Şimdi Ara

Rusya Ekonomi Bakanı:“Bitcoin bir sabun köpüğüydü” (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
0
Favori
2.182
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • MonitörKertenkelesi kullanıcısına yanıt
    Hala bekliyorum vereceğin tek bir haber linkini :)))

    Bak ne demişim :
    >> Eğer blockchain üzerinde bir hesap cüzdanın varsa (wallet) ve bu cüzdana ait "private key"ini kimseyle paylaşmazsan kimse paranı çalamaz.

    altını çizeyim : "private key" ini kimseyle paylşaşmazsan...

    Bu verdiğin haberlerin hepsi borsalar ile ilgili. Borsadaki hesabın private key'i sende değil, borsada. Private key kimde ise paranın sahibi, sorumlusu o dur. O nedenle paranı borsa da tutman senin aldığın bir risktir.

    Bir önceji mesajımda da demişim ki :
    >> Merkeziyetsiz, uçtan uca herhangi bir aracı garantör gerektirmeyen teknoloji.

    Merkeziyetsiz (decentralized) bir teknolojide paranı neden borsada tutmak istiyorsun??? Al-sat yapmak için mi? Neden al-sat yapıyorsun? Kısa yoldan zengin olmak için mi? Bunlar kişisel tercihler. 6lı ganyan oynayabilir, diğer borsalarda (Borsa Istanbul vs) da yatırım yapabilirsin. Bunlar da senin tercihindir.

    Bence bilgi sahibi olmadan, boş konuşup etrafa korku saçıyorsun. Kendine ait bir bitcoin hesabının olması, bu hesabı kullanarak başkaları ile aracı gerektirmeden güvenli bir şekilde para transferleri yapabilmek ile bahsettiğin haberlerin hiçbir ilgisi yok.




  • MonitörKertenkelesi kullanıcısına yanıt
    "Cüzdanın şifresi" ne ya? :)))

    Neyse, anlaşıldı.

    Konu hakkında bilgin yok, üstelik okuduklarını da anlamıyorsun.

    Benim söylediklerimden ne anladığını sormayacağım bile.

    Sağlıcakla kal.

    Diğer arkadaşlara bu başlık altında son mesajım :

    - İnsanlar elektrikten korkuyordu
    - İnsanlar ilk trenden korkuyordu
    - İnsanlar ilk uçaktan korkuyordu
    - İnsanlar internet'ten korkuyordu

    İnsanlar anlamadıkları şeyden korkarlar. Değişim ve yenilik kaçınılmaz olandır. Tarihin "Korkanlar" tarafında yer almayın.

    Kripto para teknolojisini öğrenin, kullanıp tecrübe edin. Belki ileride uzman olarak iş imkanı olabilir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MonitörKertenkelesi

    Bana göre Bitcoin önce belki de gerçekten dijital para birimi olarak kullanılacak şekilde tasarlanmış bir geleceğin para birimi olsa da güvenilirlik ve kullanım açısından büyük riskleri olduğu da ortaya çıktı.

    Bu gün Bitcoinden milyarlarca dolar kar ettim diyen biri bile hesabında para bulundurmaktan korkuyor, çünkü kazanmanın yanı sıra hesaplarının ve cüzdanlarının çalınması da önüne geçilemeyen bir sorun halinde.

    Üstelik cüzdanınızdan milyarlarca dolarlık coininiz çalındığında ne polise gidebiliyorsunuz ne de birini suçlayabiliyorsunuz. Alenen mafyaya teslim. Kim böylesi bir şeye para yatırır ki?

    Gürey Kore, Kanada ve Japonya gibi ülkelerin bitcoin hesapları bir gecede boşaltıldı ve mağdurlar ya bütün mal varlığını kaybetti veya bunalıma girip intihar etti. Ve hiç bir devlet bunun vatandaşlarına yapılmasının önüne geçemiyor.

    Bence Bitcoin devlet veya banka güvencesinde olmadığı sürece para yatırılacak güvenli bir yatırım aracı değil.
    Böyle yanlış bilgilerle kendinizi teknolojiden uzak tutmayın. Bitcoin cüzdanlarının hacklenmesi mümkün değil. Dünya üzerinde Bitcoin cüzdanından daha güvenli bir para saklama aracı şuan yok. Hacklenen yerler alım satım yapılan dandik borsa siteleri. Borsa sitelerinin sorumsuzluğunu gidip Bitcoin'e yüklemenin bir manası yok. Veya sen gidip private keylerini masaüstünde bir notepad'e kaydedip üstüne bilgisayarını hackletirsen bu Bitcoin'in değil senin suçundur.




  • Yahu boşuna goygoy yapıp kendinize kurban aramayın. Yok cüzdanı çalınmazmış, yok elindeki bilgisayarının HDD'inde güvendeymiş, kimse şifresini çalamazmış, sadece borsadakiler çalınıyormuş filan fistan. Arkadaşını bırak kardeşin eşin dostun bile eğer o dandik bilgisayarının kasasında milyar dolarlık bitcoin cüzdanın olduğunu bilse seni uyutup soyarlar.

    Kripto para sahipleri sabah akşam bilgisayarını kontrol eden haftada 3 defa şifre değiştiren paranoyaklar arasında psikiyatr vakası olarak biliniyorlar artık. Ama çoğu zaten coin fiyatları düştükçe depresyon tedavisi için gidiyor öncelikle. Kalanlar da üç beş coinini bilgisayarında tutan zenginimsiler.

    Buyrun evindeki bilgisayarında bitcoin olduğu bilinen birilerinin nasıl soyulduğu üçüncü sayfa haberlerinden okuyun.

    Tabii size göre bunlar da yalan.
    https://www.haberturk.com/istanbul-mersin-hattinda-buyuk-bitcoin-vurgunu-1853052

    İstanbul-Mersin hattında büyük Bitcoin vurgunu

    Bitcoin borsasındaki hesaptan 500 bin TL değerinde kripto parayı çaldılar! İstanbul-Mersin arasında yaşanan olayda, hırsızlar, sahte kimlikle Turgay T.’nin telefon hattına sim kartı çıkardı. Bitcoin sistemindeki transferlerde isim bulunmuyor. Ancak 34 haneli bir kod üzerinden şüphelilere ulaşılması bekleniyor


    ADIM ADIM VURGUN

    - Dolandırıcılar önce, Turgay T.’nin hesabında tanımlı cep telefonunu ele geçirmek için telefon bayiinden yedek sim kartı edindi.

    - Bu aşamadan sonra, borsa şirketinin hesabına erişim için bağlantı kuruldu.

    - “Şifremi unuttum” butonuna tıklayıp şifre sıfırlama bilgilerinin daha önce ele geçirdikleri telefona mesajla iletilmesini sağladılar. Bu bilgilerle şifreyi değiştirerek hesaba eriştiler.

    - Turgay T., hattı kapanınca durumu fark etti. Telefonunda hesap sürekli açık olduğu için destek bölümünden transferi durdurmaya çalıştı. Ancak mail adresi de silindiği için iletişim kuramadı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MonitörKertenkelesi -- 3 Aralık 2018; 0:44:20 >




  • Sen anlamazsın, cüzdanımda tutuyorum borsada değil diyen sözüm ona yüksek zekalılar için de cüzdan güvenliği üzerine bir dolu kelamı buraya bırakayım, bari sizin dışınızdakiler paralarını kaptırmasın size kanıp.

    Bir de nasıl kendinden emin "Dünya üzerinde Bitcoin cüzdanından daha güvenli bir para saklama aracı şuan yok" diyebilecek kadar gözü kararmış bir yatırımcı tuzakcısı.

    Görüldüğü gibi cüzdanda coin tutmak çooook kolay ve pratik!!!! Çook güvenli... Yersen...

    Tüm cüzdanınızı yedekleyin
    Bazı cüzdanlar kendi içinde bazı gizli güvenlik anahtarları bulundururlar. Eğer sadece kendi cüzdanınızdaki görünen güvenlik anahtarlarını depolarsanız, paranızın büyük bir bölümünü geri alamayabilirsiniz.

    Çevrimiçi yedeklemelerinizi şifreleyin
    Çevrimiçi depolanan bütün yedeklemeler hırsızlığa açıktır. İnternet'e bağlı bir bilgisayar bile kötü amaçlı yazılımlara açıktır. Dolayısıyla, ağa bağlı yedeklemeleri şifrelemek güvenlik açısından önemlidir.

    Birçok güvenli konum kullanın
    Tek bozukluk noktaları güvenlik açısından tehlikelidir. Yedeklemeniz tek bir noktaya dayanmıyorsa bir olayın sizin cüzdanınıza erişmenizi engelleme olasılığı azdır. USB anahtarları, kağıt ve CD gibi farklı araçları da kullanmayı düşünebilirsiniz.

    Düzenli yedeklemeler yapın
    Düzenli yedekleme yapmalısınız ki bütün Bitcoin adresleriniz ve yeni oluşturduğunuz adresler yedeklemenizde olsun. Ama yakında bütün uygulamalar sadece bir kere yedeklenmesi gereken cüzdanlar kullanacaklar.

    Cüzdanınızı şifreleyin
    Cüzdanınızı veya akıllı telefonunuzu şifrelerseniz birisi para çekmeye çalışınca önce bir şifre girmeleri gerekecektir. Bu hırsızlara karşı sizi koruyabilir ama bastığınız tuşları takip eden yazılım veya aletlerden koruyamaz.

    Şifrenizi asla unutmayın
    Şifrenizi asla unutmayacağınızdan emin olmalısınız, aksi taktirde bakiyenizi geri dönüşümsüz kaybedersiniz. Bankanızın aksine, Bitcoin’de şifre kurtarma seçenekleri çok kısıtlıdır. Yani, yıllarca kullanmış olmasanız bile şifrenizi unutmamalısınız. Şifrenizi bir kağıda yazıp çok güvenli bir yerde saklasanız iyi olur.

    Güçlü bir şifre kullanın
    Sadece harflerden oluşan ve anlamı olan kelimelerden oluşan şifreler çok zayıf kabul edilir ve kırılması çok kolaydır. Güçlü bir şifre, harfler, numaralar ve noktalama işaretlerinden oluşmalı ve en az 16 hane içermelidir. En güçlü şifreler bu amaçla üretilmiş programların yarattığı şifrelerdir. Güçlü şifreleri hatırlamak kolay değildir. bu nedenle iyi ezberlenmelidir.

    Tasarruf için çevrimdışı cüzdan
    Soğuk depolama olarak da bilinen çevrimdışı cüzdan, birikimlerinizi en yüksek güvenlikle korur. Cüzdanı ağa bağlı olmayan güvenli bir yerde depolamayı gerektirir. Doğru yapıldığında bilgisayar açıklarına karşı iyi bir korumadır. Çevrimdışı cüzdanı yedeklemeler ve şifrelemeyle birlikte kullanmak da iyi bir alışkanlıktır. Birkaç farklı yolu genel olarak anlatıyoruz:

    Çevrimdışı işlem imzalama
    Bu şekilde iki bilgisayar aynı cüzdanın bazı kısımlarını paylaşır. İlki herhangi bir ağa bağlı olmamalıdır. Tüm cüzdanı taşıyan odur ve işlem imzalayabilir. İkinci bilgisayar ise ağa bağlıdır ve sadece işlem imzalayamayan izleyici bir cüzdan taşıyabilir. Böylece yeni işlemleri şu adımlarla güvenlice yapabilirsiniz:

    Çevrimiçi bilgisayarda yeni bir işlem oluşturun ve bir USB anahtarına kaydedin.
    İşlemi çevrimdışı bilgisayarla imzalayın.
    İmzalı işlemi çevrimiçi bilgisayarla gönderin.
    Çevrimiçi bilgisayar işlem imzalayamadığı için hacklenmesi durumunda ondan para çekilemez. Armory kullanarak çevrimdışı işlem imzalayabilirsiniz.

    Donanım cüzdanları
    Donanım cüzdanlar, yüksek güvenlik ve kullanılabilirlik arasında dengededir. Sadece ve sadece bir cüzdan olmak amacıyla tasarlanmış küçük aygıtlardır. Üzerlerine herhangi bir yazılım yüklenemez, dolayısıyla bilgisayar açıklarına ve online hırsızlara karşı güvenlidirler. Yedeklenebildikleri için aleti kaybetseniz de sermayenizi kaybetmezsiniz.

    Yazılımlarınızı güncel tutun
    Tercih ettiğiniz Bitcoin yazılımının son versiyonunu kullanmak, önemli istikrar ve güvenlik düzeltmelerine sahip olmanızı sağlar. Güncelleştirmeler çeşitli seviyedeki sorunları önleyebilir, yeni ve işe yarar özellikler barındırabilir ve cüzdanınızın güvende olmasını sağlar. Bilgisayar veya telefonunuzdaki diğer tüm yazılımları da güncel tutmanız cüzdanınızın ortamını güvenli kılar.

    Hırsızlıktan korunmak için çoklu imza
    Bitcoin işlemlerin gerçekleştirilmesi için birden fazla bağımsız onaya ihtiyaç duyduğu çoklu-imza özelliğine sahiptir. Bu sayede bir organizasyon hazinesi için üyelerine yetki verirken, bir para çekme işlemi için 5 üyeden 3'ünün imzasına ihtiyaç duyar. Bazı web cüzdanları da, kullanıcılara tek bir cihaz yada sunucu açığı yüzünden bakiyelerinin çalınmasına engel olarak paraları üzerinde tam kontrol sağlayan çoklu-imza cüzdanları sunmaktadır.

    Vasiyetnamenizi düşünün
    Arkadaşlarınız ve aileniz için ikinci bir planınız olmazsa bitcoinleriniz boşa gidebilir. Siz olmadığınızda cüzdanlarınızın yerini veya şifrelerinizi kimse bilmiyorsa sermayeniz geri kazanılamaz. Bu meselelere biraz zaman ayırmak çok büyük bir fark yaratabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MonitörKertenkelesi -- 3 Aralık 2018; 0:53:31 >




  • şu kriptolar hakında salayanları tek tek üşenmeden ss alıyorum :) ilerde çok güzel dalga geçeceğim. "10 dolar atsaydık şimdi.." şeklinde mesajlarına alıntı yapıp ss i koyacağım :)

  • 1K bile yeterli benim için. Bütün yayınları 1080p izlesem hiç bir şikayetim olmaz. TV ve internet yayını için full HD bence gayet uygun. 8K TV için gereksiz ancak bu tür bir teknolojinin ileride VR Gözlüklerde kullanılması iyi olabilir.

  • Fed faiz arttırıyor yatırımcılar macera aramaktan vazgeçip parayı güvenli limanlara aktarıyor.2019 da avrupa merkez bankası da bunu yapmaya başlıyacak.2019 da iyice dibi görür kripto para piyasası.Dibi gördükten sonra bir miktar alınıp uzun vadeli düşünülebilir ama dünyanın en riskli yatırımı bir bakarsınız kripto para diye birşey kalmamış.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: WoXeD

    şu kriptolar hakında salayanları tek tek üşenmeden ss alıyorum :) ilerde çok güzel dalga geçeceğim. "10 dolar atsaydık şimdi.." şeklinde mesajlarına alıntı yapıp ss i koyacağım :)
    Sen kripto paran için bol keseden sallıyorsun.

    Cesaretin var ise bize de kaç dolardan ne kadar coin aldığını söyle de biz de ss alıp ilerde senin mesajlarının altına ss i koyup yorum yapabilelim.

    Bakalım kazanmış mı olursun kaybetmiş mi? Yiyorsa yaz bakalım. Öyle millete sallayıp bu maceraya paralarını sokmak kolay tabii.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MonitörKertenkelesi -- 5 Aralık 2018; 12:42:39 >
  • MonitörKertenkelesi kullanıcısına yanıt
    Hocam, merkezi olmayan bir sistem ancak böyle işleyebilir. Birine guveneyim rahat edeyim demek yanında bir ton şey getiriyor. Cüzdan güvenliğini sağlamak zor, katılıyorum, lakin başka bir yöntem göremiyorum. Bir devletin arkasında olmasındansa bunu yeğlerim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • DH Misafiri D kullanıcısına yanıt
    geleceğin para birimi kripto paradır

  • Balon olduğunu söylemeyen kimse kalmadı. Ama hâlâ savunanlar var. Devletler P2P teknolojiye karşı. İkincisi P2P yaygınlaşması demek, bankaların batması demek. Finans sektörü ister mi? :) Üçüncüsü bu para olduğu söylenilen şeylerin karşılığı yok, arkasında devlet yok.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MonitörKertenkelesi

    Sen kripto paran için bol keseden sallıyorsun.

    Cesaretin var ise bize de kaç dolardan ne kadar coin aldığını söyle de biz de ss alıp ilerde senin mesajlarının altına ss i koyup yorum yapabilelim.

    Bakalım kazanmış mı olursun kaybetmiş mi? Yiyorsa yaz bakalım. Öyle millete sallayıp bu maceraya paralarını sokmak kolay tabii.

    Alıntıları Göster
    Neden bilmediğin konularda ahkam kesiyorsun? Direk saçmalıyorsun. Borsaların güvenlik açıkları, içeriden yapılan hackleme işlemleri ile soyarlar. Eğer Bitcoin cüzdanın varsa ve şifresini ve özel anahtarını(private key) kimseyle paylaşmazsan, çalamazlar. Sim kart hırsızlığı ile çok basit şekilde 2fa ile engelleniyor. Aynı şekilde banka hesabını da boşaltıyorlar. Konuyla hiç alakan olmadığı yazılarından belli. Sadece saçma sapan haberleri ve hacklenen borsaları anlatıyorsun. Son 10 yılda kaç banka hacklendi biliyor musun?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: MonitörKertenkelesi

    Bu mesaj silindi.

    Alıntıları Göster
    Sen ancak Google'a sorup öğrenirsin. İşin içinde değilsin. Sıfır bilgi ile saçmalıyorsun ancak. Hacklenirsin ama sadece Bitcoin için değil. Banka hesapları çalınan kaç kişi var onu da sor Google Amcana. Cüzdanının private key ve şifresini vermediğin sürece, bilgisayarında açıkta kabak gibi bir text dosyasında tutmadığın sürece hacklenmezsin. Boş boş konuşuyorsun, teknoloji ile alakan yok.
    2 senedir Temel ve teknik olarak ilgileniyorum. Öyle hayallerde değilim. Dünya'yı kurtacak da demiyorum. Bankaların ne kadar elektrik harcadığına bak. Altın çıkarmak için harcanan güce bak. Bak ne diyorum, Google'dan öğrendiklerini burada satarak bilgili gözükemezsin. Sıfır bilgiyle alim gözükmeye çalışıyorsun. Akıllı adam senin saçmalıklarını yemez.




  • şu an sabun köpüğü evet. Peki ya 20 yıl sonra ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: medyxnet

    şu an sabun köpüğü evet. Peki ya 20 yıl sonra ?
    Bir hissenin balon olması ile hissede balon oluşması başka şeyler. Çoğu hiç borsa deneyimi geçirmediği için saçmalıyorlar. Soruya gelirsek, 20 seneye gerek yok. 2 yıl sonra keşke alsaydık diyecek laf yapanlar. Ülkemizin kanayan yarası bu maalesef. Bilgi sahibi olmadan bilgisi varmış gibi gözükmek. Cehaletin ana kaynağı budur.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.