Şimdi Ara

rusya ile teke tek savaşa girdiğimizi var sayıyorum ilk 24 saat (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
609
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: KaSaTuRa.

quote:

Orijinalden alıntı: yec44

quote:

fazla red alert etkileri bunlar, çok oyun oynama derslerine çalış

gürcistan gibi kendi ülkesinin çoğunu kontrol edemeyen 20 yıl geriden gelen ufacık bir ülkede tanklarını ilerletmesi bile günler sürdü, öyle füzeler vurdu yıktı geçti diye bir dünya yok

tank olayı gördüğün gibi yok. tank kullancsk kadar salak mi lar? *abd zaten bizi yem etmez. ayrıca makine mühendisiyim savaş teknoloji lehinde neyin ne olduğunu biliyorum.

ajdar ın da makine mühendisi olduğu bir ülkede senin de olman gayet normal

ama yine de insan üzülmüyor değil, eğitim sistemi patlak deyip duruyoruz ama bu kadar da olmamalı

eğer makarasına değil de ciddi ciddi böyle bir konu açtıysan ne savaş teknolojisinden ne de savaş namına herhangi bir şeyden gram haberin yok, umarım ciddi değilsindir ne diyim

eğitim sistemini biliyorum. benim yazdıklarım olmaz. ABD bizi yem etmez. zaten onun rahatlığı ile vuruyoruz. yoksa o abd olmasa o uçak kevgire çevirse yinede varamayız.

füzeleri neyle durmayı düşünüyorsun? * Rusya her hangi noktayı harap edebilecek teknoloji ye sahip.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Deadwood

Aa öyle demeyin arkadaş haklı Rusya Çeçenistan'ı 6 saat, Afganistan'ı iste 14 saat gibi bir sürede yenmiş bir ülkedir.

Hey Allah'ım ya Sabahtan beri bir bitmediniz.

aaaaaaaaa unutmuşum pkk yi iki haftada yok ettik. dhkp nin elinden İstanbul da bölge var be. Çeçen ordusu diye bişey yok. sivil halkın içinde pusan gerilla taktiği yapan bir savaş. oraya atom atsa dünyada Çeçen zerresini bulamazsın. ama napti Çeçen leri pars ile satın aldı. kaçanları tek tek KGB vurdu. hatta türkiyede bile kaç tane Çeçen Dağıstanlı öldürdü yakın zamanda bile.

• quote:

Orijinalden alıntı: Tadeon

İlk bir buçuk hafta savaş hazırlıkları ve gözdağı ile geçer, konu kilit.
    Tamam bende çok strateji oyunu oynadım ama etkisinde bu kadar kalmadım.

bir füzenin ateşleme si 30 saniye hedef bilgilerinin girilmesi 1 dk. hedefe ulaşması 1 saat almaz. saniyede 900mt hıza ulaşabilir. hatta sesten 4 kat hızlı uçan füzeler var.

• quote:

Orijinalden alıntı: N KUL

Saat 00:00 sen git uyu😂😂

• quote:

Orijinalden alıntı: Dizzy24

Türkiye'nin armut topladığını varsayalım.

armut bile toplama imkanın olmayacak ilk füzeler düşüp elektirik kesintisi olduğunda en yakındaki marketi yağmalamak zorunda kalacaksın.

• quote:

quote:

Aa öyle demeyin arkadaş haklı Rusya Çeçenistan'ı 6 saat, Afganistan'ı iste 14 saat gibi bir sürede yenmiş bir ülkedir.

aaaaaaaaa unutmuşum pkk yi iki haftada yok ettik. dhkp nin elinden İstanbul da bölge var be. Çeçen ordusu diye bişey yok. sivil halkın içinde pusan gerilla taktiği yapan bir savaş. oraya atom atsa dünyada Çeçen zerresini bulamazsın. ama napti Çeçen leri pars ile satın aldı. kaçanları tek tek KGB vurdu. hatta türkiyede bile kaç tane Çeçen Dağıstanlı öldürdü yakın zamanda bile.

Bizim Pkk ile olan sorunumuz siyasilerin rantı yüzünden yıllardır sürüyor yoksa pkkyı gerçekten temizlemek istesek 1 ay sürmez..Ayrıca öyle Çeçenistan'a atom bombası felan atsalardı şöyle olurdu demekle olmuyor malesef canım kardeşim..Yıllarca bir sürü kayıp verdiler atsalardı?İşte anca öyle içten 2-3 şerefsizi parayla alarak felan zar zor ateşkes yaptılar..Bak kazandılar demiyorum ateşkes yaptılar.. Peki Afganistan'da niye yenildiler sence Rus hayranı sevgili kardeşim? Bence sen çok Call of Duty oynamışsın biraz dinlen bence..

• quote:

Orijinalden alıntı: _RevO_

quote:

quote:

armut bile toplama imkanın olmayacak ilk füzeler düşüp elektirik kesintisi olduğunda en yakındaki marketi yağmalamak zorunda kalacaksın.

Yok ya sen ciddisin....

Yas kac ? Hayir 9-10 falansa ugrasmayacam cevap yazmakla, total war falan oyna gecer

23 yaşındayım mısır ve Libya olaylarını ve halk in tepkilerine bakarsan hemen hemen aynı kafada arap etkisi altında kalmış toplum olarak aynı etkiyi göstereceğiz emin ol.

• Bu ne lan Metal Fırtına terk aq

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aklıma direkt red alert geldi.İyi oyunduda keşke yaş sınırlaması olsaydı

• quote:

quote:

quote:

Bizim Pkk ile olan sorunumuz siyasilerin rantı yüzünden yıllardır sürüyor yoksa pkkyı gerçekten temizlemek istesek 1 ay sürmez..Ayrıca öyle Çeçenistan'a atom bombası felan atsalardı şöyle olurdu demekle olmuyor malesef canım kardeşim..Yıllarca bir sürü kayıp verdiler atsalardı?İşte anca öyle içten 2-3 şerefsizi parayla alarak felan zar zor ateşkes yaptılar..Bak kazandılar demiyorum ateşkes yaptılar.. Peki Afganistan'da niye yenildiler sence Rus hayranı sevgili kardeşim? Bence sen çok Call of Duty oynamışsın biraz dinlen bence..

bir rus hayranı değilim

pkk bitmiyor olso da ne tavizler verdik olmadı. Rusya başardj. Çeçen tehdidi yok hepsini öldürdü.

Afganistan Sovyet zamanı. çok ırkli ulustu. ağır vergiler vardı. halk artık bıkmıştı. hatırlarsanız aynı durum birinci Dünya Savaşı sırasında olmuş Rusya içten devrimle çökmüştü. ayrıca Afgan örgütler gerilla savaşı yürütüyordu. yani ortada devletler arası kör savaş yoktu. Afganistan zaten toprağıydi. ve abd ağır silah desteği veriyordu. bu durumda galip gelemezsin.

biz bir devletiz. biliyorum rus tankları hiç bir zaman İstanbul ankaraya giremez. ama rus füzeleri yer yere girebilir. ve önemli yerleri vurarak bizi savaş dışı bırakır.

bu ülkeye bir yıl turist gelmese bile ekonomi çöker.

• quote:

Orijinalden alıntı: yakuzza123

Aklıma direkt red alert geldi.İyi oyunduda keşke yaş sınırlaması olsaydı

hiç oynamadım. . yanlış varsa düzeltin napar iz siz yazın?

abd nin Arkamızda duymadığını var sayarak yazdım.

• quote:

quote:

quote:

quote:

bir rus hayranı değilim

pkk bitmiyor olso da ne tavizler verdik olmadı. Rusya başardj. Çeçen tehdidi yok hepsini öldürdü.

Afganistan Sovyet zamanı. çok ırkli ulustu. ağır vergiler vardı. halk artık bıkmıştı. hatırlarsanız aynı durum birinci Dünya Savaşı sırasında olmuş Rusya içten devrimle çökmüştü. ayrıca Afgan örgütler gerilla savaşı yürütüyordu. yani ortada devletler arası kör savaş yoktu. Afganistan zaten toprağıydi. ve abd ağır silah desteği veriyordu. bu durumda galip gelemezsin.

biz bir devletiz. biliyorum rus tankları hiç bir zaman İstanbul ankaraya giremez. ama rus füzeleri yer yere girebilir. ve önemli yerleri vurarak bizi savaş dışı bırakır.

Sevgili kardeşim Çeçenistan ve Afganistan örneklerini niye verdiğimi tekrar belirteyim..Öyle istediğin gibi bir Ülkeye savaş açıp nükleer füze felan atamazsın.Soğuk savaş döneminden beri kim bilir Amerika Rusya'nın kaç uçağını düşürdü kaç gemisini vurdu kimse bilemez..Mesela 2000 yılında dönemin en iyi rus nükleer denizaltısı Kursk batmıştı belki hatırlarsın..Bunlara rağmen Rusya Amerika'ya savaş açamadı..Sen şimdi diyeceksin Türkiye Amerika değil evet değil fakat bir Afganistan veya Çeçenistan'da değil..Yani öyle bir ülkenin sınırlarını son 2 ay içinde bir kaç kez taciz ediyorsan sonuçlarına katlanacaksın..

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

bir rus hayranı değilim

Sevgili kardeşim Çeçenistan ve Afganistan örneklerini niye verdiğimi tekrar belirteyim..Öyle istediğin gibi bir Ülkeye savaş açıp nükleer füze felan atamazsın.Soğuk savaş döneminden beri kim bilir Amerika Rusya'nın kaç uçağını düşürdü kaç gemisini vurdu kimse bilemez..Mesela 2000 yılında dönemin en iyi rus nükleer denizaltısı Kursk batmıştı belki hatırlarsın..Bunlara rağmen Rusya Amerika'ya savaş açamadı..Sen şimdi diyeceksin Türkiye Amerika değil evet değil fakat bir Afganistan veya Çeçenistan'da değil..Yani öyle bir ülkenin sınırlarını son 2 ay içinde bir kaç kez taciz ediyorsan sonuçlarına katlanacaksın..

rusya abd ye savas acamaz. zor sıkar. abd nin ırakı düşürmesi bir gece sürdü. 10 senede ırktan güc bela çıkamadı. ben anlıyorum ruslar gelip sokaklarımızda dolaşamazlar. ama ülkeye zarar verip kalıcı yaralar acarlar. bugun ırak yok. abd den vurabilirsiniz destegini almasak zaten o ucagı anca önünü felan keserdik. ben ilk 24 saatı yazdım . istiyorsan osmanlı rus savaslarına bak. çatalca onune gelen rusları ingilizler durdurmasa padişahı haremınde bafileyeceklerdi.

• quote:

gürcistan gibi kendi ülkesinin çoğunu kontrol edemeyen 20 yıl geriden gelen ufacık bir ülkede tanklarını ilerletmesi bile günler sürdü, öyle füzeler vurdu yıktı geçti diye bir dünya yok

Ahahaha çok iyi yaa :D

Bu arada benim de bir arkadaşım vardı.Satranç oynarken şunu şuraya oynasan sonra şöyle oynasan ...vs 5-6 hamle sayıyor ama karşıdakinin oynayabileceği ihtimalini hiç düşünmüyordu :D o geldi aklıma bu yazıyı okuyunca.

• quote:

quote:

quote:

quote:

tank olayı gördüğün gibi yok. tank kullancsk kadar salak mi lar? *abd zaten bizi yem etmez. ayrıca makine mühendisiyim savaş teknoloji lehinde neyin ne olduğunu biliyorum.

ajdar ın da makine mühendisi olduğu bir ülkede senin de olman gayet normal

ama yine de insan üzülmüyor değil, eğitim sistemi patlak deyip duruyoruz ama bu kadar da olmamalı

eğer makarasına değil de ciddi ciddi böyle bir konu açtıysan ne savaş teknolojisinden ne de savaş namına herhangi bir şeyden gram haberin yok, umarım ciddi değilsindir ne diyim

eğitim sistemini biliyorum. benim yazdıklarım olmaz. ABD bizi yem etmez. zaten onun rahatlığı ile vuruyoruz. yoksa o abd olmasa o uçak kevgire çevirse yinede varamayız.

füzeleri neyle durmayı düşünüyorsun? * Rusya her hangi noktayı harap edebilecek teknoloji ye sahip.

abd yem eder etmez rusyanın bir ülkeye özellikle de bize böylesine saldıracak bir gücü yok ki abd nin de aynı şekilde yok

filmlerdeki efektlerle gerçek hayat çok farklı, rusya daha kendi içindeki özerk bölgeleri tam olarak kontrol edemiyor, cücük kadar ülkelere bile müdahale ettiğinde ilerlemesi haftalar alıyor, ordu büyüklüğünün bizim katımız olduğu rakamdan çok daha yüksek bir katta topraklara sahip, yani rusya gücünün büyük bir kısmını ülkesinde tutmak zorunda, 3 tane gemiyle 20 tane uçakla yarısını boşa atacağı füzelerle o iş olmaz, strateji oyunu oynamıyoruz

• 15 yaşında çocukların forumda ülke gündemi gibi siyasi alanlarda konu açması engellenmeli. Sen git derslerine çalış veya oyun oyna boyundan büyük işlere bulaşma.
  • Rusyanın rezerv olarak tuttuğu 40binden fazla tank ve zırhlı aracı var var birader, Adamların saldırı helikopter filosu bizim savaş uçağı filomuzdan fazla...Teke tek savaşta Ankara'ya çok rahat gelebilecek güçte...Bir diğeri olası bir savaş hazırlığında ağır sanayisi hızlı şekilde askeri araç üretebilecek güçte...AMA TEKE TEK BİR SAVAŞ ASLA OLMAZ,

Rezerv Olarak Tutulan Sistemler:
    -T-80_______________(1.456 adet)
    -T-72A/B/BV_________(Yaklaşık 4.000 adet, bir kısmı modernize edilerek tekrar aktif hizmete alınacak)
    -T-64_______________(Yaklaşık 4.000 adet )
    -T-62_______________(Yaklaşık 3.000 adet )
    -BMP-1______________(Yaklaşık 10.000 adet)
    -BMP-2______________(Yaklaşık 6.000 adet)
    -MT-LB______________(Yaklaşık 5.000 adet)
    -BRDM-2_____________(Yaklaşık 8.000 adet)
    -BMD-1______________(Yaklaşık 2.600 adet)
    -BMD-2______________(Yaklaşık 800 adet)
    -BMD-3______________(Yaklaşık 120 adet)

AKTİF KULLANDIĞI SİSTEMLER
    Tanklar:
    -T-14 Armata___________(İlk 100 adetlik prototip paketinin üretilmesine karar kılındı, 2020 yılına kadar 2.300 adet tankın üretilmesi planlanmakta)
    -T-72BM Rogatka/B3M_____(2.809 adet, yeni elektronik aksam, motor ve transmisyon, top ve ek zırh ile kapsamlı olarak modernize ediliyorlar)
    -T-80U/BV_____________(3.044 adet)
    -T-90A________________(930 adet)

ZPT/ZMA:
    -T-15 HIFV___________(20 adet, ilk prototip paketinin üretilmesine karar kılındı)
    -Kurganets-25 IFV/APC__(? adet, 2 temel muharebe konfigürasyonunun üretilmesine karar kılındı)
    -BMP-1______________(658 adet, modernize edildiler)
    -BMP-2______________(1.851 adet, modernize ediliyorlar)
    -BMP-3______________(720 adet, alımları durduruldu)
    -BTR-80_____________(1.152 adet, çoğu modernize edildi)
    -BTR-90_____________(80 adet, alımları durduruldu)
    -MT-LB______________(1.493 adet)
    -Bumerang___________(? adet, 2 temel muharebe konfigürasyonu, toplamında 2.000 ve üzeri aracın üretimi kararlaştırıldı)
    -KamAZ 63968________(90 adet)
    -GAZ-Tigr____________(1.296 adet, alımları durduruldu)
    -Iveco LMV___________(418 adet)
    -BPM-97_____________(100 civarı, İçişleri bakanlığına bağlı birimler (MVD) kullanır)

Savaş Uçakları:
    -MiG-29-UB/SMT Fulcrum________(230 adet)
    -MiG-35 Fulcrum-F_____________(37 adet +100 adet daha sipariş edildi)
    -MiG-31-BM Foxhound__________(134 adet, 60 adedi modernize ediliyor)
    -Su-27-/SM/SMK/SM3 Flanker___(307 adet, kademeli olarak modernize edilmekteler)
    -Su-30-SM/M2 Flanker-C_______(85 adet)
    -Su-35 Flanker-E_____________(82 adet)

Yakın Hava Desteği Uçakları:
    -Su-25 Frogfoot______________(195 adet, 80 adedi modernize edilecek)
    -Su-24 Fencer_______________(280 adet, 84 adedi modernize edilecek, kalanlar Su-34 ler ile değiştirilecek)
    -Su-34 Fullback______________(38 adet +86 adet daha sipariş edildi)

Bombardıman uçakları:
    -Tu-95 Bear________________(58 adet, kademeli olarak modernize edilmekteler)
    -Tu-22M Blackfire___________(107 adet, 30 adedi modernize edilecek)
    -Tu-160 Blackjack___________(16 adet)
    http://www.trmilitary.com/viewtopic.php?f=84&t=598

TEKE TEKTE BELK İŞGAL EDEBİLİRLER BİZİ,AMA BÖYLE BİR ŞEY ASLA OLMAZ!!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ürüng ayıg toyon -- 25 Kasım 2015; 1:14:59 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Yok ya sen ciddisin....

Yas kac ? Hayir 9-10 falansa ugrasmayacam cevap yazmakla, total war falan oyna gecer

23 yaşındayım mısır ve Libya olaylarını ve halk in tepkilerine bakarsan hemen hemen aynı kafada arap etkisi altında kalmış toplum olarak aynı etkiyi göstereceğiz emin ol.

Tamam o zaman zahmet edeyim.

Bak Lakhvi uzerine yazi yaziyordum, kenara koydum kiymetini bil

1. Dogalgaz antlasmasi uluslarasi normlara baglidir, ne zaman, nasil kesilecegi bellidir. Turkiye, aldigin gazin parasini pesin pesin odeyen bir ulke. Gazi keserken, tazminatini da odersin. Onun icinde yuklu bir kasa lazim, o da Rusya'da yok.

2. Savas ilan eder mi ? Edemez.

Bir ulke bir NATO uyesi ulkeye savas ilan ederse NATO korumakla yukumludur. 4-5-6ci maddeler (yanilmiyorsam, kitap onumde degil) bunu acik acik yazar.

Velev ki... NATO yardim etmedi diyelim... Antalya'da, Turkiye'nin muhtelif yerlerinde olan onbinlerce yabanci vatandasi ne zaman tahliye edecek? Bunlar icin bile bir kac gun lazim. NATO ussu diye bir sey de yok oncelikle. Her turk ussu, NATO ussudur. NATO karargahi vardir, biri Izmir'de, onu da vurmaya gerek yok zaten.

NATO'nun radar ussu Turkiye'de, rus fuzeleri yagmur gibi yagarken o ussu oyle boyle vuracak kacisi yok.

3. Cin anasinin gozunde, yardim etse ne olur.

4. Iran saldirsa ne yazar. Sana Iran ordusunun mevcudiyetini yazarim ama gereksiz, zaman kaybi. Ozet gecmek gerekirse, Iran ordusu kagittan kaplandir. Kara ordusunun mevcudiyeti baska bir DUZENLI orduyla savas yapacak kadar guclu degildir. O gecitlere gordugunuz zamazingolarin yarisi calismiyor, raporlari geliyor devamli.

5. Rus fuzeleri ucup Ankara'yi vuracak. Bir kere kritik noktalar zaten korunuyor, vurmasina imkan yok. Bunu direk pas geciyorum. VURMASI icin bile, onceden bir hazirlik yapmasi lazim. O fuzeler bir dakikada hazir olmuyor. Once hedef belirlenecek, sonra isabet orani, atisin ise yarayip yaramayacagi bulunacak, ondan sonra. Bunlari yapmak icin de FUZELERIN olmasi lazim evvela. Hazar'dan cruise sallamak kolay, sikiysa ayni mesafeden Istanbulu vurmaya calis.

Rusya'nin attigi 10 fuzenin minimum 3 tanesi hedefi sasiriyor tam isabetle vurmuyor. Kendileri de biliyor bunu.

6. E bir zahmet seferberlik ilan edilsin.

Dipnot: Seferberlik onceden ilan edilmis olmasi lazim. Sonra degil.

7. Yabancilar hava limanlarina akin edebilir. Aptalca olur cunku savas halinde tum havalimanlari TSK'nin kontrolune gecer. Direk hedef oluyorlar yani. Ayrica, LTBA'da hava ussu entegre, direk aptal olmak lazim.

8. Sanayi uretimi onceden durur zaten savas cikacagi kesin olursa.

9. Rus fuzeleri hedefleri vurmus. Buna sonra gelecegim

10. Turkiye batiyi arabulucugula cagirdi. 16 saat sonra mi? RTE uyuyormu onca saat ?

11. 17.ci saatte uyuyormus anlasilan

12. Ruslarda 2000 cruise fuzesi mi var ?

Simdi toparlayim izin verirsen.

Bir ulkenin baska bir ulkeye savas ilan etmesi bir saatte olacak bir sey degildir. Minimum hazirlik gerektirir, bu hazirlik da haftalar alir. Hele ki bir Turkiye icin. ABD, Irak gibi kagittan kaplan ulkeyi isgal etmek icin 20 gun toplama yapti.

ABD diyorum.

Dunyanin lojistik anlamdaki en guclu ulkesi.

ABD'nin lojistik birimi ayri bir ordu olsa dunyanin en guclu 4cu ordusu oluyor sayisal mevcudiyetiyle. ABD ordusu hala 1ci sirada kalirken hem de. ABD 20 gun istiyorsa, Rus ordusu kac ay alir savas haline gecmesi sen hesapla.

Rusya'nin sovyetler birliginden bu yana lojistik'de ciddi sikintilari var. Turkiye'yi olasi isgali daha lojistik anlamda sacmaliktan oteye gecmez. Suriye'deki vurucu birimleri bile cephane sikintisi cekiyor, daha yeni gemi yolladilar.

Eldeki saldiri ucaklari ayri problem. Elindeki turkmene sallarsin sorun yok, gercekten hava savunma birimiyleriyle karsilastigin zaman, o eldeki SU24'ler nallari diker.

3 - 4 konu daha var bahsetmedigin.

1. Turkiye'nin ABD'den sonra en fazla F-16'ya sahip oldugunu, F-16'larin da hava ustukluk ucaklari oldugunu bahsetmemissin. Rus fuzeleri yagarken, 240 F16 cay yudumlamayacak herhalde.

2. War-readiness. Tamam Ruslar guclu vs. bunlarin ne kadari savasa hazir ? Lojistige donuyorum tekrar, bu kadar askeri, bu kadar cephaneyi, fuzeyi ne kadar zamanda tasiyacaksin ?

3. Rus'larin karadeniz donanmasinin romorkor ile dolastiginin farkindamisin ? Malum gemiler sapir sapir dokuluyor cunku.

4. Ruslarin 2000 cruise fuzesi yok. Velev ki olsun, alayini ayni gun ateslemesi imkansiz, bu kadar platform nerede ? ABD donanmasi degil bu, Sovyet donanmasi hic degil.

5. Turk ozel kuvvetleri nerede bunlar olurken ?

6. Turk kara kuvvetleri nerede ?

7. Rus'lar fuze yardirirken, Lazkiye'deki, Hazar'daki donanmalari vurabilecek kapasitede oldugumuzu bilmiyorlar mi ?

Ozetle, Rusya istese bile saldiramaz Turkiye'ye. Lojistik 0 cunku.

Birisi cikip Antonov'larin resmini atar... 1. Kac tanesi ucusa hazir, 2. Kac tanesinin pilotu hazir, 3. Kac tanesi, nerede konuslu, 4. Ucsalar nereye inecekler. Inse inse lazkiye'ye iner, orayi da ucururuz olur biter.

Ozet geceyim sana:

NATO icinde ABD'den sonra en buyuk konvansiyonel ordu TSK'dir. Ingiltere, Almanya falan dahil bunlara. Alayinda butce kesiklerinden, yarisindan fazlasi savasa hazir durumda bile degil. Almanya'nin kuzeyindeki denizini kollayacak helikopteri yok, saka falan degil..

Ulkenizi bu kadar kucumsemeyin. Biraz da gercekci olun ya, 2000 fuze nedir arkadas.

1 savaş sebebi sayılacak nedenler oldugunda antlasşmalar kagıt parçasından ibaret olur

2 nato ve abd olaya mudahil olmadıgını varsayıyorum. yoksa yanımızda olduktan sonra rusya bişey ypamaz bunu herkes biliyor tayyip te biliyor

3 çin yardım ederse ilk 24 saat içinde olmaz ama sonrakı sürecte inanılmaz yardımı olur bir çok nükller deniz altına sahip

4 ıranda gazı keser bu yeterli. ayrıca terör destei verir. ilk 24 saatte etkisi olmaz ama ülkeyi bataklıga cevirebilir. biz nasıl sureye sınırından teröristlere izin verdiysek aynısı olur daplık bir bölge

5 kritik noktalar ların korundugu yok. füzeler bizim kanayan yaramız.

7 her karısıklık cıkan ülkede bu olay yasanmıstır.

9 ruslar 5-10k lık menzilleri bile vurabiliyor 1-2 klık menzildeki türkiye hedefler sorun olmaz. özellikle buyuk devlet bianalar enerji nakil hatları telekom binaları. google bile tüm sokakları street wiende kordinatlarıyla yanınlamış bunları

10 karşılık veremeyince olacak olay bu. önceki rus osmanlı savaslarına bakabilirsiniz.

11 3000 küsür ucak var. füzeler ucaklara göre çok ucuzlar. artı souk savastan beri o rampalar hiç inmedi. kırımda rus donanması var füzeleri var 200-300 km taş catlasın

• quote:

Orijinalden alıntı: ürüng ayıg toyon

Rusyanın rezerv olarak tuttuğu 40binden fazla tank ve zırhlı aracı var var birader, Adamların saldırı helikopter filosu bizim savaş uçağı filomuzdan fazla...Teke tek savaşta Ankara'ya çok rahat gelebilecek güçte...Bir diğeri olası bir savaş hazırlığında ağır sanayisi hızlı şekilde askeri araç üretebilecek güçte...AMA TEKE TEK BİR SAVAŞ ASLA OLMAZ,

Rezerv Olarak Tutulan Sistemler:
    -T-80_______________(1.456 adet)
    -T-72A/B/BV_________(Yaklaşık 4.000 adet, bir kısmı modernize edilerek tekrar aktif hizmete alınacak)
    -T-64_______________(Yaklaşık 4.000 adet )
    -T-62_______________(Yaklaşık 3.000 adet )
    -BMP-1______________(Yaklaşık 10.000 adet)
    -BMP-2______________(Yaklaşık 6.000 adet)
    -MT-LB______________(Yaklaşık 5.000 adet)
    -BRDM-2_____________(Yaklaşık 8.000 adet)
    -BMD-1______________(Yaklaşık 2.600 adet)
    -BMD-2______________(Yaklaşık 800 adet)
    -BMD-3______________(Yaklaşık 120 adet)

AKTİF KULLANDIĞI SİSTEMLER
    Tanklar:
    -T-14 Armata___________(İlk 100 adetlik prototip paketinin üretilmesine karar kılındı, 2020 yılına kadar 2.300 adet tankın üretilmesi planlanmakta)
    -T-72BM Rogatka/B3M_____(2.809 adet, yeni elektronik aksam, motor ve transmisyon, top ve ek zırh ile kapsamlı olarak modernize ediliyorlar)
    -T-80U/BV_____________(3.044 adet)
    -T-90A________________(930 adet)

ZPT/ZMA:
    -T-15 HIFV___________(20 adet, ilk prototip paketinin üretilmesine karar kılındı)
    -Kurganets-25 IFV/APC__(? adet, 2 temel muharebe konfigürasyonunun üretilmesine karar kılındı)
    -BMP-1______________(658 adet, modernize edildiler)
    -BMP-2______________(1.851 adet, modernize ediliyorlar)
    -BMP-3______________(720 adet, alımları durduruldu)
    -BTR-80_____________(1.152 adet, çoğu modernize edildi)
    -BTR-90_____________(80 adet, alımları durduruldu)
    -MT-LB______________(1.493 adet)
    -Bumerang___________(? adet, 2 temel muharebe konfigürasyonu, toplamında 2.000 ve üzeri aracın üretimi kararlaştırıldı)
    -KamAZ 63968________(90 adet)
    -GAZ-Tigr____________(1.296 adet, alımları durduruldu)
    -Iveco LMV___________(418 adet)
    -BPM-97_____________(100 civarı, İçişleri bakanlığına bağlı birimler (MVD) kullanır)

Savaş Uçakları:
    -MiG-29-UB/SMT Fulcrum________(230 adet)
    -MiG-35 Fulcrum-F_____________(37 adet +100 adet daha sipariş edildi)
    -MiG-31-BM Foxhound__________(134 adet, 60 adedi modernize ediliyor)
    -Su-27-/SM/SMK/SM3 Flanker___(307 adet, kademeli olarak modernize edilmekteler)
    -Su-30-SM/M2 Flanker-C_______(85 adet)
    -Su-35 Flanker-E_____________(82 adet)

Yakın Hava Desteği Uçakları:
    -Su-25 Frogfoot______________(195 adet, 80 adedi modernize edilecek)
    -Su-24 Fencer_______________(280 adet, 84 adedi modernize edilecek, kalanlar Su-34 ler ile değiştirilecek)
    -Su-34 Fullback______________(38 adet +86 adet daha sipariş edildi)

Bombardıman uçakları:
    -Tu-95 Bear________________(58 adet, kademeli olarak modernize edilmekteler)
    -Tu-22M Blackfire___________(107 adet, 30 adedi modernize edilecek)
    -Tu-160 Blackjack___________(16 adet)
    http://www.trmilitary.com/viewtopic.php?f=84&t=598

TEKE TEKTE BELK İŞGAL EDEBİLİRLER BİZİ,AMA BÖYLE BİR ŞEY ASLA OLMAZ!!!

Ne alakası var savunma savaşında ığdırı geçemez rus ordusu meydan muharebesi yapmıyorsun unutma ki Çanakkalede dünyanın en büyük donanmasını silah gücünü kıt silahlarla yendik

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.