Şimdi Ara

Ruhsatı taşımak zorundamıyız? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
60
Cevap
0
Favori
14.630
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben de baba nasihatı olarak yanımda taşıyorum da artık bıktım :)

Diyelim araba calındı, sizce calan kişinin cevirmeye yakalanma şansı nedir ? Adamlar nerde polis durur veya durmaz adı gibi biliyorlardır.Arabayı aldıktan sonra da saklar bi yere parçalar gider...
  • quote:

Orijinalden alıntı: spa®co

O ruhsat kabının içerisindeki belgeleri cüzdana koysam kırıştırmadan sizce mantıklı olmaz mı? Nereye gitsem küçüklüğümden beri cüzdanımla giderim ve yanımdan ayırmam.

Bu sorum hala geçerli yanıt bekleniyor

ruhsat belgesinin sığacağı kadar büyük bir cüzdanın varsa koy ama sigorta kağıdıda lazım olur.Bence en güzeli araçta kullanım halinde taşı ve geceleride eve çıkar..en sağlıklısı bu..allah korusun çalınma durumu olursa ruhsatsız ana yollardan fazla gitmez..
  • quote:

Orijinalden alıntı: peugeot-406

quote:

Orijinalden alıntı: spa®co

O ruhsat kabının içerisindeki belgeleri cüzdana koysam kırıştırmadan sizce mantıklı olmaz mı? Nereye gitsem küçüklüğümden beri cüzdanımla giderim ve yanımdan ayırmam.

Bu sorum hala geçerli yanıt bekleniyor

ruhsat belgesinin sığacağı kadar büyük bir cüzdanın varsa koy ama sigorta kağıdıda lazım olur.Bence en güzeli araçta kullanım halinde taşı ve geceleride eve çıkar..en sağlıklısı bu..allah korusun çalınma durumu olursa ruhsatsız ana yollardan fazla gitmez..

sigorta kağıdı arabada dursada olur. sonuçta ruhsat yoksa polisten yırtamaz. karar verdim sigorta kağıdı arabada. ruhsat evrakları cüzdanda(gerekirse katlarım)

• Ben her zaman montumun cebinde taşırım, arabada bırakmak istemiyorum, ne olur ne olmaz...
    Bir de yeri gelmişken sorayım, ruhatı bazen kot pantolunun arka cebine koymak zorunda kalıyorum, haliyle sayfalardaki bazı yazılar terden karışmış çok zor okunuyor. Sayfaları yenilemek için ne yapmam lazım, bir de ruhsat annemin adına benim yenilemem mümkün mü?
  • Anahtar + Ruhsat. Etle Tırnak Gibi..
  • quote:

Orijinalden alıntı: fezalii

quote:

Orijinalden alıntı: sezerakin34

quote:

Orijinalden alıntı: shanke

quote:

Orijinalden alıntı: voltura

Aslında kredi kartı gibi birşey yapsalar ve tüm bilgiler onun içinde kayıtlı olsa ne iyi olurdu.
    Çevirmede Post cihazı gibi bir alet yaparlardı ordan bakarlardı.

Müdür yabancı ülkelerde öyle zaten

Türkiyedede o sisteme geçilecek diyorlardı ama ne oldu allah bilir

Sözde nüfus cüzdanlarınıda öyle akıllı kart şeklinde yapacaklardı daha onu yapamadılar.

Bu devirde bu teknolojik alt yapıda ruhsatlarımızın kalas gibi olması çok ayıp gerçekten

• Ruhsatı eve getirdiğim zaman bazen yanıma almadan çıkıyorum. Önlem olarak ruhsatın ve ehliyetin fotokopisini çektirip torpidoya koydum. Ruhsatı evde unuttuğum zamanlarda şuana kadar bir sıkıntı yaşamadım.
  • Anahtarla ruhsat herzaman yanımdadır. Arabaya bırakmanı tavsiye etmem.
  • Anahtar ve ruhsat ayrılmaz bende de.İkisi yanyana olduğunda ruhsatı unutma gibi bir şey de olmaz.Araçta bırakmam asla.
  • Zorundasın.

www.trafik.gov.tr
    404 - File or directory not found.
    http://www.trafik.gov.tr/mevzuat/2011_para_cezaları.xls

2011 Yılı Trafik İdari Para Ceza Rehberi

Madde 21
    Tescil edilen araçları trafik belgesi ve tescil plakası almadan karayoluna çıkarmak,
    Sürücülere 590,00 TL. Peşin 442,50 TL. 10 Ceza Puanı, Belgeler geçersiz ise süresiz, eksik ise geçici olarak belgelerin geri alınması, Eksiklikleri giderilinceye kadar trafikten men

Madde 23
    Tescil belgesi, trafik belgesi ve tescil plakalarını araç üzerinde ve uygun durumda bulundurmadan trafiğe çıkmak,
    Uymayanlara 66,00 TL. Peşin 49,50 TL. 10 Ceza Puanı, Araçlar trafikten men (Araca ait tescil belgesinin, trafik belgesinin ve tescil plakalarının ibraz edilememsi durumunda, eksik olan belgeler ibraz edilip plakalar araca takılıncaya kadar, araç trafikten men edilecektir.)

Madde 44/1-b
    Araç kullanırken sürücü belgelerini yanlarında bulundurmamak ve yetkililerin her isteyişinde göstermemek,
    Sürücülere 140,00 TL. Peşin 105,00 TL. 5 Ceza Puanı

• Arabada senle beraber ehliyet, ruhsat olmak zorunda bunun dışında ruhsatı otomobilde bırakmak çok sakıncalı bence ben nereye ruhsat oraya.
  • Her zaman yanımda taşırım Fordun verdiği deri bir ruhsatlık var bende aynı zamanda cüzdan olarakta kullanıyorum herşey elimin altında oluyor sadece trafik kontrollerinde para ve kredi kartlarını boşaltmak zorunda kalıyorum polis zaten pek durdurmuyor en son 6-7 ay önce girdim çevirmeye.
  • Dayım eski 230.4 Mercedes'le Almanya'dan gelirken Şereflikoçhisar'da polis durdurmuştu...

- Ehliyet
    - Buyurun
    - Ruhsat
    - Burada
    - Sigorta
    - Mevcut
    - Triptik
    - Bi' dakka
    - Radyonun bandrolü
    - Başka ne isteyeceksiniz? Çay, kahve...???
  • 18 yıldır bütün arabalarımda torpido gözünde yerleşik düzen yaşar...

Yanıma alsam kesin biryerlerde unuturum.
    Bu yüzden arabada bırakıyorum...

Aracı çalan kişi arabayı çaldıktan sonra ruhsat bende olsa ne yazar?
    Ayrıca en son ne zaman trafik kontrolünde durduruldunuz. O durdurulana kadar ben zaten çalıntı ihbarını yapmış olurum.
    Ruhsat yanında olsa ne yazar?

Adam ruhsatı var diye arabayı aylarca kullanacak değil ya?
    Birkaç gün içinde ya parçalayacak, ya da plaka değişikliği ile sahte ruhsat yapacak.
  • Daima çantamda taşırım.

Sürücü Belgesi
    Trafik Tescil Belgesi
    Eksoz Emisyon Belgesi
    Zorunlu Trafik Sigortası
    Kasko Poliçesi
    Bayinin Kartviziti (gerektiğinde telefon açıp teşekkür etmek veya küfür etmek için)

quote:

Orijinalden alıntı: bal974

18 yıldır bütün arabalarımda torpido gözünde yerleşik düzen yaşar...

Yanıma alsam kesin biryerlerde unuturum.
    Bu yüzden arabada bırakıyorum...

Aracı çalan kişi arabayı çaldıktan sonra ruhsat bende olsa ne yazar?
    Ayrıca en son ne zaman trafik kontrolünde durduruldunuz. O durdurulana kadar ben zaten çalıntı ihbarını yapmış olurum.
    Ruhsat yanında olsa ne yazar?

Adam ruhsatı var diye arabayı aylarca kullanacak değil ya?
    Birkaç gün içinde ya parçalayacak, ya da plaka değişikliği ile sahte ruhsat yapacak.

• Trafik polisi arabayı durdurmuş ve eğilip “ehliyet ruhsat lütfen” demiş. Şoför “Tabi buyurun” demiş ve ehliyet ve ruhsatını polise uzatmış. Polis bakmış bir problem yok.
    - Peki demiş polis, çevre vergisi pulunu sormuş.
    - Burada, buyurun demiş adam.
    - İlk yardım çantanız var mı? demiş polis.
    - Tabi deyip bagajı açmış adam. Polis bakmış içinde eksik yok.
    - Yangın söndürücü?
    - Burada buyurun.
    - Zincir?
    - Derhal çıkarayım buyurun.
    Polis daha sonra tekrar sormuş :
    - Mezdeke kaseti var mı?
    Şoför çok şaşırmış.
    - Evet var buyurun demiş.
    Polis : Tamam siz onu takın teybe, sesini de açın demiş ve başlamış oynamaya.
    Şoförün şaşkınlığı daha da artmış ve dayanamamış sormuş.
    - Hayrola memur bey?
    Polis cevap vermiş :
    - Ee eşek değilsin ya artık takarsın bir 20 milyon...

gibi olacak sandım.
    quote:

Orijinalden alıntı: Taner Göde

Dayım eski 230.4 Mercedes'le Almanya'dan gelirken Şereflikoçhisar'da polis durdurmuştu...

- Ehliyet
    - Buyurun
    - Ruhsat
    - Burada
    - Sigorta
    - Mevcut
    - Triptik
    - Bi' dakka
    - Radyonun bandrolü
    - Başka ne isteyeceksiniz? Çay, kahve...???

• Dayım "TEK KONTAK"çıdır, tek kontakla Almanya Delmenhorst'tan Adana Türkiye'ye kadar gelir, karı koca sürücü belgeleri var, hız 180 km/h'nın altına pek düşmez, şehiriçi ve gümrüklerde zaman kaybederler, rekoru 48 saatte 4000 km'den fazla yol yapmak. Haliyle gereksiz belgeleri soran polise böyle ilgisiz bir cevap vermiş. Yediği cezaya acımaz, kaybettiği zamana acır.

Ne yazık ki 40 yıl geçmesine rağmen artık Türkiye'ye dönemeyenler sınıfına girmiştir... Gerçekten de bir Alamanya Acı Vatan öyküsü olmuş durumdadır.
  • arabalarımın ikisinide de bi zula bulup ruhsatları sakladım lazım olunca ordan alıyorum, senede bir ya çıkartırım ya çıkartmam. yanıma alınca unutma\kaybetme riski daha fazla...
  • Bizim burada arabayı çalmayı başaran adama ruhsatım da feda olsun. Valla almam bırakırım arabanın içinde.
  • Yıl 2019 ruhsatı araçta bırakıyormusunuz? Son durumlar nedir? Araçta bırakmak beni rahatsız ediyor. Sizde de varmı bu takıntı? Bu ruhsat olayını niye cüzdanda taşıyacak kadar yapmıyorlar? ABD'de sanırım ruhsatlar kredi kartı şeklide olması lazım.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.