordan
    elde ettiğim amper 4 ile 7 arasında.Aküyü hızlı
    şarj etti.Sen bence bu
    http://users.skynet.be/Windmolens/Pagina%2013%20andere%20schakelmogelijkheden.htm
    ikinci devreyi deneyip
    bilgilerini paylaş.Mümkünse tecrübelerini
    paylaşırsan sevinirim.İyi çalışmalar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crainmeerd -- 8 Ocak 2008; 10:15:26 >




  • nec5 ozaman benim dediğim gibi mesele rüzgar enerjisi diye bir şey yok havadan devletten bir teşvik almazsan bu iş hikaye zaten dikkat ederseniz öylee bakın büyük firmlar dışında nerde rüzgar santralleri yok siz 20000 ytl verceksiniz 5kw rüzgar türbini kuracaksınız işleteceksiniz başına bir iş gelmezse 15 sene sonra tıko verdiğiniz parayı alacaksınız. ondan sonraki 15senede kar edeceksiniz zor be dostum benim okumuşluğuma ters 30 yılda yüzde yüzü para keş ooooo paya i bulursanız böle bir adam banada söyleyin bende parasını alıp kurayım ona bir santral. bunu bunu ekonomik olarak açıklarsak 100 liraya yüzlira kazanabilmak için 30yıl bu yıllık 3,3 gibi getiri eder tabi bu arada hiç bir makina bozulmadan 30yıl çalışmaz boş verin bu işleri demek istemiyorum ama sonuç şu yani bukadar yazan edenden sonra bu yatırımın kendini amorti etmesi mümkün değil yani i bir hobi diyebiliriz ozaman anladığım kadarı ile şimdilik izlemekte yarar var




  • Sayın Sivaslı,türkiyede birşeyleri yapabilmek gerçekten güç bunu burda dahaiyi anlamak mümkün,bir allahın kuluda siz burda neyapmaya çalışıyorsunuz demiyor ama şuraya bir kötü söz yazılsa yakana yapışırlar.Ona olan hassasiyetini bunada gösterde seni devlet sansınlar.Kendi çapında birşeyler yapanları bazı firmalar kurbanlık koyun gibi görüyorlar bunlardan biride mıknatıs firmalarıdır.küçük ve orta girişimciyi adeta bıktırmak için yıldırmak için ellerinden geleni yapıyorlar.Bizleri dışarı bağımlı hale getirmenin dolaylı yolları naparsın.Üçkuruşluk çin malına gebe kalacagımız yakındır.iranın doğal gazına oldugu gibi.Biz bu memleketin insanlarıyız,bu memleketin insanlarını neden ezdirelim elin çekik gözlüsüne,dogal enerji yatırım hammaddelerini verin binlerce girişimcinin eline herkes kontrollu bir şekilde üretimini yapsın,bunun sizce kime zararı var??
  • Birinci devreyi denedim ikinci olanı denemedim,deneyen var mı diye sordum sadece,ben deneyip sonuçları bildireceğim.İyi çalışmalar.
  • nec5 kesinlikle katılıyorum ben bu iş için üniversitelerimizden birine gittim. adını vermeyeceğim dediğin gibi hakaret sayılır. hemde bu üniversitemiz rüzgar enerjisi konusunda araştırma yapıyormuş doçentle görüştüm çok i dedi bizde rüzgarla ilgili araştırma yapıyoruz dediler yardım istediler ben onlara yardım ettim ( kamuda yöneticiyim) çalışmalarında alet sağladım onlarada onlarda araştırma giderleri kamuca karşılanacak ekonomik bir türbinini Türkiye şartlarında yapacaklardı. 1 yıl kadar oldu üniversite bu kanuda tezi bitirdi bir doktora öğrencisine yaptırdı bunu Türkiyenin en yetkili kişilerinin yanında açıkladılar Türkiye elektrik etüt idarasi genel md yrd falanda vardı bende katıldım davetli olarak. proflerimiz sundu araştırmayı inan gülmemek için kendimi tuttum yapılan çalışma goole earth den yer işaretlemişler ölçüm aleteli yok yapılan yerde merkezdeki rüzgar değerleri çarpanlar yardımı ile taşınmış sözle araştırma yapılan yerde bu işin olamıyacağı Kanaatine varılmış bu bilimsel çalışma diye sunulmuş. halimiz bu dur aslında bu çalışmanın inan nettede bir sunumu var buraya belki yerleştirrim ama büyüklerimize karşı saygısızlık olmasın.vay memleketim..




  • sivaslı arkadaş

    anladığım kadarıyla sen bardağa hep boş tarafından bakıyorsun. bilimsel olarak bir araştırmanın neticelenmiş olması illaki olumlu sonuçlanmış anlamına gelmez. araştırma yapılıp olmuyormuş denmesi bile bir bilimsel çalışmadır. siz ne kadar kabul etmeseniz bile.

    o adamlar ister kabul edin ister etmeyin o derceye kadar ulaşmış. akademisyen olmuş. biraz daha fazla saygı hak ediyorlar bence.

    kaldıkı dediğinize göre adamlar azda olsa bşir rüzgar çalışması yapmış ve o bölgede rüzgarın esmediğini onun için bu çalışmanın yapılamayacağını söylemişler. bunuda gülünecek bir yer göremiyorum ben.

    asıl gülünecek ne olurdu biliyormusunuz o profösör oraya türbün koysaydı ve çalışmasaydı işte o zaman ben gülerdim. sen koskoca profsun bunun burda çalışmayacağını hesap edemedin mi diye?


    iyi çalışmalar.
  • :)) gülerek başlıyorum kusura bakma şuan bu iş olmaz diye gösterilen yere türbin kursunlar demedim sadece ölçüm yapmadılar dedim. onların ölçüm yapmadığı yerde meteoroloji ölçüm yapıyor 1 yıldır ve olmaz dedikleri yer 10 metrede gündüzleri 5-10m/sn akşamları 15-20 m/sn rüzgar var bu yer için varılan sonuç olmazdı. çalışma masanın arkasında şehir merkezindeki rüzgarı her 10 metre için 1,5m/sn artırıp tez olarak ortaya koymakmı aceba dedikleri yeri gidip görmemişler bile konum elektrik değil ama rüzgar konusunda kitabını okudum bir proftan çok ciddi anlamda işim resmi işim internetten değil onların olmaz dediği yerde şuan ölçüp yapılıyor üzgünüm bal gibi oluyor. yarın tezin bir linkini buraya ekleyim.crainmeerd inan sizlere sayğı duyurum yanlış anlama inan onlar biizm kadar olayla ilgili değil bazen bilim tam doğruyu yansıtmaz. bor gibi;konu dağılacak ama bir ara buraya sıkıştırırız Türkiyenin mütiş bornun olduğu (kesinlikle doğru) ama kurtuluşumuz olduğu kısmı doğru değil adamlar yine bir prof tezi türkinin 10trilyon dolar borunun olduğu. tezi kesin kurtuluruz en zengin biz oluruz diye oturmuş yazmış bu doğrumu şimdi. (doğru)bende yine diyorum ort rakımımız 1100 mtre yüksek yerlerin seviyesini düşürsek bir kamuyon toprak 50 ytl kum 250 ytl sen bunları nakite çevirisen yine kurtuluruz sorun şu ama dünyanın bu kadar kuma ihtiyacı yok nerden baktığına bağlı ikdisadi kısımınıda göz önünde bulunduracaksın çıkıp Türkiyenin 5 tirilyon dolar kum yatağı var zengin bir ülkeyiz diyemzsin veya derelerden akan suyu paketleyip paket fiaytından çarpıp bir sonuca varırsın buda bilisel bir çalışmadır ama doğru yere götürmez. inan ben kurum olarak araştırma maliyetlerini bile karşılama sözü verdim ve bir adet anemometre hediye ettim üniversiteye ama ölçen bulamadık tezin yapıldığı yerde. ondan böle kızgınım kusura bakma
    kolay gelsin .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sivas5858 -- 9 Ocak 2008; 12:57:10 >




  • sivaslı arkadaş konudan konuya geçmişsin ama tam da benim konuama gelmişsin. bor konusunda ben kendimi bu ülkede cidden otorite sayarım. bordan katı yakıt sentezlayen biriyim. yüksek lisans çalışmamda tam 1,5 sene bor ile ilgili deneyler yaptım. dediklerinin gerçeklik peyının olup olmadığını söyleyebilmem için ülkenin borcunu bilmem lazım. ama onu blmiyorum. fakat şunu biliyorum ki dünyada rafine bor bileşikleri diye bir pazar var ve bunun senelik tutarı an az 1,2 milyar dolar. istersen son verileri nette kolaylıkla bulursun.
    adamlar bu bizim şu nedenden dolayı kurtuluşumuz diyorlarsa sizde bunu çürütmek istiyorsanız bu nedenlerden dolayı dedikleriniz doğru değil demek zorondasınız.

    şimdi gelelim bizim konumuza ;

    bir yere türbin kurmak için iki şey önemlidir. biri rüzgar hızı diğeri rüzgarın yönü. bunu bu formda anlattım. sizde okuduğunuzu söylediğinize göre okumuşsunuzdur. onun için tekrar anlatma gereği duymuyorum.
    ikinci bir konu ise eğer ölçüm yapmak için aletiniz yoksa repanın, nasanın homer ve daha bir çok bu işle uğraşan şirketin programları var. sana istediğin bölgenin aylık ve yıllık güneş ve rüzgar ölçümlerini verebi,liyor. tabi bu iş kendi ölçümün kadar sağlıklı olmasa bile yinede ortalama değer olarak kullanılabilir ve de zaten kullanılıyor.

    ben hocanın yaptığı kesin doğrudur diye bir şeyde demiyorum. sadece sizin olaya yaklaşım tarzınızın bana göre yanlış olduğunu söylemeye çalışıyorum.
    hepsi olmasada bir çoğu saygıyı hakediyorlar.

    bence galatasaraylıların biz fenerlileri eleştirebilmeleri için bizim kadar şampiyon olması gerektiğine inanıyorum. :))))



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crainmeerd -- 9 Ocak 2008; 13:55:52 >




  • sayın sivas5858;
    belki haddim değil ama şunu söylemeden rahat edemeyeceğim. kusura bakmayın. siz kurum olarak belki yanlış bir deneyim geçirmiş olabilirsiniz.(kastım üniversite ile yaptığınız işbirliğidir.) ama bunu iyi yanlarından anlatıp ben ve benim gibi bu formda kendi başına çabalayan insanları motive etmek yerine birilerini karalama yolunu seçmişsiniz. bence bu formda bu iş için uğraşan ve belli bir yere geldikten sonra maddi imkansızlıklar yüzünden tıkanıp kalan geçlere sponsor olun.beraber çalışın.

    bardağa dolu tarafından bakın yani. bırakın birileri yanlış yaparsa yapsın. siz doğru olanı yapın yeter.
  • sayın crainmeerd bakın bor konusunda sizle aynı fikirdeyim. bor işe yaramz madde değil ama bu milleti şehir efsaneleri ile uyutulmasına karşıyım. yani bize aman ha sizin borunuz var siz stratejik önemli bir ülkesiniz gibi yıllarca uyutulduk. evt bizim borumuz var ama bu borun tüketimi şimdilik malesef 1.2 millar dolar cirosu buda şu demek dünyadaki tüm bor ticaretini yaparsak 3-5 kuruş kazanırız:) şimdi demeyinki ya siz parayıda bilmiyorsunuz 1.2 millar dolar diyorum demeyin bu memleketin iç borç stoku (hazine.gov.tr) kasım itibari ile 258 katrılyon yani piyasaların bu parayı yüzde 17 yerine 25 ile çevirmesi demek bir yılda bu memleketin borcunun fazladan 20 katrılyon gibi artması demek konu dağılmasın. yani bizi bu şehir efsaneleri ile kandırmasınlar eğer bardağın boş tarafına bakmış olsaydım emin olun. şuan adını vermediğim üniversitede benim kurumuma ait özel gayretimle getirttiğim anemometre çalışmazdı veya bunu bu memlkette yapalım demezdim:):)) hatta hatta buraya yazıda yazmadım hala diyorum bu sistemende rüzgar sisteminde benim düşüncem kırsal kesimde yani insanlarımızın ne kadar zengin olursa olsun kaloriferin(dogaldazın) gitmeyeceği yerlerde evleri rüzgar enerjisi ile ısıtma üzerineydi bunun 1.5 yılda rantabıl bir projesini göremedim. emin olun olmaz demek için değil bir yerden bulabilirmiyiz diye burdayım saygılarla siz beni tam karamsar yaptınız:))))




  • quote:

    Orjinalden alıntı: crainmeerd

    sayın sivas5858;
    belki haddim değil ama şunu söylemeden rahat edemeyeceğim. kusura bakmayın. siz kurum olarak belki yanlış bir deneyim geçirmiş olabilirsiniz.(kastım üniversite ile yaptığınız işbirliğidir.) ama bunu iyi yanlarından anlatıp ben ve benim gibi bu formda kendi başına çabalayan insanları motive etmek yerine birilerini karalama yolunu seçmişsiniz. bence bu formda bu iş için uğraşan ve belli bir yere geldikten sonra maddi imkansızlıklar yüzünden tıkanıp kalan geçlere sponsor olun.beraber çalışın.

    bardağa dolu tarafından bakın yani. bırakın birileri yanlış yaparsa yapsın. siz doğru olanı yapın yeter.

    [simage][/simage]

    Sözlerinizin tamamına katılıyorum dostum,bu forumlarda sayıda azda olsa bir rüzğar gülünü komple üretip bir tepeye dikebilecek arkadaşlarımız var mesele sadece onları maddi ve manevi anlamda tamolarak desteklenmemesinden dolayı çoğu bu işleri artık bırakmak zorunda kalmıştır vede sadece forumlardaki yazıları okuyarak iç çeker hale gelmişlerdir malesef.Birgün bu memleketin topraklarında esen rüzğarın neden memleket ekonomisine kazandırılmadığını soran çıkarsa,sorumlusunu şuandaki ilgili yöneticilerdir.Aslında hem yeraltı hemde yerüstü kaynaklarımızı değerlendiremediğimiz çok açıktır.Bu konularda nereye el atsak sanırım elimizde kalıyor.Yazık ki bu kaynakları değerlendirmede öncülük yapması gereken kişilerin özel yaşantılarını bozmamak adına korkak ve pısırık bir yaşamı tercih etmişlerdir.Neymiş efendim %100 kazanç yok yapamayız!! iyide sen böyle düşünürken bütün dünya aptalmı dagları tepeleri orta ve büyük çaplı rüzğar gülleriyle donatıyorlar hatta bazıları yılda sadece 8 ay dönüyorda olabilir ama yinede onlar kar kardır diyor.

     Rüzgar türbünü yapıyorum




  • okulda bitirme projem için ben de rüzgar ve güneş enerjisi konularıyla ilgileniyorum ve şu anda bir rüzgar gülü yapmaya çalışıyorum. projeyi alırken oo çok kolay proje aldım ben bunu hemen yaparım diyordum ki hevesim kursağımda kaldı çünkü bu iş öle kolay bi iş değilmiş. bu forumdaki arkadaşların yardımıyla bi şeyler yapmaya çalıştım tam olmadı ama yinede ilerisi için bana çok güzel bi ufuk oldu. bence insanların yaptıkları şeyleri kötülemek yerine, olaylara iyi tarafından bakıp onlara desteklemek gerekirken bizim ülkemizde sürekli tam tersi yapılıyor. ama herşeye rağmen ben bu rüzgar enerjisi işini gerçekten ciddiye alıyorum. ileride belki (maalesef) Hollanda'da (ki eğitimi ve en önemli gelişmeler orda) çalışmak istiyorum bu konuda. inşallah bu ülkeye bi faydam olur bu konuda
  • arkadaşlar elinde dikey eksenli rüzgar türbününün kanatlarının tasarımı ile ilgili bilgi olan var mı?
    bana giromill tipi türbün veya darrieus tipi türbünlerin kanat tipleri ve tasarımlarıyla ilgili bilgi lazım.

    şimdiden teşekkürler.
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.