duolingonun yarısını bitirmeme, ve 31. edite ve son 2 dersimde aynı süre çalışmış olmamdaki tesadüf adına up |
Rusça öğrenme maceram - 18/12/22 - Duolingo Bitti (3. sayfa)

-
-
Konuşabiliyomusun hocam az çok
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
ağzımla hiç konuşmaya çalışmadım bile henüz o kadar ileri seviye değilim de youtube videolarında falan bazı yorumları yarım yamalak da olsa anlamaya başladım. kelimeleri falan bilmlesem bile hangisi sıfat, hangisi nesne özne fiil vs görebiliyorum iyi kötü. sık kullanılan bağlaçları da biliyorum biraz. seviyem şimdilik bu yani.
-
Duolingo plus mu kullanıyorsun ücretsiz olan mı ?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
ücretsiz.
-
Valla helal buraya kadar gelmeni bile beklemiyordum. Merak ettim ne yaptın hala devam mı
3sene rusça eğiltimi almış birisi olarak ben elendim padejleri bitirebildiniz mi ne yaptınız
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Von Falkenhayn -- 30 Ocak 2022; 19:20:57 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
tekrar çalışmaya başladım (finallerim anca bitti.) 3-4 gündür çalışıyorum ama konuyu güncellemeye üşeniyorum çünkü güncellerken pc aşırı çalışmaya başlıyo forumda bi sorun var herhalde. 1-2 gün daha birikince güncelleyecektim xd
hala devam işte. duolingo bahar dönemi başlamadan bitecek gibi görünüyor şimdilik (eğer son birkaç gündür çalıştığım gibi çalışmaya devam edersem). ondan sonra çocuk kitapları okumaya, dizi film izlemeye, youtube reddit gibi yerlerde takılmaya başlayacağım. bir plan yapacağım bunları ele alarak, yol haritası çizeceğim öyle devam edeceğim işte.
okul derslerim de fena gitmiyo kaldığım ders falan yok. böyle devam işte.
bu arada padej ne bilmiyorum xd
son dersimden (Speaking 2) duolingonun bana çevirttiği örnek birkaç cümle yazayım buraya;
К сожалению, наша команда проиграла.
Я имею право здесь находиться.
Я понимаю, что вы имеете в виду.
Он имел в виду что-то другое.
oldukça uzun cümleler de oluyor. Her ders genellilkle yeni bir şeyler tanıtılıyor ama önceden öğrenilen şeylerle birlikte. hala oldukça güzel buluyorum duolingo'yu.
teşekkürler ilginiz için. buralara kimse gelmiyor sanıyordum xd
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Old Mac New Clip -- 30 Ocak 2022; 20:13:36 >
-
10 yil rusyada yasadim muhendisim arkadasin dedigi dogru orada yasamayacaksan bosuna ogrenme ise yarar bir dil ogren maaslari cok dusuk millet surunuyor harcadigin emege degmez
-
Faydası oldu mu? En azından izlediğin videoları, okuduğun metinleri anlıyor musun?
Dil tavsiyeniz?
Önceden az da olsa belki Rusya'ya gidip 400-500 dolara çalışma şansın vardı şimdi o da kalmadı adamlar Kuzey Kore'ye döndü şansını ...... neyse belki Rus'la falan evlenirsin orada işe yarar inş
-
bildiğim, duolingodan öğrendiğim şeyleri anlayabiliyorum duyduğum veya okuduğum zaman. ve bilmesem bile yazılan şey sıfat mı, özne mi vs iyi kötü bir fikrim oluşuyor genelde.
-
ben rusla evlenirim de rus benle evlenir mi xd
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X