Şimdi Ara

Rusya, Starlink ve benzeri internet servis sağlayıcıları kullanmak isteyenlere yaptırım uygulayabilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
674
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Rusya, Starlink ve benzeri internet servis sağlayıcıları kullanmak isteyenlere yaptırım uygulayabilirElon Musk’ın sahibi olduğu SpaceX’in uydu temelli internet hizmeti Starlink, beta kapsamındaki faaliyetlerini yavaş yavaş genişletiyor. Avrupa kıtasında İngiltere’de de faaliyetlerine başlayan Starlink, tatminkâr performansıyla övgüleri üzerinde toplarken yaptırım konusuyla da gündeme geldi. Yaptırım konusunda adı geçen şirketler arasında, OneWeb gibi firmalar da var.



    Dünya’nın en büyük yüzölçümüne sahip ülkesi olan Rusya’dan gelen yaptırım ihtimali, Starlink ve benzeri hizmetleri Rusya’da deneyimlemek isteyen kullanıcıları üzecekmiş gibi duruyor. Zira ülkede yayınlanan Popular Mechanics adlı derginin Rusça sürümüne göre Rus ulusal yasama organı, bu tür batılı servislerin hizmetini kullanmayı düşünen birey ve kurumlara yaptırım uygulamayı düşünüyor.



    Yüklü miktarda para cezası



    Dergide yer alan habere göre yasama organı üyeleri, söz konusu internet hizmetleri yoluyla internete özgür bir şekilde bağlanacak kişilerin ülkedeki internet ve mobil iletişim kullanımını denetleyen Operasyonel Arama Tedbirleri Sistemini sekteye uğratacağına inanıyor. Bu kapsamda bir girişimde bulunan kurum ya da bireylere ise para cezası uygulanması planlanıyor. Bahse konu bedel ise şahıslar için 10 bin ila 30 bin ruble (yaklaşık bin ila 3 bin lira), kurumlar için ise 500 bin ila 1 milyon ruble (50 bin ila 100 bin lira) arasında değişebilecek.



    Rusya, Starlink ve benzeri internet servis sağlayıcıları kullanmak isteyenlere yaptırım uygulayabilir



    Bazılarına göre Rusya’nın özellikle Starlink’in adının bu konuda dillendirilmesini servis sağlayıcının SpaceX’e ait olmasına bağlıyor. Ülkenin uzay programını yöneten Dmitry Rogozin’in SpaceX ile ilgili görüşlerinin pek olumlu olmadığı biliniyor. Zira Rogozin, SpaceX’in uzaya başarılı şekilde yolladığı roketler yüzünden Rusya’nın uzay yarışında görünürlüğünün azaldığına inanan insanların başında gelmekte.



    SpaceX’in ABD’nin maşası konumunda olduğunu sık sık ifade eden ve şirketin ABD’nin askeri çıkarlarına hizmet ettiğini savunan Rogozin, bu konudaki yaptırımı destekleyen siyasilerden de biri durumunda. Rusya’nın SpaceX ve OneWeb gibi girişimlerin karşısına “Küre” adını verdiği çözümle çıkmaya hazırlandığı ise halihazırda gündemde olan bir konu. Ancak ülkenin sivil maksatlı uzay projelerine çok yüksek miktarlarda para akıtmadığı biliniyor ve bazı uzmanlara göre de Küre’nin önünde 20 milyar dolarlık bir yaklaşık maliyet duruyor. Yine de faaliyete geçme ihtimali bulunan sistem için ilk uyduların, 2024 yılı itibariyle uzaya gönderilebileceği belirtilmekte.



    OneWeb’in durumu ise daha ilginç. İngiltere ve Hindistan merkezli girişim, Starlink benzeri internet hizmeti için kullanacağı uyduları Rus Soyuz roketleriyle uzaya gönderiyor. Bu anlamda Rusya’nın kendi kendine zarar verip vermeyeceğini zaman gösterecek.




    Kaynak:https://arstechnica.com/science/2021/01/russia-may-fine-citizens-who-use-spacexs-starlink-internet-service/



  • Nasıl akıtsın. Ülkede tüm para 40-50 kişilik Duma' nın elinde..

  • Uzaydaki bu rekabet sürerse (ki sürecek gibi görünüyor) gelecekte yörünge tam bir çöplüğe dönecek. Bu frekans karmaşasının canlıları ve doğal hayatı nasıl etkileyeceğini ne bilen nede konuşan var. Varsa yoksa kazan, kazan, daha çok kazan. Lanet gelsin kökünüze!

  • homebird kullanıcısına yanıt
    Frekansların bizi etkilediği yok. Yoksa şimdiye kadar çoktan hapı yutmuştuk. Uydularda işi bitince dünyada denize düşürüyorlar yada atmosferde yakıyorlar hep orada dolaşmıyor yani.
  • homebird kullanıcısına yanıt
    Telefonların radyasyonu gibi aslında. Araştırma yapılması problemli. Olsa bile hep taraflı araştırmalar.

  • Maalesef büyük çoğunluğu hep Dünyanın yörüngesinde dolanıp tehlike yaratıyor. Bu konuda bir çok haber yapılmıştı.

  • bu uzaydan internet iki üç şirketin elinde olur maliyet çok devletler böyle bir sistem imkanı yok üretemez altından kalkamaz şuanda spacex gibi bir firman olması için 10 15 sene boyunca deneme yapmak vs lazım ama kendi yönlerinden de haklılar devlet denetleyemeyebilir çünkü her yere sinyal kesici araç koyamaz koyarsa bütün sistemler gider bu yüzden tek çözüm ceza olacak gibi duruyor zaten bu internetin avrupa rus abd den çok gelişmemiş ülkelere yarayacağını düşünüyorum altyapıları hiç olmayan yerler için faydalı olabilir

  • Ülkedeki internet iletişimi kaynaklı kaosun kontrolünü ülke hükümetinin kontrol edemeyebilir bu da insansız araçların ve söz konusu terörize iletişimin engellenememesi olarak netice verebilir. Tehlikeli bir şey bence kontrolsüz internet.

  • Yakında siber sınırlar da fiziki sınırlar kadar kalınlaşacak bu gidişle çünkü siber alanın etkisi/gücü gün geçtikçe ortaya çıkıyor ve firmaların çevirdikleri naneler de ortaya çıkıyor. Maalesef bu işte bir orta yol yok. Yukarı tükürsen bıyık aşağı tükürsen sakal.

  • Rusya’da casusluk yapmak için harika bir çözüm.
  • Rusya bu kafayla gerilemeye devam eder. adamlar 10 yıl sonra starlink alıcılarını el kadar yapacak. hadi bakalım o zaman neyi engelleyecek. çok büyük bir internet devrimi geliyor

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.