Şimdi Ara

RUJ HIRSIZLIĞI ŞÜPHESİYLE LİSELİ KIZ ÇIPLAK BİR ŞEKİLDE ARANDI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
27
Cevap
0
Favori
1.438
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • İstanbul Eyüp’teki Vialand AVM Watsons mağazasından ruj çalmakla suçlanan lise 3. sınıf öğrencisi Mağaza müdürü ve AVM güvenlik görevlisi tarafından çırılçıplak soyularak arandı. Aramada 2 erkek güvenlik görevlisinin de olduğunu kaydeden B.C. 'Psikolojim bozuldu' dedi.

    Evrensel gazetesinden Elif Ekin Saltık ve Derya Dursun’un haberine göre, 26 Kasım günü gerçekleşen olayı anlatan B.C. mağazaya elinde kendi rujuyla girdiğini, benzer bir ruja baktığını ve mağazaya ait ruju yerine bıraktığını ifade etti. Daha sonra mağaza müdürü ve güvenlik görevlisi tarafından hırsızlıkla suçlanarak mağaza deposuna çekildiğini iddia eden B.C. yaşadıklarını şöyle anlattı:

    “Erkek güvenlikçiler de vardı”

    Burada pantolonum dizlerime kadar indirildi, bluzum ve sütyenim sıyrılarak arama yapıldı. Arama esnasında iki erkek güvenlik görevlisi de vardı. Onlara da sadece arkaları dönmeleri istendi. Depoda da kamera vardı. Mağaza müdürü bana sürekli ‘Hırsızlık yaptın’ diyordu. Kafama vurarak ‘Hırsız, terbiyesiz’ şeklinde hakaret etti.”

    “Dua et, buradan kolunuz bacağınız kırık da çıkabilirdiniz”

    Yaşadıklarının sonrasında arkadaşının kendisini aradığını, onu da mağazaya çağırarak depoya aldıklarını ve hırsızlıkla suçlayarak çıplak arama yaptıklarını iddia eden B.C., mağaza müdürünün kendisine “Bugün iyi günümdeyim, dua et. Yoksa daha kötü olurdu” dediğini söyledi. Arkadaşına ise güvenlik görevlilerinden biri “Evet iyi gününde, yoksa buradan kolunuz, bacağınız kırık çıkabilirdiniz” dedi.

    B.C. olayı daha sonra ailesine anlattığını söyleyerek, ailesinin güvenlik görevlisi ve mağaza müdürü hakkında şikayetçi olduklarını aktardı.

    Mağaza müdürü: Ben yapmadım, güvenlik yaptı

    Görüştüğümüz Watsons mağaza müdürü kendisinin olay anında orada olmadığını söyledi. Mağazada stokların tespit edildiğini ve stokların eksik çıktığını iddia eden mağaza müdürü, “Prosedür gereği AVM güvenliğini çağırdık. Güvenlik geldikten sonra biz devreye giremeyiz ve iş bizden çıkar. Üst aramaya gelirsek de kamera kayıtları polise verildi. İfade edildiği biçimde üst aramasını yapan da güvenlik görevlisidir” diyerek kendisi hakkındaki iddiaları kabul etmedi. Güvenlik görevlileri ise bu konuda konuşmak istemedi.

    Watsons'dan konuyla ilgili açıklama geldi: Müşterimizin hırsızlık yaptığına dair kuvvetli şüphe oluşmuş olması sebebiyle...

    Kozmetik alışveriş kurumu Watsons'tan 'çıplak arama'yla ilgili açıkalama şöyle;

    26 Kasım 2016 tarihinde İstanbul Vialand Alışveriş Merkezi mağazamızda yaşanan olayı ve devamında gelişen süreci yaşandığı andan itibaren titizlikle takip etmekteyiz.

    Elimizde olan bilgilere göre, İstanbul Vialand Alışveriş Merkezi mağazamızda bir müşterimizin hırsızlık yaptığına dair kuvvetli şüphe oluşmuş olması sebebiyle, mağazamızdaki personel, müşteriyi durdurup, derhal konuyu alışveriş merkezi güvenlik birimine iletmiştir ve güvenlik görevlileri olaya müdahale etmişlerdir.

    Yapılan müdahale sırasında müşterinin usule aykırı şekilde üstünün arandığına dair müşteri ve ailesinin şikâyetçi olduğu basına yansımış durumdadır. Söz konusu iddialar ile ilgili olarak üzüntü duymaktayız. İddia edilen usulsüz üst arama işlemiyle ilgili kendi iç soruşturmamızı yürütmekteyiz. Soruşturma dahilinde konuya müdahil olan mağaza personelimiz tedbiren görevden uzaklaştırılmıştır.

    Belirtmek isteriz ki, konunun hassasiyetinin bilinci içerisinde, müşterimiz ve ailesi ile iletişim halindeyiz. Tüm bu süreçte söz konusu iddiaların doğru olup olmadığı konusunun en kısa sürede aydınlatılması için üzerimize düşen tüm sorumluluğu yerine getireceğimizi belirtiriz.

    Saygılarımızla,

    Watsons

    http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/turkiye/641548/istanbul_da_AVM_de_ciplak_arama_.html#







  • Umarım gerçek değildir.
  • Asıl sonuç yok ortada? Hırsızlık var mı yok mu? Ayrıca ne diye üstünü arıyorsun kameralardan anlaşılmıyor mu ne yaptığı?
  • Bu gibi davranışlara maruz kalan olursa kesinlikle üstlerini aratmayıp polis çağırsın.
  • Kamera kayıtlarına niye bakmamışlar? istese üzerini bile aratmayıp kameraları inceleyin diyebilirdi. Ya da ailesini arayabilirdi. Birileri yalan söylüyor. Haber de eksik haber, bu mu habercilik.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Amaç üstünü aramak falan değil besbelli taciz işte. Bir de tehdit etmiş iyi günümdeyim falan. Böylelerinin kafasını kıracaksın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Memlekette oç bir tane değildi. Birgün asitçi şerefsiz az ceza alır bebenin hayatını karartır, Birgün sapık mağaza müdürü ve güvenlik hakkı olmamasına rağmen üst araması yapar. Pislik herifler ama suç bunları salan ya da az ceza veren sistemde karar mercilerinde. Ver 30 yıl ceza bak bi daha kimi arayabilir. Ama sen çocuğu kör edene bile 6.5 yıl sonra özgürlük verirsen olmaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Biri cocuguma oyle muamele yapsin yedi ceddinin soyunu kuruturum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Her şeyi tam anlamıyla öğrenmeden peşin h0küm vermeyin. Bakalım ne çıkacak? Eğer kız doğru söylüyprsa umarım büyük bedel öderler. 80'lerde değiliz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Böyle bir olay olmasa Watson denen işletme böyle rezil açıklama yapmaz bu bir. İkincisi yaşın kaç bilmiyorum ama herkes 17 yaşında mantıklı düşünemeyebilir. Velev ki çalsa bile sen arayamazsın gidip polise haber vereceksin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bazı arkadaşlar haber kaynağına takılmış o olabilir ama günümüz medyası reklam kaygısından böyle bir haber yapmaz kolay kolay.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • calindigi idda edilen urun kizin ust aramasin da bulunmus mu bulunmamis mi? Sayet bulunmadiysa ve asilsiz bir idda ise maddi manevi cokertirler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kuroki K kullanıcısına yanıt
    Çalanın eli kesilsin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Krone

    Amaç üstünü aramak falan değil besbelli taciz işte. Bir de tehdit etmiş iyi günümdeyim falan. Böylelerinin kafasını kıracaksın.

    AVM nin birinde güvenlik 15 yaşlarında bir çocuğu kulağından resmen havaya kaldırmış hırpalıyor (Ataşehir) Güvenliğin ensesine bir yapıştım herif kedi gibi kaldı abi yanlış anladın abi diye zırlıyor şerefsiz.
    Çocuğun babası zannetti belliki işte oğlun şunu çalmış vs vs.. Eee dedim senin bu çocuğu dövmeye hakkın varmı ? yok.
    Polis çağırsana ulan şerefsiz dedim kekeledi inek. Kamera kayıtları incelendi çocuk masum.
    Çocuğun ailesini arayıp durumu anlattım hemen gelip gerekeni yapıyoruz dediler çocuğu Madoya oturtup ailesini beklemesini söyledim sonrasını bilmiyorum.
  • Özel güvenlik elle arama yapamaz. Çağırır polisi polis arama yapar. Kanun ihlali var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • oha olaya bak.

    haber olduğunu bilmesen konulu video senaryosu sanarsın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Olay nereden baksan yanlış.

    Öncelikle ;

    Mağaza görevlisi güvenlik görevlisi değildir güvenlik görevlilerinden sorumludur hiç bir yetkisi yoktur.

    Güvenlik görevlisi olsa bile güvenlik görevlileri elle arama yapamazlar. Çantanı aç poşetini göster vb. komutlarla arama yapabilirler.

    Elle arama yapılması gerkiyorsa polis çağırılır ve polis nezaretinde yapılabilir. Bu yapılırken bayansa bayan güvenlik görevlisi veya polisin araması gerekir.

    Magaza görevlisi dediğimiz güvenliklerden sorumlu şahıs güvenlik görvlisi olsa bile suçlanan kişiyi zorla depoya götüremezler. Özgürlüğü kısıtlama yetkileri yoktur.

    Son olarak soyma işi kesinlikle hiç bir şekilde yapılamaz.

    Kısacası nereden tuttarsanız tutun elde kalan bir uygulama olmuş. O 3 kişi ayvayı yedi.

    Eklemeyi unutmuşum neden o 3 kişi ayvayı yedim dedim. Çünkü kanun dışı emir uygulanmaz. Güvenlik görevlileri mağaza görevlisinin verdiği kanun dışı emri yerien getirdikleri an suça tamamen ortak olmuş oldular.

    Güvenlik görevlisinin bu yasa dışı emri veren ve sonrasında ısrarcı olan magaza görevlisini kelepçeleyip polise teslim etmesi gerekirdi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Treth -- 7 Aralık 2016; 16:55:15 >




  • Treth kullanıcısına yanıt
    Umarım kız çocuğu babası bir hakime denk gelirler, biraz empati yapabilirler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kızın hatası; tacizcilere karşı hakkını aramış.
    Kızın hatası; ruj çalmış, halbuki ruj üstünden dolandırıcılık yapmalıydı, devleti vurmalıydı.
    Kızın hatası; hukuk devleti sanmış.
    Kızın hatası; tacize sessiz kalmamış, üstelik büyüklerine anlatmış.

    Zannımca kızın ailesi ve kız gerek fiziksel gerek de manevi tehdit edilerek, kız sokakta dövülerek ve mümkünse yaralanarak adalet yerini bulacaktır. Toplum vicdanı da böylece huzur bulacaktır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yavuz hırsız ev sahibini bastırır

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.