Şimdi Ara

Rusya ve NASA, Mars Yolculuğu İçin Ay’a Uzay İstasyonu İnşa Edecek!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
132
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • NASA’nın derin uzay yolculukları için Dünya dışında yapmayı planladığı Deep Space Gateway projesi, insanlığın Mars’a yapacağı yolculuklar için önemli bir adım. Bu hafta sonu Rusya’nın projenin inşası için NASA ile gerçekleştirdiği ortaklık açıklaması bekleniyor.

    Rusya, ortaya çıkan yeni bilgilere göre eylül ayı bitmeden NASA ile gerçekleştirdiği tarihi bir ortaklığı dünya kamuoyuyla paylaşmayı planlıyor.

    NASA’nın insanları Mars’a göndermek için açıkladığı 5 aşamalı planın ilk adımı olan Deep Space Gateway (DSG) projesi, uydumuz Ay'ın üzerine uzak yolculukların başlangıcını kolaylaştırmak adına inşa edilecek uzay istasyonunu ifade ediyor.

    İstasyon inşaatının 2020’li yılların başında başlaması bekleniyor. Bazı Avrupa ülkeleri, Kanada ve Japon uzay ajansları, NASA’ya DSG projesinde katkıda bulunmak için destek vermeye hazır. NASA'nın istasyon ve Dünya arasında Orion uzay aracı vasıtasıyla sefer yapacağı söyleniyor.

    Uzun vadede DSG’nin Mars yolculukları için kilit bir adım olduğunu söylemek gerekiyor. Ancak böyle bir inşaatın mevcut koşulardan dolayı 10 yılı bulacak inşaat süresi, daha önce birkaç kez projenin ertelenmesine neden olmuştu. Tartışmalar hala devam ederken sürpriz bir şekilde sürece dahil olan Rusya’nın uzay teknolojileri konusunda ABD’ye misilleme peşinde koşması normal. Zira her iki ülke arasında hiç bitmeyen bir uzay yarışı var ve NASA, ABD hükümetinden fazlasıyla baskı yemekten ya da para desteği alamamaktan şikayetçi.
    Rusya'nın DSG projesine katılımıyla ilgili daha fazla bilgiyi, bu hafta sonu Avustralya'nın Adelaide kentinde düzenlenecek Uluslararası Uzay Kongresi'nde açıklaması bekleniyor. Ayrıca aynı konferans kapsamında Elon Musk da SpaceX’in Mars planlarını detaylandıracak.

    kaynak:http://www.webtekno.com/rusya-ve-nasa-mars-yolculugu-icin-ay-a-uzay-istasyonu-insa-edecek-h34176.html
    ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Rusya Federal Uzay Ajansı Roscosmos'dan yapılan açıklamada Ay'ın yörüngesinde Derin Uzay Kapısı (Deep Space Gateway) isimli bir uzay istasyonu kurulması konusunda ABD ve Rusya arasında anlaşma sağlandığı duyuruldu.

    Roscosmos Başkanı İgor Komarov, yaptığı açıklamada projenin BRICS (Brezilya, Rusya, Hindistan, Çin ve Güney Afrika) ülkeleri tarafından da desteklendiğini ve ilk modüllerin 2024-2026 yılları arasında hazır olacağını söyledi.

    Avsutralya'nın Adelaide kentinde düzenlenen bir kongrede konuşan Komarov, projenin ilk aşamasının istasyonun uydu kısmının yapımını kapsayacağını ve kullandıkları teknolojinin Ay yüzeyi ve Mars'ta da de test edilebileceğini ifade etti.
    kaynak:http://www.businessht.com.tr/teknoloji/haber/1650704-abd-ve-rusya-anlasti



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi C0MPUTER -- 27 Eylül 2017; 13:35:15 >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.