Şimdi Ara

Rusya Ekonomi Bakanı:“Bitcoin bir sabun köpüğüydü”

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
0
Favori
2.182
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  
    Rusya Ekonomik Kalkınma Bakanı, Bitcoin’i yatırımcıların zararına yol açan bir “sabun köpüğü” olarak betimliyor.
    Bakan Maksim Oreshkin, RBK ile yaptığı röportajda, Bitcoin'in Aralık 2017’de 20.000 dolar olan maliyetinin dramatik bir şekilde düştüğünü belirtti:“Bitcoin'in fiyatı 20.000 dolara fırlamıştı ve yakın zamanda 4.000 doların altına düştü. Bunu basit şekilde açıklamak gerekirse: Bitcoin’in kendisi bir sabun köpüğü, şimdi de söndü, olan şey bu.
     
    Oreshkin, yatırımcılara uzun zamandır kaybettirmelerine rağmen, kripto para birimlerinin teknoloji inovasyonuna “olumlu bir ivme kazandırdığını” söyledi. Bakan, birçok yatırım projesinin iş için iyi olan Blockchain gibi yeni teknolojiler endüstrisinde yaratıldığını belirtti.
    Bu ayın başlarında, Rusya Devlet Duma Mali Piyasalar komitesi başkanı, Rus itibari parasına “dijital bir alanda” tam eşdeğer olacak bir devlet destekli proje yapmayı düşündüğünü dile getirdi.
    Bu yaz, Nobel Ödülü kazanan bir ekonomist olan Paul Krugman, kripto paralarla ilgili “şüpheciliği” dile getirmiş ve “toplam çöküşün gerçek bir olasılık olduğunu” sözlerine eklemişti. 







  • Bana göre Bitcoin önce belki de gerçekten dijital para birimi olarak kullanılacak şekilde tasarlanmış bir geleceğin para birimi olsa da güvenilirlik ve kullanım açısından büyük riskleri olduğu da ortaya çıktı.

    Bu gün Bitcoinden milyarlarca dolar kar ettim diyen biri bile hesabında para bulundurmaktan korkuyor, çünkü kazanmanın yanı sıra hesaplarının ve cüzdanlarının çalınması da önüne geçilemeyen bir sorun halinde.

    Üstelik cüzdanınızdan milyarlarca dolarlık coininiz çalındığında ne polise gidebiliyorsunuz ne de birini suçlayabiliyorsunuz. Alenen mafyaya teslim. Kim böylesi bir şeye para yatırır ki?

    Gürey Kore, Kanada ve Japonya gibi ülkelerin bitcoin hesapları bir gecede boşaltıldı ve mağdurlar ya bütün mal varlığını kaybetti veya bunalıma girip intihar etti. Ve hiç bir devlet bunun vatandaşlarına yapılmasının önüne geçemiyor.

    Bence Bitcoin devlet veya banka güvencesinde olmadığı sürece para yatırılacak güvenli bir yatırım aracı değil.
    BitCoin'in değerindeki artış sabun köpüğü olabilir. Bu tamamen arz/talep meselesi ile ilgili. Ama temel aldığı teknoloji blokchain/blokzincir Dünya'yı değiştirecek. Merkeziyetsiz, uçtan uca herhangi bir aracı garantör gerektirmeyen teknoloji.

    Belki 10 yıl belki 20 yıl sürer ama bu kaçınılmaz. Çok süre alacak olması kredi kartında olduğu gibi insanların benimseyip, güvenli bir şekilde kolayca kullanabilmesi için zaman gerekiyor.

    Şöyle düşünün : şu an bir kredi kartı harcamasında araya 3 adet kurum giriyor. Alıcının bankası, VISA, satıcının bankası. Ve bunların hepsi de "gizli bir komisyon" alıyorlar. Ve bu aracı kurumların yaptığı tek iş internet üzerinden "bit/byte" transferi.

    Bu saçma sistem bitmek zorunda. Nasıl internetin gelmesiyle gazete ilanları devri kapandıysa bu da kapanacak ama zaman alacak :)
    Belli ki bazı insanlar pembe bitcoin cüzdanları ile uyumaktan ve kendini bir on sene sonra servet sahibi olup Disneyland'ı satın alma rüyalarından uyandıramamış.

    Batan parasını çıkartmak için cahil insanlar üzerinde manipülasyon yapıp kendine kurbanlar aramasın bu kişiler. Başkalarının yuvasını yıkmayın günahlarına girmeyin.

    Bitcoinden zengin olmak değil mesele, o zenginlik dolu cüzdanınızı kaptırmak büyük bir depresyon ve kayıp ve risk demektir.

    Buyrun, bitcoin hırsızlığı yapılmıyor, yalan diyenlere karşılık kapağı buraya koyuyorum.


    https://uzmancoin.com/bitcoin-hirsizlik-en-buyuk/

    Tarihin en büyük kripto para hırsızlıkları
    Bugün dünyanın en büyük kripto para borsalarından biri olan Bithumb'ın hack'lenmesi, geçmişte yaşanan büyük ölçekli saldırıları da hatırlattı.
    Yazar Burak Köse

    20 Haziran 2018

    Bugün dünyanın en büyük kripto para borsalarından biri olan Bithumb‘ın hack’lenmesi, geçmişte yaşanan saldırıları da hatırlattı.

    Yakın dönemden geçmişe doğru en büyük kripto para hırsızlıkları şöyle:

    Haziran 2018: Güney Kore merkezli bir kripto para borsası olan Coinrail, 37 milyon dolar değerinde kripto para çaldırdı. Bu hırsızlığın gerçekleştiği gün piyasa 42 milyar dolar değer kaybetti. Coinrail nispeten küçük bir borsa olsa da analistler, haberlerin satışı tetiklediğini söyledi.

    Ocak 2018: Japonya merkezli kripto para borsası Coincheck, 500 milyon dolar değerinde bir soyguna uğradığını açıkladı. Yaşanan saldırının ardından müşteriler, borsadan en az 540 milyon dolar çekti ve aylar sonra şirket 34 milyon dolar karşılığında Monex’e satıldı. Borsanın cirosu Nisan ayında Aralık’a göre yüzde 95 daha düşüktü.

    Aralık 2017: Slovenya merkezli kripto para madenciliği pazarı olan NiceHash, ödeme sisteminin ele geçirildiğini ve 63 milyon dolar değerinde Bitcoin çalındığını söyledi.

    Youbit, varlıklarının yüzde 17’sini bir siber saldırıda kaybetmesinin ardından iflas ettiğini açıkladı. Bu saldırının arkasında Kuzey Kore’nin olduğundan şüphelenildi.

    Kasım 2017: Parity Wallet’taki bir güvenlik açığı, Ether ve diğer token’lar dahil olmak üzere yaklaşık 155 milyon dolarlık zararla sonuçlandı.

    Tether’in arkasındaki şirket, 31 milyon dolar değerinde kripto para çaldırdığını ve saldırganın onları yetkisiz bir Bitcoin adresine yolladığını açıkladı.

    Temmuz 2017: CoinDash’in ICO’sunu başlatmasından sadece birkaç dakika sonra bilgisayar korsanları 6.6 milyon dolar değerinde Ether çaldı. İsrail merkezli şirket bu olayın ardından token satışını sonlandırdı.

    Nisan 2017: Bir Bithumb çalışanının müşterilerin verilerini sakladığı kişisel bilgisayarı saldırıya uğradı. Bu olay sonucunda 30 binden fazla kullanıcının ticari ve kişisel bilgileri ele geçirildi. Güney Kore merkezli borsa, 55 bin dolarlık para cezasına çarptırıldı.

    Ağustos 2016: Dünyanın en büyük kripto para borsalarından biri olan Bitfinex, 65 milyon dolar değerinde 120 bin Bitcoin çaldırdığını açıkladı. 2017 yılının Nisan ayında borsa, tüm müşterilerine geri ödeme yaptığını söyledi.

    Haziran 2016: Ethereum’u kullanan DAO projesi saldırıya uğradı. Yatırım fonları, hacker’ların hesaplarına aktarıldı. Saldırının toplam boyutu 50 milyon dolar oldu.

    Mayıs 2016: Hong Kong merkezli Gatecoin, 2 milyon dolar değerinde Bitcoin ve Ether çaldırdı.

    Mart 2015: Bitstamp, 5 milyon dolar değerinde kripto para çaldırdığı bir saldırya uğradı.

    Şubat 2014: Zamanında dünyanın en büyük Bitcoin borsası olan Mt. Gox, yaklaşık 480 milyon dolar değerinde Bitcoin kaybettiğini bildirdi. Şirket, Japonya ile ABD’de iflas başvuru yaptı.

    Eylül 2012: New York merkezli BitFloor, saldırıya uğradıktan sonra 250 bin dolarlık Bitcoin kaybetti. 2013 yılının Nisan ayında borsa, geri ödeme yapacağını bildirdi.

    Tek tek haber bulmak isteyenler için:

    Japonya'da yarım milyar dolarlık kripto para hırsızlığı:
    https://tr.sputniknews.com/ekonomi/201801281031995872-japonyada-yarim-milyon-dolarlik-kripto-para-hirsizligi/

    Kanada Merkezli MapleChange Hacklendi, Tüm Hesaplar Boşaltıldı:
    https://coinadam.com/kanada-merkezli-maplechange-hacklendi-tum-hesaplar-bosaltildi/

    Güney Kore'de kripto para borsasında hırsızlık:
    https://www.sabah.com.tr/teknoloji/2018/06/20/guney-korede-kripto-para-borsasinda-hirsizlik
    Böyle yanlış bilgilerle kendinizi teknolojiden uzak tutmayın. Bitcoin cüzdanlarının hacklenmesi mümkün değil. Dünya üzerinde Bitcoin cüzdanından daha güvenli bir para saklama aracı şuan yok. Hacklenen yerler alım satım yapılan dandik borsa siteleri. Borsa sitelerinin sorumsuzluğunu gidip Bitcoin'e yüklemenin bir manası yok. Veya sen gidip private keylerini masaüstünde bir notepad'e kaydedip üstüne bilgisayarını hackletirsen bu Bitcoin'in değil senin suçundur.
    :))))

    >> Gürey Kore, Kanada ve Japonya gibi ülkelerin bitcoin hesapları bir gecede boşaltıldı ve mağdurlar ya bütün mal varlığını kaybetti veya bunalıma girip intihar etti.

    Nereden okuyorsun bu haberleri ??? Muhtemelen duyduğun bir şeyi yanlış anlamışsın.

    Spesifik olarak sorayım : Bitcoin ile ilgili böyle bir habere ait tek bir link verebilir misin?

    Umarım verdiğin link/haber kredi kartı numarasını, hesap nosunu, pin kodunu, security kodunu, anne kızlık soyadını vs birinci elden dolandırıcılara verip sonra da nasıl soyuldum diyen insanların örneklerine benzemez.

    Eğer blockchain üzerinde bir hesap cüzdanın varsa (wallet) ve bu cüzdana ait "private key"ini kimseyle paylaşmazsan kimse paranı çalamaz.

    Yüzlerce bitcoin sahibi dolar milyoneri var şu an bitcoin blockchain'inde. Kimse param çalınır telaşında değil :)) Durum öyle olsa kimse parasını blockcahin de tutmaz, herkes dolara geçmeye çalışır, satıcıların bolluğu ve alıcı olmaması nedeniyle Bitcoin değeri 0'a düşerdi :))
  • economist 2019un batış yılı olacağını söylüyor.

  • Şunu hep söylüyorum. Devletler kontrol edemeyeceği ve vergi alamayacağı hiçbir para birimini tanımaz bunun neticesinde bu tarz oluşumlar yok olmaya mecburdur.

  • BitCoin'in değerindeki artış sabun köpüğü olabilir. Bu tamamen arz/talep meselesi ile ilgili. Ama temel aldığı teknoloji blokchain/blokzincir Dünya'yı değiştirecek. Merkeziyetsiz, uçtan uca herhangi bir aracı garantör gerektirmeyen teknoloji.

    Belki 10 yıl belki 20 yıl sürer ama bu kaçınılmaz. Çok süre alacak olması kredi kartında olduğu gibi insanların benimseyip, güvenli bir şekilde kolayca kullanabilmesi için zaman gerekiyor.

    Şöyle düşünün : şu an bir kredi kartı harcamasında araya 3 adet kurum giriyor. Alıcının bankası, VISA, satıcının bankası. Ve bunların hepsi de "gizli bir komisyon" alıyorlar. Ve bu aracı kurumların yaptığı tek iş internet üzerinden "bit/byte" transferi.

    Bu saçma sistem bitmek zorunda. Nasıl internetin gelmesiyle gazete ilanları devri kapandıysa bu da kapanacak ama zaman alacak :)

  • aktorun kullanıcısına yanıt
    Katılıyorum hocam

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bana göre Bitcoin önce belki de gerçekten dijital para birimi olarak kullanılacak şekilde tasarlanmış bir geleceğin para birimi olsa da güvenilirlik ve kullanım açısından büyük riskleri olduğu da ortaya çıktı.

    Bu gün Bitcoinden milyarlarca dolar kar ettim diyen biri bile hesabında para bulundurmaktan korkuyor, çünkü kazanmanın yanı sıra hesaplarının ve cüzdanlarının çalınması da önüne geçilemeyen bir sorun halinde.

    Üstelik cüzdanınızdan milyarlarca dolarlık coininiz çalındığında ne polise gidebiliyorsunuz ne de birini suçlayabiliyorsunuz. Alenen mafyaya teslim. Kim böylesi bir şeye para yatırır ki?

    Gürey Kore, Kanada ve Japonya gibi ülkelerin bitcoin hesapları bir gecede boşaltıldı ve mağdurlar ya bütün mal varlığını kaybetti veya bunalıma girip intihar etti. Ve hiç bir devlet bunun vatandaşlarına yapılmasının önüne geçemiyor.

    Bence Bitcoin devlet veya banka güvencesinde olmadığı sürece para yatırılacak güvenli bir yatırım aracı değil.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MonitörKertenkelesi -- 2 Aralık 2018; 13:30:43 >




  • Bence Bitcoin 2019 da çok değerlenmeyecek, sürekli aynı gezinecek ama Blockchain Dünyayı değiştirecek...

  • Internet nasıl devletlerin güdümüne girdiyse, bitcoin de en iyi ihtimalle bankaların kontrolüne geçecektir. Finansal piyasalara entegre olamazsa zaten balon patlar o zaman da tartışmamıza gerek kalmaz.

  • Rusya bile bunu diyorsa sıkıntı var demektir.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Portraitclub

    Şunu hep söylüyorum. Devletler kontrol edemeyeceği ve vergi alamayacağı hiçbir para birimini tanımaz bunun neticesinde bu tarz oluşumlar yok olmaya mecburdur.
    Fransa ve becikada kipirdanmalar oluyor ama yahudi medyasi bunu sadece "benzin protestosu" gibi algilanmasi icin calisiyor.

    bizdeki gezi olaylarinin agac sebepli sanilmasi gibi.

    Avrupada liberal sistemler yikilacak yani sol gorus. avrupali bir beyaz 50 sene calisip aylik 1000 euro ile gecindirilmeye mahkum ediliyor.

    Ama 5 cocuk yapmis ve haftada 20 saat calisan afrikali ise her ay net 2000 euro parasinni cebine atiyor ve ustelik kirasini devlet oduyor.





    Merkel, Macaron, Bush vs bunlari hepsi birer aptal. Akilli adami kim basa getirir eger dunyayi baronlar yonetiyorsa? soyler misin?




  • MonitörKertenkelesi kullanıcısına yanıt
    :))))

    >> Gürey Kore, Kanada ve Japonya gibi ülkelerin bitcoin hesapları bir gecede boşaltıldı ve mağdurlar ya bütün mal varlığını kaybetti veya bunalıma girip intihar etti.

    Nereden okuyorsun bu haberleri ??? Muhtemelen duyduğun bir şeyi yanlış anlamışsın.

    Spesifik olarak sorayım : Bitcoin ile ilgili böyle bir habere ait tek bir link verebilir misin?

    Umarım verdiğin link/haber kredi kartı numarasını, hesap nosunu, pin kodunu, security kodunu, anne kızlık soyadını vs birinci elden dolandırıcılara verip sonra da nasıl soyuldum diyen insanların örneklerine benzemez.

    Eğer blockchain üzerinde bir hesap cüzdanın varsa (wallet) ve bu cüzdana ait "private key"ini kimseyle paylaşmazsan kimse paranı çalamaz.

    Yüzlerce bitcoin sahibi dolar milyoneri var şu an bitcoin blockchain'inde. Kimse param çalınır telaşında değil :)) Durum öyle olsa kimse parasını blockcahin de tutmaz, herkes dolara geçmeye çalışır, satıcıların bolluğu ve alıcı olmaması nedeniyle Bitcoin değeri 0'a düşerdi :))




  • MonitörKertenkelesi kullanıcısına yanıt
    En güvenlisi mal takası :D. Para hafifleştikçe sorunlar büyüyor!

  • aktorun kullanıcısına yanıt
    Belli ki bazı insanlar pembe bitcoin cüzdanları ile uyumaktan ve kendini bir on sene sonra servet sahibi olup Disneyland'ı satın alma rüyalarından uyandıramamış.

    Batan parasını çıkartmak için cahil insanlar üzerinde manipülasyon yapıp kendine kurbanlar aramasın bu kişiler. Başkalarının yuvasını yıkmayın günahlarına girmeyin.

    Bitcoinden zengin olmak değil mesele, o zenginlik dolu cüzdanınızı kaptırmak büyük bir depresyon ve kayıp ve risk demektir.

    Buyrun, bitcoin hırsızlığı yapılmıyor, yalan diyenlere karşılık kapağı buraya koyuyorum.


    https://uzmancoin.com/bitcoin-hirsizlik-en-buyuk/

    Tarihin en büyük kripto para hırsızlıkları
    Bugün dünyanın en büyük kripto para borsalarından biri olan Bithumb'ın hack'lenmesi, geçmişte yaşanan büyük ölçekli saldırıları da hatırlattı.
    Yazar Burak Köse

    20 Haziran 2018

    Bugün dünyanın en büyük kripto para borsalarından biri olan Bithumb‘ın hack’lenmesi, geçmişte yaşanan saldırıları da hatırlattı.

    Yakın dönemden geçmişe doğru en büyük kripto para hırsızlıkları şöyle:

    Haziran 2018: Güney Kore merkezli bir kripto para borsası olan Coinrail, 37 milyon dolar değerinde kripto para çaldırdı. Bu hırsızlığın gerçekleştiği gün piyasa 42 milyar dolar değer kaybetti. Coinrail nispeten küçük bir borsa olsa da analistler, haberlerin satışı tetiklediğini söyledi.

    Ocak 2018: Japonya merkezli kripto para borsası Coincheck, 500 milyon dolar değerinde bir soyguna uğradığını açıkladı. Yaşanan saldırının ardından müşteriler, borsadan en az 540 milyon dolar çekti ve aylar sonra şirket 34 milyon dolar karşılığında Monex’e satıldı. Borsanın cirosu Nisan ayında Aralık’a göre yüzde 95 daha düşüktü.

    Aralık 2017: Slovenya merkezli kripto para madenciliği pazarı olan NiceHash, ödeme sisteminin ele geçirildiğini ve 63 milyon dolar değerinde Bitcoin çalındığını söyledi.

    Youbit, varlıklarının yüzde 17’sini bir siber saldırıda kaybetmesinin ardından iflas ettiğini açıkladı. Bu saldırının arkasında Kuzey Kore’nin olduğundan şüphelenildi.

    Kasım 2017: Parity Wallet’taki bir güvenlik açığı, Ether ve diğer token’lar dahil olmak üzere yaklaşık 155 milyon dolarlık zararla sonuçlandı.

    Tether’in arkasındaki şirket, 31 milyon dolar değerinde kripto para çaldırdığını ve saldırganın onları yetkisiz bir Bitcoin adresine yolladığını açıkladı.

    Temmuz 2017: CoinDash’in ICO’sunu başlatmasından sadece birkaç dakika sonra bilgisayar korsanları 6.6 milyon dolar değerinde Ether çaldı. İsrail merkezli şirket bu olayın ardından token satışını sonlandırdı.

    Nisan 2017: Bir Bithumb çalışanının müşterilerin verilerini sakladığı kişisel bilgisayarı saldırıya uğradı. Bu olay sonucunda 30 binden fazla kullanıcının ticari ve kişisel bilgileri ele geçirildi. Güney Kore merkezli borsa, 55 bin dolarlık para cezasına çarptırıldı.

    Ağustos 2016: Dünyanın en büyük kripto para borsalarından biri olan Bitfinex, 65 milyon dolar değerinde 120 bin Bitcoin çaldırdığını açıkladı. 2017 yılının Nisan ayında borsa, tüm müşterilerine geri ödeme yaptığını söyledi.

    Haziran 2016: Ethereum’u kullanan DAO projesi saldırıya uğradı. Yatırım fonları, hacker’ların hesaplarına aktarıldı. Saldırının toplam boyutu 50 milyon dolar oldu.

    Mayıs 2016: Hong Kong merkezli Gatecoin, 2 milyon dolar değerinde Bitcoin ve Ether çaldırdı.

    Mart 2015: Bitstamp, 5 milyon dolar değerinde kripto para çaldırdığı bir saldırya uğradı.

    Şubat 2014: Zamanında dünyanın en büyük Bitcoin borsası olan Mt. Gox, yaklaşık 480 milyon dolar değerinde Bitcoin kaybettiğini bildirdi. Şirket, Japonya ile ABD’de iflas başvuru yaptı.

    Eylül 2012: New York merkezli BitFloor, saldırıya uğradıktan sonra 250 bin dolarlık Bitcoin kaybetti. 2013 yılının Nisan ayında borsa, geri ödeme yapacağını bildirdi.

    Tek tek haber bulmak isteyenler için:

    Japonya'da yarım milyar dolarlık kripto para hırsızlığı:
    https://tr.sputniknews.com/ekonomi/201801281031995872-japonyada-yarim-milyon-dolarlik-kripto-para-hirsizligi/

    Kanada Merkezli MapleChange Hacklendi, Tüm Hesaplar Boşaltıldı:
    https://coinadam.com/kanada-merkezli-maplechange-hacklendi-tum-hesaplar-bosaltildi/

    Güney Kore'de kripto para borsasında hırsızlık:
    https://www.sabah.com.tr/teknoloji/2018/06/20/guney-korede-kripto-para-borsasinda-hirsizlik



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MonitörKertenkelesi -- 2 Aralık 2018; 13:25:59 >




  • MonitörKertenkelesi kullanıcısına yanıt
    Hocam koyduğunuz kapağın sesi tüm Türkiye'den yankılanıyor sesi duyup buraya geldim.



    Hatta Show TV haber yapacakmış.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anti Fanboy A kullanıcısına yanıt
    Dalga geçme de yüzme öğren.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MonitörKertenkelesi -- 2 Aralık 2018; 13:14:47 >
  • MonitörKertenkelesi kullanıcısına yanıt
    Hocam vallahi billahi dalga geçmiyorum iyi kapak koydunuz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • cabriyo kullanıcısına yanıt
    neye dayandırıyorlarmış bunu?Siyah kapağa mı?
  • 20kyı gördüğünde elden çıkaranlar kaymağını yemiştir.

  • Beyler balona köpüğe iyice bir bakın istedim
    ALTIN / BTC 10 YILLIK;https://www.xe.com/currencycharts/?from=XAU&to=XBT&view=10Y

    Şimdi isterseniz siz Baloncuları dinlemeye devam edin para sizin keyif sizin
    Alın terinizi emeğinizi hiçbir değeri olmayan istedikleri kadar çoğaltıp basabildikleri kağıda yatırın.
    Ben paramı %50 BTC ve %50 altına yatırıyorum 2012'den beri sizin emeğinizi iç ediyorlar benimki değerleniyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0LDB0Y -- 2 Aralık 2018; 14:59:24 >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.