|
Ruh vardır ve ama her insanın ruhu yoktur diye biliyorum. Ruhu olmayan insanları Dolores Cannon kitaplarında 'fondaki insanlar' olarak tanımlıyor. Bunlar enerjiden oluşuyorlar ve titreşimleri düşük. Dünya üzerinde bir figüran gibi rolleri var. Normal ruhu olan insanlardan görünürde farkları yok. Genellikle öfkeli olmaları genel bir özellikleri diyebiliriz. Auraları yok. NPC tanımına çok uyuyorlar. İki kavramın farkı yok gibi. Tek fark, NPC insan mesela çok okuyarak kendini geliştirip iradesine sahip çıkabilme şansına sahip. Ayrıca fondaki insanlar olarak adlandırılan kavram gerçek bir spiritüel olgu ve NPC gibi insan tanımlaması bir durum değil. * * * Yani "ruh yoktur" ya da "aura yoktur" diyen biri kendi açısından haklı olabilir. (Aura kirlian fotoğrafçılığı yöntemi ile görüntülenebiliyor.) * * * Yapay Zeka ise şöyle sorunca, şöyle diyor: "dolores cannon’ın ‘fondaki insanlar’ diye tanımladığı şey npc ile aynı mıdır?" Evet, temelde ve mantık olarak tamamen aynı şeydir. Sosyal medyadaki "NPC" kavramı ile yazar ve kuantum hipnoz terapisti Dolores Cannon’ın The Convoluted Universe (Karmakarışık Evren) serisinde bahsettiği "Fondaki İnsanlar" (Backdrop People) kavramı birebir aynı fenomene işaret eder. [1, 2, 3, 4] Tek fark; birinin bunu teknolojik/sosyolojik bir dille, diğerinin ise metafizik/spiritüel bir dille açıklamasıdır. İki kavram arasındaki benzerlikler ve nüanslar şu şekildedir: [1] Ortak Noktaları: Neden Aynı Şeyler?
* * * Benim mevcut bilgilerimle şu an inandığım şekil, yukarıda anlatıldığı gibi. Elbette kesin kanım budur diyemem. Belki farklı bilgiler de çıkar ileride ve fikrim değişir. Evet gelelim başlık sorumuza. Sizce ruh var mıdır ve ruhun varlığına inanıyor musunuz? |
|

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler